IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Лихви по депозитите се начисляват до окончателното им плащане, но поредността на удов

Лихви по депозитите се начисляват до окончателното им плащане, но поредността на удовлетворяването на лихвите е различна съобразно периода, за който са начислени.
    Ами да не бързам да си тегля парите_

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
      Ще видим.На мен ми се струва справедливо.Ако не синдикът да ги оспори.Доста е неприятно за обикновените вложители, но иначе доста хора ще се наядат от тези цесии, което не е в полза на масата на негарантираните.
      Определено цесиите ще бъдат оспорени в голямата им част....точно с този мотив, че са сделки извършени във вреда на кредиторите.....или по точно ще бъдат оспорени прихващанията...

Коментар

УС на БНБ бил взел решение за отмяна на всички цесии.
        Някой с инфо по въпроса? Туй възможно ли е, дори на теория?Нали се одобряват от квесторите и после се осчетоводяват?После може чак синдика да ги оспорва.
        Мисля че синдика в съда. Не че пречи УС на БНБ да има становище по въпроса

Коментар

• Ще видим.На мен ми се струва справедливо.Ако не синдикът да ги оспори.Доста е неприятно за обикновените вложители, но иначе доста хора ще се наядат от тези цесии, което не е в полза на масата на негарантираните.

Коментар

Томалевски пише у КТБалайва. Затова съм го написал със сериозен елемент на съмнение.
            Ако има нещо такова, то трябва да е публикувано на блога на Искров

Коментар

Някой с инфо по въпроса? Туй възможно ли е, дори на теория?Нали се одобряват от квесторите и после се осчетоводяват?После може чак синдика да ги оспорва.
              Би трябвало да е възможно и да го направят, иначе после ще има върволица от дела. По принцип цесиите са нещо което е извън контрола на фирмата посредата, освен ако не е поставена под защита или се чака фалита ѝ. Цесиите по този начин както са ги започнали у нас, реално служат за удовлетворяване на неизискувеми депозити, а още по-лошото е че директно удрят в масата на насъстоятелността, която по закон би следвало да се разпределя по определен ред между кредиторите когато се стигне до закриване на банката.

Коментар

• Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнение
                От къде имаш това инфо!?
                ......интересно е дали е обжалвано отнемането на лиценза!?
                Томалевски пише у КТБалайва. Затова съм го написал със сериозен елемент на съмнение.

Коментар

От къде имаш това инфо!?
                  ......интересно е дали е обжалвано отнемането на лиценза!?

Коментар

• УС на БНБ бил взел решение за отмяна на всички цесии.

Коментар

• Първоначално изпратено от oiling the gears Разгледай мнение
                      Това "скоро" трябва ли да значи нещо като хинт?
                      Още по-голям хинт ми изскочи - управителя е управител на Синектик, при това от 8.10.2014 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                        Ловешко фирме, с интереси в петро бизнеса, скоро са били кооперация с Петрол, анонсирали са подобна с Газпром, държат Интерхотела в Търново.
                        Това "скоро" трябва ли да значи нещо като хинт?

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo
                          В нета видях реклама към обява за изкупуване на влогове над гарантираните в КТБ
                          http://www.genimexinvest.eu/index.php?t=82
                          Но не знам какви са тези и дали може да се довери човек.
                          Ловешко фирме, с интереси в петро бизнеса, скоро са били кооперация с Петрол, анонсирали са подобна с Газпром, държат Интерхотела в Търново.
                          Last edited by Jekata; 10.11.2014, 15:15.

Коментар

• Оспорваме размера на платените депозити в КТБ до една година
                            Ако някой смята, че има гарантиран депозит, но не е включен в списъка или не е съгласен със сумата, която ще му бъде изплатена, може да си потърси правата. В такава ситуация човек първо трябва да подаде писмено възражение до квесторите или синдиците на КТБ. Това трябва да стане в срок до 1 година от деня, в който е започнало изплащането на депозитите. Квесторите или синдиците трябва да дадат своето становище до 7 дни след получаване на възражението. Ако не го вземат под внимание, гражданите могат да си потърсят правата по съдебен ред.
                            Това също е добре да се знае
                            Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                              Eтооо, рИформите започват от сутринта
                              Стигаше ми този параграф: "Освен заобикалянето на конкурса, командированите магистрати са по-податливи на външно влияние, защото мястото им в системата не е сигурно. Във всеки един момент те могат да бъдат преместени обратно в по-долустоящия съд, откъдето са дошли."

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                                Това Калина Илиева нещо ми е познато име. Нямаше ли нещо скандалчета около нея преди няма и година? Не мога да се сетя какво
                                Туй е друга Калина, с тенденция пак да стане известна като гледам.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%...B5%D0%B2%D0%B0

Коментар

Working...
                                X