If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Интересни емоционални мнения и заключения
То е ясно че повечето на БФБ са бичета, щото на БФБ няма къси и на мечетата им е скучно...
Но аз си мислех друго - че следва драстично обезценяване на лева, след като в такава икономическа и политическа ситуация, борсата продължава да расте...
Пазара винаги е прав, това е ясно Според книгите, изпреварва икономиката. Но дали има и още нещо???
така е батка, но това , което ме притеснява е политическата криза, която с всеки изминал ден на простотии и кръпки и неясноти преминава в икономическа.
не казвай, че няма какво да се сговни повече в икономиката...има и при това много.
честно да си кажа не знам как ще се случат нещата, но напрежение в системата има.
хора, които бачкат в сектора строителство ми казаха следното " в момента герберските фирми са стоп машина, а турските фирми още не са се развъртяли .. ситуацията е пат, което удря всички ангажирани в сектора фирми"
ето ти един пример за това, че политическата криза удря цял сектор, който е пълен с дребни риби несвързани с партии, но работещи по проектите им.
Ами берта, пазара допуска дефекти, но като цяло е прав. И вече повече от година посокато му е стабилно нагоре.
Писал съм по-долу моето мнение - тези протести, пораждащи несигурност за сегашното правителство, са само в полза за дългосрочното бъдеще на БГ.
Силната позиция на гражданското общество, непримиримостта с простотиите на политиците е чудесна новина за страната ни.
От друга страна стоят положителните сигнали които взе да дава ЕС- икономиката. Това според мен е много по-силен фактор за нас и БФБ в частност.
Така че... аз съм вече към 130% в БГ акции, пък ще видим... може и да глътна вода, това са си рискови инвестиции
А не ви ли се струва странно, че пазара продължава да покачва, в тези несигурни политически и икономически дни !?! Това може да значи нещо ... хм ... меко казано ... НЕПРИЯТНО...
Единственото НЕПРИЯТНО както казваш, че това че фодновете и инвеститорите на БФБ мислят и още повече действат много бавно. Не могат да осъзнаят, че БФБ пое повече неприятности отколкото беше нормално или отколкото други борси поеха - акциите се обезцениха повече от 90% и все още са на такива нива от върховите. В същото време чуждите борси които движат борсите и по целия свят вече са нови върхове.
Доста неприятня е и тенденцията за обръщане на дефлацията в инфлация - доста неприятно за многото кеш които гният в БГ - НЕИНВЕСТИРАНИ. Доста НЕПРИЯТНО ако в момента имаш спестявание за бъдещо време, които НЕ СА ИНВЕСТИРАНИ а са като кешова позиция. ДОСТА НЕПРИЯТНО е и че вече няма чужди фондове които да харизват големи пакети акции на цени 1/10 от покупната им стойност.
Та прав си колега, ако си на кеш - нищо приятно не те очаква, понеже лихвите по депозити от 10% годишно НЯМА ДА се върнат скоро.
А не ви ли се струва странно, че пазара продължава да покачва, в тези несигурни политически и икономически дни !?! Това може да значи нещо ... хм ... меко казано ... НЕПРИЯТНО...
Пазара качва при политическа несигурност, правете си изводите
Не е работа да имаш доста кеш и да си се сетил едва сега да го вкарваш в евтини БГ акции.
Все повече играчи се усещат на къде отиват нещата и предлагането все повече изтънява.
така е батка, но това , което ме притеснява е политическата криза, която с всеки изминал ден на простотии и кръпки и неясноти преминава в икономическа.
не казвай, че няма какво да се сговни повече в икономиката...има и при това много.
честно да си кажа не знам как ще се случат нещата, но напрежение в системата има.
хора, които бачкат в сектора строителство ми казаха следното " в момента герберските фирми са стоп машина, а турските фирми още не са се развъртяли .. ситуацията е пат, което удря всички ангажирани в сектора фирми"
ето ти един пример за това, че политическата криза удря цял сектор, който е пълен с дребни риби несвързани с партии, но работещи по проектите им.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
стига чете и гледа новини , те са ти написани от плешивеца , ако не знаеш кой е лошо за теб
Неприятно, да - особено ако си предплатил за 4 г. престой в парламента
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
неприятно е само за тези които все още не са си купили
и мисля ще става все по ... НЕПРИЯТНО...
Коментар