IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив 1 до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
    Да - 31.08.2010 е много отдавна.
    В търговския регистър е 31,12,2009. Което си е минала история. А нямам стимул да тръгвам да търся под камъни и листа отчети. Виж ако се продаваха на късо сигурно щях да си дам този зор.

Това което са дали на борсата не става и за чеп за зеле
    Last edited by ravnovesie; 09.09.2010, 22:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      той последния им доклад е от доста отдавна, като се има в предвид как се движат нещата. И все пак гледам гледам и не виждам - освен че видях при кого са застраховани - та и другото им основното дружество да страда - то затова и не е готино да се овързват като свински черва.
      Да - 31.08.2010 е много отдавна.
      Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от ikonomika.bg Разгледай мнение
        Аз пък гледам Албенката и се чудя,какво ли ще се случи с цената и, ако започнат да вадят манган в оброчище
        Аз в акции не се влюбвам Нищо не държа толкова дълго че да трябва да се надъхвам за да го държа. Щом не се движи според очакванията аз не се движа с него

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
          Ми що не вземеш да погледнеш последния Доклад за дейността на Евролийз?
          той последния им доклад е от доста отдавна, като се има в предвид как се движат нещата. И все пак гледам гледам и не виждам - освен че видях при кого са застраховани - та и другото им основното дружество да страда - то затова и не е готино да се овързват като свински черва.

Коментар

Сега точно за това взех и да го гледам - гледам цената много паднала - мисля си то бива то може ама над 90% си е доста. И въпреки това пак не ми харесва комбинацията
            Аз пък гледам Албенката и се чудя,какво ли ще се случи с цената и, ако започнат да вадят манган в оброчище

Коментар

• EUBG

Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
              има обаче и хора, които се опитват да видят светлина в края на тунела
              http://yfrog.com/n3pjatnichnyedemotivatoryj

Коментар

• Много ми е интересно от консолидирания за 06.2010 гледками само текущи вземания и задължения след тези продажби какво ще е уравнението според вас и да няма изненадани какво стана с печалбата след някои друго тримесичие...

И това без оперативната +....
                Не се бъзи-кай !!!

Коментар

• ...ц-ц-цц, ей го на другия избушеняк...как само са се подредили-пътя, па след него вие!
                  Колко ли народ изгоря днес покрай новината за "кухата продажба", баси срама немате, а гледам и все "разбирачи" сте се събрали...
                  自由西藏

Коментар

Разбира се може би точно информацията за лошите си вземания са решили че е маловажна - но дали от това следва че нямат лоши вземания или просто спестяват на инвеститорите в еврохолд истината.
                    Ми що не вземеш да погледнеш последния Доклад за дейността на Евролийз?
                    Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Поправете ме ако греша, но според вас, господа анализатори без интерес и без акции в това дружество,излиза, че било по-добре да не продават дружествата които са продали, така ли?

Или аз не съм разбрал добре?

Тоест, тези 25 милиона ви се виждат малко или тези 25 милиона ви се виждат много?

Обяснете ако обичате като за първокурсник по икономика

"Еврохолд България" е сключил предварителни договори за продажба на всичките си производствени дружества, които не са свързани с основната му дейност, съобщиха от компанията. Общата стойност на сделките е 40 млн. лв., част от които обаче са дългове, затова холдингът ще получи 25.5 млн. лв. Очаква се продажбите да бъдат приключени до края на месеца, а парите от тях ще се използват за погасяване на дългове.

"Еврохолд" ще продаде целият си дял от производителя на медицински консумативи "Етропал" за 10.4 млн. лв. Това прави по 2.08 лв. за акция, а борсовата им цена в момента е 2.19 лв. Дружеството се продава в пакет с дяловете в сертифициращото "Евротест контрол", "Изток Плаза" и "Еврохотелс", което държи хотел "Ела" в Боровец. В пакета влиза и миноритарен дял от "Пластхим", производител на полипропиленови опаковки. Общо за целият пакет в холдинга ще влязат 21 млн. лв., при обща стойност на сделката 34 млн. лв. Останалите пари до нея са дългове на предприятията.

Още 51% от производителя на пластмасови опаковки и матрици "Формопласт" - Кърджали ще бъдат продадени за 4.4 млн. лв., като в договора има и възможност след време да се продадат и останалите акции. "Геоенергопроект", което е собственик на изграждащата се малка водноелектрическа централа "Етрополе", е продадено за 1.3 млн. лв., като новият собственик ще поеме и дълговете на дружеството.

С парите от сделките "Еврохолд" планира да погаси 35.4 млн. лв., част от които са задължения на продаваните дружества, които ще се прехвърлят към новия собственик. Освен това разходите за лихви на целия холдинг ще намалеят с 3 млн. лв. годишно. От всички сделки нетният резултат в отчета на "Еврохолд" ще бъде 5.4 млн. лв. печалба, поясняват от холдинга.

Продаваните компании са донесли 7.3% от приходите му за първото полугодие, а активите им заемат 7 на сто дял от цялата група. След приключването на сделките "Еврохолд" ще остане само с основния си бизнес – застраховане, здравно осигуряване, лизинг, продажби на автомобили и инвестиционни услуги.

Коментар

• Аз още от както тръгна на борсата не ми харесваше цената, макар фундаментално да стоеше несравнимо по-добре от сега. Все не се случи да ми харесва цена и дружество наведнъж. Никога не съм купувал акции на еврохолд и за сега не изглежда, че ще променя това.

Сега точно за това взех и да го гледам - гледам цената много паднала - мисля си то бива то може ама над 90% си е доста. И въпреки това пак не ми харесва комбинацията

Коментар

• спомен,

на нас трудностите пред които е изправен холдинга, а и не само той са ни много по-ясни отколкото на теб. Това не е защото сме по-умни, а защото следим нещата изкъсо.

Ако цената тук беше над 5 кинта може да си сигурен, че щеше да чуеш от мен критични коментари и щеше да е нормално имайки предвид съотношението
                          пазарна капитализация / фундамент и бъдещи очаквания.

сега обаче при оценка на холдинга 50-60 милиона е нормално да оценим,че цената отразява най-черните възможни очаквания.

има хора като теб, на които винаги им се струва, че ще стане още по-зле - нормално вие сте мечките...има обаче и хора, които се опитват да видят светлина в края на тунела - демек бичетата.

за пореден път ти казвам кризата ще мине и тогава холдинг, който държи 15+% от пазара на коли , 4-5% от застахователния пазар в БГ и Румъния. + лизинга ... ще бъде оценен доста по-скъпо.

всичко опира до хоризонт и възможнсти

успех
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Ами елементарно защо го пиша. Защото колкото повече задълбавам в отчетите на еврохолд толкова повече не ми харесва. И за това ми е странно какво чак толкова виждат тези които го хвалят. Примем че мога и да бъркам и ще се радвам ако бъркам.Да кажем че ме кефи да виждам различно мнение. Но това което виждам е че просто никой не е задълбавал. Освен може би тези заради които цената се движи на югоизток. Но явно те не пишат тук.

Приказват се някакви повърхностни работи, които всеки лаик може да види във формите на комисията. Като дори там нещата са повърхностни.
                            Когато всичко беше перфектно в отчетите цената беше 9 лв. Сега не е перфектно и цената е 0,87 лв. Колелото се върти. Ти какво мислиш?
                            МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                              никой не казва че нещата са само цветя и рози, но не разбирам защо една групо от хора тука само плюят и рисуват нещата в черни краски...
                              хайде да има малко "равновесие"
                              Ами елементарно защо го пиша. Защото колкото повече задълбавам в отчетите на еврохолд толкова повече не ми харесва. И за това ми е странно какво чак толкова виждат тези които го хвалят. Примем че мога и да бъркам и ще се радвам ако бъркам.Да кажем че ме кефи да виждам различно мнение. Но това което виждам е че просто никой не е задълбавал. Освен може би тези заради които цената се движи на югоизток. Но явно те не пишат тук.

Приказват се някакви повърхностни работи, които всеки лаик може да види във формите на комисията. Като дори там нещата са повърхностни.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                                никой не казва че нещата са само цветя и рози, но не разбирам защо една групо от хора тука само плюят и рисуват нещата в черни краски...
                                хайде да има малко "равновесие"
                                а ти, кюмюрчо, берти, проди, порки не създавате ли подобно равновесие? аз от вас освен розови краски не съм видял нещо друго. така, че гледай малко по-обективно. и ако вашите мнения са силно субективни и пристрастни, то за нашите не може да се каже подобно нещо, понеже акции и възможни алтернативи бол - на БФБ и финансовите пазари като цяло не е само Еврохолда

Коментар

Working...
                                X