Пепи и 2 лв. да стане пак ще купувам. А тия твойте приказки съм ги слушал и за Кремиковци ама както виждаш там цената под 19 лв не пада.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)
Collapse
X
-
Преди доста време един много млад и амбициозен брокер ми каза, че в разговор с мениджмънта на ОХ Доверие обяснил, че е събудил интереса на външни инвеститори и от стандартния диапазон 1,30-2,00 ще дръпне цената до 6,00 - 7,00 лв. Както си спомняте, тя си беше там дълго дълго време. Хората обяснили на брокера, че холдинга не е за тези нива, но спекулантите винаги имат право да харчат парите си, както намерят за добре. Май сега се показа кухото надуване на цената за момента. Да, който е инвестирал доста чужди пари в тази позиция ще търси под вола теле за докаже, че не е виновен, но това е този бизнес. Моето мнение е че Доверие ОХ ще отиде на истинското си ниво 1,90-2,40 и ще си остане там, защото това е истинското му ниво и не е виновен мениджмънта, че похарчи много милиони за покритие на социални ангажименти към трудови колективи които наследи от социализма. И не смятайте, че толкова ненужна работна сила и разходи, които натовариха Доверие капитал вдигат цената му напротив, смятам че купувача ще съжалява и за тези пари които е платил. Не гледайте толкова много криви, които са валидни за истинските ликвидни активи. Да ползва технически анализ за БФБ бих позволил само на 6,5 годишната ми дъщеря, защото никога не е учила статистика и никога не е знаела за важността на големината на статистическата извадка. Е и на на възпитаниците на икономическите ВУЗ също защото и те имат този проблем, но ако го направи някой инженер да иде и си върне дипломата, на оня който му я е дал. Не искам да обидя интелигентните младежи и девойки завършили икономика, а постната математика която изучават.
Коментар
-
Първоначално изпратено от investor1Бай Мангау виждам че имаш отлични познания за стойността на активите на Доверие. Би ли ми казал каква е пазарната цена на 35% от Доверие капитал и каква е цената на активите които са купени. ако може да ми дадеж и малко финансови показатели да двете дружества ще съм благодарен.
Симона - неутрална статия е тази която не се опитва да влияе на пазара а обективно отразява фактите /определено това не е случая с Дневник/. А за влиянието й - цената след публикуването на отчета стигна 5.38 и затвори на 5.25 или нещо такова. На другия ден падна за около 30 минути до 4.70. Мои познати веднага си продадоха акциите след като я прочетоха без въобще да са гледали отчета а предполагам че и много други дребни акционери са направили същото. Тези панически продажби и неадекватната реакция на Доверие /коментарът за сделките трябваше да е в петък/ е нормално да свалят цената. Иначе и аз искам повече прозрачност, тъй като това е доста голям проблем за фондовия ни пазар особено при холдинговите дружества. Как да идват чужди инвеститори като се намеква източване на компанията а мениджърите мълчат като риби.
Коментар
Коментар