IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 9

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• VNIMAVAITE MOM4ETA I MOMI4ETA ,PAZARA E IZVAN VSQKAKVA LOGIKA ,DA NQMA PI6TENE POSLE

Коментар

• Днес, ако не друго, поне оборот правим.
      За няма и 10 минути вече направихме над 200 хил. лв., което е добро начало на търговията.

Коментар

• Първоначално изпратено от trola
        10. Събираш стотинките от вкъщи и чакаш всичко на борсата да стане по левче.
        Това най ми хареса ... утре си разбивам детската касичка !

Коментар

• Първоначално изпратено от PIMP
          Тези, които се бореха за големи заплати могат да останат без тях т.к. са голямо перо в бюджета на фирмата, а те са се напапкали с много кредити и лизинги. Тези които вземат малки може да оцелеят т.к. работодателя е щаслив че има работници на които плаща евтино, пък и при свит пазар това е голям плюс, тези хора нямат кредити и ще се справят някак. Сега е по-важно фирмите как ще оцелеят.
          Много от българските фирми оцеляха при най лошите условия по виденово време.

Ще оцелеят и ще работят. А и по добре за икономиката ни - пари ще се дават в производството, а не огромни кредити на строителни фирми. Сектора строителство ще се пренасочи към инфраструктурата, а добрите фирми имат шанс да увеличат пазарите си.

Лошото е, че докато в Европа и САЩ намаляват лихвите с цел улесняване на достъпа на потребители и фирми до кредитен ресурст, то в България става обратното. Вчера си говорихме с един приятел, има фирма и бачка здраво. Обаждат му се от двете банки, с които работи - искаш ли кредити, той отказва. Логиката му е - ако имам кредит на 5 %, ще мисля какъв бизнес да започна. Но над 10 % е безсмислено, трябва да крия данъци и осигуровки, за да мога да го изплащам ...

Ще ... тази криза няма аналог. На мен надеждата ми е, че целия свят се бори.
          И ще се пребори. Въпроса е колко време ще трябва.

Коментар

• Как кризата промени живота на спекулантите?

1. Разбирате, че билетчето от един лев в градския транспорт всъщност е добра алтернатива за придвижване. Претъпканите автобуси създават добри социални контакти. Дългите разходки пеша също са положителни за вашето здраве.

2. Разбирате, че Marlboro не е единствената марка цигари, то имало и други хубави като българските например, а и така ще стимулирате Булгартабак.

3. Бакшишът в заведението всъщност подхранва егоцентризма на сервитьорките! Нека останем професионалисти и запазим хладнокръвие?

4. Я, пиле на грил за 7 лв. в кварталната бакалия! Не ми ли взеха толкова за къллчица с два картофа последния път в ресторанта до работа?

5. Два лева килограм домати? Какво му плащаш, а и вървят с ракия. Тия уискита нещо им развалиха вкуса в последно време, а и ядките, само ти се пъхат между зъбите!

6. Можете спокойно да спорите с колегите си вече, че бензина „премиум" всъщност не повишава със същия процент ефективността на колата, каквато е разликата в цената с обикновения. За градски условия дори не е по-икономичен.

7. Премахвате вредните за черния ви дроб навици, като пиене на уиски, кубински пури и др. в крайна сметка здравето преди всичко.

8. Откривате красотата на Витоша, ако сте в София, и това, че разходката там е добра и безплатна.

9. По-често носите любимия си костюм, примерно пет пъти в седмицата, не се налага да го заменяте с нови.

10. Събираш стотинките от вкъщи и чакаш всичко на борсата да стане по левче.

Коментар

• Според мен няма да е по-лошо от вчера-не-повече от 3%.
              Леле, докъде стигнахме-да се радваме на "само" 3% спад...

Коментар

• Що никой не обвинява калпавия мениджмънт за калпавите мениджърски решения, а обвинява персонала, като че си той е искал високи заплати в нож на гърлото им. Те са си ги назначавали.

Айде моля ви се. На калпава ракета, космоса й крив

Коментар

• Затварят “Агрополихим”
                  Кризата за първи път удари сериозно завод у нас.Намаленият износ и цената на газа удариха завода, под въпрос е хлябът на 1100 души
                  Касапница не ами ...
                  Щатите на -5%, Азията и тя там някъде че дори и до -6%
                  Май вчера беше само началото
                  Няма дъно
                  Понеже настроението и днес е минорно ....... а аз наблюдавах ситуацията 1996 /7 г. Тогава Виденов реши да спасява реалната икономика и да отсее банките .... те му го върнаха ,като го принудиха да си подаде оставка ...
                  Получи се хем банките фалираха ... хем предприятията ги изкупиха наши хора за жълти стотинки ..... затова и се девалвира лева .... за хората с големи кредити.
                  Положението беше най тежко есента на 96 и зимата на 97 г. когато беше безвластие. Почна да се оправя ,когато Софиански стана служебен премиер и се прибра и последния лев от обикновените хора .... и долара се върна от 3000 лв.
                  на 1300 лв. Сега има същите аналогии и в Щатите ......преразпределение на големите пари ..... , ако върват по нашия сценарии до 20 януари трябва да приключат с преразпределението ...

Коментар

• Айде днеска пак пълни гащи...
                    налЕ ?
                    Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Тези, които се бореха за големи заплати могат да останат без тях т.к. са голямо перо в бюджета на фирмата, а те са се напапкали с много кредити и лизинги. Тези които вземат малки може да оцелеят т.к. работодателя е щаслив че има работници на които плаща евтино, пък и при свит пазар това е голям плюс, тези хора нямат кредити и ще се справят някак. Сега е по-важно фирмите как ще оцелеят.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff
                        Първоначално изпратено от Rapana
                        Първоначално изпратено от ghettoff
                        Който преди две години мислеше с главата си сега няма нужда да съкращава. Ще има и печеливши от кризата. Но те няма да бъдат големи и тромави предприятия. Няма да оцелеят и малки гаражни бизнесчета. Според мен този който плюска през годините на бума, сега ще ака, направо ще се осере. Този, който водеше стриктна и последователна политика на разходи и инвестиции ще спечели. И то много.
                        При нас сега като имам повече време да размишлявам при нас направихме много и съществени грешки през последните две години. Първо купихме много земи (собственици израелци колко им е акъла). После макр че в световен план сме мощни в България не намерихме добри условия по кредити и това много ни натежа. После наехме много персонал със много високи заплати (които наистина вече като приходи не се очертават сериозно тежат защото и ги осигуряванме на високи пари). Примерно е сега гледам докато си пиша паркинга до сградата (за която плащаме 35 000 евро месечен наем) където са само коли на служители. При мен от 25 човека са (20 жени) - 23 идват с коли на работа и то нови лични коли закупени през последните една- две години. Възраста им е 21-28 години. Гледам и начина на живот. Тс. в стремежа си да наемем персонал на пазара който до скоро беше свит ние платихме прекалено скъпо за разни принцеси дето при положение че основната ни дейност е строителство не ни вършат никава работа и като се сетя че една служителка в Пощата например всима 400лв чисто... Абе разбираш ми мисълта
                        Разбирам те. Но колкото по-рано се усетиш, толкова по-добре. Така, че горе главата и успешни корективни действия. Всичко ще се оправи.
                        Света е голям и спасение дебне отвсякъде !

Коментар

• Първоначално изпратено от Rapana
                          Първоначално изпратено от ghettoff
                          Който преди две години мислеше с главата си сега няма нужда да съкращава. Ще има и печеливши от кризата. Но те няма да бъдат големи и тромави предприятия. Няма да оцелеят и малки гаражни бизнесчета. Според мен този който плюска през годините на бума, сега ще ака, направо ще се осере. Този, който водеше стриктна и последователна политика на разходи и инвестиции ще спечели. И то много.
                          При нас сега като имам повече време да размишлявам при нас направихме много и съществени грешки през последните две години. Първо купихме много земи (собственици израелци колко им е акъла). После макр че в световен план сме мощни в България не намерихме добри условия по кредити и това много ни натежа. После наехме много персонал със много високи заплати (които наистина вече като приходи не се очертават сериозно тежат защото и ги осигуряванме на високи пари). Примерно е сега гледам докато си пиша паркинга до сградата (за която плащаме 35 000 евро месечен наем) където са само коли на служители. При мен от 25 човека са (20 жени) - 23 идват с коли на работа и то нови лични коли закупени през последните една- две години. Възраста им е 21-28 години. Гледам и начина на живот. Тс. в стремежа си да наемем персонал на пазара който до скоро беше свит ние платихме прекалено скъпо за разни принцеси дето при положение че основната ни дейност е строителство не ни вършат никава работа и като се сетя че една служителка в Пощата например всима 400лв чисто... Абе разбираш ми мисълта
                          Разбирам те. Но колкото по-рано се усетиш, толкова по-добре. Така, че горе главата и успешни корективни действия. Всичко ще се оправи.

Коментар

• Днес да поемем смело към Софикс 300 ...

Купона е велик !

Каските и в боя !

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff

Коментар

• Първоначално изпратено от Rapor
                                Първоначално изпратено от joda
                                Днес пак касапница,мамка му...
                                Касапница не ами ...
                                Щатите на -5%, Азията и тя там някъде че дори и до -6%
                                Май вчера беше само началото
                                Добрутро

Коментар

Working...
                                X