IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив 1 до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
    Не мисля, че мнението ми е пристрастно, ПродиЧ! Много са далеч от онова, което правят първите няколко, които държат над 80% от пазара. За да не ме виниш отново за "разхвърляност", ще посоча, че - всеки, който има поглед върху работата на застрахователите, може да се увери как някои се отнасят ПРОФЕСИОНАЛНО към своите задължения, а как се отнасят други. Точно това рефлектира директно и върху пазарният дял. Няма да съм далеч от истината, ако ти кажа, че нещата се движат зле в споменатата посока за някои, което ще е видно едва следващата година по това време. Готов съм да се обзаложа.

Не мисля,е мажоритарите, които говорят, правят нещо извън силите си, нито пък правят нещо ненормално, но - едно е да даваш интервюта (за простолюдието) - да повдигаш ентусиазЪма им и вярата им в БЪДЕЩЕТО, а съвсем друго - да разхождаш N-на брой над 5000 кубика насам-натам в НАСТОЯЩИЯТ ЖИВОТ, като разчиташ именно на миноритарите и на някои други, които пък канят миноритарите да заложат на тяхната "инвестиционна култура", защото - видите ли - техните инвестиции нараствали и били реализирали доходи (от 2-3 месеца насам).

Надявам се тоя път да не съм така "разхвърлян" и да съм изяснил по-точно позицията си. Поздрави за днешният възход. По мое мнение цената ще консолидира продължително в интервала 0,95 - 1.15 лв.(но това никой не може да твърди със сигурност - ще има възход и спадове). Успехи на заложилите тук!
    Не казвам че си пристрастен, а че си взел инвестиционно решение което се е оказало грешно, колкото и невероятно да звучи.

Пристрастни са тези юнаци по долу, които вместо да работят през деня, са заети да обясняват на Вуте че е зле, и очаквано резултата е без сделка 30 минути, а те колко са добре при това положение е друга работа

Съжалявам да го кажа, но пак си разхвърлян, даже повече. Няма една цифра в поста ти, никаква конкретика, надявам се не случайно.

Някакви общи лафове как някои бачкали по-професионално, и кой какво карал.. бла бла, бил съм им клиент на всичките и съвсем откровено твърдя че няма такова нещо, а и за "N-на брой над 5000 кубика" не си прав.

Както и да е, розовите очила не помагат в инвестициите, но и ламаринените също.

Пожелавам успехи.

Поздрави
    Last edited by prodigal; 25.06.2011, 08:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
      Zarco, ти взе някакво инвестиционно решение и е нормално да си имаш обосновка. Само че решението ти не е било продиктувано тези поразхвърляни доводи, които изтъкваш, а на база някаква стратегия, както и расъжденията ти относно инвестициите на Експат нямат нищо общо с това което наистина си мислиш, нали

Относно какви са резултатите им в сравнение с конкуренцията всеки може да провери и мисля че доста добре се справят с “предизвикателствата”, нали така му викат сега.

Та така

Поздрави

ПС Имал съм удоволствието да намина към ''излъсканите им офиси" и личното ми впечатление е че са хора на доста сериозно ниво, които могат непринудено и с лекота да говорят и с царя и с пъдаря. Както знаеш, единици са мажоритарите на БФБ, които могат да правят второто!
      Не мисля, че мнението ми е пристрастно, ПродиЧ! Много са далеч от онова, което правят първите няколко, които държат над 80% от пазара. За да не ме виниш отново за "разхвърляност", ще посоча, че - всеки, който има поглед върху работата на застрахователите, може да се увери как някои се отнасят ПРОФЕСИОНАЛНО към своите задължения, а как се отнасят други. Точно това рефлектира директно и върху пазарният дял. Няма да съм далеч от истината, ако ти кажа, че нещата се движат зле в споменатата посока за някои, което ще е видно едва следващата година по това време. Готов съм да се обзаложа.

Не мисля,е мажоритарите, които говорят, правят нещо извън силите си, нито пък правят нещо ненормално, но - едно е да даваш интервюта (за простолюдието) - да повдигаш ентусиазЪма им и вярата им в БЪДЕЩЕТО, а съвсем друго - да разхождаш N-на брой над 5000 кубика насам-натам в НАСТОЯЩИЯТ ЖИВОТ, като разчиташ именно на миноритарите и на някои други, които пък канят миноритарите да заложат на тяхната "инвестиционна култура", защото - видите ли - техните инвестиции нараствали и били реализирали доходи (от 2-3 месеца насам).

Надявам се тоя път да не съм така "разхвърлян" и да съм изяснил по-точно позицията си. Поздрави за днешният възход. По мое мнение цената ще консолидира продължително в интервала 0,95 - 1.15 лв.(но това никой не може да твърди със сигурност - ще има възход и спадове). Успехи на заложилите тук!
      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Какво профи, какъв потфейл, Бертрам - та нали новият инвеститор ме разкри, че сделките ги гледам само по телевизията и тъй като напоследък там рядко дават нещо за БФБ, нещо съм поизостанал с портфейла
        Last edited by Valuator; 24.06.2011, 17:31.

Коментар

• Дано скоро ЕУБГ отговори на критериите за къси продажби, така че и двете страни да имат поле за изява. Но за това трябват топки, не става само с писане по форумите

Коментар

• Първоначално изпратено от Valuator Разгледай мнение
            Аха, започвам да разбрам - това тук е някаква затворена секта дето не приема други мнения и дружно отхвърля чуждите тела И ако писането е пропорционално на броя на акциите, значи Експат ще спамят в темата от сутрин до вечер Малеее, като си помисля за Бъфет и за Сорос, жал ми става - те завалийте сигурно по цял ден висят по разни форуми да си бранят инвестициите
            колега,
            инвестиции се бранят с мангизи, а не с писане по форумите. това тук е за спорта. а за теб съм наясно, че си 'специалист' като масата БГ специалисти, които повтарят рефрена ' така не става и нищо не разбирате', но никога не казват как става и кой може.

разбрахме, че свилоза, холда и тн не стават.
            интересно ми е профи като теб как е структурирал портфейла си в момента и какво държи..

успех
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
              О, гъдулките наскачали. Каква поредна (футболна) драма!

Има или няма фундамент асансьора се качва, може и да слезе след време, ама нали аз ако реша мога да си прибера печалбата. Пък вие си чоплете семки и гледайте какво пише във форума.
              Точно това с решението за прибиране на печалбата обикновено е проблема. Я колко хора в ХДПАТ и МОСТ си мислеха същите работи пък то какво стана накрая. Единици излязоха близо до върха.

Коментар

• О, гъдулките наскачали. Каква поредна (футболна) драма!

Има или няма фундамент асансьора се качва, може и да слезе след време, ама нали аз ако реша мога да си прибера печалбата. Пък вие си чоплете семки и гледайте какво пише във форума.
                Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Аха, започвам да разбрам - това тук е някаква затворена секта дето не приема други мнения и дружно отхвърля чуждите тела И ако писането е пропорционално на броя на акциите, значи Експат ще спамят в темата от сутрин до вечер Малеее, като си помисля за Бъфет и за Сорос, жал ми става - те завалийте сигурно по цял ден висят по разни форуми да си бранят инвестициите
                  Last edited by Valuator; 24.06.2011, 16:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                    при положение,че имам акции мисля, че е нормално да пиша тук.. въпросът е вие защо сте толкова активни при положение, че нямате акции и не искате да имате?

това е все едно аз да вляза в темата за индустриален холдинг българия (примерно) и час по час да обявявам Мажоритаря за мошеник, а акционерите за гъдулки...
                    нещо такова се случва тук..

Ако не пишехте всичкото 'разбирачи' тук едва ли щях да пускам повече от 1 пост месечно.

успех!
                    Аз още с първото си мнение днес мисля че показах защо влизам в темата. Просто някой беше решил че хората не харесващи холдинга вече не виждат причина да пишат. Иначе не мисля че съм писал от доста дълго време, май още от увеличението, просто защото наистина не виждам нищо ново да се случва.

Коментар

Ами като е така - на какво отгоре се надъхвате неспирно тук? И като се сетя отново за Експат, ми идва да прихна - ако си инвестирал 20 милиона някъде, знаеш какво правиш и наистина смяташ да ги държиш дългосрочно, какъв е смисъла да висиш по анонимните форуми и да се зъбиш на някого, че не те харесвал? Или си комплексар, или на приказки едно, наяве друго?
                      при положение,че имам акции мисля, че е нормално да пиша тук.. въпросът е вие защо сте толкова активни при положение, че нямате акции и не искате да имате?

това е все едно аз да вляза в темата за индустриален холдинг българия (примерно) и час по час да обявявам Мажоритаря за мошеник, а акционерите за гъдулки...
                      нещо такова се случва тук..

Ако не пишехте всичкото 'разбирачи' тук едва ли щях да пускам повече от 1 пост месечно.

успех!

Коментар

• Ами като е така - на какво отгоре се надъхвате неспирно тук? И като се сетя отново за Експат, ми идва да прихна - ако си инвестирал 20 милиона някъде, знаеш какво правиш и наистина смяташ да ги държиш дългосрочно, какъв е смисъла да висиш по анонимните форуми и да се зъбиш на някого, че не те харесвал? Или си комплексар, или на приказки едно, наяве друго?

Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                        коли-застраховане-лизинг, покажи ми някой дето да е добре и ще се съглася с теб ...

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                          признавам си, че лев инс,бул инс и армеец не ги броя за застрахователи.. а знаем за какво.

иначе инса си е над средата в смисъл като дял от пазара и дял от платените
                          Миналата година си влизаше в една графа с нормалните застрахователи. Тази година не. По-високо е от Бул Инс, Армеец и Лев инс, но е много далеч от Алианц, булстрад и ДЗИ. И при подобна доста радикална промяна в стратегията е нормално човек да започне да се чуди какво точно става, това устойчив тренд ли. Как смятат да го задържат устойчив, или пък е просто временно пържене на отчети и отлагане на лошите новини. Честно казано лично на мен и двете алтернативи не ми харесват.

Коментар

Нито има фундамент, нито има толкова глупаци с пари, да да закарат толкова високо. По-скоро ми прилича на 2009 - тогава през февруари купувах около 0.90, а през май продадох между 1.40 и 1.50. Напоследък Еврохолда стана като Енемона - много иновативни в привличането на капитал, традиционно слаби резултати и много PR акции.
                            коли-застраховане-лизинг

покажи ми някой дето да е добре и ще се съглася с теб

ПП само да не е 'силова' структура

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Единствените с ниски плащания и приличен дял в гражданска отговорност са Бул Инс и Лев Инс. Първите с 8% вторите с 32%. При ДЗИ и Алианц процента си е над 60%.
                              признавам си, че лев инс,бул инс и армеец не ги броя за застрахователи.. а знаем за какво.

иначе инса си е над средата в смисъл като дял от пазара и дял от платените

Коментар

• Нито има фундамент, нито има толкова глупаци с пари, да да закарат толкова високо. По-скоро ми прилича на 2009 - тогава през февруари купувах около 0.90, а през май продадох между 1.40 и 1.50. Напоследък Еврохолда стана като Енемона - много иновативни в привличането на капитал, традиционно слаби резултати и много PR акции.

Първоначално изпратено от bertram
                                ако вземе да качи брутално като 2007 ... няма лошо

Коментар

Working...
                                X