If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Отговарям ти веднага.
Имам Хим и ЦКБ. В момента намествам дивидента и ми е приятно да разговарям с кеширалите.
Що, ти кво имаш!
И явно си пълен новобранец, щом не си разбрал нищо досега.
благодаря за отговора. аз имам хим, цкб, газ и дървета.....много от всичките.
получените дивиденти изтеглям всяка година без връшане на бфб.
Отговарям ти веднага.
Имам Хим и ЦКБ. В момента намествам дивидента и ми е приятно да разговарям с кеширалите.
Що, ти кво имаш!
Авее... Айнщайн и ти си едно старо кучеКъде го наместваш дивидента?За тока и парното ли?
кажи ти какво имаш, че тази тема си стана преобладаващо твоя и единствено, което разбират четящите постовете ти е, че нищо и никой не те интересува и не е твой проблем. fair enough! но хайде похвали се малко и ти, да разберем поне доколко си навътре в нещата!
Отговарям ти веднага.
Що, ти кво имаш!
Така де ,пенсии ама купили над 1,08лв дялове....
Като падне под тази цена и какво става , ....кога ще пада ами като няма свежи пари а на всяко ребалансиране губят стотици хиляди.....
А и не на последно място....пенсии ама не от групата на хим.....
Техните акции отпадат една по една от софикс а не изпитват никакво желание да крепят акциите на съгласие и реал финанс...три на броя...Холдинг Варна , ХИМ и ССВ и още неколко други....та така...
Монти, отказал съм се да мисля за неща, които са много отвъд моите компетенции и познания. Хвърлям по едно око на отчетите, преценявам си каква доходност ме устройва спрямо риска и купувам или продавам на тази база. Сега какво мисли някой от шефовете на Хим, в какво настроение ще се събуди утре, какво ще направи някой гуру оттатък океана просто няма как да знам и не го мисля по никакъв начин.
Дано не бъда разбран погрешно, че искам да убеждавам някого в предстоящи ръстове тук, но от фонда на практика няма кой да продава - там са само пенсиите. А пакета на Абърдийн мина на тази цена, когато дивидент при Хима имаше само в сънищата на най-големите оптимисти. . Ако запазят дивидентната си политика /нещо, в което вярвам/ ми е трудно да си представя, че пазара ще остави ликвидна компания да се търгува на П/Б 0,3 при 7% дивидентна доходност. Разбира се, всичко е възможно, въпрос на вероятности....
Така де ,пенсии ама купили над 1,08лв дялове....
Като падне под тази цена и какво става , ....кога ще пада ами като няма свежи пари а на всяко ребалансиране губят стотици хиляди.....
А и не на последно място....пенсии ама не от групата на хим.....
Техните акции отпадат една по една от софикс а не изпитват никакво желание да крепят акциите на съгласие и реал финанс...три на броя...Холдинг Варна , ХИМ и ССВ и още неколко други....та така...
Донякъде съм съгласен с доводите ти, но !
Представи си, ако има разпродажби от Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF ?! Дори и по-малък пакет от пакета на Абърдийн, но достатъчен за да катурне цената
Като цяло съм оптимист и затова имам акции, макар да съм намалил количеството !
Дано не бъда разбран погрешно, че искам да убеждавам някого в предстоящи ръстове тук, но от фонда на практика няма кой да продава - там са само пенсиите. А пакета на Абърдийн мина на тази цена, когато дивидент при Хима имаше само в сънищата на най-големите оптимисти. . Ако запазят дивидентната си политика /нещо, в което вярвам/ ми е трудно да си представя, че пазара ще остави ликвидна компания да се търгува на П/Б 0,3 при 7% дивидентна доходност. Разбира се, всичко е възможно, въпрос на вероятности....
Коментар