IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    Всеки момент: Еврокомисарят Оли Рен представя прегледа на макроикономическите дисбаланси в 13 държави от ЕС, включително България.
    EC Audiovisual Service - EbS
    ec.europa.eu
    Какъвто и да е доклада сме близо до 5-те милиона днес

Коментар

• Всеки момент: Еврокомисарят Оли Рен представя прегледа на макроикономическите дисбаланси в 13 държави от ЕС, включително България.
      EC Audiovisual Service - EbS
      ec.europa.eu

Коментар

• Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнение
        В Германия секторът на услугите дава над 71% от БВП по данни на CIA. В Китай наистина индустрията е с по-голям дял от услугите.
        Не съм запознат с точните цифри, сигурно си прав. Икономиката на Германия е развита, там услугите имат база за развитие, базата на най-доброто индустриално производство в света. По примера на Китай виждаме какъв е пътя. Ще ми е интересно да ми кажеш какво е било съотношението в Германия през 1965 г. например.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
          Просперираща икономика за мен е тази на Китай и тази на Германия. Те не се крепят на 2/3 от услуги. Аман от услуги. Нека някой да започне да работи най-накрая....

Не бъркай песимизма с реализма. Вярвай ми, че съм много далеч от песимист по душа за каквото и да било. Просто за БГ вярата ми се изчерпа доста отдавна.
          В Германия секторът на услугите дава над 71% от БВП по данни на CIA. В Китай наистина индустрията е с по-голям дял от услугите.

Коментар

• Последна тримесечна анкета - Доверие в мажоритарите 2Q 2013

Предишната има нужда от още малко попълвания.

Очаквания за основните български акции 2Q 2013

Благодаря
            Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнение
              Всеки който си мисли, че икономика се прави само в производство на стоки - е пълен тъпак, Такива са и всички, които си мисля, че няма връзка вчерашния рекорд на Дау с БФБ - не казвам че е моментална, но таква има определено с лаг във времето
              Бе ти от колко време си на пазара ?
              Не си ли забелязал че БФБ има директна връзка (и то без лаг) с лоутата на Дау

ПС И не е много изискано да се наричат колеги с горните епитети, дори и да не сме съгласни с тях.
              А, той ме изпреварил. И с право се чувства засегнат.
              Та помисли си все пак за стила следващия път като пишеш публично.
              Last edited by pipbel; 10.04.2013, 12:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнение
                Всеки който си мисли, че икономика се прави само в производство на стоки - е пълен тъпак, Такива са и всички, които си мисля, че няма връзка вчерашния рекорд на Дау с БФБ - не казвам че е моментална, но таква има определено с лаг във времето
                Лаг от 5 години..Има няма...

Между другото да наричаш редица хора тук тъпаци е най-малкото некултурно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                  гетоффф, много са ти архаични разбиранията за просперираща икономика!
                  Услугите съставляват около 2/3 от БВП на съвременните, модерни икономики!
                  Който иска, ще ми разбере идеята, а който си е песимист по душа.... леко ми е мъчно за такива хора и че са мнозинство в нацията ни
                  Ръстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт

Коментар

Който иска, ще ми разбере идеята, а който си е песимист по душа.... леко ми е мъчно за такива хора и че са мнозинство в нацията ни
                    Просперираща икономика за мен е тази на Китай и тази на Германия. Те не се крепят на 2/3 от услуги. Аман от услуги. Нека някой да започне да работи най-накрая....

Не бъркай песимизма с реализма. Вярвай ми, че съм много далеч от песимист по душа за каквото и да било. Просто за БГ вярата ми се изчерпа доста отдавна.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                      Как счетоводната дейност и бек-офиса на Кока Кола са важен сектор за БГ не го разбрах? Икономиката ни може да се съживи само с ПЧИ в производството, пари за реални инвестиции и рамкова сигурност за вземане на кредити от бизнеса и потребителите.
                      ....

Коментар

Едно много добро изказване на служебния икономически министър:

А това болднатото е пример за важен сектор в БГ, който смятам че е сред тези с голям потенциал и възможност да ни издърпат напред.

Та оптимизЪма си е жив!
                        Как счетоводната дейност и бек-офиса на Кока Кола са важен сектор за БГ не го разбрах? Икономиката ни може да се съживи само с ПЧИ в производството, пари за реални инвестиции и рамкова сигурност за вземане на кредити от бизнеса и потребителите.

По отношение на ПЧИ в производството: По-добре да не се надяваме, защото, както неведнъж съм писал, ние сме в доста неизгодно положение спрямо съседни и конкурентни страни в региона.

По отношение на кредитите: При тези банкови лихви и условия преобладава несигурност граничеща със страх от страна на потенциалните кредитополучатели. Т.е. финансовият олигопол в България също е огромен проблем, на който не се обръща необходимото внимание.

По отношение на парите: Понеже не можем да печатаме като ненормални и всеки заем ще ни скърши врата подобно на Гърция, то ние се надяваме на Евросредства. За жалост да крадем ни е в природата, така че и тях не можем да оползотворим като хората. Общо взето парите трябва да дойдат оттам, където са потънали в последните години - олигарси, мафиоти, корумпирани служители, политици и т.н. Това обаче става с политическа воля, която, разбира се, липсва.

Изказвал съм не едно и две мнения, че не случайно индексът ни е на това ниво. Той не отразява нищо друго, освен безизходицата, пред която се намира страната ни.
                        Дотогава отделни акции ще се качват и падат на база на редица индивидуални събития. Ще спечелят инсайдърите, а обикновените инвеститори ще загубят. Нищо ново под слънцето.

Сега остава да изчакаме изборите, после новите избори, после да видим кой в крайна сметка ще дойде на власт. Чак тогава ще знаем какво да очакваме и чак тогава можем да мечтаем за оптимизъм.

Коментар

Къде го гледаш това бе човек?
                          Да не ти се е бъгнал компа... или пък бинокъла
                          Ето,че тръгнахме пак Само портфейла остана леко надолу
                          Ако аз съм твоят втори шанс - ще го пропилееш или ще го оползотвориш ?!?

Коментар

• Първоначално изпратено от vankera Разгледай мнение
                            Кво стана тука с този оптимизъм - няма го ми се струва, рязък спад на всички индекси
                            Къде го гледаш това бе човек?
                            Да не ти се е бъгнал компа... или пък бинокъла

Коментар

• Кво стана тука с този оптимизъм - няма го ми се струва, рязък спад на всички индекси
                              Ако аз съм твоят втори шанс - ще го пропилееш или ще го оползотвориш ?!?

Коментар

Едно много добро изказване на служебния икономически министър:

А това болднатото е пример за важен сектор в БГ, който смятам че е сред тези с голям потенциал и възможност да ни издърпат напред.

Та оптимизЪма си е жив!
                                Освен Coca Cola и HP отваря нови 800 работни места през тази година, а пък за догодина имат плат за над 1000 души

Коментар

Working...
                                X