If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Чак до ситуацията отпреди десетина години, когато имаше дни без сделки на акциите от Софикс не вярвам да стигнем, ама може да понаближим, както гледам...
Константин Абрашев: Пазарът няма да се доближи до най-ниските нива от тази година
09 Юни 2009 08:33
През последните седмици пазарите в глобален мащаб се повишиха след поредица сигнали, които дадоха надежда на инвеститорите, че най-лошото е приключило. Това даде импулс и на търговията на БФБ. Той беше твърде силен и очаквам постепенно да видим известни понижения, но не мисля, че ще доближим най-ниските нива от тази година. Това каза за Инфосток Константин Абрашев, портфолио мениджър в БенчМарк Асет Мениджмънт.
Нямам основание да вярвам, че отчетите за полугодието ще са чувствително по-добри от това, което видяхме през първото тримесечие, а без реални данни за възстановяване на бизнеса трудно пазарът ще си пробива път нагоре. Същевременно едно по-силно понижение на БФБ е ограничено от липсата на по-големи продавачи на текущите нива. Това е феномен наблюдаван не само у нас, но и на пазарите в региона, допълни Абрашев.
Не мисля, че предстоящите избори ще донесат повече от краткосрочни ефекти за борсовата търговия. Основанието ми е, че в момента на пазара няма активни международни инвеститори, които се презастраховат, калкулирайки по-голям политически риск. Освен това вече България е член на ЕС, а и всички големи партии поеха твърд ангажимент за поддържане на финансовата дисциплина. Това би трябвало да дава по-голяма доза увереност и предсказуемост, каза Абрашев.
Чак до ситуацията отпреди десетина години, когато имаше дни без сделки на акциите от Софикс не вярвам да стигнем, ама може да понаближим, както гледам...
Коментар