IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Вътрещаря Разгледай мнение
    Ами за ЗХБГ какво ще кажеш сега като се слеят, да не станат по 4-5 лв. и пак да си с пръст в уста?
    О, Пернатий...

Last edited by SEBULBA; 18.08.2012, 16:39.

Коментар

• Според мен миноритарните акционери няма да получат нищо. Въпреки всичко твърденията за фалит на този етап са несериозни. Групата може да се окаже пред огромни проблеми единствено при масово бягство от техните пенсионни фондове. Част от активите са ниско ликвидни и ще бъдат доста трудни за осребряване. Всички виждаме как цената на Химимпорт пада с няколко процента на ден за да успее продавача да събере някакви си смешни 30 000 лева. При масово прехвърляне на дялове рационалния вложител може да реши да избегне потенциалния риск и тези му действия да го превърнат от потенциален в реален. Според мен "инвеститорите" в пенсионните фондове са инертни и незаинтересовани. Вероятността за активно управление е нищожна. Поради тези съображения си мисля, че компанията ще продължи да се търгува доста дълго време. Според някои много по-дълго от колкото трябва.

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
        Кауза пердута, Монти...
        На гадулките тука сега Артио им е виновен... От година насам все Артио ли продава? Графиката си поглеждалили са я? И да не ми излизат с репликата " ми то всичко пада", защото изобщо не е вярно

Впрочем, ето една "стара" новинка, отпреди точно година, кой продава на цени, 4-5 пъти над текущите
        Значи щом ЦКБ има над 75% към свързани лица, то да неминуемо ще фалира до няколко години.Е това е инвестиционен извод ...хахахахх

Циркаджийки работи.Както и като построят алея първа щяло да пречи на някои, че инвестират в града му и то както трябва.Ей ти наистина си закостенял типаж.

Ами за ЗХБГ какво ще кажеш сега като се слеят, да не станат по 4-5 лв. и пак да си с пръст в уста?

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
          така де, ама ние ще гледаме само свързаните, не знаем кои са те
          То понеже някои твърдеше че са 75 % би трявало да е правил анализ , и следователно трябва да знае кои са свързаните лица. Да ги каже да проверим.

Само че според мен никои нищо не е правил а просто се хвърлят празни приказки по форумите!
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
            Това не е работещо. Не всички заложени предприятия са свързани лица ..... това е нормална търговска практика за обезпечаване на заем !
            така де, ама ние ще гледаме само свързаните, не знаем кои са те

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
              Виж в ТР заложените предприятия в полза на ЦКБ и сумите
              Това не е работещо. Не всички заложени предприятия са свързани лица ..... това е нормална търговска практика за обезпечаване на заем !

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                ......... за мен дадена компания е това което дават другите за нея а не някакви фиктивни одити и ...... където може да се загубят тези 145 милиона в одита
                Колега понеже работяв тая сфера и редовно ми правят одити искам да ти кажа че няма одитор които да се подпише че дружеството има 100 милиона в кеш и това да е фалшиво. Доказва се много лесно с едно банкво извлечение ....... а одитора
                си губи статута за цял живот.
                Ако има врътки те са по скоро в областта на оценки и преоценки на активи и в изкарване на фиктивна доходност чрез сделки на непазарни цени.

Коментар

Марков,
                  правиш грешка че се хващаш на бас за една група която не дава и една стотинка за твойте вложения при тях,
                  Ако е всичко е нормалко трябваше да стане както си го написал ,изкупуване при ССВ ,ЗХБГ и ХИМ ,но не става , В момента излиза последният голям при тях и няма кой да купи даже и при 70 стинки
                  Което означава че или групата няма пари от което следва че е затруднена или пред фалит
                  Кажи тези Артио глупаци ли са та влезнаха на 4 лв а излизат на 50 стинки или глупаци сме ния щом мажоритара не иска да си купи или подкрепи свойте акции даже и на тази цена
                  Не е препоръка!
                  Кауза пердута, Монти...
                  На гадулките тука сега Артио им е виновен... От година насам все Артио ли продава? Графиката си поглеждалили са я? И да не ми излизат с репликата " ми то всичко пада", защото изобщо не е вярно

Впрочем, ето една "стара" новинка, отпреди точно година, кой продава на цени, 4-5 пъти над текущите

Коментар

• А забравих:

Чл. 44. (1) Банките и банковите групи са длъжни по всяко време да не над-
                    вишават установените съотношения на големите експозиции към собствения им
                    капитал.

(5) Експозицията към едно лице или икономически свързани лица не може
                    да надвишава 25 на сто от собствения капитал на банката или банковата група.
                    Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

Ти се правиш на хитрец !
                      По надоле постна едно твърдение че 75 % от заемите са към свързани лица нали !

Предложих да дадеш списъка със свързаните лица съгласно твърдението и аз да се потрудя да извада от одитираните им отчети дали процена е верен! Или е поредната манипулация !

Ти какво направи ? Списък даде ли ? Не видях !
                      Виж в ТР заложените предприятия в полза на ЦКБ и сумите

Коментар

• Я коментирайте ЗХБГ и сливането това какъв сигнал е?

Коментар

Марков ,
                          цената на дадена компания е стойността на неговите акции на борсата Тя е съвкупност от развитие ,печалба , мажоритар и отношение към миноритари,дивидент ,,
                          Забравил си обаче и редица обективни външни фактори като масовото изтегляне на чуждите инвеститори към приеманите за по-сигурни пазари и свързаните с това последици като ликвидна криза, спад на цените и липса на желание за риска и т.н.

Аз твърдя че спада на цените им се дължи по скоро на изброените от мен фактори, а не на изброените от теб защото дивидента по привигированите си го плащат съвестно както са обещали , повечето от дъщерните им стоят стабилно на пазара Армеец , ЦКБ , пенсионните им фондове , авиопревозвача , мажоритаря е същия какъвто беше и преди години акциите като бяха на 20 лева и т.н.

Коментар

Марков ,
                            цената на дадена компания е стойността на неговите акции на борсата Тя е съвкупност от развитие ,печалба , мажоритар и отношение към миноритари,дивидент ,,
                            Сега се загледах че СОФИКС се качи с близо 14% а ТИМ падат с с 20 % , за мен дадена компания е това което дават другите за нея а не някакви фиктивни одити и сделки като на ЗХБГ и сие ,където може да се загубят тези 145 милиона в одита
                            Last edited by Вътрещаря; 18.08.2012, 15:10.

Коментар

Колега извиняваи но май ти не правиш елементарна разлика между дружествата от групата им.

Междинния отчет на Химимпорт АД към 30,06,2012 е на адрес:
                              http://www.chimimport.bg/uf//dl/stat...Chimimport.pdf
                              и там пише че към същата дата имат парички в брой - 94 061 хил лева и краткосрочни активи /краткосрочни активи са с матуритет по-малко от година за твое сведение/ - 51 097 хил лева, Тоест кеша и краткосрочните активи са 145 милиона лева. Ако това е нямане на пари здраво му кажи.

Ако беше чел надолу какво съм написал щеше да разбереш че не говоря Химимпорт АД да изкупува собствени акции и неговия мажоритар Химимпорт инвест да го направи. Дали те имат пари вече не знам ...
                              Марков ,
                              Сега се загледах че СОФИКС се качи с близо 14% а ТИМ падат с с 20 % , за мен дадена компания е това което дават другите за нея а не някакви фиктивни одити и сделки като на ЗХБГ и сие ,където може да се загубят тези 145 милиона в одита

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                                Не се прави на хитрец, тука става дума само за свързани лица. И да, това твърдим от два дни. Чудно ми е, че чак сега загря. Нищо, по-добре късно, отколкото никога...
                                Ти се правиш на хитрец !
                                По надоле постна едно твърдение че 75 % от заемите са към свързани лица нали !

Предложих да дадеш списъка със свързаните лица съгласно твърдението и аз да се потрудя да извада от одитираните им отчети дали процена е верен! Или е поредната манипулация !

Ти какво направи ? Списък даде ли ? Не видях !

Коментар

Working...
                                X