IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• За мен за 2-4 години е нормално да се стигнат нивата от преди кризата, а вие смятайте процентите

Коментар

• Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнение
      Прегледай компаниите от Софикс и сам ще се убедиш всички до една какъв страхотен ръст имаха преди това, което на фона на много ниският фрий флоут и невероятните ръстове във отчетите, още тогава си лухаше на спекула (макар че сега ми лъха но тогава и аз се набутах здраво с аргумента - влизаме в ЕС - няма начин да не растем)........ Само си спомни че акции на един куп дружества се взимаха с връзки и като купиш акциите, след това черпиш........
      Рапана аз не говоря че една компания е балон само защото е растяла. Аз си смятам нейната най-вероятна реална цена и ако вземе да мине отгоре с 30% за мен се превръща в балон. да кажем че +-30% е допустима грешка за граничен пазар като нашия.

Коментар

50 % годишна доходност е много ръдко срещан феномен в който и да е бизнес във страна от ЕС... Това граничи с комара...
        Както и 90% спад на стойността за една година. Таази доходност не се парви върху реална база а върху негативен балон. При всяко залитане на махалото в една посока е нормално да има залитане в рдугата в следващия период.

Аз не мисля че е вероятно 3 години под ред да правим по 50%. Според мен по-вероятното е една година с над 100% и другите с по-малко

Коментар

• То и спада на СОФИКС от 1933 пункта на 261е непознат феномен за ЕC

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Друго при 50% ръст означава че за една година софикс ще стане 600 на втората 900 на третата 1350 това на теб балонизиране ли ти прилича
            50 % годишна доходност е много ръдко срещан феномен в който и да е бизнес във страна от ЕС... Това граничи с комара...

Коментар

• По кои критерии или показатели опредепяте параметрите на Балонизирането

Коментар

Да имахе ненормален растеж на отделни компании - повечето от тях извън софикс. Аз неказвач холдинг пътища или мостстрой ще си стигнат старите нива. Но компаниите от софикс изобщо не бяха толкова балонизирани, а някой от тях си бяха на съвсем реална цена дори и на върха на балона.
                Растежа беше ненормално висок, защото:
                - базата беше ниска;
                - изляха се страншно много пари на борсата от чужбина
                но... Компаниите бяха балони, защото:
                - се управляват от местни мажоритари, които мислят единствено за собствения си гъз;
                - чужденците не го знаеха това и очакваха нормални компании а не буклуци които правят ИПО на П/Е 15 с прогнози форуърднига да е под 10 и накрая... Продажбите им се вдигат от ИПО-то с 50% по време на криза, печалбата им от 1 млн. се превръща на загуба половин милион, при условие че си купуват основния материал с 25% под пазарните цени.
                Затова и Донев си ви го каза, просто като виждате че някои са буклуци, па спрете да им купувате ШИТА.
                Сега пак отиваме на същата гнус. Някакви мизерници дето НИКОГА няма да дадат дивидент и единственото което могат да ти спретнат е увеличение на капитала, щото са се доказали като добри мениджъри на твоите пари. Работата отива накъм предай без да връщаш скоро, щото сериозна ликвидност не се вижда...

Коментар

Да имахе ненормален растеж на отделни компании - повечето от тях извън софикс. Аз неказвач холдинг пътища или мостстрой ще си стигнат старите нива. Но компаниите от софикс изобщо не бяха толкова балонизирани, а някой от тях си бяха на съвсем реална цена дори и на върха на балона.
                  Прегледай компаниите от Софикс и сам ще се убедиш всички до една какъв страхотен ръст имаха преди това, което на фона на много ниският фрий флоут и невероятните ръстове във отчетите, още тогава си лухаше на спекула (макар че сега ми лъха но тогава и аз се набутах здраво с аргумента - влизаме в ЕС - няма начин да не растем)........ Само си спомни че акции на един куп дружества се взимаха с връзки и като купиш акциите, след това черпиш........

Коментар

• Вижте колко е бил Софикса преди 1 г ..
                    Още сме 5% назад...Сега сложете едни нормални за излизане от кризата 30%...
                    За мен за надуване може да стане въпрос след 550, а за балониране е още мнооого рано да говорим.....

Коментар

• За мен е нормално след като махалото се е върнало сега да се измени посоката- това се случи на много пазари вече. Винаги ше има и хора които ще отричат, а накрая и те ще купят, но по скъпичко

Коментар

• Друго при 50% ръст означава че за една година софикс ще стане 600 на втората 900 на третата 1350 това на теб балонизиране ли ти прилича

Коментар

Не е така - в БГ имахме невероятен борсов балон до преди кризата... Ти поне си стар играч и помниш времето дето малоуници от кол и въже си удвояваха парите всяка година само като ги внесат в някой измислен фонд... Беше невероятна илюзия и спада беше предопределен... Като и при недвижимите имоти.

Коментар

Айде де че е нормално. Ние имаме 90 спад ръста след това трябва да е по 30% до 50% за да е нормален. Балонизиран растеж ще е ако направим 150% на година
                            Не е така - в БГ имахме невероятен борсов балон до преди кризата... Ти поне си стар играч и помниш времето дето малоуници от кол и въже си удвояваха парите всяка година само като ги внесат в някой измислен фонд... Беше невероятна илюзия и спада беше предопределен... Като и при недвижимите имоти.

Коментар

За една година 5% е нормално, 15 също е нормално - все пак борсата е риск и носи по висока доходност. Но не е нормално тези проценти да се случват за седмица.
                              Айде де че е нормално. Ние имаме 90 спад ръста след това трябва да е по 30% до 50% за да е нормален. Балонизиран растеж ще е ако направим 150% на година

Коментар

• Първоначално изпратено от Hakkinen Разгледай мнение
                                Не е нормално и всички пазари по света да се сцепят да се качват през миналата година, а SOFIX да завърши с 15% спад...
                                Съвсем нормално е и ти по добре от мен знаеш защо - пазарите в света генерираха бъдещи очаквания на база, куп спасителни мерки, кредити итн. В БГ имахме друга политика (може би по вярната) - да си преболедуваме кризата. Тс същото ще е положението и в 2011 - при нас ръстовете ще са символични.... Но пък след 10 години гърци, унгарци,румънци итн ще връщат огромни дългове и държавите им ще са на границата на оцеляването, докато ние.......... е ние идея нямам къде ще сме.

Коментар

Working...
                                X