IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 18

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от alexandar
    Първоначално изпратено от tandem
    Ама погледни след тези новини как от дълбините излитат американските индекси и виж какъв обрат при долар евро'

Някъкъв коментар
    Та даже вече са и в зелената област! дано вече пазара да не реагира на лоши новини
    Саше дали не преближава края на тази агония бе брат

Коментар

• Първоначално изпратено от Storm
      Колкото и да не ни се иска, това са лоши сигнали към бизнеса. Тук не става дума само за пари, а и за това, че са нарушават правилата на играта. Тя не е честна, а това е това, което плаши инвеститорите. А всъщност и нищо не се случва - пари няма, фондовете не работят, работят само чиновниците, дето ги "обслужват".

Така че дано по бързо някой вземе мерки, че ... лошо.
      Още по-лошо е, че дори когато работят фондовете, за контрол и администриране по някои програми (при по-малките проекти) разходите за администриране като цяло са повече от европейските пари. Но Европа си е малко соц. Пък и ние тепърва се учим все пак.

За мерките си прав разбира се, дано се постреснат и да вземат, че и големи пари чакаме!

Коментар

• Първоначално изпратено от tandem
        Ама погледни след тези новини как от дълбините излитат американските индекси и виж какъв обрат при долар евро'

Някъкъв коментар
        Та даже вече са и в зелената област! дано вече пазара да не реагира на лоши новини

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i4ko Pari4ko
          ЕДИН ЛОШ СЦЕНАРИЙ:
          /Как взаимните фондове ще подадат ножа на мечките/
          Що е то верижна реакция????
          Когато човек се вгледа в данните на взаимните фондове, не може да не му направи впечатление, че на БАЗА ГОДИШНА ДОХОДНОСТ, НЯКОИ ФОНДОВЕ СА НА /-/!!!!! Други пък решително са се устремили към нулата. Ще каже някой: ГОЛЯМ ПРАЗ...! - чуждите се изтеглиха, фондовете платиха!
          ЩЕ КАЖА АЗ: ДА ИМА ПРАЗ! - Щото когато бай Иван от гара Лясковец /нищо лично/ види данните за 1 година, ще си каже: Що не ви .......... майката? Аз избегах от банката щот ми бяха дали 6,5% годишно, пък сега????? Тогава, тогава ще стане следното:
          1. Калпавите фондове удовлетворяват поръчките на югозападна България / Пример/, да , но ги удовлетворяват не чрез своя нищожен КЕШ, а като изсипват на борсата.
          2. Умните cobos-чии търпят, търпят загуби, но спазват ЗЛАТНОТО ПРАВИЛО:НИКОГА ПОВЕЧЕ ОТ /-10%/ НА ПОЗИЦИЯ, СЛЕДОВАТЕЛНО СЪЩО ИЗСИПВАТ.
          3. Тогава се намесват и играчите на късо. Ще каже някой - няма такива на БФБ, няма законова форма. О, да те са я намерили!!!!
          И тогава, тогава също следва изсипване.
          И както се казва в един бълг. Филм "И КАКВО ЩЕ ПРАВИМ ТОГАВА ОТЧЕ????"
          Истината, е че ще има истинска КОРЕКЦИЯ.
          Ама ще каже някой ГЛУПОСТИ: ВСЕКИ МОМЕНТ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ КОНСОЛИДИРАНИТЕ ОТЧЕТИ: И ТОГАВА: КЪ ШЪ ... ЛИТНИМ!!!
          И ще кажа отново аз, както казах преди 22.01.08г. /виж/: Кой ви каза, че отчетите не са на бюрото на мениджърите? Кой ви каза, че те вече не са употребени? Така беше януари, така ще бъде и февруари.
          Ама ще каже някой ама науката, ама фундамента, ама ДАУ: Лошото е, че бай Иван ще каже МЯУ!!!
          Това е лош сценарий и много ще ме заплюват. Мен обаче по-ме кефят тези, които ще си затраят /замълчат/. Така те ще излязат насветло и ще докажат, че са прикрити профита в този форум. Апропо вие също ще ги усетите.
          Ако в следващите 40 -50 дена няма истински бикове /Вие, които четете това не сте такива, без да се обиждате, просто липса на КЕШ/ ще стане лошо, ЩЕ СТАНЕ ЛОШО ГОШО!!!! Тогава единственото упование според мен е ДАУ - 13 000, т. е. ЧУДО! Чак тогава можем да разчитаме, че тези, които прелъстиха БФБ, кашираха и се оттеглиха, има вероятност да се завърнат макар и за малко.
          ТОВА Е КОФТИ СЦЕНАРИЙ, КОЙТО В ОПРЕДЕЛЕНА ЧАСТ НЕ МЕ УСТРОЙВА! И все пак логика има!
          Успех на всички!
          Полки каза Пуснато на: Пет Фев 15, 2008 1:25 am Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

Чичка без паричка, пак се изказваш неподготвен и залагаш на една карта / бай Иван от гара Лясковец да си дръпне парите/.

Не мисли селянина с колело за много прост. Народа знае, че за последните 5 години Софикс се е повишил с 550%. Народа е лаком и за 5-6% не би се полакомил да даде парите си в банка. На народа в момента не му трябват тези пари от фондовете и няма причина да ги тегли.
          Предполагам , че щом очакваш този сценарий , вече си излязъл на кеш и очакваш продължение по твоя си начин.
          Предлагам ти един облог, че това което ти се иска няма да стане. "

После замъгленият от домашна шльоковица полумозък на Полки, озлобения и озверял от загуби ПЪЛКОВОДЕЦ НА НЕУДАЧНИЦИТЕ пое ангажимент да се пръждоса от форума завинаги, ако БФБ достигне ІІ- дъно за 40 дена. Второто дъно вече е почти факт, а и не е задължително софикс да стане 1321,04. Когато му казах, че това са сериозни приказки и ако наистина се окажа прав, ще държа той да напусне завинаги форума. Именно тогава озверелия пълководец започна да си изпуска нервите и да говори цинизми. Тогава модераторът се намеси. Много хора го видяха това, а тези които не са нека си направят изводите от двата неизтрити поста, т. е. кой кой е и кой е комплексирания люлинчанин.
          Днес софикса е 1352,72, а сме едва 20 дена след пиянските му изцепки и понеже със сила не можем да го махнем от форума, то всеки сам да си направи извода дали да контактува повече с хора, залитащи към най-древната професия, който така и не написа една смислена статия, подкрепена с аргументи, та макар и неверни.
          Та така с теб, ефрейторче.
          Колкото до моя космически кораб: ето го AUDI A8 4,2 TDI exclusive /326 к. с. 2007 г./
          Ако искаш да си помечтаеш, отиди в "Порше БГ", там то се върти на витрината заедно с цената си 120 000 евро. Ако пък искаш кажи къде и кога да те чакам с кораба /спокойно не е нужно да се показваш от заешката си дупка/, могат също така да дойдат и твойте завистливи, изперкали от немотия приятелчета. Аз ще поседя 2 мин. на аварийни, ще ударя 3 клаксона и завинаги ще забравя ЗА ХРАБРИЯ ВОЙНИК ШВЕЙК.РР. Колкото до това дали да се използува "4" или буквата "ч", попитай трезвото си полукълбо, което би трябвало да ти отговори, че половин България използува "4" вместо "ч", когато пише SMS-и.

Коментар

• Първоначално изпратено от atanas76
            Не искам да влизам в ролята на лошия вестоносец но нещата вече са ясни. Днес ДАУ падна под 12к. е ето и днешните новини:
            "Turn out the lights the party's over," wrote Joseph Brusuelas, U.S. chief economist for IDEAglobal. "We are in a recession."
            It was the largest drop in payrolls since March 2003, when the economy was struggling through a jobless recovery.
            Това звучи даже оптимистично, докато си го признаят и ще са има recovery. Същевременно unemloyment rate -а за февруари пада!!!

Коментар

• korki,много точно казано,евалла!!! ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
                Първоначално изпратено от Forex Master
                Първоначално изпратено от prodigal
                Абе на депозит загубата е сигурна, а в акции печалбата е сигурна.
                Какво те притеснява тогава че софикса щял да падне на 900? Даже трябва да се радваш... Ще е още по-сигурна печалбата като литним след това!
                И аз това се чудя. Всички които са оптимистично настроени и нямат намерение да продават, защото са инвестирали дългосрочно, защо се стряскат като паднем с 1-2%? Трябва да се радват, че имат възможност да допълват на тези нива

Човек да излезе малко навън да си свърши някаква работа и веднага апокалиптиците са наизлезнали от дупките си.
                Не мога да сваря да изчета ститиците мнения тук,на за съжаления,малцина са написали нещо по темата,повечето както винаги са дали воля на страховете си.

Неграмотен,аз не се стряскам.Ако ще Софикс да падне и на 1200 пункта,ако ще да е и на 3500,така да се каже,готов съм да не стрякавм и да го приема като напълно нормално нещо..Аз съм си направил сметката добре и всичко ще ми е ок.Виж,тези които не са си я направили,вероятно ще трябва да постискат още малко зъби,защото още 1-2 месеца ще се движим без ясна посока,но пък който е търпелив,винаге е бил възнаграждаван.И сега пак така ще стане.
                Определено ще има много вайкане,защото сега е труде период и много хора си казват,само еди колко си дастане акцията и я продавам и после ще му мисля.Реалността е,че тези хора не стават за борсата и наистина е добре да си инвестират парите някъде другаде или пък най-добре,да си ги харчат за дребни удоволствия и да не се занимават с неща от които не разбират.Защото наистина е глупаво,да си изхабил сума ти нерви,и когато пазара наистина възстнанови,да продадеш и да излезеш,а индексите да си продължат необезпокоявано нагоре.И така и ще стане,пазара ще може да поеме всички пари на паникьосаните и вече доволни,че продават на прилични нива,но след това ще продължи да върви нагоре,и познай какво ще стане.след няколко месеца,те,продалите ,ще започнвата да си дават сметка,че пак са се прецакали и ще започната да вкарват отново парите си на борсата.Цените на акциите пак ще започната да се катерят много стремглаво нагоре,защото това няма да е едничен случай,а тъкмо обратното,и не след дълго,пак ще се окаже,че са влезнали на върха,на средващия връх.Да речем,тогава цените пак ще върнат с едни 20-40%,но когато преди това са отишли с 200-400% нагоре,това за търпеливите не е проблем,по скоро е поредната възможност.

Така е било,така и ще бъде!

И понеже не смятам себе си за голям спекулант,а по-скоро за инвеститор,то аз предпочитам през цялото това време да се возя на влака,и то със запазено място в първа класа,пък нека майсторите спекуланти да се опитват да се качват и да слизат в движение,преди да е стигнал спирките си.Някой ще паднат,някой ще оцелеят,някой може и герои да станат,но аз предпочитам през цялото това време спокойно да си чета вестника,да си разцъквам форума на инвестора и да гледам поредната сериа на трилъра БФБ

Коментар

• Ама погледни след тези новини как от дълбините излитат американските индекси и виж какъв обрат при долар евро'

Някъкъв коментар

Коментар

• Не искам да влизам в ролята на лошия вестоносец но нещата вече са ясни. Днес ДАУ падна под 12к. е ето и днешните новини:
                    "Turn out the lights the party's over," wrote Joseph Brusuelas, U.S. chief economist for IDEAglobal. "We are in a recession."
                    It was the largest drop in payrolls since March 2003, when the economy was struggling through a jobless recovery.

Коментар

• Първоначално изпратено от Боримечката
                      Аз лично на мястото на Серьожата ще заявя:
                      1) че ще направи всичко възможно да ограничи подобни злоупотреби в бъдеще, но
                      2) България няма да плати вноската си като член на ЕС
                      Според мен това е някаква форма на натиск заради безпринципните ни позиции за КОСОВО, а от оня ден и за МАКЕДОНИЯ, а по въпроса за вноската до колкото знам ние до края на февруари май трябваше да сме си я платили.

П.С. да не забравяме и обвързването ни с Русия
                      Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Колкото и да не ни се иска, това са лоши сигнали към бизнеса. Тук не става дума само за пари, а и за това, че са нарушават правилата на играта. Тя не е честна, а това е това, което плаши инвеститорите. А всъщност и нищо не се случва - пари няма, фондовете не работят, работят само чиновниците, дето ги "обслужват".

Така че дано по бързо някой вземе мерки, че ... лошо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Storm
                          ЕС приостановил финансовую помощь Болгарии

Еврокомиссия приостановила некоторые виды финансовой помощи Болгарии, так как подозревает страну в мошенничестве с траншами, сообщил представитель ЕС в пятницу.
                          «Мы подозреваем, что имели место случаи злоупотребления служебным положением», - сказал Майкл Манн, представитель сельскохозяйственного блока ЕС, подчеркнув при этом, что речь идет не об очень больших суммах. // Reuters //

www.gazeta.ru

Eто така се представяме пред света, за съжаление.
                          Пак ли негрите ами подозират хората, но подчертават, че не става дума за големи суми. Вие сега ли разбрахте, че където има финансиране стават злоупотреби, просто България е малка страна и е по-лесно да я шамариш, освен това много ясно, че трябва да ни респектират преди да почнат по сериозните траншове, защото им е ясно, че от сега потриват ръце някои хора - каква далавера ще падне. Преди така ебаваха Гърците. Нали писах по-долу кои страни в Европа злоупотребяват най-много

Коментар

• вижте, изобщо не искам да защитавам управляващите, но е факт, че всички страни са извършвали злоупотреби с еврофондове, особено Гърция и Испания!

Но аз лично не съм чел да са им спряли еврофондовете!

Аз лично на мястото на Серьожата ще заявя:
                            1) че ще направи всичко възможно да ограничи подобни злоупотреби в бъдеще, но
                            2) България няма да плати вноската си като член на ЕС

Коментар

• ЕС приостановил финансовую помощь Болгарии

Еврокомиссия приостановила некоторые виды финансовой помощи Болгарии, так как подозревает страну в мошенничестве с траншами, сообщил представитель ЕС в пятницу.
                              «Мы подозреваем, что имели место случаи злоупотребления служебным положением», - сказал Майкл Манн, представитель сельскохозяйственного блока ЕС, подчеркнув при этом, что речь идет не об очень больших суммах. // Reuters //

www.gazeta.ru

Eто така се представяме пред света, за съжаление.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master
                                Първоначално изпратено от YamiYami
                                Еврокомисията ни спира пари и по програма САПАРД?
                                Абе що не земем да суспендираме временно членството си в ЕС? Така и така нито реакторите ни дават да пуснем нито пък някакви пари ни дават... Поне да не плащаме 800 милиона членски внос всяка година!
                                Ами има защо !!! Само туканка ли има корупция и измами? И съобразно твоят пример - колко реактора от типът на четирите малки и козлодуйски работят в Европа, особено във Франция? Те защо не си ги спират? ЕС ни третира като някакви балами трета ръка - това е истината, командорят ни както си щат, както и СССР навремето не ни командореше, да не говорим че се намесват и във вътрешните ни работи - знаем как се отнасят с мангалите в Англия или Италия а нас ни карат да им търпим безобразията и едва ли не в устата да им даваме плюскането, въпреки че човекоподобните отказват да работят.
                                Но вината е в нашите политици, които за разлика от Бай Тошо са готови да ближат подметките (и не само тях) на всеки който се опитва да ни заповядва).
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X