Първоначално изпратено от andy2000
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеНапример спада от 300 милиона на депозититеи дада, държавните пари...
Ще видим на 4 декември колко ще откъснат от едни 3,7 милиарда.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеИ ся ако обясниш какво те прави толкова тревожен ?
Иначе инфото на Каролев ми изглежда точно. Поне и аз така ги сметнах нещата. Преди седмица някъде излезе инфо за актуализацията на бюджета След като ще рефинансират с 900 млн. лв., значи 300 млн. лв. ще ги върнат от ПИБ като изтече срокът на ДЦК-тата, които се емитираха първоначално.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеИ ся ако обясниш какво те прави толкова тревожен ?
Коментар
-
Това си е добре за пазара, който го е страх да има депозити в банка А, да мисли и да се мести в Б, а не утре като види двама човека опашка и да си чупи краката от бързане да тегли колкото може по-бързо. Добре е това за системата, пък и за хората е здравословно - да могат да си спят спокойно. И другото е да осъзнае народа че като при всяко нещо и тук има риск и да си мятат парите в няколко различни банки и да се побират в гарантираните 100хил евро, а не като Вежди всичките пари на едно място щото там била хубава лихвата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от johnyk Разгледай мнениеhttp://www.investor.bg/biudjet-i-fin...enbank-183250/
данните в таблицата за пиб са доста тревожни
Коментар
-
Ето го оригиналът на Каролев от неговата фейсбук страница. Кратко и ясно.
https://www.facebook.com/vladimir.ka...03019391306172Last edited by netware5; 06.11.2014, 23:24.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Какво е състоянието на ПИБ 5 месеца след атаката срещу банката
Колегата ме е изпреварил, тъй че оставям само линка.
Коментар
-
Малко инфо от Владо Каролев (непотвърдено) :
Миналата седмица са приключили последните съгласувателни дейности между Европейската Комисия, Министерство на Финансите и ПИБ по уточняване плана за възстановяване на ликвидността, дадена на Първа Инвестиционна Банка. Както всички виждаме, новият и старият кабинет са с по един крак във и извън властта, така че не съм сигурен дали от Министерство на Финансите ще успеят да обяснят точно какво се случва. Затова, накратко:
1. ПИБ е била одитирана от посочен от ЕК международен консултант и след като се е доказало, че няма капиталов проблем, а стресът е плод на паника на вложители резултат на външна (и вероятно криминална) атака, Европейската Комисия одобрява по искане на българската държава ликвидна подкрепа.
2. ПИБ я получава в размер от 1.2 милиарда лева на 30 юни (понеделник, когато и тегленията спират), след като сама преминава през кризата до предходния петък (27 юни) и изплаща почти 1 милиард лева със собствени средства.
3. Стандартната д практика, приета от ЕК, е ликвидна подкрепата да се връща за срок от 3-5 години. В този случай, поради факта, че банката няма вътрешни капиталово проблеми, управлението на ПИБ само е пожелало по-кратък срок.
4. БНБ, Министерство на финансите, ПИБ и Европейската Комисия (която има последната дума) са решили срокът да бъде 18 месеца, като 300 милиона се върнат още този месец (ноември).
5. Планът е предаден в окончателен вариант на Европейската Комисия и се чака административното одобрение на новата комисарка Маргарета Вестагер
6. През тези 18 месеца, в ПИБ ще работи европейски надзорник, който ще следи почти всички дейности на банката. Практически, ПИБ влиза в Европейския банков надзор много преди България и ще бъде най-строго контролираната и надзиравана банка в България.
Това са фактите, които очаквам Министерство на Финансите да публикува (някъде) идните дни (разбира се, тези по точка 1 и 2 вече бяха изнесени официално от министър Порожанов). Всички други интерпретации са неверни спекулации и моля не им се връзвайте.
Коментар
-
Първоначално изпратено от COBOSCHETO Разгледай мнениеАриведерчи другари и тук цензурата го удари през просото, за първи път за 2700 поста ми бе изтрит поста.Не виждам кое е неприличното и недостойното в моят коментар.Затова много поздрави на това момче дето е на заплатка и го изтри.Не се хаби няма да ти се налага вече.Явно тука се толерират постове които обслужват само нечии интереси.Затова сме смешна държавичка.След членство в този форум от 19 август 2005 г. днес бе върха на сладоледа в цензурата.И внимавайте пишете само "удобни" постове за "лицата" инак ще Ви трият до насита.Не мисля че след 9 години присъствие тук това бе начина да накарате хората да спрат да пишат и да изповядват свободата на словото.
Леко ви писане.Не мисля повече да се хабя в този форум.Сполай Ви !
Ти за една звездичка извика 'хелзинския комитет за защита на словото" по форумите...
На мен ми изтриха три поста оня ден без причина...По твоята логика трябва да си резна вените и да чакам правдата да възтържествува...
Пийни едно за разпускане...
Коментар
-
Чета тука някакъв играчор се радвал за 85 мил. провизии и очаквал вече от 2016 хипотетичната "чиста печалба" в порядък 150 мил...!? Незнам какви са тези бръмбари, но просто бих го посъветвал, да види средния процент лоши кредити, да ги екстраполира с активите и после да хвърчи в облаците ако иска, но да пише небивалици в инв. форум сред оцелелите в кризата тарикати на бфб е мега-несериозно според мен
Освен това. като се замисли човек. къде би си сложил кинтите - в банка с бг мажовец или голям такъв не-бг представител, за мен поне отговора е ясен. Следователно, не мога да си обясня какъвто и да е розов оптимизъм тук, сори
не е препоръка
Коментар
-
Ариведерчи другари и тук цензурата го удари през просото, за първи път за 2700 поста ми бе изтрит поста.Не виждам кое е неприличното и недостойното в моят коментар.Затова много поздрави на това момче дето е на заплатка и го изтри.Не се хаби няма да ти се налага вече.Явно тука се толерират постове които обслужват само нечии интереси.Затова сме смешна държавичка.След членство в този форум от 19 август 2005 г. днес бе върха на сладоледа в цензурата.И внимавайте пишете само "удобни" постове за "лицата" инак ще Ви трият до насита.Не мисля че след 9 години присъствие тук това бе начина да накарате хората да спрат да пишат и да изповядват свободата на словото.
Леко ви писане.Не мисля повече да се хабя в този форум.Сполай Ви !Last edited by COBOSCHETO; 03.11.2014, 19:44.
Коментар
-
Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнениеКой те пита с кво си приключил бе? Ако не си вземеш паренцата до 20ти им изтича срока и обиден ше идеш при Арменския поп, или ще напуснеш страната.
Та.. в останалото ЕС ше си кажат БРЕЕЕЕ от кога го чекаме бате Пешо а дойде при нас, ела Пешо, дай си 20тте К евра БЪРЖЕ у Дойче Банката, че без тех сме зян
Ще ти дадем 1/2 % лихвица, ама и той няма да ти трябва, тъй като 20ттеК евра ше заминат за ядене, докато седиш 6 месеца да си търсиш работа.
А Искров, Бойко и всички депутати ще си раздират ризите и ще реват от мъка, дето са изпуснали такъв ценен национален потенциал
Кой те бръсне за слива...
Не е препоръка за ПК на ЦКLast edited by Amsterdamm; 03.11.2014, 19:49.
Коментар
Коментар