IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Добре. Ти от тези обезценки какво по точно разбра - че проблемните кредити на ПИБ са под 4%. Нали така.

Питам защото ако следвам твоята логика това е което казваш.
    Докато не видя някакво доказателство в обратната посока е по вероятно да приема тези данни за достоверни
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
      Аиде избери си позиция накрая : няма данни , данните не ти харесват , или искаш по неции друг стандарт да се оповестяват. Шото така като си променяш мнението постоянно няма смисъл да се води диалог.

Между другото в отчета има текстова инфрмация и как се провизира и как са представени данните , ма и него си го прескочил като си чел по диагонала......
      Добре. Ти от тези обезценки какво по точно разбра - че проблемните кредити на ПИБ са под 4%. Нали така.

Питам защото ако следвам твоята логика това е което казваш.

Коментар

Какви данни има. Има едни обезценки. Ти знаеш ли ги как ги начисляват тези обезценки. Аз не знам. И честно казано не им вярвам на процента, лично за мен си. Не може масово банките да блъскат по 8% обезценки, гръцките и доста повече. ПИБ с под 4%.
        Аиде избери си позиция накрая : няма данни , данните не ти харесват , или искаш по нечции друг стандарт да се оповестяват. Шото така като си променяш мнението постоянно няма смисъл да се води диалог.

Между другото в отчета има текстова инфрмация и как се провизира и как са представени данните , ма и него си го прескочил като си чел по диагонала......

Коментар

В отчета на ПИБ са 6 страници по темата.

Искам да подчертая че обяснителните бележки към отчета , се правят на база матрица на одитиращата организация , в слумая с ПИБ е доста авторитетен международен одитор KPMG . Матрицата отговаря на изискванията на МСС и на рeгулаторните изисквания в съответния отрасъл и страна.
          Ок, все тая. Не ми се спори повече.

Просто не се чудете че се търгува на ПБ 0,5

Коментар

http://www.santander.com/csgs/Static...ellitefragment

Ето ти презентацията на сантандер за второто тримесечие

Веднага се забелязва огромната разлика в информацията която се предоставя. На 11 страница е това което говоря, и което при ПИБ го няма
            В отчета на ПИБ са 6 страници по темата.

Искам да подчертая че обяснителните бележки към отчета , се правят на база матрица на одитиращата организация , в слумая с ПИБ е доста авторитетен международен одитор KPMG . Матрицата отговаря на изискванията на МСС и на рeгулаторните изисквания в съответния отрасъл и страна.

Коментар

По надолу твърдеше че нямало данни , сега казваш че НЕ ТИ ХАРЕСВАТ
              Какви данни има. Има едни обезценки. Ти знаеш ли ги как ги начисляват тези обезценки. Аз не знам. И честно казано не им вярвам на процента, лично за мен си. Не може масово банките да блъскат по 8% обезценки, гръцките и доста повече. ПИБ с под 4%.
              А между другото по данни на БНБ ; 30.06.2013 кредитите с просрочие над 90 дни са 17,09%. За банковата система като цяло
              Last edited by ravnovesie; 23.08.2013, 23:54.

Коментар

Смятал съм го. И излиза на 50% от средното за банковата ни система. Нали точно за това говоря.
                По надолу твърдеше че нямало данни , сега казваш че НЕ ТИ ХАРЕСВАТ

Коментар

• http://www.santander.com/csgs/Static...ellitefragment

Ето ти презентацията на сантандер за второто тримесечие

Веднага се забелязва огромната разлика в информацията която се предоставя. На 11 страница е това което говоря, и което при ПИБ го няма. на 29 и 30 страница пак го засягат
                  Last edited by ravnovesie; 23.08.2013, 23:47.

Коментар

Ако можеш да смяташ процент в което започвам да се съмнявам, сметни си го, имаш изходните данни:

30 юни 2013 г. в хил. лв.

Клас експозиции
                    Брутна сума на вземания от клиенти Балансова стойност на вземания от клиенти
                    Редовни 3,988,240 3,978,387
                    Индивидуално обезценени
                    Под наблюдение 213,540 196,594
                    Необслужвани 281,470 261,551
                    Загуба 309,912 170,940
                    Общо 4,793,162 4,607,472
                    Смятал съм го. И излиза на 50% от средното за банковата ни система. Нали точно за това говоря.

Коментар

Тези обезценки ги знам - как иначе ще кажа че обезценките на ПИБ са по-ниски от средното.

Мен ме интересува не какви обезценки са начислили, а какъв е обема на лошите кредити.
                      Ако можеш да смяташ процент в което започвам да се съмнявам, сметни си го, имаш изходните данни:

30 юни 2013 г. в хил. лв.

Клас експозиции
                      Брутна сума на вземания от клиенти Балансова стойност на вземания от клиенти
                      Редовни 3,988,240 3,978,387
                      Индивидуално обезценени
                      Под наблюдение 213,540 196,594
                      Необслужвани 281,470 261,551
                      Загуба 309,912 170,940
                      Общо 4,793,162 4,607,472

Коментар

Точно тая информация я има бе пич. Има доста таблички и по отрасли и за степен на риск и за начислени провизии, и за начислени загуби от обезценки, описано си е.....ЧЕТИ !
                        Тези обезценки ги знам - как иначе ще кажа че обезценките на ПИБ са по-ниски от средното.

Мен ме интересува не какви обезценки са начислили, а какъв е обема на лошите кредити.

П.С. Може би да го поясня. Искам да си го напишат - такъв и такъв процент от кредитите ни под наблюдение, ние сме провизирали такъв и такъв процент от тях. И така нататък. Тези обезценки са напълно безсмислени като информация особено след като процента им спрямо брутните кредити се различава толкова много от средното за банковата система. От къде да ги знам какво как си начисляват.
                        Last edited by ravnovesie; 23.08.2013, 23:39.

Коментар

В кредитния риск няма нищо.

Чел съм достатъчно отчети на чужди банки и добре знам какво да търся. Претенцията ми не е за всеки кредит а за това какъв процент са лошите кредити, какъв са преструктурираните и на какъв процент са провизирани. Същата информация мога да те уверя че я има не само в годишните отчети, а и в презентациите по отчетите на почти всички банки от рискови държави. Може би защото знаят че това всъщност е основното нещо което интересува инвеститорите им.
                          Точно тая информация я има бе пич. Има доста таблички и по отрасли и за степен на риск и за начислени провизии, и за начислени загуби от обезценки, описано си е.....ЧЕТИ !

Коментар

Явно преди да купувате акции трябва да минавате по кратък курс по четене на отчети. На кредитния риск е поветено досат в отчетите им , те са направени по МСС / международни счет. стандарти / тоест подобно ще е и съдържанието междинен отчет на всяка друга банка в ЕС или САЩ.

Претенцията ти да имало детаилна информация за всеки един кредит е леко казано абсурдна....... Банковата таина и конфиденциалността на отношенията банка - клиент със сигурност не е измислена в БГ ........
                            В кредитния риск няма нищо.

Чел съм достатъчно отчети на чужди банки и добре знам какво да търся. Претенцията ми не е за всеки кредит а за това какъв процент са лошите кредити, какъв са преструктурираните и на какъв процент са провизирани. Същата информация мога да те уверя че я има не само в годишните отчети, а и в презентациите по отчетите на почти всички банки от рискови държави. Може би защото знаят че това всъщност е основното нещо което интересува инвеститорите им.

Коментар

Дължиш ми 15 минути Пак ги погледнах, пак не намерих нищо от това което ме интересува
                              Явно преди да купувате акции трябва да минавате по кратък курс по четене на отчети. На кредитния риск е поветено досат в отчетите им , те са направени по МСС / международни счет. стандарти / тоест подобно ще е и съдържанието междинен отчет на всяка друга банка в ЕС или САЩ.

Претенцията ти да имало детаилна информация за всеки един кредит е леко казано абсурдна....... Банковата таина и конфиденциалността на отношенията банка - клиент със сигурност не е измислена в БГ ........

Коментар

Ако си беше направил труда да прочетеш докладите за дейността , одитирани поне на част от тези въпроси щеше да си отговориш сам. Но не би.....по лесно е да се лае по форума срещу месечината....
                                Дължиш ми 15 минути Пак ги погледнах, пак не намерих нищо от това което ме интересува

Коментар

Working...
                                X