IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Трябва да си пълен идиот да виждаш оптимизъм в нашата селска сергия, наречена БФБ.....

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
      15 минути без сделка на БФБ
      Чакат да видят дали няма да изкочи заек от тук

Коментар

• Продажбата на държавните дялове на БФБ и Централен депозитар на второ четене в парламента

Последна редакция: 07.07.2011, 09:09

Публикуване: 07.07.2011, 08:41
        бфб

© Money.bg

Автор: Емил Брандийски

В три дни между 06-08 юли в дневният редна Народното събрание трябва да бъдат разгледани на второ четене изменения и допълнения на закона за публично предлагане на ценни книжа и законопроект за дейността на колективните инвестиционни схеми.

Първият е внесен на 13 май от Министерски съвет и е приет на първо четене преди месец. През тази седмица е предвидено той да мине на второ четене. Законопроектът е следствие решение на МС от 6 април с което институцията одобрява концепцията за интеграция на „Българска фондова борса” АД и „Централен депозитар” АД в европейските и световните финансови пазари. Това трябва да стане чрез продажбата на държавното участие на Българска Фондова Борса - АД и Централен Депозитар АД.
        Във връзка с това свое решение Министерският съвет е възложил на заместник-министър председателя и министър на финансите инициирането на необходимите промени в нормативната уредба. Акционерната структура, органите на управление и дейността на Централния депозитар са регламентирани в глава девета на Закона за публичното предлагане на ценни книжа. Целта на законопроекта е с предлаганите изменения да се осигури възможност за продажбата на стратегически инвестор на акционерните участия на държавата в „Българска фондова борса-София” АД и „Централен депозитар” АД.

Вторият проект касае дейността на Колективните инвестиционни схеми(КИС) и други предприятия за колективно инвестиране (ЗКИСДПКИ). Той има за цел да се въведе в българското законодателство изискванията на Директива 2009/65/ЕО относно координирането на законовите, подзаконовите и административните разпоредби относно предприятията за колективно инвестиране в прехвърлими ценни книжа (ПКИПЦК) (преработена версия) (Директива 2009/65/ЕО).

Със законопроекта се цели да се отдели като самостоятелно звено уредбата за дейността на КИС и отделянето й от Закона за публичното предлагане на ценни книжа (ЗППЦК), в който се транспонира отменената Директива 85/611/ЕИО.
        В промяната е включена възможността управляващите дружества(УД) да оперират в рамките на Европейския съюз въз основа на "единен паспорт". Уредена е и възможността, местно УД да управлява КИС от друга държава и обратното. Това може да стане чрез клони или при условията на свободно предоставяне на услуги.
        Структурите от типа главни - захранващи КИС се характеризират с това, че захранваща КИС трябва постоянно да инвестира не по-малко от 85 на сто от своите активи в друга КИС, която се нарича „главна КИС”. С цел да се избегнат непрозрачни каскадни структури, главната КИС не може да бъде захранваща КИС, нито да инвестира в захранваща КИС.

Ако законопроектът бъде приет главната и захранващата КИС могат да бъдат установени в различни държави членки. Предвидена е възможност на съществуваща вече КИС да стане захранваща, както и захранваща КИС, която да промени главната КИС, в която инвестира.

С цел по-добра информираност на инвеститорите е предвидено главната и захранващата КИС да подпишат споразумение за обмен на информация, с което се гарантира допълнително, че захранващата КИС ще действа в най-добър интерес на притежателите на дялове. Независимо от правната им форма на всички КИС е разрешено да се преобразуват. Въведено е задължение да се изготвя план за преобразуване при едни и същи условия за всички КИС, участващи в преобразуването.

За по-голяма информираност на инвеститорите и създаване на условия за по-лесен достъп до публичната информация краткият проспект се заменя с документ с ключовата информация. Въвежда се общ формат за изготвянето му, който се използва без промени или допълнения във всички държави членки, в които се предлагат дяловете на КИС.
        Предвидено е задължение за осигуряване на постоянен достъп до документа чрез публикуването му на интернет страницата на управляващото дружество и на инвестиционното дружество, както и за актуализирането му при всяка промяна на съществените му елементи.

По отношение на банката депозитар на КИС са запазени действащите до момента разпоредби съгласно Директива 85/611/ЕИО. Отговорността на банката депозитар може да бъде търсена от притежателите на дялове на КИС пряко или косвено чрез управляващото дружество. Във връзка с разпоредбите относно инвестиционните ограничения на КИС се предвижда разширяване възможностите на КИС, чиято държава по произход е Република България, да инвестират до 100 на сто в държавни ценни книжа, които отговарят на определени условия, при спазване на принципа за разпределение на риска. Със законопроекта се допуска по-голяма концентрация на инвестициите на КИС в едно лице, ако КИС цели възпроизвеждане на състава на индекс на акции или на облигации, признат за приемлив от заместник-председателя.

С оглед уеднаквяване на режима за разкриване на информация на ниво ЕС се въвежда задължение за КИС за представяне на два публични отчета - един за първото шестмесечие на финансовата година и един окончателен за края на съответната финансова година. В обхвата на ЗКИСДПКИ са включени и предприятия за колективно инвестиране, които не са колективни инвестиционни схеми по смисъла на Директива 2009/65/ЕО. Като такива предприятия ЗКИСДПКИ определя инвестиционното дружество от затворен тип и дружеството със специална инвестиционна цел по Закона за дружествата със специална инвестиционна цел. Още информация маже да намерите в законопроекта.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
          но пък има потенциал за големи печалби..
          Хм, а също така има потенциал и за големи загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
            15 минути без сделка на БФБ
            Нищо ново

Коментар

• 15 минути без сделка на БФБ

Коментар

• Аууу Алъне Гл..........
                Виж вожда ти и тои мисли като теб.Но също е нездрав разсъдък за пореден път.
                Вместо да помагат на правителството,тия по подобие на комунистите социалисти,е оказаха врагове на България последните 2г.
                И как така вече политически трупове,така нагло си дават мненията за реалността,които те самите изграждат.Като на лечение в психодиспанер са.
                ахха
                Досега,конструктивна опозиция не е имало и няма да има.Докато има такива мангали и всякакви елементарни прасета.

"И. Костов: Вървим към депресия"

Костов върви към медал от Русия за изпълнение на поставените задачи последните 20-тина години.ахахх
                Костов тази депресия е в главата ти и няма лекуване от нея.За последните две години нищо ли положително няма,в тази страна,че да се похвалим,малоумни болни политически прасета.От вас толкова,само лайна.

Last edited by модератор; 06.07.2011, 12:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от bse sell-off Разгледай мнение
                  Не забравяйте сигнала на борсата от началото на годината.....мисля, че след добра корекция виждаме пренареждане и май сме в момента на обрата...
                  Ще ти дам един съвет... Не гледай на БФБ, като някой форекс индекс... Тук е мътна и кървава, но пък има потенциал за големи печалби..
                  Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Не забравяйте сигнала на борсата от началото на годината.....мисля, че след добра корекция виждаме пренареждане и май сме в момента на обрата...

Коментар

• Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
                      Аз съм нов и не разбирам много, но не мога да разбера защо имаш толкова много мнения и всички негативни, също така ми е любопитно в коя ТВ работиш и като какъв? Давам за пример БРЕФ /това е просто 1 пример, ако искаш ще ти дам още десетки такива на БФБ/- какво пране виждаш в наемите от НР и Бриколаж, или и те са част от "голямото БГ пране"!? Сигурно си прав за някои определени компании, но моля те не обобщавай така хамалската за всички. И според мен е въпрос на интелект когато отхвърляш дадена възможност, в случая за печелене на пари, да дадеш по-добра алтернатива - моля те сподели такава, просто за да може думите ти да бъдат градивни, а не просто поредните глупости от някой си ..........
                      Недей да спориш с Пепи, а му дай 30 000 лева за доверително управление...
                      Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Оптимизъм на БФБ !!! 0.1

[QUOTE=първи стъпки;1059116583]
                        Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение
                        Алтернатива ли? QUOTE]

Първо искам да ти благодаря за бързия отговор. Вече съм си отворил сметки, но не мисля да инвестирам във Форекс - просто имам познати загубили много пари там, а и там има доста а-логични неща, а когато в дадена инвенстиция липсва логика за мен се нарича хазарт, а не инвестиция. Инвестирам скромни суми и мисля да ги увеличавам с времето на БФБ защото показатлите на отделни компании са изключително добри, а и защото все пак ние носим отговорност за БГ, не може само да имаме претенции за нещо по-добро, а в същото време да не правиме нищо. Относно чуждите компании и индекси просто нямам нужното време да им следя отчетите, ОСА и т.н - твърде много са
                        Щом имаш излишни скромни суми за губене - губи си ги.
                        Аз и Ние не носим никаква отговорност за нищо. Но ако ти се чувстваш отговорен за нещо......
                        Трябва винаги да имаш претенции щом инвестираш парите си в нещо.
                        Но очевидно наистина стъпките ти са първи.

Коментар

• [QUOTE=Алън;1059116581]Алтернатива ли? QUOTE]

Първо искам да ти благодаря за бързия отговор. Вече съм си отворил сметки, но не мисля да инвестирам във Форекс - просто имам познати загубили много пари там, а и там има доста а-логични неща, а когато в дадена инвенстиция липсва логика за мен се нарича хазарт, а не инвестиция. Инвестирам скромни суми и мисля да ги увеличавам с времето на БФБ защото показатлите на отделни компании са изключително добри, а и защото все пак ние носим отговорност за БГ, не може само да имаме претенции за нещо по-добро, а в същото време да не правиме нищо. Относно чуждите компании и индекси просто нямам нужното време да им следя отчетите, ОСА и т.н - твърде много са

Коментар

• Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
                            Аз съм нов и не разбирам много, но не мога да разбера защо имаш толкова много мнения и всички негативни, също така ми е любопитно в коя ТВ работиш и като какъв? Давам за пример БРЕФ /това е просто 1 пример, ако искаш ще ти дам още десетки такива на БФБ/- какво пране виждаш в наемите от НР и Бриколаж, или и те са част от "голямото БГ пране"!? Сигурно си прав за някои определени компании, но моля те не обобщавай така хамалската за всички. И според мен е въпрос на интелект когато отхвърляш дадена възможност, в случая за печелене на пари, да дадеш по-добра алтернатива - моля те сподели такава, просто за да може думите ти да бъдат градивни, а не просто поредните глупости от някой си ..........
                            Алтернатива ли? Отваряш си сметка пти който и да е прокер и почваш да търгуваш на Форекс, или който и да е индекс и акциите листнати на съответната борса. Но БФБ е най-големия шит от всеки който съм виждал до сега, а уверявам те - виждал съм всякакви шитове.

Коментар

• Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение
                              БФБ е мутренско-олигархична схема за пране на пари,

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                                нека дянков да подари БФБ на някой сериозен европейски играч и ще видим...
                                Ама ти не разбираш ли, че никой неще БФБ не да му го подаряват, а и пари да му дават ?
                                Това е мутренско-олигархична схема за пране на пари, но не и за трансформация на капитали !!!

Коментар

Working...
                                X