IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Има един сериозен проблем. Мрънкането.
    Рапана се оплака, кефала и той. Дотук добре, но защо не си сменят работата, града, държавата - щом им стиска чепика? Сериозния проблем е ясен - искаме реформи които някой друг трябва да направи, а ние само да оберем плодовете им Ако ги получим - след 20 години ще сме на хала на Гърция. По-добре да проумеем че сами трябва да изградим желания от нас свят.

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
      Да де!!!В момента това е основната задача!!!
      Но това значи,че трябва да фалира 90% от икономиката!!!Да видим кяк ще се развият нещата и каква ще е цената!!!
      Пропускаш че тя Е вече фалирала. Просто ще се узнае - точно както стана с Мост.
      Нищо страшно няма - докато не се позволява на правителството да спасява фирми и да прави нови дългове.

Коментар

• Абе не че навънка е цвете. Там винаги си оставаш чужд. Мястото е там където имаш приятели. Аз съм на схемата да се прибирам за по месец в БГ и да си изкарвам готино с приятелите. Професионално няма какво смислено да правя в София.
        От 10г съм навън. Прибрах се за 6 месеца
        след 4тата година и след това си целувах новия договор за чужбина, но просто за това което правя няма реализация в България.
        Единствената надежда е че поне в момента ни управлява българин /дори и ББ/ за разлика от последните 8 години, и има някакъв шанс.....
        На Рапана бих казал наистина че това е депресия която няма да се оправи от това дали е в БГ или другаде а само с преосмисляне на ценностите.
        за мене те са здраве и пари. останалото идва само.
        наздраве

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
          Но това значи,че трябва да фалира 90% от икономиката!!!Да видим кяк ще се развият нещата и каква ще е цената!!!
          Колкото по-голям процент се изчисти /фалира/ по-добре, защото празни ниши няма да останат, а ще се заемат от сериозни световни фирми, които ще търсят сериозни бизнес партньори, а не сегашните мутро-ченгета. Разбира се това ще рефлектира върху населението, но то както си е траело 20 годи, така ще потрае още 3-4 години
          Пари нема, действайте!

Коментар

• Това наистина е най-обикновена депресия. Случва се на всеки. Човек трябва да е малко повече непукист и да гледа повече себе си, отколкото да разсъждава за обкръжението.
            България е много по добро място за живеене от поне 100 други държави. Щъ видим дали ще имаш време за депресия, ако нямаш дори вода за пиене. Депресията е привилегия на богатите народи.

Сега съм на няколко чаши вино и всичко ми изглежда ОК. Даже мисля, че в понеделник ще има ъп! Бертрам е прав! Пийте повече за да поскъпват акциите.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
              рапан,
              напълно те разбирам - варим се всички в един общ казан. Явно в момента няма откъде да ти изпадне въпросната сума пари (и по-добре, защото след време ще съжаляваш ако идеш в балкана и изгориш мостовете след теб) - затова се стягай. Това, което ти трябва в момента е една поне едносемична почивка с пълен релакс и глезотиики. Есента, комбинирана със стрес и умора води до точно такива настроения. Ако чужбината ти е солена..отивай някъде на СПА в БГ .. хисар, велинград, чифлика, сандански... без новини, без БФБ. само спане, масажи, парня баня, пуване и сауни .. за четене нищо сериозно само булевардни четива. Зареди батериите, защото зимата ще е още по-неприятна.

успех

ПС всяка вечер по една или две чаши качествено червено винце или 50 гр хубаво уиски или ракийка. Не повече - да не откриеш истината в алкохола!
              Бертраме, не го лъжи човека, аз преди 4 дни се върнах от прекрасна почивка от топлите страни и се депресирах веднага щом се сблъсках с БГ реалността. Аз просто ще го посъветвам да си го изживее, да се напие, да си направи една равносметка като изтрезнее и да решава дали да остава в Бг да блъска или да стяга куфарите. Добрата новина е че винаги им право на избор тук или на вън.
              Пари нема, действайте!

Коментар

• рапан,
                напълно те разбирам - варим се всички в един общ казан. Явно в момента няма откъде да ти изпадне въпросната сума пари (и по-добре, защото след време ще съжаляваш ако идеш в балкана и изгориш мостовете след теб) - затова се стягай. Това, което ти трябва в момента е една поне едносемична почивка с пълен релакс и глезотиики. Есента, комбинирана със стрес и умора води до точно такива настроения. Ако чужбината ти е солена..отивай някъде на СПА в БГ .. хисар, велинград, чифлика, сандански... без новини, без БФБ. само спане, масажи, парня баня, пуване и сауни .. за четене нищо сериозно само булевардни четива. Зареди батериите, защото зимата ще е още по-неприятна.

успех

ПС всяка вечер по една или две чаши качествено червено винце или 50 гр хубаво уиски или ракийка. Не повече - да не откриеш истината в алкохола!
                Last edited by bertram; 09.10.2010, 20:37.
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Rebel Разгледай мнение
                  Единственото хубаво нещо в коментара на рапана е че се връщаме към реалността в България. Щом стигнем дъното ще започнем и икономическото възстановяване, но повече хора трябва да влязат във филма на рапана, да изпитат депресията и да излязат за битка с нови сили и пречистени, а не алчни и покварени от парите. Аз вярвам, че има бъдеще за икономиката на България, но трябва още пречистване на бизнес средата, такива елементи, като Черепа, Ковачки, Тимаджии, докато ги има няма да има светло бъдеще.

Коментар

• Единственото хубаво нещо в коментара на рапана е че се връщаме към реалността в България. Щом стигнем дъното ще започнем и икономическото възстановяване, но повече хора трябва да влязат във филма на рапана, да изпитат депресията и да излязат за битка с нови сили и пречистени, а не алчни и покварени от парите. Аз вярвам, че има бъдеще за икономиката на България, но трябва още пречистване на бизнес средата, такива елементи, като Черепа, Ковачки, Тимаджии, докато ги има няма да има светло бъдеще.
                    Пари нема, действайте!

Коментар

• Първоначално изпратено от Tiki Разгледай мнение
                      Аз те разбирам Рапан, защото това е ежедневие (май само в София), но това твоето е депресия. София действа по този начин на хората. Имаш нужда от почивка.
                      Почти навсякъде нещата са идентични!!!Пълна трагедия!!!Такива са ми впечатленията!!!

Коментар

• Аз те разбирам Рапан, защото това е ежедневие (май само в София), но това твоето е депресия. София действа по този начин на хората. Имаш нужда от почивка.

Коментар

• Страхотно мнение. Много добре си го описал. Намирам се там от години и вече реших да спра. След 3 месеца напускам (толкова ми е предизвестието) и се отдавам на свободата за няколко месеца - години

Не можех да го опиша толкова добре!!! Много ти се кефя. Успех

Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнение
                          Има и нещо друго.... Забележете хората около себе си дори се загледайте в самия себе си. - работим в инвестиционни компании, банки, застрахователни дружества, фирми, собственици сме на фирми. Изкарваме доста повече пари от средното в БГ.... Обаче (винаги има едно НО).... Та, обаче нещо се случи с нас - няма я тая мотивация, тоя хъс който имахме. Всеки ден само като изляза от нас и видя мангалите бъркащи по кофите, малоумниците дето превръщат карането и паркирането във масово самоубийство, като си купиш една ризка дето струва 5 лв. за 50 и усещаш как разни манафи те лъжат, като усетиш огромната пропаст между това за което си мечтал и това което ти се случва... Както погледнеш гадната, черна грозна държава дето живеем и най грозната европейска столица........Като се сблъскаш със полу идиотите които те обграждат под формата на големи мениджъри, клиенти, колеги и всякакви съпътстваши деня ти кретени.. Ако щеш и овцата дето е застанала пред теб в магазина в 12 на обед и 40 минути не може да си извади портмонето и като че ли пазарува за цяла казарма, докато ти чакаш за един ред бул... Или 19 годишната минетчийка дето търси да купи имот за и млн евро (по истински случай от петък), с парите на някой чикиджия дето ако си аметне колко му струва едно еб..ане ще се самоубие, ама..... ти отнасяш защо си я изгонил с псувни от офиса и защо слагаш морала и житейската справедливост пред бизнеса итн. То не е до кризата - Борсата пада, имотите падат, не защото няма пари, а защото хората не виждат смисъл, не им се занимава, Нама да ми повярвате ама сега спечеля голяма сума пари изобщо никъде и в нищо няма да ги инвестирам - Просто ще отида в някое балканско село, ше си пусна един сателитен нет и по цял ден ще лежа, ще чета книжк, чат пат ще идвам до града да си задоволя други нужди и няма да ппна работа, бизнес или каквото и да било.... И като от примерно 700 х. работещи във финансовата сфера (вкл инвеститори) има 50% като мен то значи че нито борса, нито имоти, нито каквото и да било ще тръгне в държавата - и не защото не са стойностни инвестиции, а защото вече никой не го е..е какво се случва с държава, борса, компания в която работи итн....Всеки се чуди как да избяга и къде да изчезне...

Коментар

• Първоначално изпратено от дългосрочен Разгледай мнение
                            Оптимизма трябва да се замени с песимизъм

Коментар

• Рапана, смени си обкръжението. Аз съм оптимист за България.

Коментар

• Oт склада ми за информация
                                Първоначално изпратено от undoo Разгледай мнение
                                Малко исторически данни!

В момента ДАУ се намира на 30% от върха на 11.10.2007г. това добре!
                                Ноо СОФИКС къде се намира?
                                Еммм на 530% от върха на 15.10.2007г.
                                Какво да очакваме от тук нататък, мосто фалира ок! Но мисля че няма да е само тази компания на БФБ която ритна камбаната! Според мен ако следваме съдбата на презокеанските братя както и фалитите им от 2008г. най вероятно ще тръгнем мощно нагоре към 2012г. разбира се октомври!

Разбира се не е препоръка за необмислени покупко продажби!!!
                                Страна % от върха преди кризата
                                България 80.50%
                                Китай 56.00%
                                Италия 55.00%
                                Япония 49.00%
                                Франция 41.00%
                                Русия 38.00%
                                Испания 35.00%
                                Швейцария 34.00%
                                Австралия 32.00%
                                Хонг Конг 29.00%
                                САЩ 27.00%
                                Германия 24.00%
                                Швеция 19.00%
                                Канада 18.00%
                                Сингапур 18.00%
                                Великобритания 17.00%
                                ЮАР 17.00%
                                Тайван 16.00%
                                Южна Корея 9.00%
                                Бразилия 4.00%
                                Малайзия 4.00%
                                Индия 2.00%
                                Мексико -3.00%
                                http://milom.blog.bg/biznes/2010/10/...o-sveta.616228
                                Last edited by MILOM; 09.10.2010, 19:08.
                                http://milom.blog.bg/

Коментар

Working...
                                X