IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

казва се манджа с грозде.....
    Лявото отиде само в БСП ....
    догодина миков ще дойде на бял кон да командва....
    БСП повече няма да види управление. Предишния парламент и бе на нея последния шанс и тя го профука като кифладжия. След 4 години БСП ще има максимум 7-8%

Коментар

• Първоначално изпратено от 1996 Разгледай мнение
      Казва се да имаш топки.
      Сериозен дефицит в БГ.
      не знам как ги виждаш АБВ в един бъдещ парламент....
      Гоце се кълня ,че няма да подкрепи борисоф...
      радан ,че няма да допусне борисов па премиерския пост....
      сега си имаме отбор службогонци ,който ще се борят до последно за залъка..че е малък...

Коментар

И като знаем как командват- по-догодина пак Бойко

Коментар

Казва се да имаш топки.
          Сериозен дефицит в БГ.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
            Хоп готово..

Коментар

• Ще се изригва

Коментар

• АБВ с министър в кабинета - не казват дали е Калфин

Предвижда се да има министър от АБВ в новото правителство. Това обяви Румяна Бъчварова от ГЕРБ след края на преговорите с Реформаторския блок. За назначаване на хора от Патриотичния фронт в кабинета тя каза, че още не може да отговори.
                Хоп готово.. май се разбраха, тия на битака пасти да ядат - 1 месец пазарлък си е рекорд
                Last edited by pepe1234; 04.11.2014, 15:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  Моите сметки рискова премия 7% дългосрочна лихва 3,5%
                  7+3.5=10.5
                  10.5-2.2= 8,3
                  1/8,3= 12

ПЕ 12 като реалистично, 20% отгоре премия за оптимизъм и става 14. Пазарът ни се е доказал като по-скоро оптимистично гледащ, така че няма особен смисъл към момента да задавам песимистични прогнози.
                  Задавай си ги , няма лошо .

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                    Това са сметки за "бели" държави. В България при тези темпове на ръст и инфлация печалбите реално спадат поради невъзможността разходите за труд да бъдат удържани. Отделно и П/Е коефициентите ми се струват доста оптимистични. 3,5 % по 10 г. ДЦК бих ги коригирал до 4-6 % според това за колко пари ще ни се налага да се молим и поне 8 % рискова премия за тази пародия на борса си трябва и коефициентите падат на 8-10.
                    Моите сметки рискова премия 7% дългосрочна лихва 3,5%
                    7+3.5=10.5
                    10.5-2.2= 8,3
                    1/8,3= 12

ПЕ 12 като реалистично, 20% отгоре премия за оптимизъм и става 14. Пазарът ни се е доказал като по-скоро оптимистично гледащ, така че няма особен смисъл към момента да задавам песимистични прогнози.

Не виждам причина да залагам по-висока лихва, тъй като тогава може да има и по-висок растеж. Като се случи ще го мислим. А рискова премия 7% е опитимистична, но след като пазара ни е доминиран от крайни оптимисти и от дъгосрочни институционални не виждам причина да слагам по-висока.
                    Last edited by ravnovesie; 04.11.2014, 15:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      1.2% растеж +1% инфлация 2,2% номинален ръст на печалбите. 2,2% номинален растеж предполага среден ръст на пазара от около 2% за следващата година ако компаниите са реално оценени. А за ръст от 2% нормалното ПЕ е някъде между 12 и 14 и то ако печалбите на компаниите също растят с 2% номинално. За съжаление повечето от ликвидните компании се търгуват реално на по-високи коефициенти а тези които са на по-ниски всъщност имат спад на печалбата или са обвързани с банки - където влияят други неща.

Личното ми мнение е че пазара е надценен с поне едни 20-30% към настоящия момент. Т.е. реално оценен ще е към 400 и ще е евтин чак на 320. Другият вариант е да не пада, но да си крета на настоящите нива докато печалбите и растежа на печалбите оправдаят поне 520. А това може да отнеме и 2-3 години.

Естествено всички оптимисти сте добре да купувате.
                      Това са сметки за "бели" държави. В България при тези темпове на ръст и инфлация печалбите реално спадат поради невъзможността разходите за труд да бъдат удържани. Отделно и П/Е коефициентите ми се струват доста оптимистични. 3,5 % по 10 г. ДЦК бих ги коригирал до 4-6 % според това за колко пари ще ни се налага да се молим и поне 8 % рискова премия за тази пародия на борса си трябва и коефициентите падат на 8-10.

Коментар

Мисля че в ДСБ още дава тон..... трябва ни силен политик но не авторитарен тип,защото и Костов и борисов са авторитарни ....
                        [B]Трябва ни харизматичен като Борисов и знанията на костов..... но ще получим тъп като борисов и авторитарен като Костов....

]

Коментар

• Прекалявате с политизирането.
                          रादोस्त

Коментар

Мисля че в ДСБ още дава тон..... трябва ни силен политик но не авторитарен тип,защото и Костов и борисов са авторитарни ....
                            Трябва ни харизматичен като Борисов и знанията на костов..... но ще получим тъп като борисов и авторитарен като Костов....
                            +1

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                              Всъщност мисля, че Костов наистина се оттегли. Факт е, че ДСБ скачаше мощно за фалит на КТБ а Костов- за оздравяване, дори влезе в пряк конфликт с Москов в ефир.
                              Не мисля, че Костов все още дава тона на ДСБ
                              Трябва ни харизматичен като Борисов и знанията на костов..... но ще получим тъп като борисов и авторитарен като Костов....

Коментар

Смятам ,че това е един изхозд за България....
                                Ще гледаме добрия Костов...... лошото е че Борисоф ще го торпилира на втория ден....
                                Всъщност мисля, че Костов наистина се оттегли. Факт е, че ДСБ скачаше мощно за фалит на КТБ а Костов- за оздравяване, дори влезе в пряк конфликт с Москов в ефир.
                                Не мисля, че Костов все още дава тона на ДСБ

Коментар

Working...
                                X