IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 5

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не гледайте Софикс-оптимизма е все още крехък, но докато усетим ускорението на индекса ще трябва да се продава щото Дау Джоунс ще е ударил 11300

Коментар

• http://www.dnevnik.bg/pazari/2009/09...o_na_2010_g_a/

Безработицата ще расте до лятото на 2010 г., а икономиката през 2011 г.
      Цветослав Цачев, ръководител "Анализи", "Елана":

Рязко покачване на лихвите ще доведе до разпродажби

Фондовите борси по света смениха посоката си на движение и паническите продажби от февруари няма да бъдат повторени в обозримо бъдеще. Глобалната икономика обаче няма да бъде същата. Оптимизмът днес има нужда от време, за да бъде потвърден и от икономическия фундамент.

Краят на 2010 г. ще зависи от това как ще започне. Умерен борсов спад в близките няколко месеца ще позволи на част от спекулативните пари да излязат от пазара, а тяхното място да бъде заето от по-дългосрочни инвеститори. Корекцията ще създаде основа за нов силен ръст на цените при текущата ликвидност. Рисковете са в две насоки - предстоящ силен спад, който да доведе до нова вълна на затваряне на репо сделки и на бягство от взаимните фондове или нов силен ръст от 30-40%, който евентуално ще засили последвалата корекция до поредна загуба на доверие в българския капиталов пазар.Следващата година ще донесе първите осезаеми признаци на икономическо възстановяване у нас, с което най-вероятно ще дойде и нарастването на капиталовите потоци към борсата. Компаниите у нас вече не са подценени спрямо конкуренти или представители на близки сектори в Източна Европа. Не са и надценени. Поскъпването на американския пазар го постави на крачка от нивата, на които беше през 2005 и голяма част от 2006 г. Това ограничава потенциала му за растеж и ще пренасочи капиталите към възникващи пазари като България. По-лошата възможност е щатският пазар да създаде извънредна турбулентност за борсите по целия свят. В момента политиката на инфлация на активите е в подкрепа на фондовите пазари в САЩ и Европа, но рязко покачване на лихвите ще доведе до разпродажби на акции. Поради това не очаквам такива плавни движения на борсите, както през 2005 и 2006 г.

Щатският пазар може да се покачи с още 15-20% през следващата година, което да доведе до 30-40% ръст и за българската борса. SOFIX на 700 пункта е достижима цел. Въпросът е дали ще видим това ниво в началото на годината, когато оптимизмът ще е единствената движеща сила за пазара. Или през втората й половина, когато българските компании ще са показали растеж на приходите и най-вече на печалбите си.
      Мойто мнение е близко до неговото....

Коментар

• Първоначално изпратено от kalin
        Споделям"безпокойствието" ти. Мисля,че е време да започнат да се появяват и пари от умни репа и неразумни депозити. Оборотите показват,че май това наблюдаваме.
        Това с депозитите е интересна тема. Към момента всичко, което съм купувал от миналия Август насам е сумарно с 5% по ефтино. Обаче миналия Август СОФИКС беше над 1000 пункта. Вие си решавайте Депозит или Акции. Решавайте го сега понеже при СОФИКС 600 вече всички ще знаят отговора и навалицата ще е голяма.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бързоходко
          Първоначално изпратено от Ташунко със сапа
          Първоначално изпратено от Бързоходко
          Според мен има една "широка зона" - да речем между 600 и 1000, която СОФИКС ще мине на "бегом".

Бързоходко не така братле ..........не става така Сопри се както се казва Има време брат да стане това нооооооо.............. не сега според мен.Ама ти си знеш
          Споделям това свое усещане по-скоро като известно безпокойство. Аз лично съм затегнал колана и чакам ускорението. Според мен има твърде много финансов ресурс който "загрява" на полосата.
          Споделям"безпокойствието" ти. Мисля,че е време да започнат да се появяват и пари от умни репа и неразумни депозити. Оборотите показват,че май това наблюдаваме.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа
            Първоначално изпратено от Бързоходко
            Според мен има една "широка зона" - да речем между 600 и 1000, която СОФИКС ще мине на "бегом".

Бързоходко не така братле ..........не става така Сопри се както се казва Има време брат да стане това нооооооо.............. не сега според мен.Ама ти си знеш
            Споделям това свое усещане по-скоро като известно безпокойство. Аз лично съм затегнал колана и чакам ускорението. Според мен има твърде много финансов ресурс който "загрява" на полосата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Gaki
              Отново стъпихме на SOFIX = 485.Ще се окаже костелив орех.Тестът ще продължи и през следващата седмица като CHIM упорито ще го тегли надолу.
              гаки дай да прогнозираме:докога chim ще се държи по начина по който се държисега да се натиска във тези граници 2.55-2.65.предварително благодаря за мнението ти

Коментар

Отново стъпихме на SOFIX = 485.Ще се окаже костелив орех.Тестът ще продължи и през следващата седмица като CHIM упорито ще го тегли надолу.
                гаки дай да прогнозираме:докога chim ще се държи по начина по който се държисега да се натиска във тези граници 2.55-2.65.предварително благодаря за мнението ти

Коментар

Според мен има една "широка зона" - да речем между 600 и 1000, която СОФИКС ще мине на "бегом", за броени седмици. Примерно за един месец. Въпросът е кога ще достигнем тази зона. Може да е още в края на Ноември, може да е и през Януари. Все пак обаче ми се струва, че СОФИКС ще е Дядо Коледа тази година.

Коментар

Според мен има една "широка зона" - да речем между 600 и 1000, която СОФИКС ще мине на "бегом", за броени седмици. Примерно за един месец. Въпросът е кога ще достигнем тази зона. Може да е още в края на Ноември, може да е и през Януари. Все пак обаче ми се струва, че СОФИКС ще е Дядо Коледа тази година.

Коментар

Как казваш се викаш? Бързоходко...

Коментар

• Според мен има една "широка зона" - да речем между 600 и 1000, която СОФИКС ще мине на "бегом", за броени седмици. Примерно за един месец. Въпросът е кога ще достигнем тази зона. Може да е още в края на Ноември, може да е и през Януари. Все пак обаче ми се струва, че СОФИКС ще е Дядо Коледа тази година.

Коментар

• Първоначално изпратено от мечето Йоги
                          Първоначално изпратено от Gaki
                          Първоначално изпратено от ghettoff
                          Би трябвало да тестваме Софикс 500.
                          Следвам графиката на Jay Gould.Той счита,че при 2% над 485 ще сме пробили нивото на съпротива и отиваме нагоре,което си е само техническа възможност.Следващото ниво е 569.
                          569 е перфектно, стига си се тревожил Гаки.
                          по сериозна корекция на ъп тренда ще има на Соф 1200/1400 ..след година и нещо

Коментар

Първоначално изпратено от ghettoff
                            Следвам графиката на Jay Gould.Той счита,че при 2% над 485 ще сме пробили нивото на съпротива и отиваме нагоре,което си е само техническа възможност.Следващото ниво е 569.
                            569 е перфектно, стига си се тревожил Гаки.

Коментар

• http://www.capital.bg/show.php?storyid=783237

Мениджъри на големи български компании:Очаква ни бавно възстановяване
                              Четиво за размисъл .... през почивните дни.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff

Коментар

Working...
                                X