IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спиди АД (SPDY / 0SP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    Замислих се за друго - защо повечето списващи (и обикновено нямащи акции тук, изключая осло) са "убедени", че сделката с мажото (арменец все пак, дИмйек не е като да е будала) ще мине на нивата на ебитда от 2019? да зададем така въпроса - за чий му е на Валерко да продаде нещо, което ще му носи поне 5% гарантирана доходност за години напред, за да вземе едни бързи 140 милки (зависи как ще го смятат това прословуто EV на 8хEBITDA и какво ще добавят и изваждат от задълженията - дали ще са смо банковите, ще махнат вътрешните и т.н. - варианти много, но там някъде ще е, ако се гледат данните за 2019)? Къде би могъл да вложи сега едни 140 милки, за да му носят тази доходност, при това почти гарантирана, че и нарастваща, ако всичко се развива нормално - че переспективите у нас са коя от коя по-страхотни и има едни уникални бизнеси, дето мажовците са мега коректни, абе ум да ти зайде. Отделно, поне в решението на КЗК пише, че Валерко ще има забрана да извършва конкурентна дейност, т.е. требе да търси някъде другаде да ги вложи тези пари, в друг сектор. Или ще ги хвърли по коври, тули, битон и таралясници? Или ще си ги плати като "данък спокойствие" на чекмеджето на БХ? Виж, при по-голяма сума - да речем 180-200 милки за Валерко - хубаво, ма за 140? А и не съм забелязал да е особено на зор да продава, щото му трябва спешно кеш, за да си плати нещо някъде си. Пък и дивидентът си върви, къв да му е проблемът?

Може да е пожелателно мислене, де, идея нямам, но поне засега няма индикации за сделка под 60 кинта на големият дял, а за миноритарите пък хептен не се знае, но у нас всичко е възможно. Просто размисли и страсти - не е препоръкЪ
    Мъдро думаш "защо Валерката да продава евтино и къде ще дене парите"
    НОО Валери Мектупчиян е извън рамката на българския мажо
    той споделя. Първо в Спиди груп не е сам, доколкото си спомням са 3-ма съдружници. БГ бизнес със съдружници е рядкост.
    В Спиди съдружник му са французите там продаде първите 25% още на 18 лв. (и още 10% на масовката като мен), сега ще продаде около текущите нива или 4 пъти отгоре , последните си около 20% ще ги продаде … вероятно внуците му

Освен това ще си изпълни сделката с Френските пощи, както е обещал, без значение дали отгоре или отдолу с 10 лв.

Мектупчиян е по-млад от другите мажовци на БФБ и съм сигурен че ще си живее живота. Не е като шефа на Албена например, който зиме и лете се завирал в кабинета си в Албена и се чуди какво прави и той там (кабинета му бил в една дупка и за да стигнеш до нея, трябвало да се наведеш няколко пъти, самият кабинет бил дребен и свръх скромен, както резултатите на Албена).

Просто ти казвам, това е човек, който не се е оженил за Спиди !
    Той няма да прави мизериите на Трейс, Биовет и Свилоза.

Той е различен, първо не е лаком, после споделя. Виж бонусите в Спиди, далеч по-скромни от тези в Агрия (планирани), Трейс и т.н. да не споменавам, а имат по-добри резултати.

С две думи, ще остана на един кораб с Мектупчиян и франсетата и след търговото

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам акции и оферта.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Е то нали за това му казваме лаченото А не само заигравка с името на стария код,
      ps. щях да дам пример като с латеркото-лешперкото, ама пък там си нямаше стар код
      Много си е хубаво дружеството и най-вече - много коректен мажоритар, но не е за мен на този етап. Хайде че оспамих всичко, а темата е за шпидиту. наздраве и успехи
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение

MONBAT!
        Честно казано ми е във вънния кръг на обмисляните, и то само заради цената му в момента, но не ми е в шортлистата - имам си неприязън към мажото и след Бедо съм се зарекъл, че не влизам там, където не ме кефи мажото. По същата причина и групата на мумифицирания ми е в игнора, въпреки че е много вероятно от дъртата мама да се направят пари краткосрочно там до края на годината при сегашната цена
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Замислих се за друго - защо повечето списващи (и обикновено нямащи акции тук, изключая осло) са "убедени", че сделката с мажото (арменец все пак, дИмйек не е като да е будала) ще мине на нивата на ебитда от 2019? да зададем така въпроса - за чий му е на Валерко да продаде нещо, което ще му носи поне 5% гарантирана доходност за години напред, за да вземе едни бързи 140 милки (зависи как ще го смятат това прословуто EV на 8хEBITDA и какво ще добавят и изваждат от задълженията - дали ще са смо банковите, ще махнат вътрешните и т.н. - варианти много, но там някъде ще е, ако се гледат данните за 2019)? Къде би могъл да вложи сега едни 140 милки, за да му носят тази доходност, при това почти гарантирана, че и нарастваща, ако всичко се развива нормално - че переспективите у нас са коя от коя по-страхотни и има едни уникални бизнеси, дето мажовците са мега коректни, абе ум да ти зайде. Отделно, поне в решението на КЗК пише, че Валерко ще има забрана да извършва конкурентна дейност, т.е. требе да търси някъде другаде да ги вложи тези пари, в друг сектор. Или ще ги хвърли по коври, тули, битон и таралясници? Или ще си ги плати като "данък спокойствие" на чекмеджето на БХ? Виж, при по-голяма сума - да речем 180-200 милки за Валерко - хубаво, ма за 140? А и не съм забелязал да е особено на зор да продава, щото му трябва спешно кеш, за да си плати нещо някъде си. Пък и дивидентът си върви, къв да му е проблемът?

Може да е пожелателно мислене, де, идея нямам, но поне засега няма индикации за сделка под 60 кинта на големият дял, а за миноритарите пък хептен не се знае, но у нас всичко е възможно. Просто размисли и страсти - не е препоръкЪ

Коментар

Тцъ, нищо общо лаченото не много хубаво дружество, но на мен лично ми е скъпо към настощия момент, а и вече си имам "балоняк" в лицето на шпидиту. Друго е, но все още обмислям между двете основни алтернативи - ще го напиша, като го купя, предполагам, че ще е другата седмица
            Е то нали за това му казваме лаченото А не само заигравка с името на стария код,
            ps. щях да дам пример като с латеркото-лешперкото, ама пък там си нямаше стар код
            Last edited by precakanoto; 17.11.2020, 10:35.

Коментар

Тцъ, нищо общо лаченото не много хубаво дружество, но на мен лично ми е скъпо към настощия момент, а и вече си имам "балоняк" в лицето на шпидиту. Друго е, но все още обмислям между двете основни алтернативи - ще го напиша, като го купя, предполагам, че ще е другата седмица
              MONBAT!

Коментар

• Тцъ, нищо общо лаченото не много хубаво дружество, но на мен лично ми е скъпо към настощия момент, а и вече си имам "балоняк" в лицето на шпидиту. Друго е, но все още обмислям между двете основни алтернативи - ще го напиша, като го купя, предполагам, че ще е другата седмица

Коментар

Лаченото, което е още известно като Коравото!
                  Так точно, същото. Нека остане и в бъдеще коравото и да не получава название, като се вмъкне само една буква допЬлнително в същата наредба

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                    Спокойно, не е агрия
                    Само да не е лаченото, че там разхвърлят дивиденти
                    Лаченото, което е още известно като Коравото!

Коментар

• Спокойно, не е агрия
                      Само да не е лаченото, че там разхвърлят дивиденти

Коментар

Още не съм я купил - до седмица трябва да се накумя и ще ти кажа в съитветната тема Знаеш, че си казвам къде съм влязъл или излязъл и съответноте нива, както и печалба/загуба от акцията
                        Само да не е Агрия

Коментар

Кажи коя е де
                          Още не съм я купил - до седмица трябва да се накумя и ще ти кажа в съитветната тема Знаеш, че си казвам къде съм влязъл или излязъл и съответноте нива, както и печалба/загуба от акцията

Коментар

Разбрах те, но в случая това няма значение - това е сделка по придобиване и може да бъде осъществена по всяко време, като това време ще е догодина Вероятно си прав, че сделката може би ще мине по данните за 2019 (а може и не, не знаем какво пише), но търговото ще е по данните за 2020 - иначе ще ги спукаме от дела, а Спиди не могат да си позволят подобно нещо, така че, ако всичко е точно и Ебитда-та отлети на 60-65 милки, то спокойно търговото ще е в диапазона 72-80 лева, както съм си го задал и аз. Гледаме мача, аз моето съм си го купил, сега мислите ми са в друга насока и към друга компания, която обмислям от известно време. Успех на всички тук
                            Кажи коя е де

Коментар

Разбрах те, но в случая това няма значение - това е сделка по придобиване и може да бъде осъществена по всяко време, като това време ще е догодина Вероятно си прав, че сделката може би ще мине по данните за 2019 (а може и не, не знаем какво пише), но търговото ще е по данните за 2020 - иначе ще ги спукаме от дела, а Спиди не могат да си позволят подобно нещо, така че, ако всичко е точно и Ебитда-та отлети на 60-65 милки, то спокойно търговото ще е в диапазона 72-80 лева, както съм си го задал и аз. Гледаме мача, аз моето съм си го купил, сега мислите ми са в друга насока и към друга компания, която обмислям от известно време. Успех на всички тук
                              стискаме палци и на краката

Коментар

• Разбрах те, но в случая това няма значение - това е сделка по придобиване и може да бъде осъществена по всяко време, като това време ще е догодина Вероятно си прав, че сделката може би ще мине по данните за 2019 (а може и не, не знаем какво пише), но търговото ще е по данните за 2020 - иначе ще ги спукаме от дела, а Спиди не могат да си позволят подобно нещо, така че, ако всичко е точно и Ебитда-та отлети на 60-65 милки, то спокойно търговото ще е в диапазона 72-80 лева, както съм си го задал и аз. Гледаме мача, аз моето съм си го купил, сега мислите ми са в друга насока и към друга компания, която обмислям от известно време. Успех на всички тук

Коментар

Working...
                                X