IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Network Разгледай мнение
    От днес военните в приднестровието са намалили степеннта на бойна готовност и вече работят в нормален режим, с повишена бдителност…
    А от утре започваме да къртим 7-8-9-10.....

Коментар

• От днес военните в приднестровието са намалили степеннта на бойна готовност и вече работят в нормален режим, с повишена бдителност…

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение

Ама ти верно ли твърдиш, че Русия няма сили. По-голяма глупост не бях чел.
        Ти наистина не знаеш, къде се намираш.
        Ще има сили ако вкара още войска и още оръжия.... което е доста скъпо на фона на ограниченията от санкциите. По-скоро ще продължи да натиска в окупираните територии с цел като се седне по-сериозно на масата на преговорите да е в по-силна позиция..... но да видим

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

Не и е проблема да завладее Молдова, няма сили да стигне до там, ще видим 1-2 месеца позиционна война, раша мобилизира допълнителни войски, вади архивно оръжие отлежаващо по складовете, и ще пробва трети етап, ако дотогава укрите не започнат контра,
          в момента и двете страни нямат сили за нищо повече
          Ама ти верно ли твърдиш, че Русия няма сили. По-голяма глупост не бях чел.
          Ти наистина не знаеш, къде се намираш.
          Last edited by Три без коз; 13.05.2022, 23:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение

То така или иначе, няма нищо общо с Молдова, дори е по-добре, поне ще се реши и този проблем.. а Молдова да си ходи в Румъния и Скоти ще види 20 лв минимум.
            Скоти днес помогна с айса и ви е обещал 20 лв!

Коментар

• Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение

Те и с ковида ви плашиха 2 години... наесен пак само дето някои направиха 200 % на парите си.. а другите си караха и колите с маски през това време.
              А някой дори и над 2000% увеличиха собственият си капитал ноември 2021г

Коментар

• Европа може да проумее, че ще продължи да страда от тази война, финансово, а много хора ще продължат да умират ...
                Last edited by petyob; 13.05.2022, 19:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                  В момента има някакво затишие, дано не е пред буря! Чисто визуално на картата, Приднестровието е апетитна хапка и помага на Русия да затвори излаза на Черно море за Украйна. Отделно дали Русия иска и дали може да завладее цяла Молдова е съществения въпрос. Може би ще им дойде вповече.
                  Не и е проблема да завладее Молдова, няма сили да стигне до там, ще видим 1-2 месеца позиционна война, раша мобилизира допълнителни войски, вади архивно оръжие отлежаващо по складовете, и ще пробва трети етап, ако дотогава укрите не започнат контра,
                  в момента и двете страни нямат сили за нищо повече

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                    В момента има някакво затишие, дано не е пред буря! Чисто визуално на картата, Приднестровието е апетитна хапка и помага на Русия да затвори излаза на Черно море за Украйна. Отделно дали Русия иска и дали може да завладее цяла Молдова е съществения въпрос. Може би ще им дойде вповече.
                    Така е, ако искат тотално да убият украйнците, резнат ли им достъпа до морето ще е пагубно за тях. Но за да стигнат до там, се минава през Одеса, а там са си украйнци, не искат да се евакуират и е тежко барикадирана. От нищото няколко руски корабчета еволюираха в подводници с помощта на разни шамани разположени точно в Одеса. Аз лично не виждам как ще превземат Одеса.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

С укрепването на украинската армия, наистина шанса намалява, но не бих сложил 0. Ако съм на мястото на госпожа Санду, веднага бих поканил 2 бригади - една румънска и една полска на съвместни учения по опазване на мира в Молдова до края на 2022
                      +1 от мен.

Западът закъсня безнадеждно с интеревенцията си. Явно загубата на 1/3 от украинската територия не си заслужава потенциалните жертви на НАТО, но и сегашният отговор стои смешно и в края на краищата може да донесе резултат в бъдеще, но в момента е неефективен.

Полша беше готова да влезе в пълномащабни военни действия още февруари. Самото НАТО спря Полша да защити украинското небе когато трябваше, което позволи сега Русия да регистрира известни успехи по източното и по южното направление и да е в готовност да анексира цели три нови области. Приднестровието към този момент също е въпрос на време да стане част от РФ с псевдореферендум.

Сискам си молдовските папири с надеждата да се върна нула на нула. Ако НАТО не влезе най-накрая да сложи малко ред по тези земи, Модлова ще се превърне в град-държава (Кишинев) и то в най-добрия случай. Хич не съм булиш за бъдещето на Молдова във вида, в който в момента я има на картата.

Коментар

• В момента има някакво затишие, дано не е пред буря! Чисто визуално на картата, Приднестровието е апетитна хапка и помага на Русия да затвори излаза на Черно море за Украйна. Отделно дали Русия иска и дали може да завладее цяла Молдова е съществения въпрос. Може би ще им дойде вповече.

Коментар

• Има голяма разлика между войните в 20ти и предишните векове, и модерните в дигиталния свят войни. Просто всичко е много по забързано, отделно света е доста по-отворен, комуникативен. Обикновенния човек не иска да се затормозява с войни и кървища. Предпочита да пътува и да се забавлява, но по време на война тези работи + изтъняването на държавния портфейл сериозно го ограничават, следва недоволство протести и прочие. Просто нямат време да водят дълга, било то и позиционна топла война. Ако нещата продължат без особен напредък за някоя от страните, септември или октомври работата ще застине и ще остане да се отлага във времето. Ново Приднестровие в Луганск и Доценк, например..
                          Ако украйнците устискат лятото, рашагите няма да изкарат и ще фалират. Както бяха казали и британците, ние победихме СССР не чрез война, а го изтощихме финансово. Тук може би ще се получи нещо такова пак.
                          Освен ако Дяволчето не превърти и почне да стиска по-силно червеното копче..

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Според британското разузнаване щетите са такива, че на Русия ще й трябват години за да възстанови състоянието на армията си от преди 24.02., а вие смятате че с времето ще получи от някъде повече и по модерни оръжия?
                            не съм специалист, но не мисля, че им трябват по-модерни. Просто ще почне да използва по-смъртоносни, ако не става иначе. Имат достатъчно хора и оръжие и се надъхват все повече ... накрая може и да освирепеят, едва ли ще се примирят
                            пп. познавам някой руснаци

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

понеже аз съм учил история - много малко войни са се решавали за 2-3 месеца, има една 100-годишна ..
                              Тупик е работата, иначе казано- пате в калчища

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

понеже аз съм учил история - много малко войни са се решавали за 2-3 месеца, има една 100-годишна ..
                                Според британското разузнаване щетите са такива, че на Русия ще й трябват години за да възстанови състоянието на армията си от преди 24.02., а вие смятате че с времето ще получи от някъде повече и по модерни оръжия?

Коментар

Working...
                                X