IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Данчо чакайте си бате, но пускайте парите на гарантираните

"Докато не се изяснят плановете на инвеститора, няма да вземем решение за нищо. Инвеститорът трябва да даде гаранция, че има такива средства, да направи бизнес план и едва тогава ще вземем решение", коментира Йордан Цонев от ДПС в кулоарите на парламента.

"Ние искаме проверка на финансовите потоци, къде са изчезнали парите, какво е купувано с тях и какво може да се възстанови в полза на вложителите и в полза на държавата, посочи Цонев. Той заяви, че одиторският доклад е достатъчно ясен и категоричен. Всички, които обикалят по студията да се съмняват в одиторския доклад, правят нещо не в полза на вложителите, а в полза на обвиняемия", обясни Цонев.

Коментар

• Тука човека говори за някакви си 15 000+ 10 000 работни места в оръжейният бизнес
      http://btvnews.bg/video/videos/tazi-...o-s-ktb-2.html

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
        Аз имам предложение как банката може да заработи. Просто срещу негарантираните депозити се записва капитал и готово. Като толкова много вярват в тази банка, то те не биха имали нищо против подобна идея.
        +1

Коментар

• И какво вече всички банки ли ще оздравяваме.Болните банки в България най здравите банки в света.

Коментар

• Първоначално изпратено от Igrach Разгледай мнение
            В целият случай има няколко истини:
            1. Дупката е толкова голяма, колкото си я поръчаш и за колкото платиш - и не само в банкови сектор
            2. Когато държавата реши, че една банка трябва да фалира - няма кой да я спаси! Важното в случая е защитените вложители, които са си поверили парите опирайки се на закона да си ги получат!
            Колегите Муса и Играч зачекват една тема, която блесна ярко и пред мен в момента, в който чух думата "оздравяване".
            Не съм сигурен по силата на каква точно логика и с какви цели е била поръчана тази зашеметяваща "дупка". За мен няма никакво съмнение, че тя е била поръчана. Е, убедеността ми е субективна, но си е моя.
            И тук иде един тънък момент. Голямата "дупка" в по-голяма степен обслужва един сценарий по отнемане на лиценз и обяваване в неплатежоспособност с последваща ликвидация.

Да, обаче! Изведнъщ на хоризонта изневиделица и неочаквано за досегашните сценаристи се появява думата "оздравяване".
            Колкото е по-голяма "дупката" толкова по-неприятно е "оздравяването". По-големи пари трябва да се мобилизират в къс срок, след това провизиране (иммобилизиране), после още много пари за ликвидност и така по веригата.

Та, на въпроса, чудя се дали няма сега пък да направят един ловък пирует и да запълнят в аванс част от дупката с някакви нелепи обяснения.
            Просто за смях на публиката.
            Last edited by nacheff; 30.10.2014, 11:31.

Коментар

• Току що ми отпечатаха извлечение от сметката прави ми впечатление че са ми начислили /превели данък от 4 .2014 до 8.2014 1240 лв пари може да няма ама данъци има.

Коментар

• Първоначално изпратено от GORDON FREEMAN Разгледай мнение
                Май тук много хора не искат да разбера, че пара ще се дава. Въпросът е дали да са 3.7 милиарда гарантирани плюс загуби от още 400 милиона на държавни предприятия. Или да намерят още 1 - 1,5 милиарда и банката да заработи. Ако се сметнат всички загуби от фалита ( говоря и за репутация и т.н.) май по-евтино е да заработи. Ако и инвеститорите дадат 1-2 милиарда, няма какво да се мисли.
                Аз имам предложение как банката може да заработи. Просто срещу негарантираните депозити се записва капитал и готово. Като толкова много вярват в тази банка, то те не биха имали нищо против подобна идея.

Коментар

• Първоначално изпратено от GORDON FREEMAN Разгледай мнение
                  Май тук много хора не искат да разбера, че пара ще се дава. Въпросът е дали да са 3.7 милиарда гарантирани плюс загуби от още 400 милиона на държавни предприятия. Или да намерят още 1 - 1,5 милиарда и банката да заработи. Ако се сметнат всички загуби от фалита ( говоря и за репутация и т.н.) май по-евтино е да заработи. Ако и инвеститорите дадат 1-2 милиарда, няма какво да се мисли.
                  съгласен за загубите на държавните фирми
                  от някъде трябва да се покрият

Коментар

• Поредният разбирач /Румен Гечев /от всичко,нека хората с пари да кажат има ли няма ли смисъл да се оздравява ко да каже комуниста разсипия на всичко и крадене това сме видели от тях.

Коментар

• Май тук много хора не искат да разбера, че пара ще се дава. Въпросът е дали да са 3.7 милиарда гарантирани плюс загуби от още 400 милиона на държавни предприятия. Или да намерят още 1 - 1,5 милиарда и банката да заработи. Ако се сметнат всички загуби от фалита ( говоря и за репутация и т.н.) май по-евтино е да заработи. Ако и инвеститорите дадат 1-2 милиарда, няма какво да се мисли.
                      I am D.Sc who is forced to defend the human race against hostile aliens and OTHER enemies.

Коментар

• В отговор на въпрос той потвърди, че е възможно забавяне при изплащането им. Запитан кога вложителите ще могат да си получат гарантираните пари, той отговори, че сега това е ясно по действащия закон. „В момента, в който БНБ отнеме лиценза, тече законов срок от 20 дни“, припомни червеният депутат.

Пак гавра с гарантираните правят.

Коментар

• Румен Гечев обърна внимание на факта: „Преди няколко дни е регистрирана фирма, която уж проявява интерес към КТБ. Не е ли очевидно, че това е опит за забавяне на процедурата“, попита той по повод очакването да се изплатят гарантираните депозити.

В отговор на въпрос той потвърди, че е възможно забавяне при изплащането им. Запитан кога вложителите ще могат да си получат гарантираните пари, той отговори, че сега това е ясно по действащия закон. „В момента, в който БНБ отнеме лиценза, тече законов срок от 20 дни“, припомни червеният депутат.

Запитан каква е цената на двата варианта – фалит или оздравяване, финансистът отговори, че загубите за обществото ще бъдат много по-големи, ако се опитваме да оздравим нещо, което не подлежи на оздравяване. „В света няма случай банка да е оздравена след 3 – 4 месеца“, каза той.

"Даже проблемът не е в парите. Дори 20 милиарда да налеем в тази банка за сметка на българския народ, тя е неспасяема поради недоверието на хората", обясни социалистът.

Народният представител от Реформаторския блок Корман Исмаилов, който е и член на временната бюджетна комисия, посочи пред БНР колко ще струват двата варианта за банката – при фалит цената за обществото е 1,5 млрд. лв. заради гарантираните депозити, а оздравяванете ще струва около 6 млрд. лв. Той обаче уточни, че при фалит ще има негативен растеж на икономиката около 0,5% заради фалити на фирми, намаляване на заетостта, понижени приходи и по-ниско потребление.

Депутатът заяви, че групата потенциални инвеститори искали да участват с 50% от необходимата сума за оздравяване, а останалото да е държавна помощ, но трябвало да се изясни собствеността на тази група.

По повод решението на комисията той смята, че при всяка криза в определена банка БНБ ще трябва да налива пари там, затова неговата група не е подкрепила предложението. И той посочи, че банката дълго е под особен надзор и активите й се обезценяват.

„Вече има силно недоверие дори и в действията на БНБ. Имаше и критики към действията на прокуратурата. Общата среда е нездравословна и действия за оздравяване в момента е трудно да се прецени колко стабилен ефект биха имали“, смята той.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                            Партенка е тва според мен. За Моников, може ама на Гоце са му множко милионите.
                            Множко??? Че колко мислиш му е превел исаков за тройния член? Лошото (за гоце де) е, че сега трябва ресто да връща, пък то рушняците сами му блокираха кинтите в бамката, та...да не стане луканковата работа

Коментар

• Партенка е тва според мен. За Моников, може ама на Гоце са му множко милионите.

Коментар

• на тази страница е списъка

http://bez-cenzura.com/epitzentar/ba...-imena-i-fakti

Коментар

Working...
                                X