IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
    Абе Анди...
    Не е ли ясно, че активите ще бъдат дадени на когото трябва, а данъкоплатците ще платят на когото трябва и колкото трябва? На вложителите, ако трябва и на Цветан Василев ще платят ако ги осъди, ако изобщо ги съди и на ВТБ и на Оманците ще платят... това е. Какво има повече да мислим какво е добре какво не е? Това не е важно, важно е какво ЩЕ стане, а то е намислено вече какво.
    Все се надявам, че това, което е намислено няма да се случи.
    Не ни ли писна 25 години да ни дерат и да ни таковат мамата?
    Тук говорим за едни 3,7 милиарда преки загуби за данъкоплатците.
    В тях броя парите от ФГВБ+дълг,за да се покрият гарантираните.
    Отделно имаме едни милиарди за дела от акционери,облигационери и негарантирани.Тук цифрата може да е доста над горните 3,7 млрд....
    Отделно имаме фалит на военнопромишления комплекс и още големи фирми, което ще доведе до няколко хиляди безработни.Какъв % ще отпишем от БВП в резултат от цялата смрад?Докарахме ли го до едни 10 млрд ...
    Last edited by andy2000; 22.10.2014, 11:10.

Коментар

+1 такъв съм и аз
      Но.. вече мисля даже, че не ми е чак толкова важно дали и кога ще си взема парите.
      КТБ е банка и публична компания, това следва да е най-прозрачното нещо в света!
      И сега, държавата ми казва, че от нея са източвани в продължение на години 3.5 милиарда лева. Ама като банка, тя е надзиравана от банковия надзор на БНБ. Като публична компания е публикувала отчети, заверявани от KPMG и е била надзиравана от КФН. и при целия този надзор, ЛИПСВАТ 3 МИЛИАРДА!!!
      WTF?
      Това значи, че ако може да се допусне такова нещо, всички граждани и инвеститори трябва да си опаковат нещата и да ги нема ВЕДНАГА!
      Не е важно дали и кога ще се вземат парите, така е.
      По-важно е дали от банките е възможно да се източват средства в размери на милиарди без това да бъде забелязано нито от одиторите заверяващи годишните отчети на банките, нито от надзора, нито от КФН?
      Забравяте, че всеки гледа първо отчетите, а те са заверени и потвърдени от ОДИТОРИ.
      Какво правим с ОДИТОРИТЕ?
      За тях няма ли глоби, наказания, отнемане на права за одитиране и т.н.?
      Кой е одитора на КТБ за последните отчети?

Коментар

+1 такъв съм и аз
        Но.. вече мисля даже, че не ми е чак толкова важно дали и кога ще си взема парите.
        И сега, държавата ми казва, че от нея са източвани в продължение на години 3.5 милиарда лева. Ама като банка, тя е надзиравана от банковия надзор на БНБ. Като публична компания е публикувала отчети, заверявани от KPMG и е била надзиравана от КФН. и при целия този надзор, ЛИПСВАТ 3 МИЛИАРДА!!!
        WTF?
        Това значи, че ако може да се допусне такова нещо, всички граждани и инвеститори трябва да си опаковат нещата и да ги нема ВЕДНАГА!
        Съгласен съм с теб, но това което си написал е опасно да се чете и осмисля от повече хора, защото води знаеш до къде.Парите също не ме притесняват понеже имам стабилни приходоизточници, но КТБ не е кауза за която бих ги дарил

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
          Тя масата ще е доста постна и само за наши хора.При такъв сценарий задкулисието печели.Най-добрия вариант за мен е банката да остане жива,а Цветан Василев,ако не може да намери нужните пари за капиталовата/ликвидна дупка да се прости с акциите си и после да си търси правата по съдебен път.Не виждам какъв е проблема държавата да вземе 51% от банката, 49% да вземат други акционери.Да се сключи договор за изкупуване на държавните акции след някакъв период от време.Така активите няма да бъдат разпродадени на 10-20% от стойността си.
          Да....и в самото начало имаше такъв вариант - Държавата да стане мажо /чрез Фонда и ББР/ а вся остальная сволач /ЕПИК, Оманци и др./ да си участват в оздравяването.

Коментар

Тя масата ще е доста постна и само за наши хора.При такъв сценарий задкулисието печели.Най-добрия вариант за мен е банката да остане жива,а Цветан Василев,ако не може да намери нужните пари за капиталовата/ликвидна дупка да се прости с акциите си и после да си търси правата по съдебен път.Не виждам какъв е проблема държавата да вземе 51% от банката, 49% да вземат други акционери.Да се сключи договор за изкупуване на държавните акции след някакъв период от време.Така активите няма да бъдат разпродадени на 10-20% от стойността си.
            държавата нито и е работа да става акционер тук, нито има парите
            да влиза друг инвеститор - частен, така всички ще са доволни
            при всички останали дружества - малки и големи става така, защо КТБ пак да я правим специална, времето и мина вече

Коментар

Абе Анди...
              Не е ли ясно, че активите ще бъдат дадени на когото трябва, а данъкоплатците ще платят на когото трябва и колкото трябва? На вложителите, ако трябва и на Цветан Василев ще платят ако ги осъди, ако изобщо ги съди и на ВТБ и на Оманците ще платят... това е. Какво има повече да мислим какво е добре какво не е? Това не е важно, важно е какво ЩЕ стане, а то е намислено вече какво.

Коментар

+1 такъв съм и аз
                WTF?
                Абсолютно съгласен, само дето на мен ми остава важно дали и кога ще си взема парите

Коментар

+1 такъв съм и аз
                  WTF?
                  Обикновено след точно такива разсъждения в други /по нормални/ държави са стигали до решения за спасяване на банки. Защото банките са ИНСТИТУЦИИ, освен това и публични компании, тоест подриването да доверието в тях всякога излиза доста по-скъпо за страната от спасението.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                    няма да е студена вода
                    нали знаете процудерите - гарантираните и след това маса на несъстоятелността

Коментар

• Първоначално изпратено от draifuss Разгледай мнение
                      Аз съм вложил в КТБ в рамките на разумното и в интерес на истината водата я пия като разредител на други също стойностни течности.
                      +1 такъв съм и аз
                      WTF?

Коментар

• няма да е студена вода
                        нали знаете процудерите - гарантираните и след това маса на несъстоятелността

Коментар

• Първоначално изпратено от Musa Разгледай мнение
                          И аз, ама няма да стане сега и веднага, на всички

Гарантираните ще си получат парите, за другите има няколко алтернативи, но не се знае коя ще предпочете Българската Наемна Банда (АКА БНБ (а те всъщност взимат решението). А те искат хем да разпродадат апетитните активи за жълти с'тинки на правилните другари, хем да върнат парите И НА НЕГАРАНТИРАНИТЕ.

Както аз ги виждам неещата, под натиска на ЕК БНБ ще отнеме лиценза, и фонда ще върне гарантираните влогове. По нататък...Има опция "фалит и разпродажба еФтиджос", от която негарантираните страда, но има и друга опция: Държавно участие и събиране на кредитите по старите условия, не да ги направят "веднага изискуеми". Втората опция може да излезе по евтино на данъкоплатците...въпрос на колко кредитите са събираеми в бъдещето.

В тази афера научих нещо, което е коренно различно от положението в други бяли държави: Че ако кредитираш чрез "куха фирма" трета, реална такава, закона не позволява прихващането на "реалната фирма".

В "по бели" държави закона различава между "еднократна лоша инвестиция", и "умишлено и системно източване на банка чрез кредитиране на кухи фирми". Ама...в България закона е скроен за "нашите другари" май
                          Ние едно си пишем, други друго си мислят......може да има вариант, който ще ни изненада...

Коментар

• Първоначално изпратено от draifuss Разгледай мнение
                            Аз съм вложил в КТБ в рамките на разумното и в интерес на истината водата я пия като разредител на други също стойностни течности.
                            Щом си в "рамките на разумното", може да подхващаш с питиетата още от сутринта - ти дерт нямаш!

Коментар

• Solomoon

Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнение
                              ...
                              ...
                              Аз лично съм за плащане ВСИЧКО НА ВСИЧКИ.
                              И аз, ама няма да стане сега и веднага, на всички

Гарантираните ще си получат парите, за другите има няколко алтернативи, но не се знае коя ще предпочете Българската Наемна Банда (АКА БНБ (а те всъщност взимат решението). А те искат хем да разпродадат апетитните активи за жълти с'тинки на правилните другари, хем да върнат парите И НА НЕГАРАНТИРАНИТЕ.

Както аз ги виждам неещата, под натиска на ЕК БНБ ще отнеме лиценза, и фонда ще върне гарантираните влогове. По нататък...Има опция "фалит и разпродажба еФтиджос", от която негарантираните страда, но има и друга опция: Държавно участие и събиране на кредитите по старите условия, не да ги направят "веднага изискуеми". Втората опция може да излезе по евтино на данъкоплатците...въпрос на колко кредитите са събираеми в бъдещето.

В тази афера научих нещо, което е коренно различно от положението в други бяли държави: Че ако кредитираш чрез "куха фирма" трета, реална такава, закона не позволява прихващането на "реалната фирма".

В "по бели" държави закона различава между "еднократна лоша инвестиция", и "умишлено и системно източване на банка чрез кредитиране на кухи фирми". Ама...в България закона е скроен за "нашите другари" май
                              Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

• Уважаеми съфорумци бъдете оптимисти в днешния слънчев ден.Ще си вземем парите скоро и накуп.

Коментар

Working...
                                X