If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Всеки момент: Еврокомисарят Оли Рен представя прегледа на макроикономическите дисбаланси в 13 държави от ЕС, включително България.
EC Audiovisual Service - EbS
ec.europa.eu
Какъвто и да е доклада сме близо до 5-те милиона днес
Всеки момент: Еврокомисарят Оли Рен представя прегледа на макроикономическите дисбаланси в 13 държави от ЕС, включително България.
EC Audiovisual Service - EbS
ec.europa.eu
В Германия секторът на услугите дава над 71% от БВП по данни на CIA. В Китай наистина индустрията е с по-голям дял от услугите.
Не съм запознат с точните цифри, сигурно си прав. Икономиката на Германия е развита, там услугите имат база за развитие, базата на най-доброто индустриално производство в света. По примера на Китай виждаме какъв е пътя. Ще ми е интересно да ми кажеш какво е било съотношението в Германия през 1965 г. например.
Просперираща икономика за мен е тази на Китай и тази на Германия. Те не се крепят на 2/3 от услуги. Аман от услуги. Нека някой да започне да работи най-накрая....
Не бъркай песимизма с реализма. Вярвай ми, че съм много далеч от песимист по душа за каквото и да било. Просто за БГ вярата ми се изчерпа доста отдавна.
В Германия секторът на услугите дава над 71% от БВП по данни на CIA. В Китай наистина индустрията е с по-голям дял от услугите.
Всеки който си мисли, че икономика се прави само в производство на стоки - е пълен тъпак, Такива са и всички, които си мисля, че няма връзка вчерашния рекорд на Дау с БФБ - не казвам че е моментална, но таква има определено с лаг във времето
Бе ти от колко време си на пазара ?
Не си ли забелязал че БФБ има директна връзка (и то без лаг) с лоутата на Дау
ПС И не е много изискано да се наричат колеги с горните епитети, дори и да не сме съгласни с тях.
А, той ме изпреварил. И с право се чувства засегнат.
Та помисли си все пак за стила следващия път като пишеш публично.
Всеки който си мисли, че икономика се прави само в производство на стоки - е пълен тъпак, Такива са и всички, които си мисля, че няма връзка вчерашния рекорд на Дау с БФБ - не казвам че е моментална, но таква има определено с лаг във времето
Лаг от 5 години..Има няма...
Между другото да наричаш редица хора тук тъпаци е най-малкото некултурно.
гетоффф, много са ти архаични разбиранията за просперираща икономика!
Услугите съставляват около 2/3 от БВП на съвременните, модерни икономики!
Който иска, ще ми разбере идеята, а който си е песимист по душа.... леко ми е мъчно за такива хора и че са мнозинство в нацията ни
Който иска, ще ми разбере идеята, а който си е песимист по душа.... леко ми е мъчно за такива хора и че са мнозинство в нацията ни
Просперираща икономика за мен е тази на Китай и тази на Германия. Те не се крепят на 2/3 от услуги. Аман от услуги. Нека някой да започне да работи най-накрая....
Не бъркай песимизма с реализма. Вярвай ми, че съм много далеч от песимист по душа за каквото и да било. Просто за БГ вярата ми се изчерпа доста отдавна.
Как счетоводната дейност и бек-офиса на Кока Кола са важен сектор за БГ не го разбрах? Икономиката ни може да се съживи само с ПЧИ в производството, пари за реални инвестиции и рамкова сигурност за вземане на кредити от бизнеса и потребителите.
....
Едно много добро изказване на служебния икономически министър:
А това болднатото е пример за важен сектор в БГ, който смятам че е сред тези с голям потенциал и възможност да ни издърпат напред.
Та оптимизЪма си е жив!
Как счетоводната дейност и бек-офиса на Кока Кола са важен сектор за БГ не го разбрах? Икономиката ни може да се съживи само с ПЧИ в производството, пари за реални инвестиции и рамкова сигурност за вземане на кредити от бизнеса и потребителите.
По отношение на ПЧИ в производството: По-добре да не се надяваме, защото, както неведнъж съм писал, ние сме в доста неизгодно положение спрямо съседни и конкурентни страни в региона.
По отношение на кредитите: При тези банкови лихви и условия преобладава несигурност граничеща със страх от страна на потенциалните кредитополучатели. Т.е. финансовият олигопол в България също е огромен проблем, на който не се обръща необходимото внимание.
По отношение на парите: Понеже не можем да печатаме като ненормални и всеки заем ще ни скърши врата подобно на Гърция, то ние се надяваме на Евросредства. За жалост да крадем ни е в природата, така че и тях не можем да оползотворим като хората. Общо взето парите трябва да дойдат оттам, където са потънали в последните години - олигарси, мафиоти, корумпирани служители, политици и т.н. Това обаче става с политическа воля, която, разбира се, липсва.
Изказвал съм не едно и две мнения, че не случайно индексът ни е на това ниво. Той не отразява нищо друго, освен безизходицата, пред която се намира страната ни.
Дотогава отделни акции ще се качват и падат на база на редица индивидуални събития. Ще спечелят инсайдърите, а обикновените инвеститори ще загубят. Нищо ново под слънцето.
Сега остава да изчакаме изборите, после новите избори, после да видим кой в крайна сметка ще дойде на власт. Чак тогава ще знаем какво да очакваме и чак тогава можем да мечтаем за оптимизъм.
Коментар