Започнаха да пеят на друг глас. http://www.trud.bg/Default.asp?stati...&id=22&iy=2008
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! архив 16
Collapse
Заключена.
X
X
-
Декотекс не изнасяха ли основно за щатите? щото гледам на първа старница на инвестора пише че първото тримесечие са на загуба от 324 хил.лв. като миналата година били на печалба. спад има и в приходите от продажба на продукция,а общите приходи от продажба падат с цели 34%. Още ли си мислите че това което се случва зад океана няма да намери отражение у нас. ето ви примера. според мен е свързан точно с това случващо се в щатите. може да греша, оборете ме.
погледнахте ли към азия. доста червена е. и европа вчера беше тъмно червена и щатите затвориха на червено. факти. като ги споделям манипулатор ли съм?
а корк, предългите ти изказвания отдавна са отегчили всички във форума. никой вече не ги чете. още повече че казваш едно и също вече за хиляден път. с този начин на изказване само доказваш колко си отчаян вече. аз не се радвам за това, но ме дразни как винаги другите са хейтъри, а вие сте пичовете. кви пичове сте, като сте ... гащите.
Коментар
-
СпоменЪ,не си разбрал смисъла на това което ти написах по-долу,но съм убеден,че болшинството от тези които четат са разбрали какво искам всъщност да ти кажа.Ти продължаваш да се мислиш за велик,без да се опиташ да вникнеш в ситуацията по-надълбоко.Така или иначе,анализ от теб няма да видя,а празните приказки нещо не ми се говорят.Относно писането,кой съм аз ,за да ти забранявам да правиш каквото и да било.Все пак,ако си решил да се излагаш,това си е твоя работа и тя няма нищо общо с мен.Така или иначе,мисля,че с думите си,с начина на поднасяне на информацията,въобще,с опита да се изкараш манипулатор стана за смях,но това виждам,че въобще не те притеснява,но пък и мен не притеснява.И ако мислиш,че пиша,за да те накарам да си купиш акции,то ти си по-зле отколкото смятах преди това.
Живей си живота и прави това което смяташ за важно.Пожелавам ти,да намериш щастието час по-скоро!
Ето и няколко притчи и дано поне тях да разбереш.
Три пеперуди, долитайки до горяща свещ, започнали да разсъждават за природата на огъня. Първата, приближавайки се до пламъка, се върнала и казала:
-Той свети.
Втората долетяла по-близо и, когато се върнала, казала:
-Той изгаря.
Третата, долитайки съвсем близо, влязла в него и не се върнала. Тя научила това, което искала да узнае, но вече не можела да го съобщи.
Получилият знание се лишава от възможността да говори за него, затова знаещият мълчи, а говорещият не знае.
Вървял един човек из полето. Минал покрай един селянин и го попитал: Човече, след колко време ще стигна до града? Селянинът го погледнал, и му показал с ръка да продължава да върви. Пътникът помислил, че не го е разбрал, и попитал отново: След колко време ще стигна до града? Селянинът отново му посочил с ръка да върви. Е, явно на човекът не му е до мене – си казал пътникът и продължил. На края на нивата чул селянинът да вика след него: Човече, ще стигнеш във града по обяд. Добре де, два пъти те попитах, защо чак сега ми казваш? – попитал пътникът. За да зная кога ще стигнеш, трябва да те видя как вървиш- отговорил му селянинът.
ХОРСКОТО МНЕНИЕ
Баща и син се сдобили с един кон. На следващия ден тръгнали за някъде си през селото. Бащата казал:
- Сине, качи се ти на коня, а аз ще походя.
Като ги видели, селяните рекли:
- Ей, глей къв син - баща му ходи пеша, а той язди!
На другия ден бащата се качил на коня, а сина ходел. Селяните рекли:
- Бе къв баща бе, детето му ходи пеша, пък той язди!
На третия ден се качили и двамата на коня. Селяните:
- Нямат милост тия, ще уморят добичето!
На четвъртия ден и двамата тръгнали пеша, водейки коня. А селяните:
- Хахаха, глей кви глупаци! Кон имат, пеша ходят! Хахаха...
На следващия ден, от притеснение какво ще направят, конят умрял.
И бащата рекъл на сина:
- Виждаш ли сине, ако слушаш кво говорят хората, ще свършиш като коня !.
Прочут войн дошъл при учителя Хакуин и го запитал:
— Учителю, кажете ми: съществуват ли наистина раят и адът?
— Кой си ти? — попитал Хакуин.
— Аз съм Воин от личната гвардия на великия император.
— Глупости! — отсякъл Хакуин. — Кой император би държал такъв като теб? Приличаш ми на просяк.
При тези думи войнът задрънкал с големия си меч от яд.
— Охо! — рекьл Хакуин. — Значи имаш меч! Сигурно е твърде тъп, за да ми отреже главата.
При тези думи войнът не могъл да се сдържи, измъкнал меча и се заканил на учителя. А той продумал:
— Сега знаеш половината от отговора! Ти открехваш вратите на ада!
Войнът се отдръпнал, прибрал меча и се поклонил.
— А сега знаеш другата половина — казал учителят. — Ти отвори портите на рая.
Притча за пеперудата
Веднъж в един пашкул се появила малка пукнатина и случайно минаващ човек стоял часове и наблюдавал как през тази малка цепнатина се опитвала да излезе пеперуда. Минало доста време, но пеперудата сякаш изоставила своите усилия, а цепнатината оставала все така малка. На човека му се сторило, че пеперудата е направила всичко възможно и че у нея не са останали никакви сили за каквото и да било повече. Тогава човекът решил да помогне на пеперудата: взел малко ножче и разрязал пашкула. Пеперуда излязла веднага. Но нейното телце било слабо и немощно, крилата й били недоразвити и едва се движели. Човекът продължил да наблюдава, мислейки че крилата на пеперудата ще се оправят, ще укрепнат и тя ще може да лети. Но нищо подобно не се случило.
През остатъка от живота си пеперудата се влачила по земята. Тя така и не могла да литне.
И всичко само заради това, че човекът, желаейки да й помогне, не разбрал, че усилието за излизане от пашкула е необходимо на пеперудата, за да може течността от тялото й да премине в крилата, те да се разгърнат и така тя да може да лети.
Животът заставял пеперудата с труд да напусне тази обвивка, за да може да расте и да се развива.
Понякога именно усилието ни е необходимо в живота.
Ако ни беше позволено да живеем, без да срещаме трудности, то бихме били ощетени. Ние не бихме могли да станем толкова силни, колкото сме сега. Никога не бихме могли да полетим.
Аз молих за сила ..., а животът ми даде трудности, за да ме направи силен.
Аз молих за мъдрост..., а животът ми даде проблеми за разрешаване.
Аз молих за богатство..., а животът ми даде мозък и мускули, за да мога да работя.
Аз молих да мога да летя..., а животът ми даде препятствия, за да мога да ги преодолявам.
Аз молих за любов..., а животът ми даде хора, на които мога да помогна да разрешат проблемите си.
Аз молих за блага..., а животът ми даде възможности.
Не получих нищо от това, за което молих... Но получих всичко, което ми е нужно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от споменЪПървоначално изпратено от pesho777Първоначално изпратено от споменЪи нещо последно. всички взети заедно не може се мерите на малкия пръст на д.иванов, ама тръгнали да го коментират. какъв бил, какъв не бил. човекът работи в лондон, авторитет безспорен, обаче няма. нали не е от нашите значи е много невеж, лош, аматьор, не разбира. ама ако беше казал колко сме добре и как борсата още утре ще литне, щяхте да го издигнете в култ. замислете се малко. абстрахирайте се от това което ви се иска да бъде и това което е в действителност. ако бяхте го направили преди няколко месеца сега щяхте да сте на кеш и щеше да ви е спокойно. всеки сам си избира. стойте си на акции. демокрация. но няма да ме принудите аз да си купя акции когато мисля че ще падат още. не може да забраните на инакомислещите да си изказват мнението. иначе се превръщате в няква секта и хептен ще изперкате.
лично мнение, никой не ангажирам с него
Za tova ,che ti kazah specqlist izvinqvai, no veche barka teb Monkata ,Facushkata Pestio Tarabata i dr
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesho777Първоначално изпратено от споменЪи нещо последно. всички взети заедно не може се мерите на малкия пръст на д.иванов, ама тръгнали да го коментират. какъв бил, какъв не бил. човекът работи в лондон, авторитет безспорен, обаче няма. нали не е от нашите значи е много невеж, лош, аматьор, не разбира. ама ако беше казал колко сме добре и как борсата още утре ще литне, щяхте да го издигнете в култ. замислете се малко. абстрахирайте се от това което ви се иска да бъде и това което е в действителност. ако бяхте го направили преди няколко месеца сега щяхте да сте на кеш и щеше да ви е спокойно. всеки сам си избира. стойте си на акции. демокрация. но няма да ме принудите аз да си купя акции когато мисля че ще падат още. не може да забраните на инакомислещите да си изказват мнението. иначе се превръщате в няква секта и хептен ще изперкате.
Коментар
-
Първоначално изпратено от споменЪи нещо последно. всички взети заедно не може се мерите на малкия пръст на д.иванов, ама тръгнали да го коментират. какъв бил, какъв не бил. човекът работи в лондон, авторитет безспорен, обаче няма. нали не е от нашите значи е много невеж, лош, аматьор, не разбира. ама ако беше казал колко сме добре и как борсата още утре ще литне, щяхте да го издигнете в култ. замислете се малко. абстрахирайте се от това което ви се иска да бъде и това което е в действителност. ако бяхте го направили преди няколко месеца сега щяхте да сте на кеш и щеше да ви е спокойно. всеки сам си избира. стойте си на акции. демокрация. но няма да ме принудите аз да си купя акции когато мисля че ще падат още. не може да забраните на инакомислещите да си изказват мнението. иначе се превръщате в няква секта и хептен ще изперкате.
Коментар
-
...Човека от ДСК има ясен поглед и информация от извора и оттам и сравнително ясната му позиция...
коркчо, бързо сигнализирай там където трябва. я бързо една глоба от 20к. как така? този точел вода от извора и пише по вестниците и сайтовете. не може така. или щом е за възходящ тренд може се пише всичко. може се спекулира със служебно положение сигурно. хахахаха. виж се колко си смешен бе. на д.иванов му скочите. всявал смут, паника. обслужвал нечии интерес. а тези господа които цитираш нямат ли интерес цените да скачат и затова пишат подобни неща? на единия ДФ се сринаха, на другия работодателят му пазарува усилено от януари-февруари до сега. не тези хора нямат никакъв интерес на пишат хубави неща за акциите и бъдещ възходящ тренд.
специално за коркчо. познавам лично един от въпросните трима дето си ги цитирал. това че го познавам и сме пили заедно означава ли че пак имам грях?
Коментар
-
Първоначално изпратено от споменЪи нещо последно. всички взети заедно не може се мерите на малкия пръст на д.иванов, ама тръгнали да го коментират. какъв бил, какъв не бил. човекът работи в лондон, авторитет безспорен, обаче няма. нали не е от нашите значи е много невеж, лош, аматьор, не разбира. ама ако беше казал колко сме добре и как борсата още утре ще литне, щяхте да го издигнете в култ. замислете се малко. абстрахирайте се от това което ви се иска да бъде и това което е в действителност. ако бяхте го направили преди няколко месеца сега щяхте да сте на кеш и щеше да ви е спокойно. всеки сам си избира. стойте си на акции. демокрация. но няма да ме принудите аз да си купя акции когато мисля че ще падат още. не може да забраните на инакомислещите да си изказват мнението. иначе се превръщате в няква секта и хептен ще изперкате.
Коментар
-
и нещо последно. всички взети заедно не може се мерите на малкия пръст на д.иванов, ама тръгнали да го коментират. какъв бил, какъв не бил. човекът работи в лондон, авторитет безспорен, обаче няма. нали не е от нашите значи е много невеж, лош, аматьор, не разбира. ама ако беше казал колко сме добре и как борсата още утре ще литне, щяхте да го издигнете в култ. замислете се малко. абстрахирайте се от това което ви се иска да бъде и това което е в действителност. ако бяхте го направили преди няколко месеца сега щяхте да сте на кеш и щеше да ви е спокойно. всеки сам си избира. стойте си на акции. демокрация. но няма да ме принудите аз да си купя акции когато мисля че ще падат още. не може да забраните на инакомислещите да си изказват мнението. иначе се превръщате в няква секта и хептен ще изперкате.
Коментар
-
Ще бъдем ли свидетели на възходящ тренд тази седмица? На какво би се дължал той и стигна ли БФБ дъното?
от Дневник [96 прочитания]
21 април, 20:09
Тихомир Каунджиев, финансов анализатор, "Бета-корп"
Последните две търговски сесии бяха белязани от силно позитивни нагласи сред участниците, които доведоха до възходящо движение на индексите на БФБ. Базирайки се на технически анализ, следва да разглеждаме нивото от 1122 пункта на SOFIX като поредното историческо дъно. За нов възходящ тренд на пазара е рано да се говори, въпреки че са налице редица предпоставки за силно възходящо движение. Смятам, че до края на текущата седмица ще бъдем свидетели на нервно, но все пак възходящо движение на стойностите на основния пазарен измерител. Следва да се има предвид и това, че стабилността на това възходящо движение зависи и от положителното представяне на развитите финансови пазари. Друг фактор със съществено влияние върху пазарните настроения ще бъдат резултатите от тримесечните финансови отчети на публичните компании.
Димитър Тончев, прокурист, "ДСК Управление на активи"
Определящо за низходящия тренд на БФБ през последните седмици беше липсата на свободни парични средства, както и ситуацията на световните пазари. Ето защо може да се очаква, че при позитивни новини в Европа и САЩ, както и при вливането на свежи пари на нашата борса, трендът ще бъде възходящ. От фундаментална гледна точка цените на акциите на повечето български публични компании са атрактивни. Положително очакване за развитието на тренда на БФБ създава и навлизането през последните две седмици, макар и все още слабо, на чуждестранни инвеститори по определени позиции. Станахме свидетели на закупуването на големи пакети от посредници, които обикновено обслужват чуждестранни клиенти. Допълнителен стимул за търговията през тази седмица ще бъде публикуването на тримесечните отчети на публичните компании, които в болшинството си се очаква да бъдат добри. Предходната седмица вече бяха публикувани тримесечни отчети на няколко емитента, които оправдаха инвеститорските очаквания за ръст във финансовите си показатели.
Гено Тонев, инвестиционен консултант, "Юг маркет фонд мениджмънт"
Не бих се ангажирал с категорична прогноза за движението на пазара през следващите дни, но смятам, че ефектът на поскъпването в петък ще задържи цените над най-ниските нива, достигнати при разпродажби миналата седмица. И все пак личното ми мнение е, че ще посрещнем празниците с по-високи стойности на индексите. За да се случи това обаче, трябва да са налице и поне няколко позитивни сигнала, които, ако не стимулират покупки, поне да успокоят продавачите. Такива биха могли да бъдат финансовите отчети на важни за пазара дружества и/или благоприятно развитие на политическата криза в страната. Колкото да пазара като цяло, смятам, че той е съвсем близо до идентифицирането поне на краткосрочно дъно. Къде и кога ще се случи това, е почти невъзможно да се прогнозира, но ако трябва да направя предположение, бих заложил на дните след публикуване на тримесечните отчети. Каквито и да са резултатите на публичните компании, влиянието им върху пазара ще ни посочи със сравнително голяма точност кои ценови нива ще служат за стабилна основа на ново възходящо движение.
Това по-горе за лека нощ
пс
малък коментар все пак
Прави впечетление,че първият анализатор взима присърце ТА и от там и вероятно идва известната несигурност в думите му.
Човека от ДСК има ясен поглед и информация от извора и оттам и сравнително ясната му позиция.
Третият,Тонев малко ме изненадва с бих казал"неутралния" коментар,но все пак,ситуацията в която е поставен не е от най-добрите възможни и човека трябва да открие причина за спада.Ако не е техническа,нито икономическа,то каква друга би била освен политическа
Абе оптимизъм има,па макар и едва прокрадващ се
Успех на всички в утрешната/вече днешна/сесия,пък били мечки,бикове или просто наблюдатели!
Коментар
-
ти съвсем изперка бе коркчо. явно си в пълна безисходица и на ръба на отчаянието за да тръгнеш да плашиш някой без никаква вина с комисии и глоби. наредил си долу един пъзел така както ти отърва и вече палячовците , също тотално отчаяни му ръкопляскат, а им се плаче ли плаче. държиш се така сякаш сам си открил нещо, а не осъзнаваш че всичко си казах сам. защото първо нямам нужда да ме мисли някой за това което не съм и второ - защото казвам винаги истината. аз му описвам една 5 мин случка от живота си, XP1 казва, че е така, но болния мозък още продължава да се съмнява. смятай колко си се сдухал вече. пък за киф, че съм познал че няма лавенки. ми то не е сложно ако си във форума от 2-3 години да знаеш кой герой какво има. и цитирал мои изказвания: аз знам много неща. ми знам разбира се. знам столицата на бруней, знам валутата на монголия. да съм уточнил какво знам или не знам. живеем в демократична държава палячо. когато човек не лъже, спазва закона и не подвежда другите може да си споделя мнението както си иска. ти гледай някой да не потърси от тебе сметка за лъжите дето от 6 месеца пишеш из форума. много хора чакат обещанията ти за обръщане на тренда всеки момент и са загубили сума ти пари до сега. ами къде е т.нар. от теб кафене да те хване за врата. защо подвеждаш хората? само да ти крепят позициите ли? иначе ти си победител. няма спор. но победител на отчаяните и нетърпеливите. на тези на които винаги някой им е крив. айде със здраве. и ще си пиша колкото искам. виждам че те е страх че много хора ми вярват. като не лъжа ще ми вярват, като ми се сбъдват повечето прогнози ще ми вярват. на теб за какво да ти вярват? последните 6 месеца какво си познал? отговор не искам. просто го зная. лека нощ и сладки сънища. просто има лоши спекуланти, добри спекуланти и много добри спекуланти. резултатите на борсата показват кой от кои е :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.GrahamПървоначално изпратено от kifПървоначално изпратено от ОКНе е същият, но пак е от средите на БСП.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kifПървоначално изпратено от ОКНе е същият, но пак е от средите на БСП.Life won't wait for you.
Коментар
Коментар