If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
ами то ще е ясно......около 3.5млрд отрицателен капитал.....по осчетоводения незаверен одит....
То е ясно че е ясно ама аз предпочитам отчета да излезе днес а не на 20-ти ноември И каква е драмата със заверката? Заверката е да ти кажат "да всичко изглежда наред с тоя одит", да ти ударят един печат и си ходиш по живо по здраво. И нали одита не беше одит а консултация, каква заверка искаш
Ами следващия път като се съберат няколко олигарха и кредитни милионера и отделят по някой лев за медии, които да снимат опашка от вложители пред вратите на някоя банка......и гледай колко интересно ще стане....
Който има глава на раменете би следвало да си е взел поука от това което се случи !
И кво ще стане ??? Не разбрахте ли че парите не са в Бг икономиката.. стига сте чертали грозни картинки да заблуждавате хората ! Който има глава на раменете би следвало да си е взел поука от това което се случи ! Лошото е за хората който работят във фирми с пари в КТБ и може би още някой ,дано се справят в тази ситуация,който е кадърен пак ще изплува ! Връщайте си кредитите на време и мислете как ще оцелеете като няма бизнес в БГ!
Ами следващия път като се съберат няколко олигарха и кредитни милионера и отделят по някой лев за медии, които да снимат опашка от вложители пред вратите на някоя банка......и гледай колко интересно ще стане....
Кво става, къде е отчета с отрицателния капитал? И той ли трябва да се пудри няколко дена? Аз си мислех че вече всичко е уредено и нагласено
Тия калъфи от БНБ нямат нужда от промяна в закона за отнемането на лиценза, както са тръгнали могат да отлагат публикуването на отчета до края на надзора.
ами то ще е ясно......около 3.5млрд отрицателен капитал.....по осчетоводения незаверен одит....
Не забравяй, че българите сме уникални идиоти....сега ще си носим последиците от идиотията.....много хора ще се ослушат и 2-3 месеца като не се случи нещо съществено и ще си кажат "Е какво толкова, нищо не стана"....а те щетите ще са малко по късно.....не ми се мисли, какво ще стане при един нов babk run .....струва ми се, че е обречен на успех.....
И кво ще стане ??? Не разбрахте ли че парите не са в Бг икономиката.. стига сте чертали грозни картинки да заблуждавате хората ! Който има глава на раменете би следвало да си е взел поука от това което се случи ! Лошото е за хората който работят във фирми с пари в КТБ и може би още някой ,дано се справят в тази ситуация,който е кадърен пак ще изплува ! Връщайте си кредитите на време и мислете как ще оцелеете като няма бизнес в БГ!
А как точно да я спасят тази 'банка' бе хора ? Вижда се че няма интерес от инвеститори или поне не са готови да рискуват собствени пари, а искат да си поиграят с държавните пари ако мине номера Една голяма Понци схема на която отдавна трябваше да и видят сметката, но явно е била схема с голяма политическа подкрепа.
Мисля че в крайна сметка загубите ще се поделят между държавата и спекулативни депозанти. Това е!
И ние губим на борсата и си носим кръста както казваме в България. Да минава по бързо и да гледаме напред.
Кво става, къде е отчета с отрицателния капитал? И той ли трябва да се пудри няколко дена? Аз си мислех че вече всичко е уредено и нагласено
Тия калъфи от БНБ нямат нужда от промяна в закона за отнемането на лиценза, както са тръгнали могат да отлагат публикуването на отчета до края на надзора.
аз още не мога да повярвам,че толкова лесно, с лека ръка фалираха банката,при положение ,че в цял свят големи и структуроопределящи банки винаги се спасяват,дори супер фалиралата northen rock я спасиха и наляха пари,още по малоумното е ,че едва ли не всички са убедени и наистина си вярват,че това било правилното решение,аз съм ей така-
Не забравяй, че българите сме уникални идиоти....сега ще си носим последиците от идиотията.....много хора ще се ослушат и 2-3 месеца като не се случи нещо съществено и ще си кажат "Е какво толкова, нищо не стана"....а те щетите ще са малко по късно.....не ми се мисли, какво ще стане при един нов bank run .....струва ми се, че е обречен на успех.....
аз още не мога да повярвам,че толкова лесно, с лека ръка фалираха банката,при положение ,че в цял свят големи и структуроопределящи банки винаги се спасяват,дори супер фалиралата northen rock я спасиха и наляха пари,още по малоумното е ,че едва ли не всички са убедени и наистина си вярват,че това било правилното решение,аз съм ей така-
Служебният министър на финансите Румен Порожанов каза пред депутатите, че при всяко положение казусът ще струва много на държавата. Част от тази цена са бъдещите дела, които се очаква да заведат засегнатите акционери и вложители, за които вече има индикации. Той препоръча одитът на КТБ за деветмесечието, който предстои да бъде изготвен, да бъде заверен от одиторите, за да бъде защита на държавата при тези бъдещи дела......
Може ли постфактум да се завери този доклад от одиторите!?
Раздел VIII
Специален надзор при опасност от неплатежоспособност
Чл. 115. (1) За да се оздрави банка, при която е налице опасност от неплатежоспособност, БНБ може да постави тази банка под специален надзор.
(2) Опасност от неплатежоспособност на банка е налице, когато:
1. отношението є на общата капиталова адекватност е под определеното минимално равнище, или
2. ликвидните активи на банката по преценка на БНБ няма да бъдат дос ¬татъчни, за да може банката да изпълнява задълженията си в деня на тяхната изискуемост, или
3. банката не е изпълнила в срок едно или повече изискуеми задължения към своите кредитори.
.
Е аз от кога го разправям това
Специалният надзор се прави за ОЗДРАВЯВАНЕ!!!! Не за погребване
Акционерите, облигационерите и вложителите с депозити над гарантираните няма да оставят да ги ограбят. Това трябва да е ясно на онези, които евентуално ще вземат решението за фалит на банките (КТБ и Виктория).
Дай боже да си прав, макар че съм леко песимист....нямам много доверие в съдебната система.....определено не трябва да се отказват и да си търсят правата до край....
А Порожанов не да прави закрито заседание с Менда, а да излезнат и обяснят колко ще струват едни такива дела на държавата.....
Коментар