If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Каквото и да коментирате, определено еуфорията и капитализацията по тази "смешна компанийка" не си струват. Помним мноого такива - Елтоси, Енемонки, Патки.
Докога ДФ и ПФ ще купуват скъпо смешнии компанийки?
Oslo,
забавляваш ме много, не знам дали и ти си вярваш на нещата които пишеш. Доста неща могат да се изкоментират, но няма смисъл да пишем такива неща по форумите. Ясно е че и от Рапидо, и от Спиди трябва да отричат, това е задължително условие за всички възможни сценарии. Смятам че достатъчно жокери бяха дадени, за да може всеки да си разсъждава. А истината ще излезе, най-късно 2020 година според мен
Oslo, голям симпатяга си. Направо му препоръча на човека да си затвори фирмата, щот видиш ли станала дойна крава на Спиди. Няма да влизам в полемики повече от това. важното е че си се наспал спокойно Честит Гергьовден на всички!!!
Ето едно вътрешно за Рапидо мнение, което не мога да се сдържа да не споделя след като прочетох тази тема с някои откровени глупости:
Факт е че моделът на Рапидо се основава на използване на първичната логистична структура на Спиди.
За това обаче дружеството си плаща, и то редовно, и то по цени в много случаи по-високи от тези на други значително по-малки клиенти на Спиди.
Рапидо няма нищо против да плаща и на някой друг, но в България има само още едно дружество с развита мрежа, и то не желае партньорство.
Поздрави за всички!
Първоначално изпратено от Black and white cat-footРазгледай мнение
Възможно ли е заради Рапидо да е увеличението при разходи за подизпълнители?
Напълно е възможно. Според мен темпото, с което си гонят целта е добро и ще се справят със задачката на франсетата (освен ако не катастрофират в Румъния). Въпросът е в оставащите години какво допълнително могат да спечелят и повишаването на делът на външните услуги може и да е вариант под претекст за оптимизация. Размишлявам и над сценарии ролята на Рапидо да е стратегическа при неблагоприятно стечение на нещата, нещо като застраховка, но това са много спекулативни мисли с голям риск да съм далеч от истината .
При всички положения това и предното ми мнение не са препоръка за търговия с 0SP, а само лични размисли и страсти по темата
Oslo, няма лошо, че си доволен от Спиди като клиент и като инвеститор. На мен също ми харесват и смятам, че внасят свеж полъх със стабилното си развитие на умрелата ни борса.
НО, има неща които пропускаш или незнаеш по отношение на Рапидо. Тази компания двойник реално е сателит в сянка на Спиди. Знам го, защото моята фирма сме им клиенти и съм ги проверявал. Имат си собствена ценова политика, собствени куриери и транспорт в рамките на градовете, НО използват тежките камиони на Спиди по отншоение на разноса в страната и чужбина. Ако питаш рапидо за пратка в Румъния или където и да е в ЕС, ти поемат поръчката и познай кой ги доставя - Спиди. Мениджмънта на Рапидо е свързан пряко с г-н. Мектупчиян, но няма да навлизам в подробности.
Защо съществува Рапидо? Рапидо е компания в най-ниския ценови сегмент, там където Спиди НЕ ИСКА да присъства, понеже гони други цели. Рапидо може да поема фирми/ФЛ, които са супер ценови чувсвителни, без възможност да пращат големи обеми, съответно ниски цени. Има я, понеже ползват активи на големия брат, услугите им са ограничени и далеч не поктиват обхвата на Спиди.
Та така за Рапидо, силата им е в ниската цена и толко... И да добавя, не искам да те убеждавам в нищо, просто малко по различна гледна точка!
Възможно ли е заради Рапидо да е увеличението при разходи за подизпълнители?
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Oslo, няма лошо, че си доволен от Спиди като клиент и като инвеститор. На мен също ми харесват и смятам, че внасят свеж полъх със стабилното си развитие на умрелата ни борса.
НО, има неща които пропускаш или незнаеш по отношение на Рапидо. Тази компания двойник реално е сателит в сянка на Спиди. Знам го, защото моята фирма сме им клиенти и съм ги проверявал. Имат си собствена ценова политика, собствени куриери и транспорт в рамките на градовете, НО използват тежките камиони на Спиди по отншоение на разноса в страната и чужбина. Ако питаш рапидо за пратка в Румъния или където и да е в ЕС, ти поемат поръчката и познай кой ги доставя - Спиди. Мениджмънта на Рапидо е свързан пряко с г-н. Мектупчиян, но няма да навлизам в подробности.
Защо съществува Рапидо? Рапидо е компания в най-ниския ценови сегмент, там където Спиди НЕ ИСКА да присъства, понеже гони други цели. Рапидо може да поема фирми/ФЛ, които са супер ценови чувсвителни, без възможност да пращат големи обеми, съответно ниски цени. Има я, понеже ползват активи на големия брат, услугите им са ограничени и далеч не поктиват обхвата на Спиди.
Та така за Рапидо, силата им е в ниската цена и толко... И да добавя, не искам да те убеждавам в нищо, просто малко по различна гледна точка!
Някой да е виждал камион на Рапидо всички пратки се превозват безплатно а също така и разпределят разнасят се основно от куриери на Спиди а и Рапидо (от испанаски език в превод е Бързо )
Мдаа ..Рапидо определено имат нещо общо
Имат абсолютни същите микробуси рено (вероятно на лизинг от Мелкупчян)
Маршрутите им буквално се дублират
Това е такава смешка, че няма накъде
....
ВЕНАКС ЕСТАБЛИШМЪНТ, Чуждестранно юридическо лице, държава: ЛИХТЕНЩАЙН, 737100 лв.
На бас, че офшорката е негова или е ушил чужд инвеститор, защото вижда по долу резултатите
закво му е офшорка тогава ?
Освен това Рапидо е мега зле
с приходи от едва 3,9 млн. лв. за 2014 г. и загуба от 521 хил. лв. Ми тази въшка има около 30 пъти по-малко приходи от Спиди. Нито има икономия от мащаба, нито бъдеще, според мен.
къде видя очета за 2014 нещо послъгваш май аа
работят си със техномаркет ..
Само болен мозък може да си помисли, че гений като Мектупчиян н ще налива в такава прогнила каца като Рапидо, вместо в Спиди, където за всеки лев печалба преди лихви данъци и амортизации ще получи 8 лв. от французите
Смях
Мдаа определено си личи че работиш в Спеди,но с такова мазнене
ще стигнеш надалече
Ще получи ако развие пазара в Румъния ,който е много по апетитен ама предвид конкуренцията Не е много сигурно.
Спиди е супер компания, няма спор за мен. Но няма да се мъча да разубеждавам колегите за това което пишат за Рапидо. А идеята ще ни се изясни на по-късен етап.
Коментар