IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 18

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Claviceps
    Пък и по добре някой свой да те оправи, отколкото някой чужд
    Дали има разлика?

Коментар

• при стойност на оферти продава/купува - 2,47
      Лек спад на индексите съчетано с ниски обеми и коефициент на стойността на сделките нагоре/надолу - 1.27
      не бих залагал много на мечките.

Коментар

• Първоначално изпратено от Claviceps
        Пък и по добре някой свой да те оправи, отколкото някой чужд
        Нежно...

Коментар

• Първоначално изпратено от nespokox
          Първоначално изпратено от wannarock
          Първоначално изпратено от Keyser Soze
          Dnes kolko ste bade oborota?
          4
          drugi predlozenia?
          5-6 след 13:50
          zalozite se priemat do 13:50!!!
          Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Пък и по добре някой свой да те оправи, отколкото някой чужд
            Лешояда е търпелива птица

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
              Първоначално изпратено от Myth_72
              Първоначално изпратено от sotby
              Връщат ли се чуждестранните инвеститори на Българска фондова борса?

Никола Цокев, брокер, ЕФГ Секюритис

През периода ноември – януари чуждестранни инвеститори изтеглиха значителен финансов ресурс от пазара, но това не значи, че „са си тръгнали”. По-скоро мнозина от тях прибраха печалбите си, за да си осигурят ликвидност или да компенсират загуби от други пазари. Фокусът на чужденците обикновено е или върху собствените им пазари, или върху глобалните, така че трябва да свикнем с мисълта, че за тях българската борса е с по-нисък приоритет.

Това означава, че можем да очакваме приток на чуждестранни капитали, едва когато се изяснят тенденциите на големите икономики и съответно глобалните пазари се поуспокоят. От друга страна, тъпченето на едно място изнервя инвеститорите и не е изключено напрежението в даден момент да избие, така че играчите „да се престрашат” да инвестират активно на пазари като нашия. Въпреки това, аз лично не очаквам интересът на чужденците към българските акции да се повиши значително преди началото на второто тримесечие.

Константин Абрашев, портфолио мениджър, БенчМарк Асет Мениджмънт
              Ниските обороти на БФБ през последните седмици са ясно доказателство за пасивността на институционалните купувачи, в това число и чуждестранни. Твърде рано е да се говори за някакъв обрат на пазара и завръщането на международни капитали на развиващите се пазари и в частност на българския. Изтеглянето на „горещите пари” през есента удари пазарите глобално и е напълно в реда на нещата първоначално да наблюдаваме едно успокоение на най-големите фондови борси и едва тогава да предполагаме завръщане на международния капитал и на нашия пазар.

Красимир Атанасов, портфолио мениджър, Елана Трейдинг АД

Не мисля, че можем да говорим за завръщане на чуждестранни инвеститори на нашата борса. Все още глобалните тенденции сочат за подход от типа „да изчакаме и да видим“. Докато не се успокоят нещата на международната сцена, не очаквам това да се промени поне при по-големите играчи.

Кристиян Костов
              Хахахахахаха, аз това го разправям повече от месец, пък ине само аз, като се изяснят, нещата навън, тогава ще се ввърнат чужденците. Не е нужно да е специалист да го проумее, човек.
              ... момци,
              пари има и тука...
              не е нужно да чакаме се некой чужденец "да ни оправи" ...
              .. за мен въпросът е "какво чакат ?"
              ...
              ste ritame pravitelstvoto

Коментар

• Първоначално изпратено от wannarock
                Първоначално изпратено от Keyser Soze
                4
                drugi predlozenia?
                5-6 след 13:59

Коментар

• Първоначално изпратено от Myth_72
                  Първоначално изпратено от sotby
                  Връщат ли се чуждестранните инвеститори на Българска фондова борса?

Никола Цокев, брокер, ЕФГ Секюритис

През периода ноември – януари чуждестранни инвеститори изтеглиха значителен финансов ресурс от пазара, но това не значи, че „са си тръгнали”. По-скоро мнозина от тях прибраха печалбите си, за да си осигурят ликвидност или да компенсират загуби от други пазари. Фокусът на чужденците обикновено е или върху собствените им пазари, или върху глобалните, така че трябва да свикнем с мисълта, че за тях българската борса е с по-нисък приоритет.

Това означава, че можем да очакваме приток на чуждестранни капитали, едва когато се изяснят тенденциите на големите икономики и съответно глобалните пазари се поуспокоят. От друга страна, тъпченето на едно място изнервя инвеститорите и не е изключено напрежението в даден момент да избие, така че играчите „да се престрашат” да инвестират активно на пазари като нашия. Въпреки това, аз лично не очаквам интересът на чужденците към българските акции да се повиши значително преди началото на второто тримесечие.

Константин Абрашев, портфолио мениджър, БенчМарк Асет Мениджмънт
                  Ниските обороти на БФБ през последните седмици са ясно доказателство за пасивността на институционалните купувачи, в това число и чуждестранни. Твърде рано е да се говори за някакъв обрат на пазара и завръщането на международни капитали на развиващите се пазари и в частност на българския. Изтеглянето на „горещите пари” през есента удари пазарите глобално и е напълно в реда на нещата първоначално да наблюдаваме едно успокоение на най-големите фондови борси и едва тогава да предполагаме завръщане на международния капитал и на нашия пазар.

Красимир Атанасов, портфолио мениджър, Елана Трейдинг АД

Не мисля, че можем да говорим за завръщане на чуждестранни инвеститори на нашата борса. Все още глобалните тенденции сочат за подход от типа „да изчакаме и да видим“. Докато не се успокоят нещата на международната сцена, не очаквам това да се промени поне при по-големите играчи.

Кристиян Костов
                  Хахахахахаха, аз това го разправям повече от месец, пък ине само аз, като се изяснят, нещата навън, тогава ще се ввърнат чужденците. Не е нужно да е специалист да го проумее, човек.
                  ... момци,
                  пари има и тука...
                  не е нужно да чакаме се некой чужденец "да ни оправи" ...
                  .. за мен въпросът е "какво чакат ?"
                  ...
                  Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• zalozite se priemat do 13:50!!!

Коментар

• Който е най-близо ще черпи
                      "Най-големият номер на дявола бе да убеди света,че не съществува!"

Коментар

• Аз залагам на 4,3...

Коментар

• Първоначално изпратено от Keyser Soze
                          4
                          drugi predlozenia?

Коментар

• Първоначално изпратено от wannarock
                            4
                            "Най-големият номер на дявола бе да убеди света,че не съществува!"

Коментар

• Питах прогнозиста от " Сблъсък " , каза че ни чака още един месец чакане.

Коментар

• Първоначално изпратено от Keyser Soze
                                Първоначално изпратено от Пепи
                                На 8.03.2008г правим 5 месеца от върха -- 8.10.2007г,

аййййй стига толкова........! ;-))

Дано си прав,само се притеснявам че една такава дата...да не ни извъртят някой "женски" номер

П.П. Добре че е събота
                                sega da ne izkarate che borsata e k..va

Коментар

Working...
                                X