IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Харе, компенсаторки ъп,ъп...

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• За Лари

znae6t, и твоята логика е обърната и оттам ти идват проблемите. Точно при продажбата на тези 35% пазарната оценка на акция от БТК ще има значение колкото има значение температурата в Сомалия за млеконадоя в Швейцария.
    Ако държавата целеше да получи пари в брой, нямаше да е така.

Впрочем не съм казал че на практика цените на КИ ще растат безкрайно. Това е само теоретично възможно. Просто казвам че максималните цени още предстоят. Ама кой ли чете.

Коментар

• За Лари

Нищо не разбирам от компенсаторки но се чудя на логиката на участващите тук .Ако държавата иска да нулира по-голям брой компенсаторки тя трябва да се стреми към по-ниска цена а не към по-висока?

Коментар

• За Лари

state като папагал си, от едната страна на равенството трябва да поставиш пазарната оценка на една акция на БТК, да я умножиш по броя, който ще се предлага(не забравяй че не се знае дали ще са 35% на куп или първо 20% и после 15%), а от другата цената която ще поиска държавата в компенсаторки и цената на компенсаторките. За да се получи равенство, при много висока цена в компенсаторки, поискана от държавата, цената на компенсаторките пада, за да се получи равенството до ниво, на което е изгодно на инвеститорите да си купят КИ, които после да трансформират в акции. Ако държавата поиска ниска цена в КИ, търсенето ще е по-голямо, но пък ще се занулят значително по-малко КИ. Така че нещата са доста мъгливи и всички опити да се представят като очевидни в посока непрестанно нарастване на цената на КИ са безмислени, поради неяснотата около някои фактори - на каква стойност се оценява една акция от инвеститорите, каква цена ще поиска държавата и т.н.

Коментар

• За Лари

Лари, май си изпусна нервите от безсилие?

Коментар

• За Лари

Сбъркал си темата. Правилната тема за последните ти постинги е "Fun в Инвестора". )

Коментар

• За Лари

За Лари и за всички, за които математическата ми обосновка от вчера не е по силите им, ето и по-опростен коментар.

1. Държавата търси компенсаторки, за да ги нулира.
              2. Инвеститорите търсят компенсаторки, за да си купят акции от БТК.

Така имаме уникална непозната досега ситуация, когато и двете страни по приватизацията на БТК имат еднопосочен интерес. От това естествено печелят тези, които държат КИ. Втори извод: левовата (кешовата) равностойност на исканата от държавата минимална цена от БТК остава на заден план като критерий.

Коментар

• За Лари

Лари, няма да ти се сърдим. Толкова можеш, толкова мислиш.
                Силите ти са стигнали само да възпроизведеш моите формули (дори само част от тях), но и ти не успя да предложиш алтернативни формули или сметки, които да докажат защо КИ няма още да растат.

По въпроса ти. И ти не можеш да проумееш една проста истина - печалбата от продажбата в бъдеще (след търга имам предвид) на акции от БТК ще дойде от разликата между цената тогава (която най-вероятно след търговете ще скочи, но това е без значение в случая) и цената която си платил за съответния обем компенсаторки, които същата акция на БТК ти е поела. Никога ли не си минавал целия цикъл - пари-компенсаторки-акции-пари? Явно това ти се губи.

Към това добави и другото, което е ясно за всеки мислещ (което естествено автоматично изключва теб) - държавата като продавач има един приоритет, да занули максимално компенсаторки.

Коментар

• За state+

Понеже настояваш за дискусия по това, което наричаш "логика и сметки", ето един сдържан коментар:

Написал си следното:

брой акции от БТК * цена на една акция обявено в КИ = Y
                  Общият номинал КИ = X
                  Акумулиран в купувачите на БТК (не спекулантите!) досега номинал = Z
                  със сигурност Z < Y но пък (X - Z) ще се изравни с (Y - Z) само чрез вдигане на цените на КИ. Понеже ще се стигне до дефицит (свободният обем, X - Z, е разпръснат и трудно събираем) в еуфорията КИ може като нищо да минат 100.

С две думи, казал си, че ако наличните КИ (Z) са по-малко от необходимия брой за изкупуване на акциите (Y), разликата непременно трябва да се набави отнякъде (т.е. от X-Z) и затова цените ще растат, та ако трябва - и неограничено.
                  Това обаче е вярно само дотогава, докогато купувачите преценяват, че насреща ще получат нещо, което си оправдава парите. А това не може да стане, без да се вземе предвид някаква оценка за сегашната и бъдещата цена на акциите на БТК.
                  Затова докато не вкараш в сметките някаква оценка на 1 акция на БТК, те няма да са правилни.

Независимо дали си прав в сметките си или не, използването в този форум на стил, по-подходящ за футболен мач (хайде наш&#039;те!) само сваля нивото му.

Коментар

• компенсаторки: акулите са на старта!

STATE+,BRAT o6te li im obra6ta6 vnimanie ,nie nali se nalapahme kato PELIKANI

Коментар

• компенсаторки: акулите са на старта!

Питащ, това твойто може да влезе в учебниците по пускане на слухове.

И аз имам история. Миналата седмица бях за риба, и чух една от плуващите под мен акули да споделя на друга - искам да си купя компенсаторки за да участвам в приватизацията на БТК, но от моя посредник ми обясниха че без ЕГН не могат да ми ги прехвърлят. После водата се разплиска и акулата избяга, та не можах да чуя какво а посъветва другата.
                      Но ми стана ясно едно - акулите търсят компенсаторки.

Коментар

• за цената на БТК и глупаците

Миналата седмица бях на един коктейл и дочух един разговор между двама непознати, които нещо се разправяха за компесаторки. По едно време се заслушах, като единия разказваше, как някой си щял да внася иск в съда, който да постанови, че изискването за плащане на акции (разбирай БТК) само с непарични средства е незаконно, тъй като никой нямал право по закон да отказва да приема плащане с лева. Коментираха, че имало на борсата и някакъв сегмент, където се плащало само с компесаторки, което също било незаконно. Някой по-светнат може ли нещо да каже по въпроса, щото като се замислих след това, може тия пичове да не са далеч от истината?

Коментар

na STATE+,vsi4ki ostanali trqbva da my celyvatre krakata ,toi i o6te nqkolko 4oveka vav foryma o6te predi nqkolko meseca za6titava6e tezata za poka4vaneto,togava KOMPSATORKITE bqha na 20%.Ami da ste si kypili seda sa na 70% .Na pe4eliv6ite 4estito.I stiga ste se qli s (state+),toi e dobar igra4!

Коментар

• to all

Отчаян от глупостта, не видях да оспорваш логиката или сметките ми. С общи лафове като теб всеки може.
                            Поздравления на купувачите днес

Коментар

state+, вече доста хора се отказахме да пишем в тази тема защото се убедихме че няма смисъл
                              ти си ... и упорит, а матиматиката и логическото ти мислене са на нивото на начално образование
                              успех с риболова!

Коментар

След като прочетох аргументите на state+, днес подадох всичките си КИ.

Коментар

Working...
                                X