IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
    То не е мандра - дето се вика

На сравнително големи графики отнема време да се променят неща - като цяло мисля че ще си гоним Цел 2, после една здравословна корекция и посока север.

Това е разбира се ако не стане сериозно положението в Украйна!
    Виж аз както съм казал по-долу от техничарски анализ не разбирам, ама чета да се образовам. Оня ден пуснах една 3 годишна графика на Софикса и на Хима. Софикса е с 10% отгоре спрямо върха от 2011, Хима е с 50% отдолу. Т.е. правя си следните изводи щот наблюдавам Хима и от по-стари времена:
    1. Хима определено има бета над 1. Кат софиска пада, хима пада брутално. Кат софикса са дига хима са дига брутално.
    2. Хима в момента е подценен спрямо софикса с 50% т-е. да се изравни до нивата от 2011 в съотношението си, трябва да удари 3.10-3.20 цена при сегашните съотношения на Софикс.
    3. Хима има много секси валюейшън коефициенти в момента.

Генерален извод - спокойно можем да си купим пуканки и да гледаме до 3.20 мача на първия ред. Така си мисля аз без какъвто и да било техничарски анализ. Айде сега обаче техничарчетата - включете се и вие. Много ми е любопитно и интересно да чета вашите анализи.
    Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
      Ми дай нов техничарски анализ де, от юни мина цела година дет са вика... Айде да та четеме!
      То не е мандра - дето се вика

На сравнително големи графики отнема време да се променят неща - като цяло мисля че ще си гоним Цел 2, после една здравословна корекция и посока север.

Това е разбира се ако не стане сериозно положението в Украйна!
      Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
        Виждам говорите за ТА и не можело се прогнзоира, като гледам какво съм писал миналата година, почти съм ковнал нивата(целите и корекцията) до стинката.

http://pazaradnes.com/технически-ана...-11-юни-20/

За протокола, аз съм value investоr, но като вкараме ТА става добра синергия
        Ми дай нов техничарски анализ де, от юни мина цела година дет са вика... Айде да та четеме!
        Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Я, то и аз съм познал...

Цитат от 10 Октомври:

Според мен ако има ръст в близките месеци ще е до 2,10 лв и там ще видим по сериозна "консолидация" на цената.
          Друг цитат от 31 юли 2013, отговор на въпрос: "Кои компании са подценени и ще растат", в темата за Оптимизма на БФБ:

31 юли 2013, 21.14ч.
          Оптимизъм на БФБ !!!
          Трейс и Химимпорт
          Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• Виждам говорите за ТА и не можело се прогнзоира, като гледам какво съм писал миналата година, почти съм ковнал нивата(целите и корекцията) до стинката.

http://pazaradnes.com/технически-ана...-11-юни-20/

За протокола, аз съм value investоr, но като вкараме ТА става добра синергия
            Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Къде е Керезов малко да разведри атмосферата Аз пък правя технически анализ на форума - като дойде някой главен изпълнителен директор (най-често това са на Хим-а и Софарма ... ) и напише някой и друг ред, следва ръст. За това, да идва, та да пробием и тия sell-ове
              The best things in life are free. The second best things are very expensive!
              не е препоръка

Коментар

Батя тук има един въпрос дет ме мъчи. Тия дет продават такива пакети... Ако действат както казваш през пощата, значи не са институционални и с такива размери ми говорят, че са по-скоро чужди. Да се върнем на въпроса - те ли са най-хитри? защо продават сега? Абстрахирам се от ситуацията - трябват ми пари, щот курвата иска ново бентли. Защо не изчакат до четворчица, както всички хиени тук се надяваме? Какво смятат и виждат те, което ние изпускаме? Мислил' ли си по тез въпроси?
                Всеки продавач си има някаква причина - дали е зор, дали се е бил на..кал като е било на 1 лв. и сега над 2 е супер хепи и гледа да затвори че може пак да върне, дали пък има по-добра алтернатива (или поне си мисли така)... Твърде много опции има за да се мисли в тая посока. Ето, имаше голям продавач и близо до лев - е, оказа се че не е бил хитър.. пазара го отвя и забрави
                Но пък ние никога няма да забравим добротата му, да ни предостави шанса да напълним хубави пакети тук на толкова тънка цена

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                  ... Да гледам графики и да правя анализи по тях - безумна и почти непростима грешка от моя страна! Никога повече!!! Толкова много се засрамих от това, че до сега съм се уповавал на технически анализ, ...
                  Доста детинско изказване... тип "чукча - писател, не читател"
                  Изрично ти написах защо в конкретния случай не става, а не че по принцип техн. анализ не бива! Както и да е, явно нямаш нужда от съвет и чуждо мнение ... действай както си знаеш.

Колкото до инфото - не е вътрешно, има си съвсем легални и достъпни начини да имаш по-дълбок и непосредствен поглед върху пазара, за играчите по дадена позиция. Ако си следил поне малко изявите ми във форума ще знаеш че не пиша празни приказки в него.. е, разбира се имаш право да не вярваш, въпрос на личен избор и усещане...

Коментар

Аз ги разглеждам с жив интерес, дават различна переспектива, аз самият не разбирам от ТА, ама имам малко акълец да проумея, че това, че не разбирам, не означава, че не съществува и не дава резултати.
                    Ша черпя за тая приказка

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                      Давидов, да ти обясня къде виждам аз грешката ти. Правиш някакъв техн. анализ на дневна база по тази позиция - това е безумие! Да, може би този вид анализ би бил полезен, но когато са изпълнени условията за успешен такъв - да има сравнително активен пазар, на който нито един играч да няма съществено въздействие. А тук в последните дни не е така. Ето, виждаш че втори ден затваряме около 2,30 и си правиш грешен извод че нивото е локален връх... Ами не, при положение че един продавач прави 70-80% от търговията, това си е тотално изкривяване на картината.
                      До към 13 ч. цената се качваше - плахо и с ослушване но катереше... малко преди 13 даже взеха да се редят по-агресивни бидове - за по 5-6Т акции, купувачите взеха да се цакат и ако не бяха се появили пак пощите да сипят "на пазар" с кошницата си, отивахме към 2,40. Е те сипаха - първо до 2,35, после до 2,33 и накрая и до 2,30 като всеки път оставяха на достигнатото по-ниско ниво хубав, едър айсберг. Един неефективен играч изкривява картината, това не е сентимента и емоцията на пазара... той ще приключи в един момент и ще бъде забравен, тогава ще се прояви реалната емоция и пазара ще качи цената. На по-дълга база този шум ще се изглади.
                      Батя тук има един въпрос дет ме мъчи. Тия дет продават такива пакети... Ако действат както казваш през пощата, значи не са институционални и с такива размери ми говорят, че са по-скоро чужди. Да се върнем на въпроса - те ли са най-хитри? защо продават сега? Абстрахирам се от ситуацията - трябват ми пари, щот курвата иска ново бентли. Защо не изчакат до четворчица, както всички хиени тук се надяваме? Какво смятат и виждат те, което ние изпускаме? Мислил' ли си по тез въпроси?

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                        Батя, благодаря ти, че ми отвори очите! Да гледам графики и да правя анализи по тях - безумна и почти непростима грешка от моя страна! Никога повече!!! Толкова много се засрамих от това, че до сега съм се уповавал на технически анализ, че се замислих да отида в някой манастир за две-три години, докато форумът ми прости греховете. Само се моля да не попадна на баба Гуси, че ще вземем да си говорим по цели нощи за двоен връх, висока съпротива, обърнати глави и други манастирски техники...

Хайде сега малко по-сериозно!
                        • С вътрешна информация и баба знае. Кажи ми от къде черпиш информация за това кой какви обеми прави, за да се въползвам и аз!
                        • Какво значение има дали анализите ми са правилни или грешни? Аз когато правя някакво предположение, обикновено то е подкрепено с обосновка от графики и картинки. Дай и ти някакво инфо каква ти е обосновката за това, че един играч прави 80% от обема! Щото иначе всичко е само непотвърдени слухове, докато графиката е една за всички!
                        • Сигурно наистина съм в грешка. И сигурно грешката ми е наистина голяма. Аз нека съм на ~80% печалба от август миналата година до сега, пък да продължавам да греша все в същия дух!

Хайде, със здраве!
                        Ванка продължавай с графиките смело батко. Аз ги разглеждам с жив интерес, дават различна переспектива, аз самият не разбирам от ТА, ама имам малко акълец да проумея, че това, че не разбирам, не означава, че не съществува и не дава резултати.

Коментар

• Батя, благодаря ти, че ми отвори очите! Да гледам графики и да правя анализи по тях - безумна и почти непростима грешка от моя страна! Никога повече!!! Толкова много се засрамих от това, че до сега съм се уповавал на технически анализ, че се замислих да отида в някой манастир за две-три години, докато форумът ми прости греховете. Само се моля да не попадна на баба Гуси, че ще вземем да си говорим по цели нощи за двоен връх, висока съпротива, обърнати глави и други манастирски техники...

Хайде сега малко по-сериозно!
                          • С вътрешна информация и баба знае. Кажи ми от къде черпиш информация за това кой какви обеми прави, за да се въползвам и аз!
                          • Какво значение има дали анализите ми са правилни или грешни? Аз когато правя някакво предположение, обикновено то е подкрепено с обосновка от графики и картинки. Дай и ти някакво инфо каква ти е обосновката за това, че един играч прави 80% от обема! Щото иначе всичко е само непотвърдени слухове, докато графиката е една за всички!
                          • Сигурно наистина съм в грешка. И сигурно грешката ми е наистина голяма. Аз нека съм на ~80% печалба от август миналата година до сега, пък да продължавам да греша все в същия дух!

Хайде, със здраве!

Коментар

• Давидов, да ти обясня къде виждам аз грешката ти. Правиш някакъв техн. анализ на дневна база по тази позиция - това е безумие! Да, може би този вид анализ би бил полезен, но когато са изпълнени условията за успешен такъв - да има сравнително активен пазар, на който нито един играч да няма съществено въздействие. А тук в последните дни не е така. Ето, виждаш че втори ден затваряме около 2,30 и си правиш грешен извод че нивото е локален връх... Ами не, при положение че един продавач прави 70-80% от търговията, това си е тотално изкривяване на картината.
                            До към 13 ч. цената се качваше - плахо и с ослушване но катереше... малко преди 13 даже взеха да се редят по-агресивни бидове - за по 5-6Т акции, купувачите взеха да се цакат и ако не бяха се появили пак пощите да сипят "на пазар" с кошницата си, отивахме към 2,40. Е те сипаха - първо до 2,35, после до 2,33 и накрая и до 2,30 като всеки път оставяха на достигнатото по-ниско ниво хубав, едър айсберг. Един неефективен играч изкривява картината, това не е сентимента и емоцията на пазара... той ще приключи в един момент и ще бъде забравен, тогава ще се прояви реалната емоция и пазара ще качи цената. На по-дълга база този шум ще се изглади.

Коментар

• Мда, става интересно ...
                              Явно някой кешира и ако това е И.Дав. Браво!!!
                              Той си бе посочил таргет на излизане над 2.2 и ето-удържа си на думата.

Но дали ще може да влезе пак на по-ниски нива - е тва е големият въпрос. Аз лично много се съмнявам , но ще видим ...Може пък и да греша ...

Та за мен такива коментари като в Капитал още повече ми затвърждават Тренда , а той е очевиден . Дори си мисля, че в абсолютни числа тук сме с ок.30% под нивата на Софикса при база 07.Март 2009 ...И затова съм си шапка на тояга
                              Ами аре чао от мен , че подарък трябва да купувам ... за утре...
                              Last edited by Dmirkata; 08.03.2014, 13:00.
                              не е препоръка за покупка или продажба ,всяко съвпадение с реални лица,факти и събитя е случайна !!!

Коментар

• Пак ли малките джудженца слухтят около големия и могъщ ХИМ! Аааааа няма да се разберем така, нагли джуджаци!
                                Custodite sortem vestram

Коментар

Working...
                                X