IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 16

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pesho777

kato vsichko ti se vijda tolkova tragichno ,zashto visish vav foruma i razdavash akal, pochivai si, izchakai vtoroto ili tretoto trimesechie i togava se varni!! sega da puskash mneniq v koito tvardish , vsichko e super zle i horata shte zagubqt 20-30% si e chista manipulaciq! ne moga da razbera hora kato tebe kakvo tochno iskat i se opitvat da napravqt v tozi forum ?
    никой не е безпогрешн, включително и аз. в този форум съм да си сверя часовника, т.е. надявам се ако греша да стане диспут и някой да ме обори с аргументи, за да може си отворя очите навреме и да не изтърва влака. обаче засега никой не успява да го направи, затова и още съм на кеш.
    пак да повторя нещо, аз съм излезнал на 1800, сега сме на 1137, т.е. много по ниско от това на което съм излезнал. така че не издържа и тезата ви че искам да манипулирам пазара за да купя евтино. че на фона на 1800 сега не е ли евтино, евтино е, ама като гледам отчетите и тенденциите и по евтино ще има. защо да купувам сега на евтино като очаквам да стане още по евтино?
    сега излизам, после ако има желаещи ще продължим.

Коментар

• Ако това е повод за оптимизъм?:

Деян Бараров, хилядният клиент на "Елана Трейдинг", очаква трендът на борсата да се обърне

6 май 2008 14:10

Миналата седмица 22-годишният студент по електроенергетика в Техническия университет Деян Бараров стана 1000-ният клиент на "Елана Трейдинг", регистрирал се за търговия чрез интернет платформата на Българската фондова борса COBOS. Той получи и награда от 1000 лв за инвестиция. Darikfinance.bg се свърза с Деян Бараров, ето какво каза студентът за неговото бъде като инвеститор.

Как стана така, че студентът по електроенергетика човек да се интересува от ставащото на борсата?

Aз отдавна чета вестниците, и по-специално „Капитал”. Интересно ми стана, наблюдавам индексите, котировките.

Напоследък обаче индексите са надолу!

Да, на червено са от доста време, но се очаква да се повишат. Не може само на червено да бъдат /смее се/. Трябва да има баланс.

От кога започна да се интересуваш от търговията на БФБ?

Специално за фондовата борса от скоро, покрай един мой приятел. Иначе, както казах, чета, но не съм искал да участват и много се чудех. Чета, например, BG40, но как да взема участие, къде да ги дам.

Защо обаче точно сега реши да инвестираш?

Защото моят приятел започна да се интересува. Той беше изкарал някакъв курс за фондовата борса и поиска да инвестира някъде парите си, и на мен също ми стана интересно.

И все пак при тези спадове, не се ли опасяваш да инвестираш?

Не. Аз в началото няма да правя някакви големи инвестиции. По-скоро с малко пари за опит.

Ти каза BG40, кажи ми някаква прогноза за SOFIX до края на годината?

Не мога да кажа за SOFIX, а за BG40 смятам, че нещата ще бъдат в положителна посока. Т.е., че трендът ще се обърне.

Колко пари смяташ да инвестираш, ако не е тайна?

Не съм решил, но поне през първата година до 1000 лв.

А насочил ли си се към определени дружества?

Засега, да. Малко са, проучвам ги. Разбрах, че в дългосрочен план е добре да се инвестира в земеделската земя. Видях, че Елана има такъв земеделски фонд.

Имаш ли някаква стратегия за инвестирането?

Стратегията е за две или три дружества, първоначално, за да се ориентирам. И понеже ме попитахте в началото за връзката на електроенергетиката с борсата, ще допълня, че съм се ориентирал и към дружества именно от този отрасъл. Все пак са моята среда.

Изненадаха ли те с този COBOS и наградата?

Много. Отидохме с моя приятел двамата в Елана. Аз му казах да мине преди мене, защото знае какво да пита. Той се записа и аз след него. След това си тръгнахме. На следващия или по-следващия ден ми звънна GSM-а, но аз през това време говорех. Така или иначе не можах да отговоря на втората линия. След един час пак се обадиха и ме зарадваха, че съм хилядния потребител и каква награда получавам.
      ==Не е препоръка за покупка или продажба==

Коментар

• Първоначално изпратено от споменЪ
        аз защитавам тезата, че отчетите са отчайващи като показвам резултатите на 30-тина дружества. айде сега ти за да ме обориш покажи впечатляващите резултати на поне 100 дружества за да убедиш хората, че отчетите са супер и тези които представих са някакво изключение. доста нагъл ми се струваш, като след тези цифри имаш смелостта да излезеш и да се правиш на интересен. както виждаш не съм смъкнал данни за дружества които никой не е чувал и са с по 1-2 сделки на седмица. почти всички са водещи за бфб, по-голямата част от тях са и включени в индексите.
        чакам твоя списък умнико. този със супер отчетите. понеже съм прегледал горе долу всичко не очаквам да включва повече от 5-6 дружетсва. тези с до 10тина % ръст може да не ги слагаш. това не се приема за супер отчет, дори не е добър на фона на очакванията.
        1. Инсайдера може да продължи изброяването за теб с компании като Елтос и др.
        2. Наистина ще е доста по-коректно ако изчакаш консолидираните отчети и то далеч не само заради бившите ПФ

Коментар

• nikoga ne sum puskal linkove
          nito sum UP-val kogato DJ se pokachi..
          ot mesec i polovina izkazvam mnenie s argumenti ot TA che zapadnite borsi sa nagore za tova vreme DJ beshe pod 12K sega e 13k (aide 12900)
          Kato naj-vajnoto e che probi neckline-a na figurata i trend line na spada
          korekciata za men priklu4i sledvat niakolko meseca dvijenie nagore do 13800-14000
          Kolkoto e tupo da Up-vash bez pri4ina tolkova e tupo da se inatish kato magare na led i na bialoto da vikash cherno
          no nali sum bil az optimist kashon i nisto ne razbiram)

Коментар

Първоначално изпратено от k.arni
            споменЪ - ti ili si unikalno prost ili tup manipulator
            i kak gi vidia che borsite v evropa,amerika i asia sa iztrezneli?????
            ...
            дали съм уникално прост, всеко може сам да прецени. право на мнение. а дали съм манипулатор- не съм. ако аз съм манипулатор, това значи че всички сте такива. с какво съм по различен от вас? когато има спад вие пускате ли линкове към блумберга, пеете ли оди на радостта? гледам снощи никой не се е обаждал като дАУ е бил надолу. е , значи и вие сте манипулатори. когато всичко скача цитирате цифри, биете с лопатите, когато пада ви няма никакви да кажете, че падат цениет. въпрос на интерес явно. кажи само с каво манипулирам? да не съм правил аз отчетите на дружествата които споменах долу, че да съм манипулатор. каквото видях това написах. и дори помолих ако някой открие грешка веднага да каже да я коригирам.
            от кога ви моля да ми отворите очите, да се аргументирате и да ми промените мнението, че наистина обръщаме тренда. повтарям. аз също имам интерес да тръгнем нагоре. сега губя по 3-4% от инфлацията, и аз искам пак да печеля. но докато има капиталова загуба на бфб по добре да губя по 3-4% от инфлацията, отколкото да добавя и още 20-30% от капиталови загуби. лично мнение. не ангажирам никого.
            kato vsichko ti se vijda tolkova tragichno ,zashto visish vav foruma i razdavash akal, pochivai si, izchakai vtoroto ili tretoto trimesechie i togava se varni!! sega da puskash mneniq v koito tvardish , vsichko e super zle i horata shte zagubqt 20-30% si e chista manipulaciq! ne moga da razbera hora kato tebe kakvo tochno iskat i se opitvat da napravqt v tozi forum ?

Коментар

• Първоначално изпратено от k.arni
              споменЪ - ti ili si unikalno prost ili tup manipulator
              ...
              дали съм уникално прост, всеко може сам да прецени. право на мнение. а дали съм манипулатор- не съм. ако аз съм манипулатор, това значи че всички сте такива. с какво съм по различен от вас? когато има спад вие пускате ли линкове към блумберга, пеете ли оди на радостта? гледам снощи никой не се е обаждал като дАУ е бил надолу. е , значи и вие сте манипулатори. когато всичко скача цитирате цифри, биете с лопатите, когато пада ви няма никакви да кажете, че падат цениет. въпрос на интерес явно. кажи само с каво манипулирам? да не съм правил аз отчетите на дружествата които споменах долу, че да съм манипулатор. каквото видях това написах. и дори помолих ако някой открие грешка веднага да каже да я коригирам.
              от кога ви моля да ми отворите очите, да се аргументирате и да ми промените мнението, че наистина обръщаме тренда. повтарям. аз също имам интерес да тръгнем нагоре. сега губя по 3-4% от инфлацията, и аз искам пак да печеля. но докато има капиталова загуба на бфб по добре да губя по 3-4% от инфлацията, отколкото да добавя и още 20-30% от капиталови загуби. лично мнение. не ангажирам никого.

Коментар

аз защитавам тезата, че отчетите са отчайващи като показвам резултатите на 30-тина дружества. айде сега ти за да ме обориш покажи впечатляващите резултати на поне 100 дружества за да убедиш хората, че отчетите са супер и тези които представих са някакво изключение. доста нагъл ми се струваш, като след тези цифри имаш смелостта да излезеш и да се правиш на интересен. както виждаш не съм смъкнал данни за дружества които никой не е чувал и са с по 1-2 сделки на седмица. почти всички са водещи за бфб, по-голямата част от тях са и включени в индексите.
                чакам твоя списък умнико. този със супер отчетите. понеже съм прегледал горе долу всичко не очаквам да включва повече от 5-6 дружетсва. тези с до 10тина % ръст може да не ги слагаш. това не се приема за супер отчет, дори не е добър на фона на очакванията.
                Да не мислиш, че ще си губя времето да убеждавам теб или "хората", както ти ги наричавш в нещо? Аз да не съм Пепи? Твърдя, че изнасяш информация тенденциозно с цел да заблудиш читателите или от разсеяност, което ти обори със следващия си постинг. Крайно време е такива като теб да проумеят, че няма да "скача" или "пада" цялата борса а само тези компании, които го заслужават. След като не ти харесват отчетите продавай, само дето се съмнявам, че въобще имаш някакви акции дето да продадеш :-)
                МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• BFB ne me interesuva no ti dotuk razpraviash samo za minali sabitia nikoj ne targuva spomeni.... osven teb iavno
                  a tozi spad nad 40% kakvo beshe?
                  ti da ne mislish che golemite chakat takiva kato tebe da razberat che otchetite sa loshi i da prodadat...
                  aide biagaj da pochivash

Коментар

• аз защитавам тезата, че отчетите са отчайващи като показвам резултатите на 30-тина дружества. айде сега ти за да ме обориш покажи впечатляващите резултати на поне 100 дружества за да убедиш хората, че отчетите са супер и тези които представих са някакво изключение. доста нагъл ми се струваш, като след тези цифри имаш смелостта да излезеш и да се правиш на интересен. както виждаш не съм смъкнал данни за дружества които никой не е чувал и са с по 1-2 сделки на седмица. почти всички са водещи за бфб, по-голямата част от тях са и включени в индексите.

Коментар

• споменЪ - ti ili si unikalno prost ili tup manipulator
                      ti tvoite gluposti si gi drunkash vseki put kato ima sesia na 4erveno, a tezi na zeleno nesto gi zabraviash.
                      i krajnia rezultat kakuv e?
                      ot mesec i polovina si varviat nagore, DJ probi 13K DAX 7K i dvata probiha trend lines ot spada zapochal oktomvri.....
                      Sto ne gi short-nesh kato si takuv razbirach i trenda e nadolu?
                      Samo che NYSE ne e BFB i gledaj da ne ti skusat shortite na tebe)

Коментар

• Re: :-(

Първоначално изпратено от споменЪ
                        Първоначално изпратено от Люк Скайуокър
                        Време е да тръгваме нагоре.
                        Даже вече е крайно време.
                        Поздрави на оптимистите от стария джедай.
                        поредното лишено от грам аргумент изказване. защо не обесниш на хората защо трябва да тръгваме нагоре люкчо? защото на теб така ти се иска ли? и на мен ми се иска да сме нагоре и да печеля пари, но на този етап като гледам че това няма как да стане, предпочитам поне да не губя това което досега с честен труд съм изкарал. за разлика от теб аз отново ще се аргументирам, т.е. ще кажа защо според мен няма сме нагоре, а дори напротив - пак ще сме надолу:
                        1. след еуфорията по борсите по света преди няколко дена, от които ние нищо не разбрахме поради празниците, финансовия свят отново изтрезня. вече втори ден поред европа е червена и то никак не малко - между 0.52-0.7% гледам към момента днес, Азия вчера се колебаеше, днес и тя преобжладава в червено, щатите вчера силно на червено - 88.66 пункта, днес съдейки по фючърсите отново ще е на червено. какво искам да кажа - дори това което не е пряко свързано с бфб е на червено и не дава една рамо, че поне да стоим на едно място без да падаме.
                        2. високата цена на петрола и високата инфлация парализрат всичко. това е от ясно по ясно и го констатирам със съжаление
                        3. отчайващо слабите отчети на дружествата на бфб - болшенството от въпросните отчети не са лоши, те са просто отчайващи на фона на това което се очакваше от тях. чакахте ги като спасителна лодка, а те връхлитат като цунами. и да не съм голословен ще смъкна малко данни: / всичко е в хил.лв./
                        Оргахим - от 1996хил.лв печалба, сега е на 182 хил.лв загуба
                        Одесос от 3743 печалба пада на 2301
                        Алумина от 3020 печалба пада на 1172
                        Благоевгад бт от 7 000 печалба отива на 6300 загуба
                        Каолин пада от 5464 печалба на 1347
                        Софарма със спад от 21% на печалбата
                        Пампорово от 3814 пада на 2737
                        КДН от 77 пада на 23
                        Медика от 371 пада на 332
                        Трейс от 1224 пада на 430
                        Балкан от 170 пада на 8
                        БРП от 1334 пада на 640
                        БТХ от 2550 пада на 1741
                        Дружба от 99 пада на 5
                        Емка от 662 пада на 528
                        Мак от 147 пада на 106
                        ОЦК от 4951 пада на 1030
                        ХЕС с 10тина % спад
                        Пловдив БТ от 461 печалба е на 1559 загуба
                        Слънце БТ от 579 печалба е на 1430 загуба
                        Чугунолеене е от 286 печалба на 743 загуба
                        Декотекс е от 324 печалба на 124 загуба
                        Девин от 327 печалба е на 549 загуба
                        Фазан от 128 печалба на 27 загуба
                        Катейкс от 14697 печалба излиза на загуба
                        Видахим от 226 печалба на 301 загуба
                        П.Караминчев от 60 загуба стига 103 загуба
                        дано не съм объркал нещо, ако някой открие грешка нека своевременно да сигнализира да я корегирам, но се постарах да съм точен. умишлено не съм гледал отчетите на бившите ПФ защото при тях са важни консолидираните. Имаше и отчети на дружества с леки повишения на печалбите като М+С и Елма, но едва с 10-тина%, което е крайно недостатъчно да компенсира изпреварващия скок в цените на акциите.
                        Как ви се струва? харесват ли ви резултатите? ако бяха 5-6 дори 10-15 дружества, да кажем, ок, не е кои знае какво. аз ви давам 30-тина без бившите пФ, без да съм гледал нисколиквидните дружества, без да са излезнали отчетите на още някои дружества. трагични резултати. повтарям, това е на фона на високите очаквания от преди 7-8 месеца. е как очаквате утре да излетим? и не само утре, в краткосрочен план говоря. при този фундамент имаме ли основание да чакаме подобно нещо?
                        накрая искам да кажа. това не го пиша да дразня някой. просто като казвам нещо обичам за разлика от някои оптимисти да се аргументирам. нека някой оспори тезата ми сега. ще ми бъде интересно.
                        Не си се постарал достатъчно, защото не виждам дружествата с ръст в печалбите, като банките например ;-) Айде постарай се пак ако искаш да си безпристрастен ;-) Билборд също бележи ръстове. Монбат и Неохим тоже ;-)
                        МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• :-(

Първоначално изпратено от Люк Скайуокър
                          Време е да тръгваме нагоре.
                          Даже вече е крайно време.
                          Поздрави на оптимистите от стария джедай.
                          поредното лишено от грам аргумент изказване. защо не обесниш на хората защо трябва да тръгваме нагоре люкчо? защото на теб така ти се иска ли? и на мен ми се иска да сме нагоре и да печеля пари, но на този етап като гледам че това няма как да стане, предпочитам поне да не губя това което досега с честен труд съм изкарал. за разлика от теб аз отново ще се аргументирам, т.е. ще кажа защо според мен няма сме нагоре, а дори напротив - пак ще сме надолу:
                          1. след еуфорията по борсите по света преди няколко дена, от които ние нищо не разбрахме поради празниците, финансовия свят отново изтрезня. вече втори ден поред европа е червена и то никак не малко - между 0.52-0.7% гледам към момента днес, Азия вчера се колебаеше, днес и тя преобжладава в червено, щатите вчера силно на червено - 88.66 пункта, днес съдейки по фючърсите отново ще е на червено. какво искам да кажа - дори това което не е пряко свързано с бфб е на червено и не дава една рамо, че поне да стоим на едно място без да падаме.
                          2. високата цена на петрола и високата инфлация парализрат всичко. това е от ясно по ясно и го констатирам със съжаление
                          3. отчайващо слабите отчети на дружествата на бфб - болшенството от въпросните отчети не са лоши, те са просто отчайващи на фона на това което се очакваше от тях. чакахте ги като спасителна лодка, а те връхлитат като цунами. и да не съм голословен ще смъкна малко данни: / всичко е в хил.лв./
                          Оргахим - от 1996хил.лв печалба, сега е на 182 хил.лв загуба
                          Одесос от 3743 печалба пада на 2301
                          Алумина от 3020 печалба пада на 1172
                          Благоевгад бт от 7 000 печалба отива на 6300 загуба
                          Каолин пада от 5464 печалба на 1347
                          Софарма със спад от 21% на печалбата
                          Пампорово от 3814 пада на 2737
                          КДН от 77 пада на 23
                          Медика от 371 пада на 332
                          Трейс от 1224 пада на 430
                          Балкан от 170 пада на 8
                          БРП от 1334 пада на 640
                          БТХ от 2550 пада на 1741
                          Дружба от 99 пада на 5
                          Емка от 662 пада на 528
                          Мак от 147 пада на 106
                          ОЦК от 4951 пада на 1030
                          ХЕС с 10тина % спад
                          Пловдив БТ от 461 печалба е на 1559 загуба
                          Слънце БТ от 579 печалба е на 1430 загуба
                          Чугунолеене е от 286 печалба на 743 загуба
                          Декотекс е от 324 печалба на 124 загуба
                          Девин от 327 печалба е на 549 загуба
                          Фазан от 128 печалба на 27 печалба
                          Катейкс от 14697 печалба излиза на загуба
                          Видахим от 226 печалба на 301 загуба
                          П.Караминчев от 60 загуба стига 103 загуба
                          дано не съм объркал нещо, ако някой открие грешка нека своевременно да сигнализира да я корегирам, но се постарах да съм точен. умишлено не съм гледал отчетите на бившите ПФ защото при тях са важни консолидираните. Имаше и отчети на дружества с леки повишения на печалбите като М+С и Елма, но едва с 10-тина%, което е крайно недостатъчно да компенсира изпреварващия скок в цените на акциите.
                          Как ви се струва? харесват ли ви резултатите? ако бяха 5-6 дори 10-15 дружества, да кажем, ок, не е кои знае какво. аз ви давам 30-тина без бившите пФ, без да съм гледал нисколиквидните дружества, без да са излезнали отчетите на още някои дружества. трагични резултати. повтарям, това е на фона на високите очаквания от преди 7-8 месеца. е как очаквате утре да излетим? и не само утре, в краткосрочен план говоря. при този фундамент имаме ли основание да чакаме подобно нещо?
                          накрая искам да кажа. това не го пиша да дразня някой. просто като казвам нещо обичам за разлика от някои оптимисти да се аргументирам. нека някой оспори тезата ми сега. ще ми бъде интересно.

Коментар

• Първоначално изпратено от ANDREI
                            ДАНО ДА СА СИ НАПРАВИЛИ ПРАВИЛНО СМЕТКАТА , Ч Е ИНАЧЕ ...
                            Андрич, да не си скочил зад борда?

Коментар

• ДАНО ДА СА СИ НАПРАВИЛИ ПРАВИЛНО СМЕТКАТА , Ч Е ИНАЧЕ ...
                              Tova e BFB , zasega e taka !

Коментар

• Българската икономика става №1 по ръст в ЕС тази година

Българската икономика ще е най-бързо развиващата се в ЕС тази година. Това прогнозира в най-новия си обзор "Пролет 2008" BUSINESS EUROPE - изданието на Конфедерацията на европейския бизнес. През 2008 г. страната ни ще постигне 6.5% реален ръст на брутния вътрешен продукт (БВП), което ще й отреди първо място в Европейския съюз наред с Литва (също 6.5%) по този показател. В бързо темпо ще напредват още Латвия и Чехия, за които се очакват съответно 6 и 5.9% увеличение на БВП. На опашката в ЕС тази година пък се очертава Италия с ръст само 0.7%, става ясно от обзора.
                                За съжаление освен по бърз икономически напредък България ще остане в челните редици на Евросъюза и по висока инфлация. Според BUSINESS EUROPE в края на 2008 г. цените у нас ще са пораснали с 8%. По-голямо поскъпване ще изпитат само Латвия (9.5%) и Естония (9%).
                                Икономическият преглед на BUSINESS EUROPE излиза два пъти годишно. В пролетния брой има прогнози и за 2009 г.:

Коментар

Working...
                                X