Вход

Потребителско име:

 Запомни ме на това устройство
Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Синергон Холдинг АД (6S7 / PETHL)

Collapse
X
 • Филтър
 • Време
 • Покажи
Clear All
new posts

 • Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение

  А какво дава той на останалите акционери?? Защо в съобщението не поясни всичко?
  Арменец трудно дава .
  Със съобщението просто се изпълнява задължението за инфо - едва ли му пука кой какво разбира и не разбира.

  Коментар


  • Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение

   Аз се чудя защо подценявате арменеца
   А какво дава той на останалите акционери?? Защо в съобщението не поясни всичко?

   Коментар


   • Холдингът, се явява един вид банка по отношение на дъщерните си дружества. Взема на депозит от едни и дава като кредит на друго. В случаят Топливо получва повече средства, което му позволява да намали плащанията на лихви на банки, а ще плаща на Синергон.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от noko6 Разгледай мнение
     Говорих с ДВИ. Приятна госпожа ми обясни подробно.Станало е горе-долу както са го обяснили адвокатите на Ivan2015 Синергон вече няма никакви ангажименти към ПИБ във връзка с продажбата на хотела.Нито са правени допълнителни ипотеки,нито е поемана допълнителна гаранция.
     Аз се чудя защо подценявате арменеца

     Коментар


     • Говорих с ДВИ. Приятна госпожа ми обясни подробно.Станало е горе-долу както са го обяснили адвокатите на Ivan2015 Синергон вече няма никакви ангажименти към ПИБ във връзка с продажбата на хотела.Нито са правени допълнителни ипотеки,нито е поемана допълнителна гаранция.
      Last edited by noko6; 14.02.2019, 13:28.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение

       Благодаря
       По принцип реда за покупка с кредит е обратен на описаната от адвокатите на Иван процедура.Първо,банка се ангажира да отпусне кредит,после се прехвърля актива-НИ,дружество и т.н. ,веднага след това новия собственик учредява ипотека върху същия и/или друг актив или залог на дружеството и чак след това банката отпуска кредита и купувачът нарежда превод по сметката на продавача.Щом Синергона е гарант,явно ПИБ е сметнала,че оценката на хотела е недостатъчна и иска допълнително обезпечение.Поне според мен "собствени на дружеството имоти" означава имоти собствени на Холдинга,а не на дъщерно дружество.
       Най-лесно е от инвестор да попита ДВИ на Синергон да обясни какво точно се случва.Ако не иска да каже.друг начин е да похарчат някой лев и да се поровят в имотния регистър,за да видят върху кои имоти е ипотеката.
       Last edited by kaputov; 14.02.2019, 12:41.

       Коментар


       • И аз благодаря!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
         По отношение на депозита няма място за гадаене от дъщерното към холдинга: 15+45=60. Малко над 2 милиона на година за лихви. И тук вече започват въпросите, какво се случва?
         От отчета на Синергон става ясно, че към края на 2018г. Синергон Холдинг все още дължи 6 309 000 лева на дъщерното си дружество "Синергон Хотели" АД по договор за депозит, а "Синергон хотели " АД не дължи пари на "Синергон холдинг" АД. Според моите адвокати вероятно след продажбата на "Гранд хотел Пловдив" АД, "Синергон Хотели" АД е дал на "Синергон Холдинг" АД още пари под формата на депозит, тъй като "Синергон Хотели" АД e получил доста пари от тази продажба.
         Last edited by Ivan2015; 13.02.2019, 23:31.

         Коментар


         • Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение

          Марияне, аз питах моите адвокати за това уведомление и те ми обясниха, че вероятно се касае за следното:
          Относно съобщението, че е учредена договорна ипотека върху собствени на дружеството имоти се има предвид имоти на дружеството "Гранд хотел Пловдив" ЕООД, което дружество на 8 февруари 2019г. е било продадено от "Синергон хотели" АД на "Ес Ви Ес" АД.
          Тъй като купувачът не е имал достатъчно пари по сметка за да плати за покупката на "Гранд хотел Пловдив" ЕООД, банката кредитор ПИБ е поискала се ипотекират имоти на "Гранд хотел Пловдив" ЕООД за да си гарантира връщането на заема отпуснат за покупката на "Гранд хотел Пловдив".
          В това уведомление се споменават решения на Управителния съвет на Синергон Холдинг АД от 25 януари 2019г. и 28 януари 2019г.
          Към 28 януари 2019г. "Гранд хотел Пловдив" е бил собственост на "Синергон хотели" АД, а сега "Гранд хотел Пловдив" е собственост на "Ес Ви Ес" АД. Затова е това уведомление, защото към към момента на учредяване на ипотеката "Гранд хотел Пловдив" все още е бил собственост на "Синергон Хотели". На 5 февруари 2019г. "Гранд хотел Пловдив" е станал поръчител за задълженията по банков кредит на "Ес Ви Ес" АД, а този банков кредит е бил отпуснат за да се плати покупката на "Гранд хотел Пловдив" АД. Към днешна дата "Гранд хотел Пловдив" е собственост на "Ес Ви Ес" АД.
          Към днешна дата "Ес Ви Ес" АД е собственик на дружеството поръчител "Гранд хотел Пловдив". Към днешна дата ипотекираните имоти, които са собственост на "Гранд хотел Пловдив" на практика са собственост на "Ес ви Ес". Синергон Хотели АД и Синергон холдинг АД никога не са били поръчители по този заем и затова акционерите на Синергон Холдинг няма за какво да се притесняват дали "Ес Ви Ес" АД ще върне кредита или няма да го върне.
          Благодаря

          Коментар


          • Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
           моля някой да ми обясни новото съобщение от Синергон в x3news
           Синергон става съдлъжник по кредита от ПИБ с който се купува Гранд хотел Пловдив
           според мен продажбата означава прехвърляне на активите и пасивите и въобще, взимат парите и забравят за хотела
           сега се оказва, че ако новият собственик е немарлив и не си плаща кредита, Синергона ще плаща
           ?!?!?
           реално няма продажба
           или?
           Марияне, аз питах моите адвокати за това уведомление и те ми обясниха, че вероятно се касае за следното:
           Относно съобщението, че е учредена договорна ипотека върху собствени на дружеството имоти се има предвид имоти на дружеството "Гранд хотел Пловдив" ЕООД, което дружество на 8 февруари 2019г. е било продадено от "Синергон хотели" АД на "Ес Ви Ес" АД.
           Тъй като купувачът не е имал достатъчно пари по сметка за да плати за покупката на "Гранд хотел Пловдив" ЕООД, купувачът е получил кредит от ПИБ, а банката кредитор ПИБ е поискала да се ипотекират имоти на "Гранд хотел Пловдив" ЕООД за да си гарантира връщането на заема отпуснат за покупката на "Гранд хотел Пловдив" ЕООД .
           В това уведомление се споменават решения на Управителния съвет на "Синергон Холдинг" АД от 25 януари 2019г. и 28 януари 2019г.
           Към 28 януари 2019г. "Гранд хотел Пловдив" ЕООД е бил собственост на "Синергон хотели" АД, а сега "Гранд хотел Пловдив" ЕООД е собственост на "Ес Ви Ес" АД. Затова е това уведомление, защото към момента на учредяване на ипотеката и към момента на сключването на договора за поръчителство "Гранд хотел Пловдив" ЕООД все още е бил собственост на "Синергон Хотели" АД.
           На 5 февруари 2019г. "Гранд хотел Пловдив" е станал поръчител за задълженията по банков кредит на "Ес Ви Ес" АД, а този банков кредит е бил отпуснат за да се плати покупката на "Гранд хотел Пловдив" АД.
           Към днешна дата "Ес Ви Ес" АД е собственик на дружеството поръчител "Гранд хотел Пловдив" ЕООД.
           Към днешна дата ипотекираните имоти, които са собственост на "Гранд хотел Пловдив" на практика са собственост на "Ес Ви Ес" АД, защото "Ес Ви Ес" АД е собственик на "Гранд хотел Пловдив" ЕООД.
           "Синергон Хотели" АД и "Синергон холдинг" АД никога не са били поръчители по този заем и затова акционерите на "Синергон Холдинг" АД няма за какво да се притесняват дали "Ес Ви Ес" АД ще върне кредита или няма да го върне.
           Всичко това е версията на моите адвокати за това уведомление.
           Last edited by Ivan2015; 14.02.2019, 16:50.

           Коментар


           • По отношение на депозита няма място за гадаене от дъщерното към холдинга: 15+45=60. Малко над 2 милиона на година за лихви. И тук вече започват въпросите, какво се случва?

            Коментар


            • Вероятно е така,тогава договорът е бил за 15 мил.лв.,ама трябва ли да гадаем и да си губим времето да се ровим за инфо назад.Няма ли кой да се разрови из ИР да види кои имоти са ипотекирали.
             Last edited by noko6; 13.02.2019, 14:48.

             Коментар


             • Първоначално изпратено от noko6 Разгледай мнение
              Договорът е от 12,03,18 и е за депозит.После се говори за заемодател и заемател. Обикновено на първо място се пише заемодателя.Освен това с анекса е променен чл.1-евентуално сумата.За да е вярно предположението на БСЕ то трябва още преди 12.03.18 да се е знаело за продажбата и за сумата.Много объркано съобщение.
              По него време продадоха един друг хотел на Слънчев бряг и с парите от него вероятно е открит въпросния депозит / кредит.
              Сега може би добавят сумата от новата продажба.

              Коментар


              • Договорът е от 12,03,18 и е за депозит.После се говори за заемодател и заемател. Обикновено на първо място се пише заемодателя.Освен това с анекса е променен чл.1-евентуално сумата.За да е вярно предположението на БСЕ то трябва още преди 12.03.18 да се е знаело за продажбата и за сумата.Много объркано съобщение.

               Коментар


               • Парите не са малко. Сигурно вече са намислили нещо. Доста скучно би било да рефинансират кредити към банки, те и без това не са много. Ако ще е предобиване на друг бизнес, по-добре би било собтвени акции да изкупят. Интересно е дали продажбите на активи ще продължат - още два хотела има, поне продават на добри цени.

                Коментар

                Working...
                X