IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 9

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dnb
    траур
    Мдаа, може би Бенджи Греъм знае по-добре кой празник е по календара, но след Големия Йебън, май днес е Повтори Йебън!
    BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Ханке: Купонът свърши, затегнете коланите
      13 ноември 2008 / News.dir.bg
      Хората трябва да знаят, че купонът свърши. Големият бум вече приключи и те трябва да настройват своя си бюджет към по-реалистични рамки. Най-малкото поне за година или две нещата ще са зле.
      Това казва в интервю за вестник "Труд" професор Стив Ханке, който се смята за бащата на българския валутен борд, предаде БГНЕС. Според него "най-важното е хората да не поемат по-големи дългове и да затегнат коланите, както правят хората по цял свят".
      "По време на големия бум всеки беше загърбил реалността и поемаше нереално високи кредити. Трябва да намалите кредитите до нива, които са реални за вашите доходи", казва още известният икономист и добавя: Дългът може да ви е приятел, но в размер, несъобразен с доходите ви, може да ви вкара в големи неприятности. Според него "българската икономика е в доста добро състояние, ако се сравни с другите развиващи се пазари". "Основната причина за това е валутният борд, благодарение на който страната избегна криза като в Унгария или Полша. Левът е фиксиран за еврото и това е много положително", подчертава професор Ханке и пояснява: "Лошото е, че след като кризата е международна, няма как да не засегне и България. Европа е главен търговски партньор на България, а икономиката й се забавя, навлиза в рецесия. Така, че ще има вторични ефекти от кризата и върху България, но не и валутна криза".
      По повод на твърденията на българските държавници, че няма рискове за нашите банки, професорът казва следното: "Не съм съгласен. Нетните чуждестрани активи на банките са отрицателни. Ако нямаше валутен борд, това щеше да е много опасно. Банките се финансират, като взимат заеми от чужбина, и това ги поставя в уязвима позиция, защото източникът на капитал пресъхва заради кризата. Много важно нещо е, че статистиката на БНБ за баланса на плащанията е една от най-добрите в света. Качеството на работа е отлично и информацията винаги е актуална.
      Икономическият експерт на няколко пъти повтаря, че "не трябва да се вярва на правителствата". Според него "балонът с цените на недвижимите имоти е изцяло по вина на американското правителство". Кризата, която се пренася и на международните пазари, се дължи на финансовия министър Хенри Полсън и на американския Конгрес, смята Ханке.
      На въпрос кога очаква кризата да приключи, той отговаря: "Мисля, в края на 2009 или в началото на 2010 година, освен ако не настъпят някои отрицателни промени. Нещата могат да станат много лоши, ако правителството увеличи своята намеса. Всеки път, когато американското правителство прави нещо, нещата се влошават", подчертава професор Стив Ханке.
      Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от psycoholic
        Може да е обсъждано вчера, но отговорете ми все пак - решението на Поулсън е правилното в дългосрочен план, защото отказва да налее пари в бездънната яма на кофти облигаЗиЙте! Т.е. като им мине сръднята на американските инвестори пазарът им ще се успокои, а от там и насам ...
        Абе там много жени инвеститори има вече! А те нали ги знаеш колко лесно се нараняват и после се сърдят месеци. Затова винаги съм казвал, че жените нямат място на тия места. Сега заради техните сръдни сме на това положение

Коментар

• Никога не съм си позволявал да давам квалификации за продавачите в стил "овце", "заювци" и други подобни... Но тези, които продават в момента, наистина не знам какви епитети заслужават. Защо си го причинявате бе хора???
          "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Общата пазарна капитализация отписа още половин милиард лева
            Вече сме под 12.5 млрд. лв., а преди два дена бяхме над 13 млрд. лв.

Коментар

• Може да е обсъждано вчера, но отговорете ми все пак - решението на Поулсън е правилното в дългосрочен план, защото отказва да налее пари в бездънната яма на кофти облигаЗиЙте! Т.е. като им мине сръднята на американските инвестори пазарът им ще се успокои, а от там и насам ...
              BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• траур

Коментар

• Кво запецнахте бе!!!?

Коментар

• Всичко ще си дойде на мястото!!!

Първоначално изпратено от wannarock
                    трагично ли е или е смешно...
                    Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от VBT
                      Ехеее какво стана.....
                      СТРАХХХХХ!!!!! А после идва алчност!!

Коментар

• трагично ли е или е смешно...
                        Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Дайте още !!!

Има само 24 точки до 399 ...

Коментар

• пазар под 5-6 млн... не е пазар!!! Който купи нещо добро е направил СХЕМАТА!!!

Първоначално изпратено от bobo67
                            VNIMAVAITE MOM4ETA I MOMI4ETA ,PAZARA E IZVAN VSQKAKVA LOGIKA ,DA NQMA PI6TENE POSLE
                            Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от VBT
                              Ехеее какво стана.....
                              какво ?

Коментар

• Ехеее какво стана.....

Коментар

Working...
                                X