IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
    какво ще кажете за последните два дена за оборотите, започва да става интересно...
    Струва ми се че се правят нови, големи портфейли, като се купува там където могат да се намерят пакети. Когато пакетите свършат... Там където няма пакети...
    Всеки си има глава за да си попълни многоточията.
    След лоша буря (КТБ, полит. нестабилност) винаги изгрява и слънце

И да повторя - нашит съм на 135% в БГ акции и чакам Софикс над 1 000 точки до 2-3 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
      Монти, обикновенно се случва това, което е най- разумно и логично. Поради тази причина е относително лесно да се правят прогнози, които да са приблизително точни. На всички ни е ясно, че само с икономии нищо не става. Гърция не може да си разреши проблема по този начин, защот след всяко орязване на разходите се свива икономиката а с това и базата върху която се събират приходите. Като резултат те намаляват също и при непроменен дълг той нараства като тежест. Ясно е, че този подход е невъзможен да бъде приложен самостоятелно. Освен това на всички е ясно, че рано или късно ще има някаква редукция на дълга. Съществененно кредиторите са публични а не частни. Те имат интерес не просто да съберат възможно най-голяма сума, но и да създадат Гърция, която е устойчива. За да се получи това са необходими определен тип реформи, които да променят из основи и необратимо гръцкото общество. Вероятно ще има компромис, който ще включва пълна приватизация, уволнение на поне половината държавни служители и драстично свиване на държавният сектор. Без това няма как да се постигне устойчивост дори и да да им опростят целият дълг. В замяна срещу изпълнение на конкретни реформи ще получат преструктуриране на дълга. Така тройката и Германия ще са доволни а Сириза ще каже, че е постигнала опрощението, което е обещала. В крайана сметка Гърция ще бъде променена из основи. Това е единственият печеливш вариант за всички. Ти си въобразяваш, че Гърците са толкова тъпи да тръгнат по пътя на Венецуела. Повярвай ми не са. Дори и руснаците да подкупят някой тяхен политик, то инстинкта за самосъхранение ще се включи.
      С чиста съвест мога да призная че монтито Монти има една полезна функция за форума. С глупостите си предизвиква такива качествени постове, които е удоволствие да чете човек

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
        10К в драхми бяха 65 лева с тях можеше да се купи прахосмукачна в Атина а сега си ги купи най еФтината е 100 евро....
        с 10 драхми кафе в солун а сега три евро.....
        Бяха, било е и т.н. минали времена, нали знаеш - "о минало, незабравимо, о пресвещени старини"
        Ако се набучат в драхми ще видят реално подстригване на дълга когато цъфнат налъмите. Колкото са им отписали отписали, но остава в евро, как ще се връща остатъка в драхми чрез натъпкана с дълг валута!? съответно курса ... ах този курс
        Last edited by precakanoto; 27.01.2015, 15:22.
        Не е препоръка... !!!
        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
          Нали искали да си пускат драхмите бе Монти? А Какво е една драхма ако е натъпкана с въздух, нали се сещаш ))
          10К в драхми бяха 65 лева с тях можеше да се купи прахосмукачна в Атина а сега си ги купи най еФтината е 100 евро....
          с 10 драхми кафе в солун а сега три евро.....

Коментар

• какво ще кажете за последните два дена за оборотите, започва да става интересно...

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Ти чуваш ли се какво говориш.....
              Каква мизерия при положение ,че парите бяха във хората...... и сега са в гърците От гръцки банки има над 25 милиарда изтеглени в евро....
              Нали искали да си пускат драхмите бе Монти? А Какво е една драхма ако е натъпкана с въздух, нали се сещаш ))
              Не е препоръка... !!!

Коментар

Гърците ще огладнеят неимоверно. Ще настъпи същата мизерия като в Бъгария след 1989, когато БКП отказа да плати държавният дълг. Поведението на Сириза ми прилича на следната аналогия. Отиваш на гости на богат приятел и заставаш с пистолет в центъра на стаята. После му казваш, че ще си пръснеш мозъка и с това ще му опръскаш с кръв тапетите. Затова го караш да ти даде някакви пари. От едностранно спиране на плащанията по дълговете губи най-много самата Гърция.

Ти чуваш ли се какво говориш.....
                Каква мизерия при положение ,че парите бяха във хората...... и сега са в гърците От гръцки банки има над 25 милиарда изтеглени в евро....

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                  Какви ще са последиците от отказ на Гърция да си обслужва дълга?
                  Гърците ще огладнеят неимоверно. Ще настъпи същата мизерия като в Бъгария след 1989, когато БКП отказа да плати държавният дълг. Поведението на Сириза ми прилича на следната аналогия. Отиваш на гости на богат приятел и заставаш с пистолет в центъра на стаята. После му казваш, че ще си пръснеш мозъка и с това ще му опръскаш с кръв тапетите. Затова го караш да ти даде някакви пари. От едностранно спиране на плащанията по дълговете губи най-много самата Гърция.

Коментар

Монти, обикновенно се случва това, което е най- разумно и логично. Поради тази причина е относително лесно да се правят прогнози, които да са приблизително точни. На всички ни е ясно, че само с икономии нищо не става. Гърция не може да си разреши проблема по този начин, защот след всяко орязване на разходите се свива икономиката а с това и базата върху която се събират приходите. Като резултат те намаляват също и при непроменен дълг той нараства като тежест. Ясно е, че този подход е невъзможен да бъде приложен самостоятелно. Освен това на всички е ясно, че рано или късно ще има някаква редукция на дълга. Съществененно кредиторите са публични а не частни. Те имат интерес не просто да съберат възможно най-голяма сума, но и да създадат Гърция, която е устойчива. За да се получи това са необходими определен тип реформи, които да променят из основи и необратимо гръцкото общество. Вероятно ще има компромис, който ще включва пълна приватизация, уволнение на поне половината държавни служители и драстично свиване на държавният сектор. Без това няма как да се постигне устойчивост дори и да да им опростят целият дълг. В замяна срещу изпълнение на конкретни реформи ще получат преструктуриране на дълга. Така тройката и Германия ще са доволни а Сириза ще каже, че е постигнала опрощението, което е обещала. В крайана сметка Гърция ще бъде променена из основи. Това е единственият печеливш вариант за всички. Ти си въобразяваш, че Гърците са толкова тъпи да тръгнат по пътя на Венецуела. Повярвай ми не са. Дори и руснаците да подкупят някой тяхен политик, то инстинкта за самосъхранение ще се включи.
                    Процесите в Гърция следя в един по-общ план. Знам за подстрижката на дълговете и фиаското в тази посока - вместо да намаляват трайно, дълговете там поеха отново солидно нагоре.
                    Знам за трансформирането на частен дълг, но не съм се интересувал от размера и приемам твоята инфо. Приемаме, че понастоящем едва около 10 % от брутото е частен и този сектор само по себе си вече не се намира в рисково положение, което носи опасност от верижни негативни процеси по цяла Е.
                    Казваш, че доходността на дълга на страни ЮЕ е стабилна, дори с тенденция към понижение. Доходността пада когато кредиторите се чувстват комфортно и вярват, че парите им не са застрашени.

Сега предстои да навляза в една чужда за мен територия, но това не би трябвало да е проблем. Масово се прави, пък и нали тук уж се води приятелска раздумка. Никой в този форум никога не е използвал написаното от колегите за да ги унижи или осмее.
                    За мен това отношение на кредиторите е почти изцяло като резултат от поведението на ЕЦБ. Не е изключено тезата ми да е само частично вярна.
                    Стигаме до причината за изписване на всичко дотук.
                    Любопитен съм да чуя мнението за надуването на пасива на баланса на ЕЦБ и евентуалните последици?

Какви ще са последиците от отказ на Гърция да си обслужва дълга?
                    Някога отделните страни (Г и Ф) мрънкаха и се ангажираха ентусиазирано да свършат нещо по темата Гърция, доколкото техни банки бяха вътре с двата крака. Сега егоистичният им национален интерес вече не е така силно изразен. Проблемът от частно-банков стана обществен, ерго на всички.
                    Тройката (която включваше и "лошите" - алчните, безкомпромисни и тъф частници) не успя да натисне Гърция за истински и резултатни реформи, а сега туй се очаква от ЕЦБ и чиновниците от Брюксел??? Боже! (прости ми, че споменавам всуе името ти)
                    Да знаеш, че тук изпускаме нещо много важно, но аз лично не съм напълно сигурен, какво е то. Дори не искам да спекулирам.

Прехвърлянето на проблема основно върху ецб не значи разрешаване на проблема. ЕЦБ не се финансира то Марс, нищо че някои хора си мислят разни положителни неща за марсианските кредитори.

Връщам се на казаното по-горе и поставям следния въпрос: Защо кредиторите на страните от ЮЕ се чувстват комфортно и приемат по-ниска доходност по облигациите?
                    Питането ми е риторично и се случва на фона на очевидната перспектива на невъзможността на Гърция за си обслужва дълга, което най-вероятно ще накара този път всички да се нещастни (не само отделни страни с експозирани към Г банки) и да ревнат яко. А оттам е един хвърлей до това да кажат: Искаме и ние като Г !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                      Tам новината е калкулирана още на 2ро тримесечие На борсата си оракуле, знаеш добре, че се играе 6-9 месеца напред
                      Е те някои участват и с визия за 10-15 години...
                      Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                        това само на бфб може да се види...
                        Акциите на Фазерлес се понижават с 1,7%. Дружеството отчете близо 6 пъти ръст на печалбата за последното тримесечие, като значителното повишаване на ефективността през миналата година е вдигнало рентабилността на компанията.
                        Tам новината е калкулирана още на 2ро тримесечие На борсата си оракуле, знаеш добре, че се играе 6-9 месеца напред
                        Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                          това само на бфб може да се види...
                          Акциите на Фазерлес се понижават с 1,7%. Дружеството отчете близо 6 пъти ръст на печалбата за последното тримесечие, като значителното повишаване на ефективността през миналата година е вдигнало рентабилността на компанията.
                          Провокация :-)

Коментар

• това само на бфб може да се види...

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                              Понеже си по черните сценарии и замеси почти всички европейски народи , ще ти предложа един Montiexit :
                              - Гърция отказва да плаща заемите си
                              - Брюксел казва - добре , правете какъвто искате бюджет и ... се финансирайте откъдето щете ..
                              - започва масово теглене на евра - последните преди новата драхма
                              - управление на Сириза продължава Виденов style ... няколко месеца
                              - гражданско недоволство, протести и безредици ....
                              - идват комунистите на власт - онези , които сега имат 5 %
                              - повечето комунисти (социалисти) от БГ се изнасят в посока Гърция, .... както навремето са подслонявали гръцките комунисти... и защото се надяват , че могат да се закачат за бъдещата (обещана) тръба на Газпром .

Това последното е шегичка и не го брой като прогноза
                              Тия направо минаха на втора точка от плана
                              http://www.investor.bg/centralna-i-i...yrciia-188105/

"..По думите му, ако новото гръцко правителство откаже да обслужва дълга на страната, Атина няма да получи повече пари от партньорите си от еврозоната и няма да може да разчита на заеми от частни инвеститори..."
                              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                                Ами изкарайте официални данни колко са тези с над 2000 лв. заплата + допълнително стимулиране, сигурен съм че са много повече, отколкото хората мислят и съм абсолютно сигурен, че са поне 10 пъти повече, отколкото са необходими
                                Да ги изкарат Бойко и сие.....
                                Това са техни хора.....
                                Ползват се с права за служебна тайна....

Коментар

Working...
                                X