За по - високите разходи се запазва тенденцията от миналата година, където в годишния консолидиран също въпреки ръста на приходите от 19.5%, печалбата спада с 25%, отново значително по - високи разходи за подизпълнители и персонал. Броя на служителите на компанията нараства с около 20%, а разбивката по категории показва, че повишението при лицата на ръководни постове е 60%.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спиди АД (SPDY / 0SP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
Но разходите за заплати ме притесняват. Трудовия пазар е прегрял и явно сериозни служители не се намират евтино. Това е мега гадно за родния бизнес
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеСпоред отчета печалбата за първото тримесечие на 2017 г. бележи спад от близо 40%.
Приходите от продажби нарастват, но се увеличават разходите за заплати и съществено за подизпълнители.
очаквах печалбата да се увеличи, както и EBITDA, а те намаляват...
Продажбите растат с 12-13% което ми е утешението
обясняват спада на печалбата и EBITDA с увеличение на персонал, доставчици и заплати през 2016 г. (след първото тримесечие), както и с по-малката натовареност през първото тримесечие, спрямо четвъртото
дано в Q2, Q3 и Q4 покажат силен ръст на печалба и EBITDA
Но разходите за заплати ме притесняват. Трудовия пазар е прегрял и явно сериозни служители не се намират евтино. Това е мега гадно за родния бизнес
С четири думи
разочароващ отчет за мен
дано плановете им се изпълнят
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа
Коментар
-
Прогнозата ми е за празни МОЛ-лове, Прадайз, Дъ Мол, Ринг Мол и т.н. и пълни бусове на Спиди и другите куриери
МОЛ-овете ще станат големи закусвални
Графика на деня: "Апокалипсисът" в търговията на дребно
От началото на 2017 г. са били обявени около 3000 затваряния на магазини, а според оценки на Credit Suisse броят им може да достигне 8600 до края на годината. А това е повече дори спрямо 2008 г. - с 6200 затваряния, която бе най-лошата година за сектора в най-новата история.
http://www.investor.bg/novini/346/a/...drebno-238538/
Коментар
-
Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнение
Някой направиха по над 200 % в ПИБ-а, ти си блей тука...
Поздравления
Коментар
-
Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнение
Някой направиха по над 200 % в ПИБ-а, ти си блей тука...
Коментар
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
Мерси за наблюдението
Използвам да споделя, че
Бай-ти Ган-я не обича акциите на all time high
Той обича избушеняк, на 90% под върха
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениенай-често влизащия външен човек е нашия офис е куриерът от Спиди, след това Еконт, след това някакви случайни. Като се замисля преди няколко години колегите коментираха пазаруването по интернет като някаква екзотика, а сега не минава ден без да си поръчат нещо. Това няма начин как да не даде голямо ускорение на куриерите като цяло, а Спиди е стандарт.
Използвам да споделя, че
Бай-ти Ган-я не обича акциите на all time high
Той обича избушеняк, на 90% под върха
- 2 Харесвания
Коментар
-
най-често влизащия външен човек е нашия офис е куриерът от Спиди, след това Еконт, след това някакви случайни. Като се замисля преди няколко години колегите коментираха пазаруването по интернет като някаква екзотика, а сега не минава ден без да си поръчат нещо. Това няма начин как да не даде голямо ускорение на куриерите като цяло, а Спиди е стандарт.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Прогнозата на Nielsen: Следете Великобритания, за да знаете какво ще се случи с е-търговията
В Европа средният й дял е около 4%, но нараства много бързо
http://www.capital.bg/specialni_izda...itaniia_za_da/
Коментар
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнениеДъщерното на Спиди в Румъния с 28% ръст по празниците 8-ми март и Св. Валентин
то вече формира около 35% от приходите на групата
https://translate.google.bg/translat...795&edit-text=
Компанията куриер DPD Румъния транспортират 28% повече пакети за Деня на влюбените и от 1 март до 8
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам
Коментар
-
Дъщерното на Спиди в Румъния с 28% ръст по празниците 8-ми март и Св. Валентин
то вече формира около 35% от приходите на групата
https://translate.google.bg/translat...795&edit-text=
Компанията куриер DPD Румъния транспортират 28% повече пакети за Деня на влюбените и от 1 март до 8
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
И тия са надценени и балонизирани...чакам да се спукат в най-скоро време и те.
ще ходим в РУМ-а, ГУМ-а и готово
Коментар
Коментар