If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Valuator, направих си труда да ти погледна последните няколко мнения в този форум и имам натрапчивото усещане, че нещо твърде голяма е приликата между твоято мнение и мнението на Гено Тонев....
Не че ще го потвърдиш, но някак си, вероятно Ти да си Гено Тонев не е никак малка, над 70% вероятност я определям.
Което обяснява всичко много добре.
И мрачният тон и сенките на минало величие в мненията ти и самоцитирането
Суета на суетите...
Това вече са глупости и параноя. Ако живееш във форума, не значи, че други го правят. Принципно. И повод за размисъл.
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Valuator, ти вземи да споделиш отново прогнозата си за американските индекси, че да се позаблявам аз и колегите ми отново много добре
Сори, че е за твоя сметка, но такива като теб, с такива уникално погрешни прогнози наистина не са много, дори и в световен мащаб
За което евала
А Гено Тонев го остави, така са ги подгряли шефовете му от митниците и от нап, че човека си има много лично проблеми и това проличава добре в думите му.
Няма да се изненадам скоро и нова работа да си търси
Според мен отговора за хамериканските индекси е еднозначен - стронг сел.
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Valuator, направих си труда да ти погледна последните няколко мнения в този форум и имам натрапчивото усещане, че нещо твърде голяма е приликата между твоято мнение и мнението на Гено Тонев....
Не че ще го потвърдиш, но някак си, вероятно Ти да си Гено Тонев не е никак малка, над 70% вероятност я определям.
Което обяснява всичко много добре.
И мрачният тон и сенките на минало величие в мненията ти и самоцитирането
Valuator, ти вземи да споделиш отново прогнозата си за американските индекси, че да се позаблявам аз и колегите ми отново много добре
Сори, че е за твоя сметка, но такива като теб, с такива уникално погрешни прогнози наистина не са много, дори и в световен мащаб
За което евала
А Гено Тонев го остави, така са ги подгряли шефовете му от митниците и от нап, че човека си има много лично проблеми и това проличава добре в думите му.
Няма да се изненадам скоро и нова работа да си търси
Със 100 чисто нови камиона "Мерцедес" си тръгна шефът на транспортната компания ПИМК Илиян Филипов от изложението в Пловдив.
То е в рамките на 66-ия международен технически панаир, съобщи КРОСС.
Филипов брои 14 милиона лева за тировете модел Actros-1844 на представителя на "Мерцедес" у нас.
Някои от тях ще подкарат битите в Гърция шофьори, които работят в ПИМК. "В момента обемите на вноса и износа са много големи, икономиката се съживи, затова решихме да инвестираме в нова техника", обясни Филипов, чиято фирма е в топ 10 на транспортните компании у нас.
Новите камиони ще извършват курсове из цяла Европа и Близкия изток.
Първоначално изпратено от Гено Тонев във в-к Банкер
Пътища за никъде
.................................................. ....................
През последните две седмици се нагледах на куп безсмислени неща на нашия пазар. То не бяха сделки между свързани лица, безпринципни изкупувания на акции и всякакъв род оптимизъм без елементарна подплата. Какво трябва да се случи у нас, за да могат инвеститорите най-накрая да проумеят, че публичният статут е нещо, което емитентите първо трябва да заслужат, а впоследствие ревностно да отстояват? Вероятно много неприятни неща с горчиви изводи след тях. А дотогава не трябва да се изненадваме, когато се източват компании, изнудват се кредитори, имитират се сделки и хвърчат празни обещания, на които не вярва дори ведомственият директор за връзка с инвеститорите.
Кризата в икономиката може и да свърши, но тази с доверието във фондовия ни пазар едва сега започва.
Българската статистика произвежда солидни и надеждни данни. Ние сме убедени в нейната независимост, защото в противен случай щяхме да предприемем съответните наказателни процедури срещу България.
Такава оценка даде днес генералният директор на европейската статистическа служба "Евростат" Валтер Радемахер на пресконференция в рамките на двудневната редовна конференция на службата в София.
Той обаче се въздържа да постави оценка "отличен" - защото според него трябва да се даде пространство за усъвършенстване на българската статистика, и й писа "много добър".
Председателят на Националния статистически институт (НСИ) Мариана Коцева прие бележката и призна, че е необходимо да се подобри методологията и да има повече информация за сектора на услугите, които през последните години все повече се развиват за сметка на дяла на индустрията.
"Трябва да е ясно, че начините, по които се правят отчетите в Министерството на финансите, и начините, по които се правят изчисленията от статистическите служби, са две различни неща. Службите са задължени да работят по т.нар. "европейски стандарт за национална сметка", отбеляза Радемахер.
По думите му неотдавнашната проверка в България е била редовна, а не извънредна, и е имала за цел да установи дали споменатите стандарти се прилагат стриктно. Според заключението всички данни се изчисляват по стандарт и са правилно приложени.
Помолен да коментира съмненията на еврокомисаря Оли Рен относно българските статистически данни за бюджетния дефицит, шефът на "Евростат" заяви, че това е един "типичен пример на недоразумение".
"Има много голяма разлика между статистика и прогноза. Статистическите данни се основават на внимателни наблюдения, докато прогнозата е опит да се анализират тези данни и да се извлече съответната информация", обясни той и уточни:
"Не е нито моя работа, нито имам правомощия да давам оценка за качеството на прогнозата, аз се занимавам с качеството на статистиката".
Радермахер подчерта още веднъж важността данните, които произвежда българската статистика, да са сравними с произвежданите от други страни членки на ЕС, тъй като по думите му за Общността е важно решенията да бъдат взимани въз основа на сравнима и извлечена по една и съща методология информация.
Според Радемахер никъде другаде по света информацията за дълга и дефицита не се контролира толкова строго, колкото в "Евростат".
Той коментира случая с Гърция, при който бяха подадени неточни статистически данни, които в последствие разкриха, че страната има много по-голям бюджетен дефицит, отколкото е обявила.
Една от причините, поради които това се случи и доведе до мониторинг и съответната наказателна процедура, бе, че независимостта на статистическата служба в Гърция не беше уредена законово, обясни шефът на "Евростат".
Винаги, когато получим такива индикации, предприемаме съответните наказателни процедури, увери той.
Бюджетът на НСИ за тази година е намален с 20%, същото е и за следващата година, като задачата е с 1/5 по-малко пари да произведем същото количество информация, съобщи на срещата Мариана Коцева.
Оптимистите, пожелавам ви успех. .. но като гледам графиката на Софикс а и това че има приличен оборот си мисля че ще видим отново кота 360.
Не е препоръка и бих се радвал да греша защото 50% от портфолиото ми е тук. Очевидно чужденците ще разпродават каквото могат още.
Оптимистите, пожелавам ви успех. .. но като гледам графиката на Софикс а и това че има приличен оборот си мисля че ще видим отново кота 360.
Не е препоръка и бих се радвал да греша защото 50% от портфолиото ми е тук. Очевидно чужденците ще разпродават каквото могат още.
Коментар