IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив 1 до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хана е малко чешит, но когато е прав, прав е.
    Да се обсъждат тук цени от 93-94 ст. е смешно. Справедливата стойност на акцията дори в сегашната депресивна ситуация е поне 3-4 лв. Всичко по-долу е подарък от един свръхнеефективен пазар!

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
      айде, кой смелчага ще обере 40к акции до 94 стинки че след тва... не се знае, знае ли се ))
      как пък не, ха ха ха

Коментар

• айде, кой смелчага ще обере 40к акции до 94 стинки че след тва... не се знае, знае ли се ))

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
          Интервюто с Ален Буска, което изтрихте не е налично в мрежата. Имам го защото съм абониран да получавам бюлетин от една медия. По тази причина не мога да поместя линк. Тъй като считам, че съдържа интересна информация, която може да заинтересува някои от четящите форума, моля за препоръка как да го публикувам без да ви нараня.
          Файл : Interviu cu Alin Iulius BUCSA.doc

Линк за сваляне : http://dox.bg/files/dw?a=24f889474a
          Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от Valuator Разгледай мнение
            Не е като да няма ръст и потенциал, но както и при ЦКБ тук ще продължи да е тегаво. От една страна големи очаквания, от друга големи разочарования, по средата кофти конюктура, проблемен фундамент и переспективи, в съчетание с по-голяма ликвидност, която предразполага към реализиране на печалби при постигане на 10-на % доходност.
            Привет Valutator, да ми говориш за проблемен фундамент при положение че цена балансова е 0.3, а п/с е 0.15.. е просто нелепо. За реалните активи, че са повече, е друга бира, но да не задъбаваме.

Това п/с 0.15 не идва от въздуха, нали. Хората си задържаха и дори увеличаха продажбите, криза не криза, яко ударени сектори и т.н., справка отчетите на лизинг и дилъри на коли в сравнение с това те как се справят.

Върнаха за година повече дълг отколкото им е капитализацията в момента и все толкова им е кеша... Да не говорим че яко се меша в главите на някои анализатори истински дълг и лизингов бизнес. На практика те са с повече от приличен дълг към момента.

Извинявай, но имам чувството, че родните анализатори ги бива отчасти да сметнат производствено предприятие, че това са учили в училище и дотам, не казвам че съм по- добър, просто така ми се струва. А и те какво смятат, май няма много общо в момента с цените, тук да речем е сравнително сложно, но има дружества дето е 2+2

Глобул дадоха само преди 2 години за 20% от застрахователния им бизнес 50 мил. или колкото е капитализацията на целия им бизнес в момента. Като фундамент от тогава са доста по-добре, като среда не, но като тенденция за среда със сигурност пак по-добре. Явно фундамент е нещо от което хора като тях не разбират, имали бол пари един вид

Карай, от теб имам какво да науча и не го приемай като заяждане, а като мнение, при това пристрастно, предвид че съм скромен акционер.

ПС а тезата че имаме пазар и дребните прибират печалби от 10% на 90 стотинки и натискат цените, просто не вярна. Има и такива, но са малко и почти не влияят на търговията, основните акции под лев не са купени от спекуланти на дребно. И както и при другите ликвидни не те движат цените.

Поздрави
            Last edited by prodigal; 06.08.2010, 08:48.

Коментар

• Егати, мислех че това хейтърче ОК нарочно манипулира, а то излиза че просто е тъпо момчето. При това и не възприема безбройните ви уроци. Няма смисъл да му обяснявате повече, безнадежден случай е

Коментар

• Пробвай на лични

Коментар

• Интервюто с Ален Буска, което изтрихте не е налично в мрежата. Имам го защото съм абониран да получавам бюлетин от една медия. По тази причина не мога да поместя линк. Тъй като считам, че съдържа интересна информация, която може да заинтересува някои от четящите форума, моля за препоръка как да го публикувам без да ви нараня.
                  Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Не е като да няма ръст и потенциал, но както и при ЦКБ тук ще продължи да е тегаво. От една страна големи очаквания, от друга големи разочарования, по средата кофти конюктура, проблемен фундамент и переспективи, в съчетание с по-голяма ликвидност, която предразполага към реализиране на печалби при постигане на 10-на % доходност.
                    Last edited by Valuator; 05.08.2010, 23:27.

Коментар

• И сега как да не те държи параноята? След сесията на всички компании се скриват офертите купува- продава. Остават само най- високата продава и най- ниската купува. Обаче при Еврохолд се виждат и в момента- рехаво търсене и голямо предлагане!
                      Днес един колега в Оптимизма коментираше "тапите", но не ми отговори как ги разбира на БФБ.
                      Не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
                        То според отчета в Етропал имат даже 52%, а не 62%, както пише в екселския файл. Така че делът им намалява с 5 или с 15%, в зависимост от това на кой шийт вярваме повече.
                        На Продигал не мисля да отговарям. Под нивото ми е. Съпоставяне на различни периоди...
                        като събереш акциите на еврохолд,еврофинанс,евролииз,евроинс,евроинс РУ ще видиш, че еврохолдците притежават доста над 52%

успех
                        Last edited by bertram; 05.08.2010, 18:59.
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• То според отчета в Етропал имат даже 52%, а не 62%, както пише в екселския файл. Така че делът им намалява с 5 или с 15%, в зависимост от това на кой шийт вярваме повече.
                          На Продигал не мисля да отговарям. Под нивото ми е. Съпоставяне на различни периоди...

Коментар

Старком са продали над 400 000 акции през второто тримесечие. Логично, как няма да продават на тия цени.
                            Сигурен бях че ще изръсиш някой бисер по въпроса, едвам си дочакал отчета да си кажеш рецитала

Хайде като ги плещеше тези преди година може и да не си знаел че манипулираш, ама онзи ден ни обясняваш до бройка колко ЕУБГ имал Евроинса, а сега се правиш че не знаеш кой взел кой продал, не така..

По методологията на БФБ за маржин покупки и къси продажби:
                            на 04.01.2010 Free float е 26,54
                            на 03.08.2010 Free float е 23.62

Тоест е намалял е с 1.8 мил. акции, я ни обясни как става номера

ПС Имаш още едно стихче от рецитала, да не си го пазиш за след като се разгори спора
                            Last edited by prodigal; 05.08.2010, 16:11. Причина: уточнение

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
                              Стига се занася. Много добре виждаш какво става след това.
                              До тук бях с уроците.
                              Ми да си оправят отчета тогава. Хем се забавиха, хем и неточен.

Коментар

То е от 18 юни. Отчета е от 30 юни.
                                Стига се занася. Много добре виждаш какво става след това.
                                До тук бях с уроците.
                                Не-заслужил инвеститор

Коментар

Working...
                                X