IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив 1 до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
    Ами гледам тука един собствен капитал от близо 200 милиона и едни 400 милиона кредити. Всичко това струва само 55 милиона. Ама като не знам за какво са похарчени тези 600 милиона и каква му е стойноста към днешна дата как да имам акци. Затова и питах тук във форума и се надявах някой да ми обясни
    Привет Алонсо,

Това със задълженията е любима мантра когато стане дума че активите са за над 10 лева на акция.

Накратко, Общо задължения към 31 март са 306 милиона (спрямо 348 мил. миналия март) , от които банкови и облигационни заеми за 220 мил.
    Срещу тях освен всички активи седят Общо вземания за 254 мил. от които по финансов лизинг над 1 година 108 мил и Вземания от клиенти и доставчици 96 мил.

Наличност в касата и по банкови сметки 45 мил.

По принцип лизинга трябва се разглежда отделно, там се надявам да започнат да нарастват Вземанията и респективно задълженията.

От целия холдинг Единствено на Автото са му в повече задълженията в резултат на придобиването преди година и нещо, доста кратък и не особено добър период за сектора, за да почнат да ги чистят. Все ще ги оправят и тях

Та така..

Поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от bfb_amatior Разгледай мнение
      начина по който пишеш тук ме прави почти убеден, че покупките ти миналата година са били виртуални.

значи може миналата година да си купил тук на 90ст, а сега да пишеш така...това говори, че или тогава или сега си лъгал, защото положението на холднига не се е влошило.

лека нощ
      личи си, че си аматьор. аз сантименти нямам към нито една акция. спекулативно съм готов и сега да влеза в тази позиция, стига да намеря смисъл
      а и като съм влизал не съм писал глупости какво бляскаво бъдеще я очаква и как ще я държа следващите 10-15 години. аз ясно бях посочил: с 20% от парите си оперирам суперкраткосрочно и спекулативно. случвало се е да държа акции и по няколко дни само.
      айде, успешен ден на всички и на холдинга!!!

Коментар

Да това го разглеждах и то няколко пъти. Да вземем например бизнеса им с продажба на автомобили. Значи има да предположим два основни вариянта. Първият е да имат автомобили за примерно 50 милиона на склад и да са под наем в шоурумите си, а вторият е да имат собствени шоуруми и автомобилите вътре да са на консигнация. В момента има голям спад в продажбите на нови автомобили, но при втория вариянт след излизането от кризата ( не се обвързвам със срок) ще са много добре защото това затруднение ще е времено, тоест в момента няма печалба но това не означава че няма да има след време. Обаче ако да кажем са на вариянт 1 няма да е много добре работата. Хем наеми да плащат, хем да им се обезценяват активите и стоката. Това е много образно казано и едва ли са вариянт 1, но смятам че човек трябва да има повече информация тук за да вземе инвестиционно решение. Просто има прекалено много неизвестни в уравнвнението и аз съм пас засега
        Ами варианта е 1.
        Начина по който се работи с дистрибутори по целия свят е един и същ. Особено големите компании. Едно от важните условия при работе с големи компании е да покриваш някакви норми на годишни обороти - т.е. трябва да купиш стока над определен минимум за да си представител за региона.
        Ама как звучи само 50 млн на консигнация, а?

ПС
        Берта, кажи колко е пазарния дял най-накрая.
        А също кажи колко голям е пазара.

Коментар

• Обаче смятам че днес имаш повод да празнуваш като гледам какво се случва по една друга позиция Искренно се радвам за теб и ти пожелавам много такива успехи и занапред.
          бъди здрав и щастлив най-вече
          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Да това го разглеждах и то няколко пъти. Да вземем например бизнеса им с продажба на автомобили. Значи има да предположим два основни вариянта. Първият е да имат автомобили за примерно 50 милиона на склад и да са под наем в шоурумите си, а вторият е да имат собствени шоуруми и автомобилите вътре да са на консигнация. В момента има голям спад в продажбите на нови автомобили, но при втория вариянт след излизането от кризата ( не се обвързвам със срок) ще са много добре защото това затруднение ще е времено, тоест в момента няма печалба но това не означава че няма да има след време. Обаче ако да кажем са на вариянт 1 няма да е много добре работата. Хем наеми да плащат, хем да им се обезценяват активите и стоката. Това е много образно казано и едва ли са вариянт 1, но смятам че човек трябва да има повече информация тук за да вземе инвестиционно решение. Просто има прекалено много неизвестни в уравнвнението и аз съм пас засега

Коментар

• Здравей Алонсо,

общо взето срещу въпросните мангизи седи една дума дето за троловете е без смисъл, но иначе носи много смисъл.

ПАЗАРЕН ДЯЛ

офиси, земи , фабрики са на тезгяха.
              остава същината на бизнеса
              коли,лизинги,застраховане и еврофинанса.

малее тия тролове така са ср..и ,че няма изчитане на темата

поздрави
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Ами гледам тука един собствен капитал от близо 200 милиона и едни 400 милиона кредити. Всичко това струва само 55 милиона. Ама като не знам за какво са похарчени тези 600 милиона и каква му е стойноста към днешна дата как да имам акци. Затова и питах тук във форума и се надявах някой да ми обясни
                Тоя въпрос го задай на проди и компания.
                Аз лично гледам крайни показатели.

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                  Е благодаря за съвета, но не смятам да се възползвам. А изглежда неслучайно нямаш акции тук.

А и след година... я холдинга, я на холдинга акционерите...

Коментар

• Първоначално изпратено от споменЪ Разгледай мнение
                    удари на камък нещо
                    нито живея под наем, нито имам ипотека - ЦКР-то ми е чисто като сълзица
                    завалийката тръгнал да на мисли нас по банките - аз не знам за банка, която да е намалила заплатите на служителите си, а и редовно ги дават, че и бонусите не са спрели - пак дават. нас не ни мисли . докато има балъци, ние винаги ще сме си ок. а балъци ще има докато свят светува

за раздразнението мисля, че е ясно - моето присъствие те провокира да пишеш. очевадно е, че аз те дразня
                    ама споко, аз съм трън в очите на всички некадърници - говорих им аз, предупреждавах ги, че се задава не виждана икономическа криза. още при софикс 1500-1600 им пишех, че ще има спускане до 700 - те не та не: мошеник, апокалипсос, платен драскач, какво ли не бе
                    пеньо, разкажи сега дал имаш в момента съквартирант или търсиш нов

обикновенно като останеш сам в квартирата си започваш да пишеш във форума, а когато си имаш компания /съквартирант/ не се вясваш с месеци тук

пеньо, как така пишеш за спад още при 1500-1600 като първия ти пост е при софикс 1350 ?

пенчо, толкава лъжи в един пост само ти можеш да сътвориш...

Коментар

Е благодаря за съвета, но не смятам да се възползвам. А изглежда неслучайно нямаш акции тук.

явно е, че само плямпаш.

Коментар

Ами например можеш да постъпиш така. Тука има много хора с акции които не смятат да продават скоро. Аз ако бях сигурен че ще паднат на 40 стинки примерно, най вероятно щях да взема назаем акции с 5% годишна лихва в акции да кажем (разбира се с подходящото финансово обезпечение) Сега ги махаш и след година ги купуваш на половин цена и си 100% горница. Лоша доходност ли е За съжаление тук нямам акции, но ако имах щях да ти го предложа

Коментар

Ама не може къси на бефебе! А и милионите на бефебе ги правеха едни други, мажовци им казваха. А останалите са "инвеститори".
                          Ами например можеш да постъпиш така. Тука има много хора с акции които не смятат да продават скоро. Аз ако бях сигурен че ще паднат на 40 стинки примерно, най вероятно щях да взема назаем акции с 5% годишна лихва в акции да кажем (разбира се с подходящото финансово обезпечение) Сега ги махаш и след година ги купуваш на половин цена и си 100% горница. Лоша доходност ли е За съжаление тук нямам акции, но ако имах щях да ти го предложа

Коментар

Ама не може къси на бефебе! А и милионите на бефебе ги правеха едни други, мажовци им казваха. А останалите са "инвеститори".
                            И тъпаци - факушкарници, гледат филма и злобясват.

Коментар

Виж, не искам да те обидя, но има една приказка че само глупака е сигурен. Умният човек никога не е сигурен. А ти ако си толкова сигурен защо не скъсяваш еврохолда? Милиони ще направиш

Коментар

Няма смисъл да се дърляме и обиждаме.
                                За всички нормални хора е очевидно, че от еврохолда скоро ще остане само холда...

Най-добрия съвет към акционерите е да си искат акциите налични, да ги отпечатат в Белово, та поне да послужат за нещо...
                                Виж, не искам да те обидя, но има една приказка че само глупака е сигурен. Умният човек никога не е сигурен. А ти ако си толкова сигурен защо не скъсяваш еврохолда? Милиони ще направиш

Коментар

Working...
                                X