If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Донякъде съм съгласен с доводите ти, но !
Представи си, ако има разпродажби от Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF ?! Дори и по-малък пакет от пакета на Абърдийн, но достатъчен за да катурне цената
Като цяло съм оптимист и затова имам акции, макар да съм намалил количеството !
Дано не бъда разбран погрешно, че искам да убеждавам някого в предстоящи ръстове тук, но от фонда на практика няма кой да продава - там са само пенсиите. А пакета на Абърдийн мина на тази цена, когато дивидент при Хима имаше само в сънищата на най-големите оптимисти. . Ако запазят дивидентната си политика /нещо, в което вярвам/ ми е трудно да си представя, че пазара ще остави ликвидна компания да се търгува на П/Б 0,3 при 7% дивидентна доходност. Разбира се, всичко е възможно, въпрос на вероятности....
кажи ти какво имаш, че тази тема си стана преобладаващо твоя и единствено, което разбират четящите постовете ти е, че нищо и никой не те интересува и не е твой проблем. fair enough! но хайде похвали се малко и ти, да разберем поне доколко си навътре в нещата!
Представи си, ако има разпродажби от Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF ?! Дори и по-малък пакет от пакета на Абърдийн, но достатъчен за да катурне цената
1. Песимистичен сценарий - много е трудно да опиша всички евентуални ситуации, които биха могли да се случат с например търговската война, Турция и т.н., но най-грубо казано, ако Дакс да кажем е под 10-11 000. Все пак ако имах такива способности, щях да правя по милион на месец от международните пазари и нямаше да се занимавам с БФБ въобще. Както и да е, да се върнем на песимистичния ми вариант - за мен вероятноста да видим цена от 1,10-1,20 е пренебрежимо малка и не я включвам в никои мои сметки. Все пак на тази цена мина втория пакет на Абърдийн, държавния дял и т.н. при мноооого по-лоши времена и ликвидност от днешните и при Дакс около 8000 по много груби спомени. В този вариант, залагам евентуално дъно от около 1,70-1,80, където според мен пазарът бе намерил равновестната си точка преди големият да реши да купува. Тази цена я виждам при вариант Дакс трайно под 11000. Аз лично в момента имам точно 1/2 от акциите, които бих искал да имам тук и в плановете ми влиза спад на цената и купуване на бройки на всеки 10 ст, като първият ми бид е малко над 2 лева, след това 1,91, 1,81 и т.н.
2. Оптимистичен сценарий - Дакс над 12-13000, отчетите продължават да се подобряват на годишна база и няма драми по света. Тогава виждам първа цена от 2,50, а след време и над 3 лева. Ако пакета при Фармите мине, също би помогнала според мен отчасти, но нямам представа дали и кога ще стане това.
Сега ще кажеш, че в поста ми няма конкретика и ще си прав, но просто според мен нещата не зависят от ТА или нещо обективно. Подготвил съм се по-скоро за негативния ми сценарии, тъй като не съм купил достатъчното количеството според мен. Може би ги виждам нещата 70% - лошият ми сценарии и 30% добрият. Питам какво мислят хората като теб, за да променя в съзнанието си тези % в една или друга посока. Ако това се случи, следователно увеличавам бройките като купувам от аска директно и се доближавам до желаното от мен количество или намалявам таргета си за дъно и съответно цените, на които бих купувал по пътя надолу, ако прогнозите са като твоята песимистични.
П.П. Не се интересувам толкова много от Дакса, но за форум го ползвам за по-лесно и като нарицателно за обща картина в ЕС.
Привет,
Tим имат нов хотел на к.к Св. Константин и Елена-Астор Гарден.Разкошен е .Някой има ли представа дали е актив към Хим?И след сезона около него щели да строят още нещо.
Има нов хотел на к.к Св. Константин и Елена-Астор Гарден.Разкошен е .Някой има ли представа дали е актив към Хим?И след сезона около него щели да строят още нещо.
Иначе щеше да знаеш че в Пътища и мостове , лимонките и кремиковци... В КОРП и Олово излезнах на добра цена....
сега се сещам да те питам понеже не знам какво става след като фалира някоя компания ........... след като се спре да се търгува някоя компания акциите седят ли си в платформата ......... в смисъл виждаш ли си ги???
нещо се бъркаш и то генерално ................ ХИМ-а са толкова големи, че бих казал, че за тях няма значение кой е на власт .... те са добре с всички минали, настоящи и бъдещи управления на България
"...според мен ХИМа много здрави нерви има, за да противостои на народните крадци и измамници.
твърде възможно е при ХИМа да има серизно раздвижване в ЦА когато се смени управлението."
много добре си ме разбрал значи , след като не съм сбъркал, какво имах пред вид с риторичното си включване.
И индианецът е тук, и мечето Монти е тук, и кеширалия Полки е тук, и подрастващото Тролче, и испанския портиер, и хиляди знайни и незнайни кеширали герои.)
добре бе, човек като ви чете последните постове за Химимпорт може да си каже: тия раздадоха сега дивидента и след 1-2 месеца пускат кепенците.
тия с последните коментари, наистина ли го вярвате това?
това, че управляващите с и около тиквата сега грабят като за последно едната страна на картинката. къде с тиквата и бандата управляващи престъпници се нарежда ХИМа??
според мен ХИМа много здрави нерви има, за да противостои на народните крадци и измамници.
твърде възможно е при ХИМа да има серизно раздвижване в ЦА когато се смени управлението.
нещо се бъркаш и то генерално ................ ХИМ-а са толкова големи, че бих казал, че за тях няма значение кой е на власт .... те са добре с всички минали, настоящи и бъдещи управления на България
добре бе, човек като ви чете последните постове за Химимпорт може да си каже: тия раздадоха сега дивидента и след 1-2 месеца пускат кепенците.
тия с последните коментари, наистина ли го вярвате това?
това, че управляващите с и около тиквата сега грабят като за последно едната страна на картинката. къде с тиквата и бандата управляващи престъпници се нарежда ХИМа??
според мен ХИМа много здрави нерви има, за да противостои на народните крадци и измамници.
твърде възможно е при ХИМа да има серизно раздвижване в ЦА когато се смени управлението.
ти беше до последно в ...кремиковци ,оловото , пътища и мостове , енемона ,корп , васв и още хиляди други....
а аз съм в хим ....... за когото пиша в бъдеще време
знам, че не разбираш какво пиша
И ти не знаеш какво пишеш....
Иначе щеше да знаеш че в Пътища и мостове , лимонките и кремиковци за разлика от теб не съм имал акции НИКОГА...
В КОРП и Олово излезнах на добра цена....
Това е лошото....не знаеш какво пишеш и бъркаш сънищата с действителността...
А и вярата в ХИМ.....
Коментар