Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеАиде избери си позиция накрая : няма данни , данните не ти харесват , или искаш по неции друг стандарт да се оповестяват. Шото така като си променяш мнението постоянно няма смисъл да се води диалог.
Между другото в отчета има текстова инфрмация и как се провизира и как са представени данните , ма и него си го прескочил като си чел по диагонала......
Питам защото ако следвам твоята логика това е което казваш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеКакви данни има. Има едни обезценки. Ти знаеш ли ги как ги начисляват тези обезценки. Аз не знам. И честно казано не им вярвам на процента, лично за мен си. Не може масово банките да блъскат по 8% обезценки, гръцките и доста повече. ПИБ с под 4%.
Между другото в отчета има текстова инфрмация и как се провизира и как са представени данните , ма и него си го прескочил като си чел по диагонала......Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеВ отчета на ПИБ са 6 страници по темата.
Искам да подчертая че обяснителните бележки към отчета , се правят на база матрица на одитиращата организация , в слумая с ПИБ е доста авторитетен международен одитор KPMG . Матрицата отговаря на изискванията на МСС и на рeгулаторните изисквания в съответния отрасъл и страна.
Просто не се чудете че се търгува на ПБ 0,5
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеhttp://www.santander.com/csgs/Static...ellitefragment
Ето ти презентацията на сантандер за второто тримесечие
Веднага се забелязва огромната разлика в информацията която се предоставя. На 11 страница е това което говоря, и което при ПИБ го няма
Искам да подчертая че обяснителните бележки към отчета , се правят на база матрица на одитиращата организация , в слумая с ПИБ е доста авторитетен международен одитор KPMG . Матрицата отговаря на изискванията на МСС и на рeгулаторните изисквания в съответния отрасъл и страна.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеПо надолу твърдеше че нямало данни , сега казваш че НЕ ТИ ХАРЕСВАТ
А между другото по данни на БНБ ; 30.06.2013 кредитите с просрочие над 90 дни са 17,09%. За банковата система като цялоLast edited by ravnovesie; 23.08.2013, 23:54.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеСмятал съм го. И излиза на 50% от средното за банковата ни система. Нали точно за това говоря.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
http://www.santander.com/csgs/Static...ellitefragment
Ето ти презентацията на сантандер за второто тримесечие
Веднага се забелязва огромната разлика в информацията която се предоставя. На 11 страница е това което говоря, и което при ПИБ го няма. на 29 и 30 страница пак го засягатLast edited by ravnovesie; 23.08.2013, 23:47.
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеАко можеш да смяташ процент в което започвам да се съмнявам, сметни си го, имаш изходните данни:
30 юни 2013 г. в хил. лв.
Клас експозиции
Брутна сума на вземания от клиенти Балансова стойност на вземания от клиенти
Редовни 3,988,240 3,978,387
Индивидуално обезценени
Под наблюдение 213,540 196,594
Необслужвани 281,470 261,551
Загуба 309,912 170,940
Общо 4,793,162 4,607,472
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТези обезценки ги знам - как иначе ще кажа че обезценките на ПИБ са по-ниски от средното.
Мен ме интересува не какви обезценки са начислили, а какъв е обема на лошите кредити.
30 юни 2013 г. в хил. лв.
Клас експозиции
Брутна сума на вземания от клиенти Балансова стойност на вземания от клиенти
Редовни 3,988,240 3,978,387
Индивидуално обезценени
Под наблюдение 213,540 196,594
Необслужвани 281,470 261,551
Загуба 309,912 170,940
Общо 4,793,162 4,607,472Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеТочно тая информация я има бе пич. Има доста таблички и по отрасли и за степен на риск и за начислени провизии, и за начислени загуби от обезценки, описано си е.....ЧЕТИ !
Мен ме интересува не какви обезценки са начислили, а какъв е обема на лошите кредити.
П.С. Може би да го поясня. Искам да си го напишат - такъв и такъв процент от кредитите ни под наблюдение, ние сме провизирали такъв и такъв процент от тях. И така нататък. Тези обезценки са напълно безсмислени като информация особено след като процента им спрямо брутните кредити се различава толкова много от средното за банковата система. От къде да ги знам какво как си начисляват.Last edited by ravnovesie; 23.08.2013, 23:39.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВ кредитния риск няма нищо.
Чел съм достатъчно отчети на чужди банки и добре знам какво да търся. Претенцията ми не е за всеки кредит а за това какъв процент са лошите кредити, какъв са преструктурираните и на какъв процент са провизирани. Същата информация мога да те уверя че я има не само в годишните отчети, а и в презентациите по отчетите на почти всички банки от рискови държави. Може би защото знаят че това всъщност е основното нещо което интересува инвеститорите им.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеЯвно преди да купувате акции трябва да минавате по кратък курс по четене на отчети. На кредитния риск е поветено досат в отчетите им , те са направени по МСС / международни счет. стандарти / тоест подобно ще е и съдържанието междинен отчет на всяка друга банка в ЕС или САЩ.
Претенцията ти да имало детаилна информация за всеки един кредит е леко казано абсурдна....... Банковата таина и конфиденциалността на отношенията банка - клиент със сигурност не е измислена в БГ ........
Чел съм достатъчно отчети на чужди банки и добре знам какво да търся. Претенцията ми не е за всеки кредит а за това какъв процент са лошите кредити, какъв са преструктурираните и на какъв процент са провизирани. Същата информация мога да те уверя че я има не само в годишните отчети, а и в презентациите по отчетите на почти всички банки от рискови държави. Може би защото знаят че това всъщност е основното нещо което интересува инвеститорите им.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеДължиш ми 15 минутиПак ги погледнах, пак не намерих нищо от това което ме интересува
Претенцията ти да имало детаилна информация за всеки един кредит е леко казано абсурдна....... Банковата таина и конфиденциалността на отношенията банка - клиент със сигурност не е измислена в БГ ........Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеАко си беше направил труда да прочетеш докладите за дейността , одитирани поне на част от тези въпроси щеше да си отговориш сам. Но не би.....по лесно е да се лае по форума срещу месечината....Пак ги погледнах, пак не намерих нищо от това което ме интересува
Коментар
Коментар