IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Musa Разгледай мнение
    Тук като дават подобен кредит, не включват ли "застраховка живот", та ако се спомине длъжника някой да изплати кредита? Или направо взимат имущството?
    Анди ти е отговорил, ама и аз да потвърдя - и в общия случай банката (невиждано - нали ) ти помага с документацията при настъпило застр. събитие щото за нея е по-добре да си вземе парите от застрахователя веднага.

Коментар

• Какво става с тази емисия ценни книжа за над 500 млн.лв.?

http://www.infostock.bg/infostock/control/quotes/CORP

http://www.infostock.bg/infostock/control/ratios/CORP

И вижте ценовата статистика през последните три години.. сигурно имат обяснения някои от големите сделки тук. : )

http://www.infostock.bg/infostock/co...ricestats/CORP

Коментар

• След доклада на одиторите утре: Банки наддават за депозитите в КТБ
        http://www.blitz.bg/news/article/297485

Всеки притежател на гарантиран депозит трябва да заяви във фонда дали иска изплащане в брой на цялата сума, на част от него, или да поиска прехвърлянето му в друга банка.

Хммм, нали направо се ходеше в банката-оператор?
        Тъпи журналя...

Коментар

Тук като дават подобен кредит, не включват ли "застраховка живот", та ако се спомине длъжника някой да изплати кредита? Или направо взимат имущството?
          Разбира се, прави се застраховка "Живот", застрахова се е и имота...

Коментар

• Първоначално изпратено от johnyk Разгледай мнение
            обезпечение на 100% никъде няма,в смисъл да покрие всички рискове,дори например ипотечните кредити,които са основния кредитен портфейл на повечето банки,еми какво става ако някой взел такъв кредит утре падне и умре?как се връща кредита?
            Има и на 130% реални обезпечения, зависи от политиката на банката...
            Спрете да говорите глупости.Това е специализиран форум...

Коментар

• Първоначално изпратено от johnyk Разгледай мнение
              обезпечение на 100% никъде няма,в смисъл да покрие всички рискове,дори например ипотечните кредити,които са основния кредитен портфейл на повечето банки,еми какво става ако някой взел такъв кредит утре падне и умре?как се връща кредита?
              Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

ДесеткиЛевове

40 мил'ки или 40 хил'ки? Щото 40 мил'ки струва апартамент на 5 Авеню в Ню Йорк...Ама там няма ново строителство
                Аз затва искам потребителски, избрал съм много яки плочки за банята и ми трябва подходящо финансиране. Смятах да емитирам облигации но офертата на бнайта ми изглежда по-добра.

Коментар

• обезпечение на 100% никъде няма,в смисъл да покрие всички рискове,дори например ипотечните кредити,които са основния кредитен портфейл на повечето банки,еми какво става ако някой взел такъв кредит утре падне и умре?как се връща кредита?

Коментар

• ДесеткиЛевове
                    Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
                    Ооо, къде се загуби бе гуру финансов наш ненагледен! Неадекватните ти включвания бяха почнали да ми липсват Кажи ми отде да си взема потребителски кредит за 40 милки че съм хвърлил око на един апартамент ново строителство на много комуникативно място.
                    40 мил'ки или 40 хил'ки? Щото 40 мил'ки струва апартамент на 5 Авеню в Ню Йорк...Ама там няма ново строителство
                    Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

• Щом мустакът е ликвидиран , явно и банката утре

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                        Ти не се бутай - аз съм преди теб
                        За същия апартамент ли бре? Много се е раздвижил тоя имотен пазар

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
                          Ооо, къде се загуби бе гуру финансов наш ненагледен! Неадекватните ти включвания бяха почнали да ми липсват Кажи ми отде да си взема потребителски кредит за 40 милки че съм хвърлил око на един апартамент ново строителство на много комуникативно място.
                          Ти не се бутай - аз съм преди теб
                          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Цветан Василев си е обръснал мустака. Това беше голямата новина от „интервюто“ на Сашо Диков, което от няколко дни непрестанно се рекламира. Сутринта дори бяха пуснати откъси от материала, представени като „Среща на Сашо Диков и Цветан Василев под дъжда и на сръбска територия“.

Оказа се, че след дълго издирване, журналистът успява да зададе на банкера точно два въпроса, на които да получи отговор. И в тях нямаше нищо неочаквано.

"Кажете какво е вашето предложение за оздравяване на КТБ?", пита Диков. А Василев казва:

„Моето мнение сякаш никой не го иска. Не знам защо. Бях очернен, включително и от вашето съсловие. Мога да кажа, че съм направил всичко възможно да формирам консорциум, който да даде най-добрата оферта. Но централната банка не иска да я разгледа“.

Вторият въпрос е: „А кога ще говорите?“

Отговорът (по царски): „Когато му дойде времето“.

Не бихме могли да кажем обаче, че Диков не се беше постарал. Бидейки в Белград „по друга работа“, той преспал в хотела на Василев „Найн скуеър“ и подробно разказа за него, показвайки невзрачния му вход и красивата градинка отпред, както и прозорците на предполагаемия президентски апартамент, зает от банкера.

Обаче – изненада!

Оказало се, че точно, когато Диков решил да спи в този хотел, Василев – решил да го смени.

Зрителите обаче гледаха около десет минути материал (на фона на сръбска музика) от улиците на Белград, рекламиран в самото предаване като „От какво се страхува Цветан Василев и #Кой се страхува от него“.

Вместо това обаче чуха следното:

„Уважаеми зрители, минаваме сега по пътя, по който всеки ден трябва да минава и Цветан Василев. Разбира се, подпомогнати сме от Гугъл мап. Той ни подсказва откъде да се движим“. И още: „Тука по този тротоар г-н Василев си тръгваше, когато нашите колеги се опитваха да говорят с него преди известно време. Ако г-н Василев е поискал да си прави разходките пеша, докато отива да дава автографи в полицията, 15 минути са от хотела...“

Накрая голямата новина от шумно рекламираното интервю бе: „Видяхте, уважаеми зрители, че г-н Василев е обръснал прословутия си мустак“.

http://clubz.bg/9496-sasho_dikov_nov...rysnal_mustaka
                            Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
                              Че какво пък му е криминалното на това ? Да даваш кредити без обезпечение не е криминално престъпление дори напротив в България ако не се дават кредити без обезпечение цялата държава съвсем ще фалира.

Примери от ежедневието колкото искаш от Кире дай 20 лв до заплата в петък че ще умра от глад до фирма брез история и без обезпечение !

Работата на Банкера е точно това да дава макисимални кредити срещу никакво обезпечение и с минимален възможен риск !

Всички потребителски кредити в България са с малко или почти никакво обезпечение !

Същото дори в по-голяма сила важи за фирмените кредити.

В този ред на мисли колко от вас са на ясно с как точно работи системата за събиране на изискуеми задължения ? Давате ли си сметка че дори един кредит да стане предсрочно изискуем този процес отнема между 2 и 3 години в идеален случай а понякога отиват и много повече години. Представете си за цифра от 5.1 Милиарда 3.6 от тях на свързани лица колко години ще ги събират и това е ясно както на БНБ така и на Цветан Василев.

В този ред на мисли ако банката в която ти е кредита тръгне да фалира най-офертно за теб е да спреш да си плащаш вноските дори да можеш да си обслужваш кредита редовно реално докато бъдещото на банката не е ясно както и бъдещето на кредитният и портфейл ти няма причина да бързаш да си обслужваш вноските защото в бизнеса има просто правило че всяко плащане трябва да се отлага максимално във времето !

Коментар

• Броячът ли пуснахте малееее

Коментар

Working...
                                X