IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спиди АД (SPDY / 0SP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• За по - високите разходи се запазва тенденцията от миналата година, където в годишния консолидиран също въпреки ръста на приходите от 19.5%, печалбата спада с 25%, отново значително по - високи разходи за подизпълнители и персонал. Броя на служителите на компанията нараства с около 20%, а разбивката по категории показва, че повишението при лицата на ръководни постове е 60%.
    Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение

Но разходите за заплати ме притесняват. Трудовия пазар е прегрял и явно сериозни служители не се намират евтино. Това е мега гадно за родния бизнес
      Мега гадно? че няма кой да работи за унизително ниска заплата? Кофти, ако родния бизнес разчита само на това.

Коментар

• и за мен не много добър отчет да видим и консолидирания

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
          Според отчета печалбата за първото тримесечие на 2017 г. бележи спад от близо 40%.

Приходите от продажби нарастват, но се увеличават разходите за заплати и съществено за подизпълнители.
          разочароващ отчет, лично за мен
          очаквах печалбата да се увеличи, както и EBITDA, а те намаляват...

Продажбите растат с 12-13% което ми е утешението

обясняват спада на печалбата и EBITDA с увеличение на персонал, доставчици и заплати през 2016 г. (след първото тримесечие), както и с по-малката натовареност през първото тримесечие, спрямо четвъртото
          дано в Q2, Q3 и Q4 покажат силен ръст на печалба и EBITDA

Но разходите за заплати ме притесняват. Трудовия пазар е прегрял и явно сериозни служители не се намират евтино. Това е мега гадно за родния бизнес

С четири думи

разочароващ отчет за мен

дано плановете им се изпълнят

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа

Коментар

• Според отчета печалбата за първото тримесечие на 2017 г. бележи спад от близо 40%.

Приходите от продажби нарастват, но се увеличават разходите за заплати и съществено за подизпълнители.
            Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Прогнозата ми е за празни МОЛ-лове, Прадайз, Дъ Мол, Ринг Мол и т.н. и пълни бусове на Спиди и другите куриери
              МОЛ-овете ще станат големи закусвални

Графика на деня: "Апокалипсисът" в търговията на дребно

От началото на 2017 г. са били обявени около 3000 затваряния на магазини, а според оценки на Credit Suisse броят им може да достигне 8600 до края на годината. А това е повече дори спрямо 2008 г. - с 6200 затваряния, която бе най-лошата година за сектора в най-новата история.

http://www.investor.bg/novini/346/a/...drebno-238538/

Коментар

• Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнение

Някой направиха по над 200 % в ПИБ-а, ти си блей тука...
                Радвам се, печелите сериозно, така се прави
                Поздравления

Коментар

• Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнение

Гледам вече реклами на фондове направили по 20-30% за 2016 г. Това привлича вниманието и води но нови записвания. Дойде от акции, които направиха по 100-200% миналата година. Сега пак ще се търсят такива.

Коментар

Мерси за наблюдението

Използвам да споделя, че
                    Бай-ти Ган-я не обича акциите на all time high
                    Той обича избушеняк, на 90% под върха

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                      най-често влизащия външен човек е нашия офис е куриерът от Спиди, след това Еконт, след това някакви случайни. Като се замисля преди няколко години колегите коментираха пазаруването по интернет като някаква екзотика, а сега не минава ден без да си поръчат нещо. Това няма начин как да не даде голямо ускорение на куриерите като цяло, а Спиди е стандарт.
                      Мерси за наблюдението

Използвам да споделя, че
                      Бай-ти Ган-я не обича акциите на all time high
                      Той обича избушеняк, на 90% под върха

Коментар

• най-често влизащия външен човек е нашия офис е куриерът от Спиди, след това Еконт, след това някакви случайни. Като се замисля преди няколко години колегите коментираха пазаруването по интернет като някаква екзотика, а сега не минава ден без да си поръчат нещо. Това няма начин как да не даде голямо ускорение на куриерите като цяло, а Спиди е стандарт.
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Прогнозата на Nielsen: Следете Великобритания, за да знаете какво ще се случи с е-търговията

В Европа средният й дял е около 4%, но нараства много бързо

http://www.capital.bg/specialni_izda...itaniia_za_da/

Коментар

Дъщерното на Спиди в Румъния с 28% ръст по празниците 8-ми март и Св. Валентин
                            то вече формира около 35% от приходите на групата

https://translate.google.bg/translat...795&edit-text=

Компанията куриер DPD Румъния транспортират 28% повече пакети за Деня на влюбените и от 1 март до 8

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам

ах тази любов, колко джобове на мъже е изпразнила......

Коментар

• Дъщерното на Спиди в Румъния с 28% ръст по празниците 8-ми март и Св. Валентин
                              то вече формира около 35% от приходите на групата

https://translate.google.bg/translat...795&edit-text=

Компанията куриер DPD Румъния транспортират 28% повече пакети за Деня на влюбените и от 1 март до 8

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение

И тия са надценени и балонизирани...чакам да се спукат в най-скоро време и те.
                                Аз пък предлагам да се забрани електронната търговия със закон
                                ще ходим в РУМ-а, ГУМ-а и готово

Коментар

Working...
                                X