IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив 1 до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
    С това отпада твърдението, че се опитват тихомълком да си увеличат дела чрез новата емисия. Остава втората възможност - нужда от пари. Затова ще се опитат да баламосат публиката. Само че данните хич не са толкова бомбастични, Иво Орозов го каза.
    Очевидно дребните инвеститори няма да участвуват, а едрите трудно ще ги омагьосат с такива трикчета. Така, че за мене целта остава неясна

Коментар

• Първоначално изпратено от Борис Разгледай мнение
      Не ви ли е съмнително, че баш сега решиха да дават месечни данни? И дали това ще е вече тенденция или ще се пави само когато данните са добри или се набира капитал?
      А, на мен ми е съмнително, това че тримцата - Борис, Батя и Хосе, обърнахте палачинката, след като продадохте.
      Да не би да свършихте кеша за балонизиране на Свилоза, Топливо и още някоя от "пакетните" позиции, че опряхте до зарибяване на останалите да продадат и да ви вършат черната работа там, наденвайки се по върховете?
      Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от NOK Разгледай мнение
        Що си с шапка ...... - що си без шапка ......

Явно толкова сме свикнали с "публичния" статут на повечето БГ компании, че когато някоя от тях прилага добри корпоративни практики, започва да и се гледа с недоверие
        +1
        По тази логика всички трябва да разпродадат дружествата от групите на Стара Планина и Монбат...

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
          С това отпада твърдението, че се опитват тихомълком да си увеличат дела чрез новата емисия. Остава втората възможност - нужда от пари. Затова ще се опитат да баламосат публиката. Само че данните хич не са толкова бомбастични, Иво Орозов го каза.
          Вземи пак прочети малко по-надолу за разликата между фасула и краставицата

Коментар

• Първоначално изпратено от Борис Разгледай мнение
            Не ви ли е съмнително, че баш сега решиха да дават месечни данни? И дали това ще е вече тенденция или ще се пави само когато данните са добри или се набира капитал?
            Що си с шапка ...... - що си без шапка ......

Явно толкова сме свикнали с "публичния" статут на повечето БГ компании, че когато някоя от тях прилага добри корпоративни практики, започва да и се гледа с недоверие

Коментар

• С това отпада твърдението, че се опитват тихомълком да си увеличат дела чрез новата емисия. Остава втората възможност - нужда от пари. Затова ще се опитат да баламосат публиката. Само че данните хич не са толкова бомбастични, Иво Орозов го каза.

Коментар

• Не ви ли е съмнително, че баш сега решиха да дават месечни данни? И дали това ще е вече тенденция или ще се пави само когато данните са добри или се набира капитал?

Коментар

• Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнение
                  Ико, прав си - 13 - 12.9 - 11.1% е силно възходяща редица. Само не хващам от краставици ли, фасул ли .....И пак казвам, че очаквам ръста да се увеличи. Проди, както повечето случаи съм съгласен с теб

Иво, дано някой икономист се намеси тук, защото явно аз не мога да го обясня добре.Мисля, че го разбирам, но явно нямам способностите, за да мога да го обясня и на другите.

Правя последен опит и ако не стане, здраве да е

В статиято по-долу имаме данни за продажбите на холдинга за Януари месец 2011.Оцветил съм ги в червено!
                  това е ключовият момент тук, че става дума за Януари!
                  Всеки месец ще го наречем и по още един начин, за да е ясно, какво с какво сраняваме!
                  ако вземем за база два месеца, да речем Януари и Септември то, януари ще бъде краставицата така да се каже, а септември ще бъде фасулът!
                  За да имаме каквато и да е коректност на каквито и да е сметки, аз мисля,че ние трябва да сравняваме сравними неща.
                  И затова, ние ще сраняваме фасул с фасул /септември със септември/ и януари с януари /краставици с краставици/

През Януари 2010 година Еврохолд са продали 122 автомобила
                  През Януари месец, 2011 година, Еврохолд са продали 162 автомобила!

Тоест, за една календарна година, Еврохолд има ръст на продажбите в размер на 32.8%.
                  Което води след себе си и до следното събитие:

Пазарният дял на компанията за първия месец на настоящата година се е повишил до
                  11.1% спрямо 10.5% за месец януари на миналата година
                  .
                  Тук е ключовия момент, тези проценти на дял от пазара в размер от 11.1%, са на база на януари 2011.Тоест, сранняваме Януари 2010 с януари 2011 и ето ти повишение при продажбите на Еврохолд в размер на 32.8 %, което се измерва с нарастване на дела в целият пазар в размер от 0.6%.Тоест, от 10.5% до 11.1%.

Това което ти цитираш от Дневник са данни към полугодието .
                  Нека, за да стане по-ясно, да кажем, че ти цитираш данни за месец Септември 2010 година.Или, ти цитираш даннни за фасула.
                  Данните за фасула през 2011 все още нямаме/за полугодието на 2011 или както горе го опростих, за септември 2011/ и ние не можем да направим коректното сравнение.
                  Ти в момента правиш сравнение между краставици и между фасул.Точно заради това, тези проценти които си ги сложил не са коректни.Ако тенденцията се запази в сегашният си вид /32% ръст на продожбите/ това ще доведе до още по-сериозен ръст към деветмесичието/фасула/ и тогава, тези данни коъто ти цитираш, и недовалстваш, ще бъдат по-добри.

Според мен, още в статията в дневник, ако я бе прочел по-внимателно, щеше да схванеш идеята

ето и я нея

Автомобилният холдинг, който представлява 11 автомобилни марки, отчита 1111 продажби за полугодието, което му отрежда пазарен дял от 13% срещу 10.5% година по-рано. Само за месец юни "Авто Юнион" е увеличил продажбите си с 26.5% спрямо май, докато пазарът е нараснал с малко над 11%. Според Хаджиев една от причините за добрите резултати е предлагането на съвместни продукти с останалите направления в "Еврохолд България" – застраховане и лизинг. За всеки автомобилен бранд е разработен лизинг съвместно с "Евролийз ауто", отбелязва Хаджиев.

Виждаш ясно, че там се сранвява фасул с фасул.Продажби към полугодие 2010, към продажби за полугодие 2009.

Първоначално изпратено от petergos Разгледай мнение
                  За месец януари 2011г. автомобилният холдинг от групата на Еврохолд България –
                  Авто Юнион реализира продажби на 162 броя нови автомобили, което е с 32.8%
                  повече спрямо месец януари 2010, когато броят продадени автомобили е 122.
                  Пазарният дял на компанията за първия месец на настоящата година се е повишил до
                  11.1% спрямо 10.5% за месец януари на миналата година
                  .
                  Общо за пазара на нови автомобили в България продажбите за месец януари
                  2011година възлизат на 1464 броя. Продажбите са се увеличили с 26.2% в сравнение с
                  реализираните 1160 продажби през съпоставимия период на 2010 година. За трети
                  пореден месец автомобилният пазар в страната регистрира ръст на продажбите на нови
                  автомобили спрямо съответния месец на предходната година. Данните показват
                  устойчива тенденция за постепенно възстановяване на пазара на нови автомобили в
                  страната след продължителните спадове, регистрирани през последните две години

Ако вземем данните за продажби към полугодието на 2010 от Дневник / 1111 броя автомобили/ и ако прибавим едни 30% ръст за полугодието към 2011 / тогава вече ще може да сравняваме фасул с фасул,тоест с данни към полугодието на 2010 година/, ще видим, че данните които ще дойдат след половин година ще са грубо в размер на 1500 автомобила.Което оставям на теб да го сметнеш, дали ще е по-малко от 13% или ще повече.

Ако греша, нека икономистите в темата ме поправят.

Имам акции и не давам никакви препоръки.

Коментар

• Кривата май се обръща ...бизнес цикълът също ....
                    Имаше една песен "Не може вечно да вали ...'
                    Оставям на вас да си я перефразирате:
                    "Не може вечно да к......а ...."

Не е препоръка за нищо, камо ли за панически покупки утре сутрин

Коментар

• Ико, прав си - 13 - 12.9 - 11.1% е силно възходяща редица. Само не хващам от краставици ли, фасул ли .....
                      И пак казвам, че очаквам ръста да се увеличи. Проди, както повечето случаи съм съгласен с теб

Коментар

Не е толкова добра. Пазарният дял на 9-месечието е бил 12,9%.
                        Скачат повече от пазара, това е добре

Добрата новина е, че пазарът се възстановява като цяло, тъй като един търг на месечна база може яко да подлъже, ако гледаме конкретен дистрибутор и за мен тенденцията в сектора е по-важна.

А наистина добрата новина е че уважиха дребните инвеститори с публикуването на месечни данни.

При това много добре знаят че в момента дребният няма средства според техните мащаби и не е цел на ухажване!

Коментар

Никак не се радвам, но си е истина. За 1/2 на 2010 са на 13%(http://www.dnevnik.bg/pazari/compani...as_se_zabavia/), на деветмесечието 12.9, сега ....
                          Разликата м/у 13 и 12.9 е пренебрежима, но тенденцията не ми харесва.
                          А че ще има ръст - това не го коментирам. Даже смятам че второто тримесесечие ще е по-сериозен, да не говорим за третото.

Иво, нека да сраняваме краставици с краставици и фасул с фасул!
                          Аз съм доста критичен тук, но днешните резултати са много добра новина.

Все пак, тук сравняваме Януари с Януари, а не Януари с Декември или Септември.
                          Говорим за Януари, месец който не е сред силните месеци, по-скоро е от много слабите.
                          Ако тази тенденция се запази и през силните месеци, то ще има повод за радост от добрите отчети който се задават.

Да се надяваме,че и цените на акциите ще ни зарадват скоро.

Първоначално изпратено от petergos Разгледай мнение
                          За месец януари 2011г. автомобилният холдинг от групата на Еврохолд България –
                          Авто Юнион реализира продажби на 162 броя нови автомобили, което е с 32.8%
                          повече спрямо месец януари 2010, когато броят продадени автомобили е 122.
                          11.1% спрямо 10.5% за месец януари на миналата година.
                          Общо за пазара на нови автомобили в България продажбите за месец януари
                          2011година възлизат на 1464 броя. Продажбите са се увеличили с 26.2% в сравнение с
                          реализираните 1160 продажби през съпоставимия период на 2010 година. За трети
                          пореден месец автомобилният пазар в страната регистрира ръст на продажбите на нови
                          автомобили спрямо съответния месец на предходната година. Данните показват
                          устойчива тенденция за постепенно възстановяване на пазара на нови автомобили в
                          страната след продължителните спадове, регистрирани през последните две години

Коментар

• Никак не се радвам, но си е истина. За 1/2 на 2010 са на 13%(http://www.dnevnik.bg/pazari/compani...as_se_zabavia/), на деветмесечието 12.9, сега ....
                            Разликата м/у 13 и 12.9 е пренебрежима, но тенденцията не ми харесва.
                            А че ще има ръст - това не го коментирам. Даже смятам че второто тримесесечие ще е по-сериозен, да не говорим за третото.
                            Last edited by Иво Орозов; 10.02.2011, 23:27.

Коментар

Не е толкова добра. Пазарният дял на 9-месечието е бил 12,9%.
                              Майтапиш се нали?
                              МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Не е толкова добра. Пазарният дял на 9-месечието е бил 12,9%.

Коментар

Working...
                                X