If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Да питам, плахо: Заседанията на тази комисия отворени ли са за широката публика? Или само за "поканени"/връзкари? Страхотен сеир ще е да присъстваш на такива заседания
Явно са поканени от двата комитета - Вежди и КТБАлайв, но БНБ отишли всички, защото сега ги сърби кой ще трябва да освободи креслото в скоро време, а си водили и квесторите и одиторите. Не го гледах отначало дали са попитали одиторите (външните - мернах Васко Райчев) какво е положението в някои други банки. Не че ще каже, просто да им се види физиономията в този момент...
Христина Вучева, Стоян Александров и Емил Хърсев се държат за главите на заседанието на Бюджетната комисия в НС по казуса КТБ
Да питам, плахо: Заседанията на тази комисия отворени ли са за широката публика? Или само за "поканени"/връзкари? Страхотен сеир ще е да присъстваш на такива заседания
Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)
До днес се надявах да се спази закона.Вече съм оставил надежда всяка и мисля, че наистина пари всички и накуп гарантираните вложители няма да видят поне до есента на 2015г., когато вероятно ще се плащат по 500-1000лв. на месец колкото за пред ЕС.Нека прогнозите започнат сега.
Оптимист
Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!
Брутални бяха.Много съм отчаян - не само за КТБ, но и за държавата като цяло.Как може тези идиоти да се водят експерти?Бяха много,много трагични.Личеше, че експертизата им не е на нужното нито за ТБГ, камо ли за някоя държавна институция.
Айде овцете (и Я де) - запомнете си последната цифра на ЕГН-то.
Мисля, че ще има не малко хора като мен, които няма да ръгнат първите дни, а вероятно и може да им хареса съответната банка. А пък от по-възрастните хора, също. Даже си мисля, че ако не са безлихвени сметките може и цял месец да не отида.
Иначе, въобще си правят оглушки при оздравяване да се намери способ за преминаване на вложителите в миноритарни акционери. Общо взето още нищо не е решено. Според мен.
Каква е логиката да се върнат пари на хора които да ги набият в друга пирамида ? .
ПРАВ СИ!!! Най добре е да се скъси процеса! Гарантираните пари в КТБ направо да се експроприират СЕГА И ВЕДНАГА, вместо вложителите да ги местят в друга "пирамида", която трябва тепърва да я бутат, и да им ги вземат от там, след като Фонда ще е празен след КТБ
Само се чудя ТИ къде си държиш парите между пенсия/пенсия (или заплатка/заплатка)? Или кай'ш след като си платиш комуналните сметки и борча в бакалията, и малкото ти джоПче е ПРЕдостатъчно
Щото ако си trader (борсов посредник), едва ли влачиш торби с кеш' пари до борсата да плащаш за покупките на клиентите си, или получаваш "на ръка" за което продаваш
П.С. Модераторе, този коментар НЕ Е заяждане, а запитване към supertrader'а какво умните хора правят с парите си Та балъците, спечелили някак си няколко десетки/стотици хиляди РЕАЛНИ кинта да се поучат от тях
Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)
А на мен ми падна чинето като заслушах внимателно кой какво говори (само което му изнася) също съдържанието на изказванията, интонация, физиономия..... И това са почти "цвета" на нацията, от който и голяма част са в тази бюджетна комисия....
Брутални бяха.Много съм отчаян - не само за КТБ, но и за държавата като цяло.Как може тези идиоти да се водят експерти?Бяха много,много трагични.Личеше, че експертизата им не е на нужното нито за ТБГ, камо ли за някоя държавна институция.
А на мен ми падна чинето като заслушах внимателно кой какво говори (само което му изнася) също съдържанието на изказванията, интонация, физиономия..... И това са почти "цвета" на нацията, от който и голяма част са в тази бюджетна комисия....
Има вариант за оздравяване с изплащане на гарантираните:
Също до тази дата Народното събрание трябва да приеме и законодателни изменения, които да гарантират изплащането на гарантираните депозити според европейското право.
ако са качествени активите - на търга може да има доста по-висока цена от обезценената
няма как да спорим за нещо конкретно - каквото е вече положението в КТБ биз да имаме точни факти от портфейла на банката
ако искате да си пишем тук ей така - ами давайте
Именно - важен е начина на осребряване на активите , нали? Защо трябва да плащаме (ша си го реместя от левия в десния , ама по принцип) , че еди Кой си да прибере нещо си с некво си сконто (големо по подразбиране), по некъФ си неясен начин на ликвидация, цесиониране и нам си кво..... ма майната му
ами за първи път няма да се съглася с тебе ( той и трейдъра е дразнител , сигурно те е извадил от равновесие) - ако ще се спасява с пари на данъкоплатците - искам да имам възможност да закупя акции на търг или както и да е на ония активи дет ги обезцениха с 80 -98 % , не да ги купи некой "наш"човек
ако са качествени активите - на търга може да има доста по-висока цена от обезценената
няма как да спорим за нещо конкретно - каквото е вече положението в КТБ биз да имаме точни факти от портфейла на банката
ако искате да си пишем тук ей така - ами давайте
Кой казус бе човек и какво му е интересното аз не разбирам. Парите са си на хората. Никакви нови спестявания не се генерират, просто се преместват от една банка ( пирамида в твоята терминология) в друга. Какъв казус какво чудо?
Значи викаш, който държи пари в банка, да му се вземат. Ако не му се вземат, това е "интересен казус" и няма логика
ами за първи път няма да се съглася с тебе ( той и трейдъра е дразнител , сигурно те е извадил от равновесие) - ако ще се спасява с пари на данъкоплатците - искам да имам възможност да закупя акции на търг или както и да е на ония активи дет ги обезцениха с 80 -98 % , не да ги купи некой "наш"човек
Каква е логиката да се върнат пари на хора които да ги набият в друга пирамида ? Казуса е много интересен за банките ако държавата ги вземе в заем тези пари и обезщетените вложители разбира се ще ги набият в тях - ето ти още "спестявания" сътворени дето се казва от нищото и на гърба на данъкоплатеца.
Кой казус бе човек и какво му е интересното аз не разбирам. Парите са си на хората. Никакви нови спестявания не се генерират, просто се преместват от една банка ( пирамида в твоята терминология) в друга. Какъв казус какво чудо?
Значи викаш, който държи пари в банка, да му се вземат. Ако не му се вземат, това е "интересен казус" и няма логика
Коментар