Не гледайте Софикс-оптимизма е все още крехък, но докато усетим ускорението на индекса ще трябва да се продава щото Дау Джоунс ще е ударил 11300
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! архив 5
Collapse
Заключена.
X
X
-
http://www.dnevnik.bg/pazari/2009/09...o_na_2010_g_a/
Безработицата ще расте до лятото на 2010 г., а икономиката през 2011 г.Цветослав Цачев, ръководител "Анализи", "Елана":
Рязко покачване на лихвите ще доведе до разпродажби
Фондовите борси по света смениха посоката си на движение и паническите продажби от февруари няма да бъдат повторени в обозримо бъдеще. Глобалната икономика обаче няма да бъде същата. Оптимизмът днес има нужда от време, за да бъде потвърден и от икономическия фундамент.
Краят на 2010 г. ще зависи от това как ще започне. Умерен борсов спад в близките няколко месеца ще позволи на част от спекулативните пари да излязат от пазара, а тяхното място да бъде заето от по-дългосрочни инвеститори. Корекцията ще създаде основа за нов силен ръст на цените при текущата ликвидност. Рисковете са в две насоки - предстоящ силен спад, който да доведе до нова вълна на затваряне на репо сделки и на бягство от взаимните фондове или нов силен ръст от 30-40%, който евентуално ще засили последвалата корекция до поредна загуба на доверие в българския капиталов пазар.Следващата година ще донесе първите осезаеми признаци на икономическо възстановяване у нас, с което най-вероятно ще дойде и нарастването на капиталовите потоци към борсата. Компаниите у нас вече не са подценени спрямо конкуренти или представители на близки сектори в Източна Европа. Не са и надценени. Поскъпването на американския пазар го постави на крачка от нивата, на които беше през 2005 и голяма част от 2006 г. Това ограничава потенциала му за растеж и ще пренасочи капиталите към възникващи пазари като България. По-лошата възможност е щатският пазар да създаде извънредна турбулентност за борсите по целия свят. В момента политиката на инфлация на активите е в подкрепа на фондовите пазари в САЩ и Европа, но рязко покачване на лихвите ще доведе до разпродажби на акции. Поради това не очаквам такива плавни движения на борсите, както през 2005 и 2006 г.
Щатският пазар може да се покачи с още 15-20% през следващата година, което да доведе до 30-40% ръст и за българската борса. SOFIX на 700 пункта е достижима цел. Въпросът е дали ще видим това ниво в началото на годината, когато оптимизмът ще е единствената движеща сила за пазара. Или през втората й половина, когато българските компании ще са показали растеж на приходите и най-вече на печалбите си.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kalinСподелям"безпокойствието" ти. Мисля,че е време да започнат да се появяват и пари от умни репа и неразумни депозити. Оборотите показват,че май това наблюдаваме.
Коментар
-
Първоначално изпратено от БързоходкоПървоначално изпратено от Ташунко със сапаПървоначално изпратено от БързоходкоСпоред мен има една "широка зона" - да речем между 600 и 1000, която СОФИКС ще мине на "бегом".
Бързоходко не така братле ..........не става такаСопри се както се казва
Има време брат да стане това нооооооо.............. не сега според мен.Ама ти си знеш
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапаПървоначално изпратено от БързоходкоСпоред мен има една "широка зона" - да речем между 600 и 1000, която СОФИКС ще мине на "бегом".
Има време брат да стане това нооооооо.............. не сега според мен.Ама ти си знеш
Коментар
-
Първоначално изпратено от GakiОтново стъпихме на SOFIX = 485.Ще се окаже костелив орех.Тестът ще продължи и през следващата седмица като CHIM упорито ще го тегли надолу.
Коментар
-
Първоначално изпратено от GakiОтново стъпихме на SOFIX = 485.Ще се окаже костелив орех.Тестът ще продължи и през следващата седмица като CHIM упорито ще го тегли надолу.
Коментар
-
Първоначално изпратено от БързоходкоСпоред мен има една "широка зона" - да речем между 600 и 1000, която СОФИКС ще мине на "бегом", за броени седмици. Примерно за един месец. Въпросът е кога ще достигнем тази зона. Може да е още в края на Ноември, може да е и през Януари. Все пак обаче ми се струва, че СОФИКС ще е Дядо Коледа тази година.
Коментар
-
Първоначално изпратено от БързоходкоСпоред мен има една "широка зона" - да речем между 600 и 1000, която СОФИКС ще мине на "бегом", за броени седмици. Примерно за един месец. Въпросът е кога ще достигнем тази зона. Може да е още в края на Ноември, може да е и през Януари. Все пак обаче ми се струва, че СОФИКС ще е Дядо Коледа тази година.
Коментар
-
Как казваш се викаш? Бързоходко...
Коментар
-
Според мен има една "широка зона" - да речем между 600 и 1000, която СОФИКС ще мине на "бегом", за броени седмици. Примерно за един месец. Въпросът е кога ще достигнем тази зона. Може да е още в края на Ноември, може да е и през Януари. Все пак обаче ми се струва, че СОФИКС ще е Дядо Коледа тази година.
Коментар
-
Първоначално изпратено от мечето ЙогиПървоначално изпратено от GakiПървоначално изпратено от ghettoffБи трябвало да тестваме Софикс 500.
Коментар
-
Първоначално изпратено от GakiПървоначално изпратено от ghettoffБи трябвало да тестваме Софикс 500.
Коментар
-
http://www.capital.bg/show.php?storyid=783237
Мениджъри на големи български компании:Очаква ни бавно възстановяване
Коментар
Коментар