Първоначално изпратено от guantanamo
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! архив 4
Collapse
Заключена.
X
X
-
Мече ето ти и линк: http://www.investor.bg/?cat=5&id=90635
нима изкривеното огледало пречи на цените да отиграят това по рано... или просто неквалифицирани невежи опитващи се да продават на всяка цена... или същите са толкова страхливи ....че алчнугите след година ще са доста доволни....
сигурно имаш акции в групата на ТИМ , но не можеш да отречеш ,че се прехвърлят едни пакети от Майката към банката ,след това към "нашите " ИП /Реал финанс / оттам към "нашите " ПФ и ДФ / ЦКБ , Сила , Съгласие / и обратно .... Само Слънце БТ , Константин и Елена , Каучук, Холдинг Варна .... над четири прехвърляния и се изкарват някакви баснословни печалби / колко е по голяма печалбата , толкова повече пада акцията след това/.... и се реализират едни "кухи " печалби ... защото и един лев не е даден досега на акционерите , който само дават .......
Коментар
-
SoKoLoV
Ау какви термини като "истинско възстановяване"....
Да то затова Бъфет още в началото на годината твърдеше,че Фондовоте пазари ще отиграят първи кризата... ам кои да слуша....Докато в България точно обратното...
и също "Икономиката на света" или Сащ по точно... 4 пъти по голяма икономика ...от ЕС,но пък Китайската и Индиската скоро ще са водещи фактири...и валутите им ...
А долара да както 80-те ГОДИНИ 1лв/0.80 цента...
И всякакви сравнения със зад океана не са реални тъй,като всяка седмица затварят по две три банки и Основният световен индекс забрави вече за кризата... то тук... батака е,които си заслужавате и сами си направихте... това е ...
това включва липса на фалити,вече и подобряващи се резултати... в отчетите...
А това дали са напудрени или не зависи от адвокатите им КНФ,БФБ....
Но как един такъв индекс да отиграе... това по рано.... хахах май от неразбиране на реалното няма как...
Мече ето ти и линк: http://www.investor.bg/?cat=5&id=90635
нима изкривеното огледало пречи на цените да отиграят това по рано... или просто неквалифицирани невежи опитващи се да продават на всяка цена... или същите са толкова страхливи ....че алчнугите след година ще са доста доволни....
Коментар
-
jamiemirror,нещо не се разбархме мисла.
Тва за американците го разбирай в случая в преносен смисъл.Но и в буквален също може да се разгледа,щото Европа в момента следва САЩ.
Няма значение дали пазара е на много плюс или на много минус през деня,след като отворят щатите и поемат в една или друго посока,Европа поема и дори се засилва още повече.
Вземи германците за пример.
Абе вземи който искаш за пример.Америка вакрава света в просперитет,Америка го вкарва в рецесия.Затова гледай американските пазари накъде са,и или със закъснение или с изпреварващо темпо,почти всички пазари ходят там където ходи Америка
Сега на хоризонта се задава Китай като фактор,но за там трябва време,за да бъде наистина фактор.
meche_cveti93,тука от каране няма нужда.
Ако някой не разбира какво се случва в света около него,то грешката не е в света,а е в неразбиращият.
И колкото и да се сърди,че никой не иска да му купи акциите на еди си коя компания на двойна цена,тва няма да промени нищо.
Казах и по-долу,дори и на тва положение което е БФБ,при истинско възстановяване на икономиката на света,БФБ вероятно пак ще привлече спекулативни капитали и ще има радост за тези които имат акции.
Ако пък се направи това онова,може и да привлече и неспекулативни капитали.
Но пак казвам,не разбирам какъв е проблема,когато всички държите добри компании.Да му мислят тези които държат буклуци и си мислят,че ще забогатеят от тях.
БФБ в момента е далеч от това което аз разбирам за развит пазар.
Хубавото е,че пазари колкото искаш,само да имаш желание да търгуваш на тях"Nothing shakes the faith of a true believer."
Коментар
-
SoKoLoV
да то в България всичко понеже е възможно... както и най лошото в още по възможно...затова сега с години за стотинки...
Това е в главите ви,не е реалност...
Коментар
-
така намери се някои от Запад да ви говори или не за т.нар. "БФБ"....та това е все още държавна борса....
И най- тъпото е,че с години ще струват стотинки компаните в нея...
Щом края на света се отменя.. и Дау е над 10300 точки,а ние стоим тук...има нещо много гнило в функциите на тази Борса... която с години е била адвокат на УД,ИФ,ДФ....
След като политическия риск го няма. "Неможе" дадена компания с над 3 милиарда капитализация да струва по 1.5 евро парчето...и "неможе" нови компании с ръстове в продажбите и приходите да струват стотинки...това положение е същото изкривено огледало... от върха на 1900...точки...
Но сега ако имаше пазар той би бил... над 1000точки... но да видим как с години ще вървим на място това е съдбата ...на тази държавна борса...
Политическият риск по тия ширини никога не е изчезвал... може би в твойте очи ? Даже и затова ,че повече от мажоритарите вече са от другата страна на барикадата и почва да си търсят враг в лицето на правителството .... Божков и ТИМ и 1.5 милярда неплатени на бизнеса ...са само върхът на аисберга....
Относно борсата .. и полската борса е държавна и никой не иска да я купи , но е на светлинни години по оборот и ръст пред нашата ...
Гуантанамо ,
Ликвидност ... сега ? Да ама аз съм от 2004 г. ... Чужденците като бесни купуваха тогава и те направиха балона 2007 г. ... Ако нашите мажоритари бяха пуснали над 50 % акции от фирмите .. щяха и ПФ и чужденци да клъвнат и да останат , а сега ... какво ... група идиоти стоят и гледат как се въртят акции на сума от 100 К на ден и се надяваме да спечелим милиони ? Някой държи някакви хартии.....Мажоритарите си прехвърлят някакви пакети , отчитат някакви печалби , раздават си бонуси .... а ние се караме из форумите...
Коментар
-
SokoloV, ти си много интересен бе пич. Компаниите отчитат загуби почти без изключения - ти чакаш ръст ... ами чакай си. Аз чакам фалити - оздравителен процес за цялата икономика.
"Както казва той,ако някъде има възможност да се изкарват пари,където и да е по света,то америкаските компании бъди сигурен ще дойдат и ще печелят.
Но щом не идват,значи има нещо което им пречи."
Не бих залагал на това че присъствието на американски компании е критерий дали може да се изкарват пари или не. В Европа има доста фактори срешу тях (регулации), в България пък и мащабите са доста малки. Но да следя дали идват американци и по това да преценявам ми се струва малоумно. Който ще да го казва.
Коментар
-
ОК
Първоначално изпратено от SoKoLoV"Неможе" дадена компания с над 3 милиарда капитализация да струва по 1.5 евро парчето
Коментар
-
SoKoLoV
така намери се някои от Запад да ви говори или не за т.нар. "БФБ"....та това е все още държавна борса....
И най- тъпото е,че с години ще струват стотинки компаните в нея...
Щом края на света се отменя.. и Дау е над 10300 точки,а ние стоим тук...има нещо много гнило в функциите на тази Борса... която с години е била адвокат на УД,ИФ,ДФ....
След като политическия риск го няма.
"Неможе" дадена компания с над 3 милиарда капитализация да струва по 1.5 евро парчето...и "неможе" нови компании с ръстове в продажбите и приходите да струват стотинки...това положение е същото изкривено огледало... от върха на 1900...точки...
Но сега ако имаше пазар той би бил... над 1000точки... но да видим как с години ще вървим на място това е съдбата ...на тази държавна борса...
Коментар
-
БФБ е в сложно положение.
Трябават големи компании на БФБ.Много големи компании.
Големи компании е еквивалетнтно на ликвидност.
На БФБ има САМО ЕДНА компания която е с приличен размер за американските разбирания.Това не е мое заключение,а е на мой приятел,който има 35 години стаж на Уолстрийт/това повярвайте ми са мноооого години за това напрежение и има какво да са научи от този човек/
Та с него мнозина пъти съм водил дисукисии по темата,но аргуменитите му са железни.И не мога да не се съглася.
Както казва той,ако някъде има възможност да се изкарват пари,където и да е по света,то америкаските компании бъди сигурен ще дойдат и ще печелят.
Но щом не идват,значи има нещо което им пречи.Темата е прекалено дълга да пиша сега по нея.Когато имам време,ще направя едно по-стройно изложение на проблемите.
Но както и скоро казах-Обема.В пряк и в преносен смисъл.
Няма ликвидност,щото няма големи играчи които да я правят тази ликвидност.Няма кулутра,нама история пазара.
Няма голяма ликвидност,щото няма големи компании.Няма големи компании,щото няма голяма икономика.Но все пак,име интересни компании които не са листнати на БФБ.Ако бъдат листнати,може и да изгрее слънцето много бързо.
Активните спекуланти не търгуват в момента.Или имат акции и чакат да поскъпнат,за да ги освободят на следващите по веригата,или не искат да рискуват на този етап.
Инвеститорите и те чакат.
Големите български играчи,с много кеш нямат опит.Не ги обвинявам,само констатирам.
Кое му е хубавото на пазар като БФБ.
Когато нещата навън са добре,тук,може и късно ,но идват капитали,предимно спекулативни разбира се.
Та те надуват пазара много бързо и за кратко време и изведнъж се оказва,че БФБ е подминала по ръст редица други борси.
Ако аз в момента имам акции на БФБ на дружество на което вярвам.На дружество което зная,че не прави шмекерии с отчетите си,че наистина има продажби,че наистина го разбира пазара и от кризата ще излезе по-силно отколкото е влезнало,то защо да го продавам.
Бих стоял и чакал да видя накъде духа вятъра навън.Това ще ми даде увереност,че ако пазара е навън е добре,рано или късно ще имам радост.Ако навън е зле,може би редукция,може би съобразяване с някой домашни фактори.
Но ако дужеството е зле,ако аз самият зная,че отчетите са напудрени здраво-кво всъщност чакам!!!
А за заглавието на темата-чудесно е.Самото и име трябва да поражда множество асоциации.Защото ако и в нея да се пише само розови неща,то не мисля,че нещо съществено ще се промени на БФБ"Nothing shakes the faith of a true believer."
Коментар
-
така е, но тук веднага идва най-важния въпрос
КЪДЕ СМЕ НИЕ?
сега отиграваме лошото положение на Гърция, защото половината ни банки са гръцки ли
прав си да гледаме и от другата страна, ама ние вече повече от 2 години май само и единствено гледаме другата страна
все пак темата е оптимизъм и то на БФБ
Коментар
-
Първоначално изпратено от luckyboyCredit Suisse определят Гърция като основна причина за очакваната от тях корекция, а те Гърците още не са го чели този анализ и помпат ли помпат
днешните им индекси са между +4 и +4,6%))
Функцията на този вид анализи според мен е най-вече да те накарат да видиш и другата гледна точка.
Не трябва да се очакват масирани разподажби на база прочетено в един такъв анализ.
Просто едно на ум е този анализ.
Утре ще има още един анализ,но той е на друга банка и според мен е не по-малко интересен от този на Credit Suisse.
А за Гърция-положението там е лошо.От макроикономическа гледна точка.Но това не значи,че борсата не може да прави 4-5% ръст на ден.Може и още как.Въпросът е какво става в един последващ момент
Както и преди съм споделял в темата,аз съм с положителни очаквания за пазарите в САЩ.
Поне още1-3 месеца ще наблюдаваме ръстове в САЩ,ако ще и да са съвсем малки.Очакваниятаза развитието на които и да са пазари обаче трябва да се ревизират постояннно и анализи като този на Сredit Suisse са добре дошли.
Иначе си е заравяне на главата в пясъка а тогава последствията са предимно лоши."Nothing shakes the faith of a true believer."
Коментар
Коментар