IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив 1 до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    здравей колега,
    имам и в евроинс (ако в холда имам Х пари, в инса имам Х/2 )

относно застраховането евроинс си е сам за себе си, а румънците са в холда през ЕИГ

поздтави и успех
    Това ми звучи малко като: "Купувам си акции на Меком, за да имам експозиция към Русия и Турция"...

Колко според вас струва холдинга? И по точно - колко струва застрахователния им подхолдинг, щом той е най-важния?
    Някой знае ли как работят? Дали имат underwriting profit или са добре само когато фондовия пазар е нагоре?

Повтарям - не се заяждам и не препоръчвам нищо. Наистина ми е интересно дали знаете какво купувате.

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero Разгледай мнение
      защо изобщо се занимава с холдинга?

Това не е препоръка, естествено.
      Просто не виждам логика в това да държиш акции на холдинг, чийто единствено печеливш актив (според мнението на пишещите тук) e застрахователно дружество, което обаче също е публично...
      Една от очевидните причини е защото им изглежда че зд не им изглежда евтино, а холдинга им изглежда така. Но то и да ги пита човек няма смисъл, защото просто не могат да оценят холдинга както трябва. А за застрахователното и да искат не могат да го направят, просто защото Евроинс не дава информация от която да бъде оценено както трябва.

Така колкото по-голяма мъгла са им отчетите толкова по привлекателно изглежда. точно обратно на логиката по света, а и у нас. но то може би затова последната жива секта на борсата ни е в тази позиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
        аз пък и днес си купих още малко!
        Застраховането се оправя - Задържаха дяла в Б-я, а в Румъния и Македония растем!
        Здравеопазването е с голяма переспектива. Онзи ден имах малко болежки и като гледам какви пари потроших - бих казал че с това застаряващо население парите тепърва ще идват!
        Вижте първите три автомобила в класацията за автомобил на годината 2011г. - Нисан, Алфа, Опел - ами и трите марки ги предлага холд-а, така че догодина, хм ще видим.
        Успех на всички!
        Aко кажеш и по колко бройки са продали - цена няма да имаш.
        Last edited by Факушкa; 02.12.2010, 16:19.

Коментар

• Точно така, прав е Берт. Купувайки Евроинс - купувате само българския инс.

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero Разгледай мнение

Естествено, остава въпроса защо толкова много хора са инвестирали Еврохолд, а не в Евроинс....
            Ако прогнозата на Бертрам е вярна и той е напълно убеден в думите си, защо изобщо се занимава с холдинга?

здравей колега,
            имам и в евроинс (ако в холда имам Х пари, в инса имам Х/2 )

относно застраховането евроинс си е сам за себе си, а румънците са в холда през ЕИГ

поздтави и успех
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
              Подчертал съм го, но поради каква причина надеждата е в застраховането? Какво ще застраховат? Какво ще лийзва лизинга, че да има някаква надежда там?
              ...
              Тук трябва да се съгласиш с човека - надеждата наистина е само в застраховането.

Естествено, остава въпроса защо толкова много хора са инвестирали Еврохолд, а не в Евроинс....
              Ако прогнозата на Бертрам е вярна и той е напълно убеден в думите си, защо изобщо се занимава с холдинга?

Това не е препоръка, естествено.
              Просто не виждам логика в това да държиш акции на холдинг, чийто единствено печеливш актив (според мнението на пишещите тук) e застрахователно дружество, което обаче също е публично...

Коментар

• аз пък и днес си купих още малко!
                Застраховането се оправя - Задържаха дяла в Б-я, а в Румъния и Македония растем!
                Здравеопазването е с голяма переспектива. Онзи ден имах малко болежки и като гледам какви пари потроших - бих казал че с това застаряващо население парите тепърва ще идват!
                Вижте първите три автомобила в класацията за автомобил на годината 2011г. - Нисан, Алфа, Опел - ами и трите марки ги предлага холд-а, така че догодина, хм ще видим.
                Успех на всички!

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                  Добро утро,

Отчета макар и да не ми хареса много е ок. Ясно е, че пазара на коли е сплескан и докато не се раздвижи икономиката не може да очакваме някакви чудеса от бизнеса с колите. 'Надеждата' е основно в застраховането и донякъде в лизинга.

Вчера са се изказали всички 'разбирачи' по темата, а някои по-няколко пъти. Изводът е един - пътя нагоре е все още свободен.

За съжаление на 'разбирачите' фалита се отлага

успешен ден
                  Подчертал съм го, но поради каква причина надеждата е в застраховането? Какво ще застраховат? Какво ще лийзва лизинга, че да има някаква надежда там?

Ако имаш време разбира се, кажи какво мислиш за това за което питах по-долу?

Иначе отчета е винаги ок последните две години (питай Проди )

Коментар

• Добро утро,

Отчета макар и да не ми хареса много е ок. Ясно е, че пазара на коли е сплескан и докато не се раздвижи икономиката не може да очакваме някакви чудеса от бизнеса с колите. 'Надеждата' е основно в застраховането и донякъде в лизинга.

Вчера са се изказали всички 'разбирачи' по темата, а някои по-няколко пъти. Изводът е един - пътя нагоре е все още свободен.

За съжаление на 'разбирачите' фалита се отлага

успешен ден
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Чудно ми е, дали сегашната капитализация е по-ниска от активите на холда?
                      чудно ми е с това хубаво тяло защо нямаш клиенти по това време и се опитваш да пишеш за неща от които наистина не разбираш

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                        Какво ти пука, ти нали продаде твоите "умрели котки" на 78 ст., с 10 ст. печалба. Или сега ти е тъпо?
                        Запиши си го на челото, за го четеш в огледалото - на 82 стинки, купени на 68. Колкото толкова, доволна съм. Не чаках много, защото никакви чудеса не може да се очаква от една умряла котка. Гаки беше красноречив. Генералът е строг, но справедлив.
                        Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

Чудно ми е, дали сегашната капитализация е по-ниска от активите на холда?
                          Сериозен въпрос с много труден отговор. Балъците така или иначе няма да се сетят. Не е препоръка
                          Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• Чудно ми е, дали сегашната капитализация е по-ниска от активите на холда?

Коментар

• Първоначално изпратено от De Niro Разгледай мнение
                              Де Ниро чака логичното да се случи.
                              Аз съм го казал преди 3 години, когато акцията беше над 5лв.
                              Края тук е само един - ФАЛИТ!
                              гледам, че си се регистрирал преди 2 години и в първите си месеци си писал предимно в темата политика, а първия ти пост срещу евроинса/еврохолд е на 15.04.2009, 10:34 и тогава цената май е била такава каквато е и сега ................... да не си писал с някой друг ник преди 3 години???
                              Last edited by p0lki; 02.12.2010, 02:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                                Липсва "Де Ниро" . Само той не се е обадил. Къде е?
                                Де Ниро чака логичното да се случи.
                                Аз съм го казал преди 3 години, когато акцията беше над 5лв.
                                Края тук е само един - ФАЛИТ!

Няма компания в света, която да е оцеляла само с доене на идиоти по борсите и назначаване на любовници и роднини на ръководни постове. Няма и да има. Макар да сме държавата с най-много глупаци на глава от населението, филма е към края си.

Между другото очаквам скоро Евроинс да настигне холда като цена на акция и тогава заедно да се придвижат към равнищата на Химко

Коментар

Working...
                                X