IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    предстои ни интересна седмица!!!
    Хайде има доста позиции, които "забравиха" да паднат - чакаме ги в ниското!!!
    Ако говориш от позицията си във Фармата е по-точно да кажеш: "чакаме ги на високото"
    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• предстои ни интересна седмица!!!
      Хайде има доста позиции, които "забравиха" да паднат - чакаме ги в ниското!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
        Не ще бъде отложено за септември.
        Защо да я бавят? Служебното правителство на Ренета Инджова успя да направи редица приватизационни сделки. Няма никаква причина да спират процеса - поне явна
        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от ivan.b Разгледай мнение
          как мислите дали ще продадат борсата през март
          Не ще бъде отложено за септември.

Коментар

• как мислите дали ще продадат борсата през март

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
              ...... Даже се зачудих, аз ли всъщност го опънах или той мен.
              Стане ли Дянкича служ.премиер всички ще сме опънати ...Ти другата седмица поразпродай малко шума да не си съвсем изненадано и докато има бунаци дето тук-там още купуват ....
              Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                След тази напрегната седмица е добре да разпуснем и да опънем смукача

Наздраве!
                Смукача така го опънах отведнъж, че чак ме удари в петите. Даже се зачудих, аз ли всъщност го опънах или той мен.
                Не е препоръка... !!!
                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

След тази напрегната седмица е добре да разпуснем и да опънем смукача

Наздраве!
                  вече го издърпнах леко

Коментар

• След тази напрегната седмица е добре да разпуснем и да опънем смукача

Наздраве!

Коментар

Понеже не ми се спори пък и не виждам смисъл ще се направя че това мнение не съм го прочел
                      дай да издърпаме смукача !

Коментар

• Кешовиците - треперят ли ви ръчичките? 5 г. въздържание от инвестиции. Да видим докога ще издържите да държите кеша, който така и така все повече става и се трупа - хахаха

Все лошо ви се привижда. Имам чувството, че има хора, които при негативни новини мастурбират? Монти, Себулба, Пипбел и други - кеф ли ви е?

Нека, трябва да има и мастурбанти....

Гледам Еларга - и тази седмица близо 500 хилки, много кеш има там - какво ще го правим? ХАХАХА

Добре, че Дянков не напусна кораба - чакаме сега да подпише заповедта за приватизацията на БФБето+ЦД. Дано следващата седмица имаме такава новина там!
                        Ръстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                          Sofix, накъде ще отиваш днес?
                          С тази умряла търговия неизбежно идва сурррр.....
                          Не е препоръка

Коментар

• Добрата новина за инвеститорите е ясна от таблицата по-горе. Те могат да се надяват единствено на повторение на историята, като в годините и при трите парламентарни избори индексът е регистрирал сериозно повишение месец след изборите и особено три месеца след тях.
                            Това че предните 3 пъти е било така не значи че сега няма да е точно обратното.

Коментар

• Как се представя SOFIX малко преди и след парламентарни избори?

Инвеститорите бяха изключително разочаровани през тази седмица, като негативната серия от събития започна с оставката на финансовия министър Дяноков и завърши с оставката на правителството.

Негативният ефект за борсата, търгуваните компании и индексите бе незабавен, като станахме свидетели на понижение на индекса на сините чипове SOFIX с около 10% от достигнатите преди това най-високи стойности.

Голяма част от „сините чипове“ занулиха ръста си от началото на годината само в рамките на три дни.

Това, което със сигурност ще се случи през тази година и което се знаеше, дори и въпреки оставката на кабинета, бе, че ще има парламентарни избори. И това е голямото политическо събитие, което очакваха инвеститорите, макар и ситуацията да се усложни значително.

Екипът на Profit.bg реши да погледне назад във времето как се е представял в исторически план SOFIX в години на избори, за да подпомогнем инвеститорите в техните очаквания.

За целта разгледахме движението на индикатора месец и три месеца назад преди датата на изборите, както и месец и три месеца след изборите в годините 2001, 2005 и 2009 г.

Дата избори Изм. 3 м. Преди Изм. 1 м. Преди Изм. 1 м. След Изм. 3 м. След
                              17 юни 2001 г. -16,39% -0,09% 36,54% 25,05%
                              25 юни 2005 г. -17,96% 15,13% 10,04% 26,00%
                              5 юли 2009 г. 21,29% 5,71% 6,91% 29,24%
                              Средно изм. -4,35% 6,91% 17,83% 26,76%
                              * Справка: Profit.bg

Добрата новина за инвеститорите е ясна от таблицата по-горе. Те могат да се надяват единствено на повторение на историята, като в годините и при трите парламентарни избори индексът е регистрирал сериозно повишение месец след изборите и особено три месеца след тях.

Средният ръст за първия период (месец след изборите) е в размер на 17.8%, а още по-добри са резултатите му – средно повишение от 26.8%, три месеца след изборите.

Традиционно нервността преди изборите се е изразявала с отрицателно изменение в периода три месеца преди тях със средно изменение в размер на 4.4%.

Месец преди изборите индексът по-скоро се е движил разнопосочно и с минимални отклонения, както се вижда от таблицата по-горе.

Силно положително е и представянето в първия ден след изборите с повишения съответно от 4.6% през 2001 г., 3.2% през 2005 г. и 6.5% при последните избори през 2009 г., или средно изменение от 4.7%.

Не ни остава нищо друго, освен да си пожелаем историята да продължи да се повтаря.

Повод за оптимизъм дава още и фактът, че годината е нечетна, като средното представяне на индекса в нечетни години е в размер на над 50%. Известна доза скептицизъм по отношение на повторение в историята може да има по направление на променената от оставката политическа ситуация, в сравнение с предходните избори.

* Материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка или продажба на валута.

Коментар

• Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
                                Точните дати, доколкото са необходими за сравнението, могат да бъдат заместени с изрази като "сряда", "февруари" и т.н. Точно тях ще откриеш, ако погледнеш отново към картинките.
                                Годината на долната картинка се вижда, а на горната сметнах, че не е нужна тъй като тя е настоящето.
                                С каква цел съм ги пуснал? Ами и аз, като теб, исках да напиша едно "не е препоръка" под някаква картинка и затова...

Тцтцтцт, бях решил, че датата, която си бях фиксирал за продан месец и половина преди това почти, съм си я фантазирал, но явно не само аз. Проблема тогава беше, че имаше признаци за промяна от 2011, както и сега. Така и за надолу и 2011 мисля има разлика. С протестите разбира се и оставката. Протести, които както каза един 2007 - предните загубих торба пари, сега си го спестявам. Е, при тия нямаше такава индикация, но може би и ако се беше насложила глобалната картинка у нас можеше и да се предвиди. Все тая, мина и замина.

Коментар

Working...
                                X