If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив 1 до 08.09.11
Факи, я кажи кой сериал гледаш от 1 през ноща уикендите, та всяка вечер сипеш постове от 1 без 2-3 минути. В смисъл не само на Бертата му е направило впечатление явно...
Ми навремето му казах на проди що така се получава, но той каза "...и един мармот завива шоколадите..."
'баси "инвестицията" - да купиш над леФ и педесе, и след три години като стане леФче да се радваш като малко дете.
Не мога обаче да отрека, че им отива на някои.
Факи, я кажи кой сериал гледаш от 1 през ноща уикендите, та всяка вечер сипеш постове от 1 без 2-3 минути. В смисъл не само на Бертата му е направило впечатление явно...
Факчо сигурен съм че когато тази артия мине левчето (когато и да се случи това - може и след 2 години) ти ще се скриеш като мишка ....или никчето ти ще е друго с обърната "палачинка" и хвалебствие колко ще расте таз артия и хвалби .....
Не е препоръка за покупко продажба на артии тук
След две години - я камилата, я камиларя.
'баси "инвестицията" - да купиш над леФ и педесе, и след три години като стане леФче да се радваш като малко дете.
Не мога обаче да отрека, че им отива на някои.
Факчо сигурен съм че когато тази артия мине левчето (когато и да се случи това - може и след 2 години) ти ще се скриеш като мишка ....или никчето ти ще е друго с обърната "палачинка" и хвалебствие колко ще расте таз артия и хвалби .....
ти не си сама събота в 0:58 си седнала да мислиш отговори...
за съжаление вместо да попиеш нещо от тук - ти с всеки следващ пост ръсиш бисер след бисер.
нали нямаш акции и интереси на българския пазар (много пъти си го казвала)
НЕ си губи времето и не се излагай. Времето е пари или приятни моменти с близките ти хора (ако имаш такива де)...
наистина не виждам грам логика в присъствието ти тук.
успех
това е последният ми пост отправен към теб.
Не знам за кой се мислиш, но едва ли ти си този който ще ми държи сметка по кое време пиша, дали си губя времето, и т.н.
И преди съм ти казвал, че подобен тон можеш да държиш вкъщи или на шивачките си.
А да попия какво от тук? Че то ако вас ви слуша човек (особено някои екземпляри), досега да е фалирал.
А виж -мен ако бяха слушали някои, вместо да ми държат сметка кога пиша, сега щяха да са доста по-добре с материала. ФАКТ.
(Чиче, не е ли така? )
Успех, и да не забравиш да набиваш още по яко от утре.
Ако акциите на Булстрад струваха по 10-15 лв. щяха да са сходна алтернатива на Евроинс ;-)
Ако повечето колеги смятаха ,че застрахователите ще излезнат от кризата през 2011 г. цените на акциите ще излетят...
За съжаление няма особен проблясък в подобряване на положението ...
Съгласен също ,че ако се купуват акции , акциите на водещият застраховател е по добра инвестиция ....най вече заради австрииският мажоритар/въпреки ,че прекият ръководител не е стока/ ...
Най вече и заради пазарният дял и премията ,също ако стигне да продажба има премия за първи в бранша... Имам сантимент и поради липса на сериозни фондове в БСТР ,заради малкият свободен обем едни 10 К според мен е добра инвестиция ,но както и в Евроинс кеша все едно да го затвориш сега във фризера...
Не е препоръка имам в БСТР... малко.
Има две обяснения присъствието на Факи в темата по това време.
- Така се е загрижил за инвестициите на форумците, че сън не го лови..
- Чака "Том и Джери за възрастни" и си "настройва еротиката"....
пп. Има поне още две, но те минават границата на добрия диалог
факи,
задавала ли си си някога въпроса
от цени над 10 киинта до 1.30 колко е разликата?
-----------------------
значи според теб ~5% от застрахователния пазар в РБ, на 0 (-70К е на практика на 0-та) в условия на сериозен спад и криза на пазара - се прайсва от пазара на 16 милиона лева и това е реалната му стойност?
ами предложи им на Холда да купиш инса - да видиш колко ще ти поискат.
банските добре ти седят, но русото си е русо
поздрави
Така е берта, русото си е русо, а тъпото - тъпо.
Ами защо не се листнат на някоя друга борса да видим резултата какъв ще е? При мажо с над 50% резултата ще е плачевен. Защото балъци има и там но най-много на глава са в България.
Ако листне над 50%, това е вече друго:
Инсайдера казва че активите са за 70 млн. Знаеш ли какво се случва с компания на нормална борса, листната над 50%, на която акциите струват по-малко от акстивите? В случая въобще цената нямаше да стигне толкова ниско - много отдавна компанията да е ликвидирана - активите продадени, и печалбата взета. Пито -платено.
Но в България това е невъзможно - бат'ти Асен прави каквото иска, а балъците хлипат - ахх да набиеме още некой леФ на промоцията....
Както и да е - по тази причина икономиката ще се възстановява далеч по-бавно отколкото в нормалния свят.
Но това не важи само за холда - всички компании са така - ако имахме нормално функционираа борса, ликвидацията щеше да е факт за 99% от листнатите на бефебе. И нещата отдавна да са тръгнали начисто.
Но - това няма да стане, разбира се. Ще има увеличаване на капитала, привилегировани акции, акции с гарантиран дивидент някъде в бъдещето... все познати неща.
Ама купете си, направете и репа, светло бъдеще ви чака.
Дори техническият резултат да е 0 лв. дългосрочно, което е много малко вероятно като се има предвид, че едва ли застрахователният пазар в БГ ще се свива постоянно, то излиза, че капитализация от 14 млн. лв. е нищо за застраховател с активи от70 млн. лв. Основният проблем в момента са преоценките на портфейла с акции и отписване на вземания (които намаляват с всяко тримесечие). Резултата драматично ще се промени при наличието на едно единствено нещо - ръст на БВП. Това ще доведе до ръст на премиите, спад на отписаните вземания и ръст в стойността на инвестициите. Апропо, Евроинс и сега има най-диверсифицираният портфейл от записани премии по типове застраховки, който е изключително постояннен по месеци дори и в кризисните години. Много са ми интересни тези, които се втренчват в резултатите в пика на кризата и се чудят, как така ще поскъват акциите. Всичко тече и се променя.
Коментар