If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
......Едно от най-безспорните неща е че нещата постоянно се повтарят, да не кажа дори винаги, въпросът е да можеш да го видиш. Имаше един лаф дето най-голямата грешка на спекуланта е когато си каже "този път е различно!" не е различно, ако си е губил парите 20 пъти и на 21 ще ги изгуби няма страшно
мога само да добавя -
Красотата на търгуването се състои в това, че продължаваш да допускаш същите грешки
като се надяваш, че ги правиш в много по-малък мащаб
Преди 5 години, когато ви казах каква криза предстои, къде бяхте та не гледахте по-далеч от носа си? Стискате боклуците и досега с надеждата, че нещата пак ще станат такива каквито бяха... Защо смятате, че през следващите 5 години нещата ще са по-различни от изминалите 5?
Мастъре от 2008 година съм назад само 2011 и то с далеч по малко отколкото съм бил напред всяка една друга година. Така че нищо лошо тези години да продължават така. За тази година до сега 16% нагоре
Въпросът е да можеш да виждаш малко по-далеко от носа си, да четеш между редовете
Преди 5 години, когато ви казах каква криза предстои, къде бяхте та не гледахте по-далеч от носа си? Стискате боклуците и досега с надеждата, че нещата пак ще станат такива каквито бяха... Защо смятате, че през следващите 5 години нещата ще са по-различни от изминалите 5?
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Точно това имах предвид Не случайно съм ти написал това
Въпросът е да можеш да виждаш малко по-далеко от носа си, да четеш между редовете и да не се смяташ за господ Бог и да казваш всяко нещо като от последна инстанция!
най-голямата грешка на спекуланта е когато си каже "този път е различно!" не е различно, ако си е губил парите 20 пъти и на 21 ще ги изгуби няма страшно
И защо стоите още на бфб-то след като постоянно губите пари? Там си струва да се стои само ако вземаш комисионни от всяка сделка... Останалото е ташак...
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Шпекулантов, един от най-големите митове е, че историята се повтаря. Ако бе така то библиотекарите щяха да са най-богатите хора!?
Сори, Форекс Мастър, гледам да не ти се вързвам на многото ..пиииииу.. дето пишеш, ама това си е грандиозна глупост. Едно от най-безспорните неща е че нещата постоянно се повтарят, да не кажа дори винаги, въпросът е да можеш да го видиш. Имаше един лаф дето най-голямата грешка на спекуланта е когато си каже "този път е различно!" не е различно, ако си е губил парите 20 пъти и на 21 ще ги изгуби няма страшно
Въпросът е да можеш да виждаш малко по-далеко от носа си, да четеш между редовете и да не се смяташ за господ Бог и да казваш всяко нещо като от последна инстанция!
Здравей Спекулант,
и на мен на онея времена ми прилича макар че историята никога не се повтаря напълно еднакво.
И тогава никой не искаше да купува акции, модерни бяха дивиденските цигарени акции и придобиванията на големите компании - Нефтохим, Соди, Балканфарма придоби фармациите
Сега модерни отново са дивиденските компании - имотните и фармациите, придобиванията също са в областа на големите компании Еларг, БТК и Булгартабак придобива цигарените.
Дали другите последвали събития ще се повторят, ще поживеем ще видим...
Не е препоръка.
Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
До колкото си спомням 2000-2001 г. също беше голям спек на БФБ-то. Още му държеше от руската криза и последвалия 80-90% срив на цените. Никой не вярваше в светлото бъдеще, чужденците разпродаваха когато има на кой, а понякога с дни нямаше сделки при най-големите компании. Доста си подхожда със сегашната картинка.
Естествено че най-добрия момент за покупки и формиране на средно и дългосрочен портфейл от акции е точно в такива времена.
Все пак нека всеки сам си прецени доколко може да държи на риск, а и да умее да изчака добрите времена за проджаби.
Не знам как е при вас момци, но при мен последните два месеца спекулата на БФБ върви много добре. И още по-хубавото е, че не оставам без идеи за нови и нови "приключения".
Това даже ме мотивира да изтупам от прахта стария си, могъщ ник и дано това е знак за ново начало на БФБ. Такова каквото беше при стартирането ми през 2001 г.
Няма повод за оптимизъм след като некои мажоритари слязоха на форумно ниво (отделен въпрос е дали някога са били над него ....) да обясняват "инвестиционните" си намерения в опит да напомпят артиите си ....
Хората са го казали пределно ясно на 10.08.:
В дългосрочен план ситуацията се влошава непрекъснато
В дългосрочен план ситуацията се влошава, но за теб - защото я носиш тая фуражка и ти я заврял мозъка.... що не ме послуша да се поразходиш до морето, а
Основната ти грешка е да определяш поведението на няколко лица като структуро-определящо за живота на един цял народ. Мислиш, че мажо може всичко (или му е позволено до безкрай) ?
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Няма повод за оптимизъм след като некои мажоритари слязоха на форумно ниво (отделен въпрос е дали някога са били над него ....) да обясняват "инвестиционните" си намерения в опит да напомпят артиите си ....
Хората са го казали пределно ясно на 10.08.:
...The upgrade does not reflect an improvement in our view of the country's short-term creditworthiness....
В дългосрочен план ситуацията се влошава непрекъснато
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар