Първоначално изпратено от спекуланта
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (CHIM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от jorkata_pz Разгледай мнениеТехническия анализ какво сочи - нагоре или надолу ще е цената на акцията
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеСпор няма - на база коефиценти P/E и P/B компанията дори с последния си отчет остава перспективна. Само да вметна едно "но" тук...
...но откакто инвестирах в Хим-а преди точно една година, отчетите показват все по-ниски и по-ниски печалби. Вече четири поредни тримесечия отчетите са все така. Честно казано не вярвам след месец консолидираният отчет да покаже нещо по-различно. Личното ми нение е, че пак ще видим намаляване на печалбата. Ако пък греша - все още имам няколко акции и всеки добър отчет е добре дошъл!
Друг е въпросът тези отчети до колко са адекватни. Темата многократно сме я дискутирали.
Коментар
-
ivandavidov
Първоначално изпратено от hristok Разгледай мнениеИмайки предвид показателите, компанията си остава една от най-подценените, стойностни и стабилни инвестиции на БФБ.В сравнение с други уж "стабилни и сигурни инвестиции"
...но откакто инвестирах в Хим-а преди точно една година, отчетите показват все по-ниски и по-ниски печалби. Вече четири поредни тримесечия отчетите са все така. Честно казано не вярвам след месец консолидираният отчет да покаже нещо по-различно. Личното ми мнение е, че пак ще видим намаляване на печалбата. Ако пък греша - все още имам няколко акции и всеки добър отчет е добре дошъл!
Друг е въпросът тези отчети до колко са адекватни. Темата многократно сме я дискутирали.Last edited by ivandavidov; 01.08.2014, 00:54.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеИ пакетните купувачи ги има
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеКойто го интересува - има публикуван неконсолидиран отчет за полугодието.
Както се очакваше, нетната печалба продължава да намалява... но пък все още я има.
Коментар
-
ivandavidov
Който го интересува - има публикуван неконсолидиран отчет за полугодието.
Както се очакваше, нетната печалба продължава да намалява... но пък все още я има.
Коментар
-
ivandavidov
Малко статистика за free float (фф) на обикновените акции към началото на всеки месец от тази година:
Януари - 20.14%
Февруари - 20.23%
Март - 20.20%
Април - 20.20%
Май - 20.20%
Юни - 20.21%
Юли - 17.87%
Към дата 25-ти юли фф е 17.82%.
Към дата 6-ти юни фф е бил 20.21%.
Към дата 9-ти юни фф е бил 18.19%. Буквално за един работен ден фф намалява с 2.02%.
=== === ===
Ще си позволя да задам един глупав въпрос - през какъв интервал инвеститорите са длъжни да обявяват какъв процент акции притежават? Имам някакви спомени, че интервалът е 5%, но може и да греша.Last edited by ivandavidov; 27.07.2014, 13:25.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениетия кюфтета са картофениМнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!
Коментар
-
Първоначално изпратено от brokerandtrader111 Разгледай мнениеПредвид на това в средносрочен план - ОПТИМИЗЪМ!!!!
Горното - Лични мисли, не е препоръка за търговия с ЦК!Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Рано или късно или по-скоро в края на годината ще има стабилно правителство независимо от партиите които ще стоят зад него. Истинита е че то ще бъде подкрепено от поне 140-150 народни представители. Политиците вече разбраха, че с правителства на кантар не може да се работи......Уроците от последните месеци говорят за необходима предпазливост и не би следвало да се случват глупости - нови икономически и политически апокалипсиси. Световната икономика започва мърда позитивно.....Химимпорт доказа,че дори и в стресова икономическа среда може да демонстрира стабилитет, както и силно позитивни новини в някои компании от холдинга. Предвид на това в средносрочен план - ОПТИМИЗЪМ!!!!
Коментар
Коментар