IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 4

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от O2
    Аз пък не съм съгласен.Не може всички борси да вървят нагоре а само ние не изтъквайки някакви си конюнктурни причини,а когато става въпрос засветовна криза ние сме първите с най-голям спад,българска му работа
    Без да защитавам която и да е теза от засегнатите по-долу, ще припомня, че навън доста активи са в пред-балонна фаза, защото основните играчи имат излишък от ликвидност.

Правителствата наляха трилиони, от които една миниатюрна част отиде в бизнеса под формата на кредити и гаранции. Останалото се превърна в спекулативен капитал, за който плащаш смешно ниска цена. Е, 2007-ма беше така и тук.

Сега обаче, България няма как да създаде ликвидност, защото има Паричен съвет, а търговските банки броят стотинките и се цакат една друга с лихви по депозитите.

Като няма пари, няма и кой да купува по начина, по който се прави навън.

Коментар

• А нашето дъно на колко процента е от нашия връх
      и тяхното дъно на колко процента е от техния връх

Коментар

• Първоначално изпратено от destiny x
        Само не забравяйте, че ни сме на 78% от върха, а америкакците са на 20% от върха.
        А на колко % сме ние от дъното и на колко % са хамериканците?!...
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Аз пък не съм съгласен.Не може всички борси да вървят нагоре а само ние не изтъквайки някакви си конюнктурни причини,а когато става въпрос засветовна криза ние сме първите с най-голям спад,българска му работа

Коментар

• Не мога да си обясня защо още търсите такава тясна връзка на Софикс с други световни индекси. ДО сега 1000 пъти се доказа обратното. С изключение на няколко генерални тренда и то от мощни събития като световната криза, но сега когато и чуждите инвеститори ги няма на БФБ и да търсим корелации с това какво става в Америка...хм...според мен не е правилно.

Коментар

• Това за влака го слушаме вече две години ,нямаме бърза работа.У нас влаковете се движат добре и на заден ход :-)

Коментар

• Не предлагам нищо, Хосе. Няколко пъти само споделям мнение, че ме притесняват не толкова спада и проблемите през тези 6-9 месеца, колкото характера и темповете на възстановяване след това. И ако тогава софикс скочи от 300 на 800, то ще е повече заради спекулантите, а не заради резултатите и переспективите пред компаниите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Valuator
                  Къде ги виждате тези рекорди навън - от началото на годината Sofix e скочил с 24%, докато Dow само с 14%, Nikkei - с 11%, а DAX с 16%. При това переспективите за възстановяване в следващите месеци, доколкото ги има, са за развитите икономики и пазари, докато при нас ще има проблеми поне още 6-9 месеца.
                  Така е. Най-малко още толкова. Но пък от друга страна, колко време преди да започнат да се влошават резултатите на публичните компании, това беше отразено на пазара? Около година, ако не и повече. Според мен при внимателен подбор на компаниите и малко търпение, инвестирането на нашата борса има смисъл. Без препоръки, разбира се
                  "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• А да не стане така че нема да има време за качване на влака?

Коментар

• Само не забравяйте, че ни сме на 78% от върха, а америкакците са на 20% от върха. В най голямата криза бяха на 50% а ние на 89%.... :lol:
                      if u don't know...now u know

Коментар

• Първоначално изпратено от Valuator
                        ... при нас ще има проблеми поне още 6-9 месеца.
                        Даа колега, прав си! И затова предлагаш всички да изчакаме тия 6-9 месеца и тогава вкупом да се юрнем да си купуваме акции и за месец Софикс да стане от 300 на 800 пункта, така ли

Май не вярвате на Сашо Николов, че ще наблюдаваме покачване на акциите при паралелно излизащи лоши макроикономически новини!? Някак нелогично би било нали?
                        Нелогично както индекса да пада цяла година докато икономиката продължаваше по инерция напред

Коментар

• Ще има пак изненадани че Дау коригира надолу пък Софикс се катери
                          Не се напрягай, слушай поп фолк и релаксирай, другото има кой да го мисли

Коментар

• Къде ги виждате тези рекорди навън - от началото на годината Sofix e скочил с 24%, докато Dow само с 14%, Nikkei - с 11%, а DAX с 16%. При това переспективите за възстановяване в следващите месеци, доколкото ги има, са за развитите икономики и пазари, докато при нас ще има проблеми поне още 6-9 месеца.

Коментар

• Първоначално изпратено от panterata na pop folka
                              пък и при рекорди навън на американските индекси ние да бележим по +0.2+0.5 то смешна работа.но нали се сещате че тези американски индекси все някога ще трябва и корекция да направят.тогава какво правим ние тук на нашата борса,а да не забравчме че това все ще стане.
                              Ами,прояви малко търпение и ще се наслаждаваш на "гигантски слалом" с участието на треперещите ръчички.Колонката ми "продава" позеленя,кандидати няма.Защо да си проигравам лекомислено кеша.Нали всички твърдят,че се купуват очаквания.Аз чакам същото,което чака и Ташунко,т.е. заповедите на Великия дух.

Коментар

• пък и при рекорди навън на американските индекси ние да бележим по +0.2+0.5 то смешна работа.но нали се сещате че тези американски индекси все някога ще трябва и корекция да направят.тогава какво правим ние тук на нашата борса,а да не забравчме че това все ще стане.

Коментар

Working...
                                X