Първоначално изпратено от Igrach
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Igrach Разгледай мнениеСпоред мен сега, ние, които "се излъгахме" да си държим парите в КТБ ще си ги приберем, а в главаата на всеки вложител болезнено наболяват няколко въпроса: " Дали да си държа парите в моята банка? Дали няма да ми затворят банката? Дали, ако отнемат лиценза на банката ми, ще ми изплатят депозита? Дали няма да ми изплатят депозита с обезценени левове?"
Коментар
-
Дано на 4.12.2014г. да не получим обезценени левчета, защото това уточнение си е притиснително:
"В: В каква валута ще ми бъде изплатена гарантираната сума?
О: В левове. В случай че имате влог в чуждестранна валута ще Ви бъде изплатена левовата равностойност на съответната валута по фиксинга на БНБ."
Коментар
-
Именно! Ако някой има акъл в управлението, трябва час по-скоро да ни вкарат в Европейския Банков Съюз и да се върви към приемане на еврото. След тоя случай и на мен ми се струва, че никой няма да иска да държи повече от джобните си в левове.
Първоначално изпратено от Igrach Разгледай мнениеСпоред мен сега, ние, които "се излъгахме" да си държим парите в КТБ ще си ги приберем, а в главаата на всеки вложител болезнено наболяват няколко въпроса: " Дали да си държа парите в моята банка? Дали няма да ми затворят банката? Дали, ако отнемат лиценза на банката ми, ще ми изплатят депозита? Дали няма да ми изплатят депозита с обезценени левове?"
Коментар
-
Първоначално изпратено от Anyone Разгледай мнениеЕ то това се подразбира. И тъй като не съм наясно - питам.
Ако няКой знае отговора ...
Поздрави!
"От представените на 4.11.2014 г. финансови и надзорни отчети на КТБ към 30.09.2014 г. Управителният съвет на Българската народна банка установява отрицателна стойност на собствения капитал на КТБ, определен според Регламент (ЕС) № 575/2013, в размер на минус 3 745 313 хил. лв., както и че банката не отговаря на капиталовите изисквания, съгласно чл. 92 от Регламент (ЕС) № 575/2013."
не пише одитирани ли са или не.....а и не видях къде в ЗКИ пише, че трябва да са одитирани.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mobiman Разгледай мнениеА може ли да попитам с какво ще гарантират депозите в другите банки след като фондът изплати гарантираните в КТБ и ТБ Виктория?
Колко пари ще останат във фонда?
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеАко във фонда няма пари просто няма да има втора фалирала банка !!! Те са в добро състояние, прекапитализирани са особенно в активи и имат проблем че няма откъде да печелят единственно и реалните лихви които могат да си позволят да раздават са нещо от сорта на 0.0001%, а тях да ги заработват от такси за банкови услуги - преводи...В момента за тях друг бизнес почни няма. А дано влязат в реалността, а малоумниците да не си теглят парите и да ги засилят в дестинации дето дават 8 процента и повече, защото от там просто няма да си ги получат обратно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от msi200 Разгледай мнениеИмам чувството, че в избраната от фонда банка ще изпляскат някоя "таксичка" за теглене или междубанков превод:
"При теглене на по-големи суми вложителите следва да имат предвид Специалната тарифа за условия, такси и комисиони, предназначена за обслужване на вложителите с гарантирани суми от ФГВБ"
Коментар
-
Първоначално изпратено от GORDON FREEMAN Разгледай мнениеАбе аз като по-прост моа ли да питам ко стана с Банка Виктория? А мое ли КаТеБе-ту да бъде купена като цяло предприятие от ТБ Виктория. Май тъй пише у закона....
Коментар
-
Първоначално изпратено от mobiman Разгледай мнениеИ как точно отнемат лиценза на банката и определят дата за изплащане на депозитите без решение на съда?
Коментар
-
Първоначално изпратено от mobiman Разгледай мнениеИ как точно отнемат лиценза на банката и определят дата за изплащане на депозитите без решение на съда?
Коментар
-
Jay Gould
Ако във фонда няма пари просто няма да има втора фалирала банка !!! Те са в добро състояние, прекапитализирани са особенно в активи и имат проблем че няма откъде да печелят единственно и реалните лихви които могат да си позволят да раздават са нещо от сорта на 0.0001%, а тях да ги заработват от такси за банкови услуги - преводи...В момента за тях друг бизнес почни няма. А дано влязат в реалността, а малоумниците да не си теглят парите и да ги засилят в дестинации дето дават 8 процента и повече, защото от там просто няма да си ги получат обратно.D.Y.F-091066
Коментар
-
Я направете едни сметки:
1. Колко са оставащите активи на КТБ след обезценките (ако се осчетоводят)?
2. Колко са пасивите, общо?
3. Колко от тези пасиви ще бъдат изплатени от ФГВБ като гарантирани и колко ще останат негарантираните пасиви?
4. Какво ще е съотношението активи/ пасиви (като изключим вземанията на ФГВБ)?
Коментар
Коментар