IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Ще видиш че е куха като им изкарат целия портфейл.
    НЕ ме интересува нещо постфактум да ми вадят.....къде спаха през тези години!?
    А ако се направят същите одити със същите условия и на останалите банки - дали и поне още 3-4 други банки няма да почнат да дрънчат на кухо?! Когато хвърлиш камък в лайното, няма вариант при който всички стоящи наоколо да не бъдат опръскани.....

Коментар

Какво значи умишлен. КТБ си е куха структура, действаща като пирамида. Естествено че в даден момент подобна "банка" ще гръмне. Или умишлено от собственика, или умишлено от властите.
      Обаждане по тел. да се теглят пари и кои са следващите как ти звучи, умишлено?

Коментар

Не е, и за това БНБ трябва да си понесе последствията. Но ме съмнява да се случи при положение че новото правителство най-вероятно също ще е тотално в ла..ната докато бе старо правителство.
        Е тук вече съм съгласен с теб.....и не само да си понесе отговорността, ами и всички отговорни институции да направят всичко възможно да се минимизират щетите за инвеститори, икономика, вложители и тнт. потърпевши от техните действия и бездействия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнение
          Кой казва, че е "куха структура" - ШОК, ПИК, КАПИТАЛ и някой си Равновесие от някакъв си форум!? Със същия успех, аз мога да кажа, че всички банки са кухи и е въпрос на време да фалират....
          Ще видиш че е куха като им изкарат целия портфейл.

Коментар

Абе то че може да фалира за минути и часове е ясно - при положение, че има спекулативна атака....но да бъде източвана с години и никой нищо да не направи - да ме извиняваш, не е едно и също....
            Не е, и за това БНБ трябва да си понесе последствията. Но ме съмнява да се случи при положение че новото правителство най-вероятно също ще е тотално в ла..ната докато бе старо правителство.

Коментар

Абсолютно си е твой проблем. 3 дена преди Дексия да фалира ЕЦБ беше заявила че Дексия е ОК. Особено пък в банковата система понякога един фалит може да се случи в рамките на часове.
              Абе то че може да фалира за минути и часове е ясно - при положение, че има спекулативна атака....но да бъде източвана с години и никой нищо да не направи - да ме извиняваш, не е едно и също....

Коментар

Какво значи умишлен. КТБ си е куха структура, действаща като пирамида. Естествено че в даден момент подобна "банка" ще гръмне. Или умишлено от собственика, или умишлено от властите.
                Кой казва, че е "куха структура" - ШОК, ПИК, КАПИТАЛ и някой си Равновесие от някакъв си форум!? Със същия успех, аз мога да кажа, че всички банки са кухи и е въпрос на време да фалират....

Коментар

То това е ясно.....но кой и как ще поеме отговорността, че 3 дни преди да съборят банката всички в държавата повтаряха, че "Банковата система в това число и групата КТБ са стабилни"....и след 30 дни всички взеха да казват, че "КТБ има огромна дупка и върви към фалит"..... в цял свят инвестиционно решение се взима на базата на инфоррмация от най-различно естество......а когато тази информация е от държавни органи /още повече регулатор/ кредита на доверие към нея би трябвало да е най-висок!? И ако от регулатора те подвеждат с невярна информация, на базата на която ти взимаш инвестиционно решение - как се нарича това!?...или викаш - да не си вярвал, твой си е проблема!?
                  Абсолютно си е твой проблем. 3 дена преди Дексия да фалира ЕЦБ беше заявила че Дексия е ОК. Особено пък в банковата система понякога един фалит може да се случи в рамките на часове.

Коментар

• Първоначално изпратено от ЧОКО&БОКО Разгледай мнение
                    Ако фалита не беше умишлен щях да сьм сьгласен с теб.

Коментар

• Първоначално изпратено от ЧОКО&БОКО Разгледай мнение
                      Е то и аз щях да съм.....но целия държавен апарат чрез умишлени действия и бездействия да събори една добре управлявана банка /поне така сочеха данните/ и после да се разправя, че Ваш си е проблема....това е един опасен, ама много опасен прецедент....

Коментар

Естествено че сам си отговорен за всяко решение за правене на депозит над гарантирания. Никой не ти е опрял пистолет в главата да правиш депозит в банката с най-високи лихви.

Коментар

Естествено че сам си отговорен за всяко решение за правене на депозит над гарантирания. Никой не ти е опрял пистолет в главата да правиш депозит в банката с най-високи лихви.
                          То това е ясно.....но кой и как ще поеме отговорността, че 3 дни преди да съборят банката всички в държавата повтаряха, че "Банковата система в това число и групата КТБ са стабилни"....и след 30 дни всички взеха да казват, че "КТБ има огромна дупка и върви към фалит"..... в цял свят инвестиционно решение се взима на базата на инфоррмация от най-различно естество......а когато тази информация е от държавни органи /още повече регулатор/ кредита на доверие към нея би трябвало да е най-висок!? И ако от регулатора те подвеждат с невярна информация, на базата на която ти взимаш инвестиционно решение - как се нарича това!?...или викаш - да не си вярвал, твой си е проблема!?

Коментар

Именно!
                            Аз отказвам да приема тезата, че вложителите /па макар и негарантирани/ са си сами отговорни за всичко, включително и за решението да се информират от официалните институции, призвани да регулират тази специфична материя - банковата.....щом не трябва да слушаме и вярваме на БНБ...ами да я закрият тогава!!!
                            Да твърдиш, че всеки сам си отговаря на какво и колко да вярва, и трябва да си носи отговорността е все едно да кажеш, че жертвата на престъплението си е сама отговорна за посегателството върху нея......

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                              В тази посока - на рейтинговите агенции и одиторите от Биг 4 също не трябва да вярваме. А на кого тогава? На база на какво да се взема информирано решение?
                              На база на всичко изброено + собствени преценки.

Естествено че никой няма да ви гарантира нищо. Лесно е човек да се оправдава с някой друг за собственото желание за търсене на сигурност. Но гарантирана сигурност няма.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                                Jupiter
                                The planet Jupiter represents Banking sector and Financial sector.

Хуу де, следващия път ще знам.

Коментар

Working...
                                X