VNIMAVAITE MOM4ETA I MOMI4ETA ,PAZARA E IZVAN VSQKAKVA LOGIKA ,DA NQMA PI6TENE POSLE
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! архив 9
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от PIMPТези, които се бореха за големи заплати могат да останат без тях т.к. са голямо перо в бюджета на фирмата, а те са се напапкали с много кредити и лизинги. Тези които вземат малки може да оцелеят т.к. работодателя е щаслив че има работници на които плаща евтино, пък и при свит пазар това е голям плюс, тези хора нямат кредити и ще се справят някак. Сега е по-важно фирмите как ще оцелеят.
Ще оцелеят и ще работят. А и по добре за икономиката ни - пари ще се дават в производството, а не огромни кредити на строителни фирми. Сектора строителство ще се пренасочи към инфраструктурата, а добрите фирми имат шанс да увеличат пазарите си.
Лошото е, че докато в Европа и САЩ намаляват лихвите с цел улесняване на достъпа на потребители и фирми до кредитен ресурст, то в България става обратното. Вчера си говорихме с един приятел, има фирма и бачка здраво. Обаждат му се от двете банки, с които работи - искаш ли кредити, той отказва. Логиката му е - ако имам кредит на 5 %, ще мисля какъв бизнес да започна. Но над 10 % е безсмислено, трябва да крия данъци и осигуровки, за да мога да го изплащам ...
Ще ... тази криза няма аналог. На мен надеждата ми е, че целия свят се бори.
И ще се пребори. Въпроса е колко време ще трябва.
Коментар
-
Как кризата промени живота на спекулантите?
1. Разбирате, че билетчето от един лев в градския транспорт всъщност е добра алтернатива за придвижване. Претъпканите автобуси създават добри социални контакти. Дългите разходки пеша също са положителни за вашето здраве.
2. Разбирате, че Marlboro не е единствената марка цигари, то имало и други хубави като българските например, а и така ще стимулирате Булгартабак.
3. Бакшишът в заведението всъщност подхранва егоцентризма на сервитьорките! Нека останем професионалисти и запазим хладнокръвие?
4. Я, пиле на грил за 7 лв. в кварталната бакалия! Не ми ли взеха толкова за къллчица с два картофа последния път в ресторанта до работа?
5. Два лева килограм домати? Какво му плащаш, а и вървят с ракия. Тия уискита нещо им развалиха вкуса в последно време, а и ядките, само ти се пъхат между зъбите!
6. Можете спокойно да спорите с колегите си вече, че бензина „премиум" всъщност не повишава със същия процент ефективността на колата, каквато е разликата в цената с обикновения. За градски условия дори не е по-икономичен.
7. Премахвате вредните за черния ви дроб навици, като пиене на уиски, кубински пури и др. в крайна сметка здравето преди всичко.
8. Откривате красотата на Витоша, ако сте в София, и това, че разходката там е добра и безплатна.
9. По-често носите любимия си костюм, примерно пет пъти в седмицата, не се налага да го заменяте с нови.
10. Събираш стотинките от вкъщи и чакаш всичко на борсата да стане по левче.
Коментар
-
Затварят “Агрополихим”
Кризата за първи път удари сериозно завод у нас.Намаленият износ и цената на газа удариха завода, под въпрос е хлябът на 1100 душиКасапница не ами ...
Щатите на -5%, Азията и тя там някъде че дори и до -6%
Май вчера беше само началотоНяма дъно
Получи се хем банките фалираха ... хем предприятията ги изкупиха наши хора за жълти стотинки ..... затова и се девалвира лева .... за хората с големи кредити.
Положението беше най тежко есента на 96 и зимата на 97 г. когато беше безвластие. Почна да се оправя ,когато Софиански стана служебен премиер и се прибра и последния лев от обикновените хора .... и долара се върна от 3000 лв.
на 1300 лв. Сега има същите аналогии и в Щатите ......преразпределение на големите пари ..... , ако върват по нашия сценарии до 20 януари трябва да приключат с преразпределението ...
Коментар
-
Тези, които се бореха за големи заплати могат да останат без тях т.к. са голямо перо в бюджета на фирмата, а те са се напапкали с много кредити и лизинги. Тези които вземат малки може да оцелеят т.к. работодателя е щаслив че има работници на които плаща евтино, пък и при свит пазар това е голям плюс, тези хора нямат кредити и ще се справят някак. Сега е по-важно фирмите как ще оцелеят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoffПървоначално изпратено от RapanaПървоначално изпратено от ghettoffКойто преди две години мислеше с главата си сега няма нужда да съкращава. Ще има и печеливши от кризата. Но те няма да бъдат големи и тромави предприятия. Няма да оцелеят и малки гаражни бизнесчета. Според мен този който плюска през годините на бума, сега ще ака, направо ще се осере. Този, който водеше стриктна и последователна политика на разходи и инвестиции ще спечели. И то много.
Коментар
-
Първоначално изпратено от RapanaПървоначално изпратено от ghettoffКойто преди две години мислеше с главата си сега няма нужда да съкращава. Ще има и печеливши от кризата. Но те няма да бъдат големи и тромави предприятия. Няма да оцелеят и малки гаражни бизнесчета. Според мен този който плюска през годините на бума, сега ще ака, направо ще се осере. Този, който водеше стриктна и последователна политика на разходи и инвестиции ще спечели. И то много.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoffКойто преди две години мислеше с главата си сега няма нужда да съкращава. Ще има и печеливши от кризата. Но те няма да бъдат големи и тромави предприятия. Няма да оцелеят и малки гаражни бизнесчета. Според мен този който плюска през годините на бума, сега ще ака, направо ще се осере. Този, който водеше стриктна и последователна политика на разходи и инвестиции ще спечели. И то много.
Коментар
Коментар