Първоначално изпратено от nedev75
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеМислех да пиша нешо тук, но се отказах -едва ли ще ме разберат. Резултатите са трагични, странно, че на Фибанката са по-зле от на сервитьорката, макар че там имаше специална врътка с капитала на Виктория само и само да минат стрес теста. Самият факт, че след 3 години на набиване на обезценки за над половин милиард, и след повече от перфектна среда за правене на яко кинти и реализиране на обезпечения на безкрайно растящ пазар на НИ, тук откриваме не само дупка при сценариите, но и дупка по време на самият ПКА (това едва ли някой от държащите акции тук го разбира), е повче от показателен!
Обаче това няма значение - очаквам сериозен ъп на акциятам напомпан от ПФБК днес, и нива над 3,50 - тука е така, баце!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Без да съм спец в тази област, предполагам ,че ПИБ има по-ралични разбирания за банкиране от постулатите на ЕЦБ/БНБ. Например лошите кредити може и да не са толкова лоши ако има добро обезпечение. Някой тук може ли да каже какъв е резултата до сега със заемите за Кремиковци? Колко са били, колко са погасени, колко е събрано от обезпеченията, колко остава?
Коментар
-
Мислех да пиша нешо тук, но се отказах -едва ли ще ме разберат. Резултатите са трагични, странно, че на Фибанката са по-зле от на сервитьорката, макар че там имаше специална врътка с капитала на Виктория само и само да минат стрес теста. Самият факт, че след 3 години на набиване на обезценки за над половин милиард, и след повече от перфектна среда за правене на яко кинти и реализиране на обезпечения на безкрайно растящ пазар на НИ, тук откриваме не само дупка при сценариите, но и дупка по време на самият ПКА (това едва ли някой от държащите акции тук го разбира), е повче от показателен!
Обаче това няма значение - очаквам сериозен ъп на акциятам напомпан от ПФБК днес, и нива над 3,50 - тука е така, баце!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
Че то пазарната стойност + недосига = счетоводната стойност грубо ... а те казаха, че към полугодието са осигурили вече половината..
аз виждам, че обявената печалба за полугодието е 94 млн.лв. като преоценката на недвижими имоти е почти 73 млн.лв. или всъщност реалната печалба е малко над 21 млн. което дори е спад спрямо миналата година
недостига на ПИБ е 263 млн.евро или над половин милиард лева!!! ....... с тези темпове няма да стигнат още 10 години за покриване на критериите на ЕЦБ...
забравете ЕРМ2, евро и шенген докато не се решат проблемите с двете бг банки!!! ........ не случайно преди 3 месеца Костов /шефа на "банков надзор" в БНБ/ напусна поста си ......... още тогава ви предупредих, че не всичко ще е цветя и рози след стрес-тестовете...
не е препоръка ....... непряко притежавам акции на ПИБ чрез "експат софикс"fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Аз да поспекулирам отново що в денят когато излезеха резултатите от стрес тестовете и и темата за ПИБ стана най - коментирана във форма и последваха редица изтривания от модераторите изведнъж Инвестор се ,,бъгна,, и не работи повече от 24 часа,Last edited by Todor Sabev; 28.07.2019, 23:22.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Точно и аз това щях да пиша.. Че резултатът дава храна и за бикове и за мечки
От понеделник ще гледаме кой кого
Би ли споделил:
1.) Оценката от стрес-теста на ПИБ покрива ли очакванията ти, или е по-лоша (... или по-добра....) ?
2.) Как оценяваш обективно резултатите на ПИБ - Добри или Лоши ?
Благодаря предварително !
- 1 like
Коментар
-
Според мен негативни очаквания са вече отразени в цената и затова е 3 лева. Тук гледам всеки си тълкува резултатите според емоциите си спрямо банката и дали има позиция. В понеделник ще видим големите батковци какво ще решат, дали нагоре, дали надолу. А може и нищо да не се случи.
Иначе приятната изненада е ЦКБ, където би трябвало да е buy в понеделник. Ама то на нашия пазар...знае ли се.
Спомням си, че тогава при мега брутално лош резултат (по-лош дори от настоящия), по някакви причини цената отлетя в небето - аз поне за себе си не намерих друго обяснение, освен че някой съзнателно "зададе" посока (Туита който доразви посоката дойде доста по-късно).... Така че недей изключва нищо за утре.... Тези, които крепят цената съм убеден, че са подготвени от много отдавна точно за този момент !!!
- 1 like
Коментар
-
Я, Равновесие излезе от нафталинаЧе то пазарната стойност + недосига = счетоводната стойност грубо ... а те казаха, че към полугодието са осигурили вече половината.. В твоя ред на мисли цената трябва да е към 5 лева, така ли излиза?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТо не е квантова физика. Имате счетоводна стойност на капитала и имате пазарна стойност на капитала, която доста се влияе от счетоводната такава. И недостиг, който стана ясен сега и не е бил ясен преди.Че то пазарната стойност + недосига = счетоводната стойност грубо ... а те казаха, че към полугодието са осигурили вече половината.. В твоя ред на мисли цената трябва да е към 5 лева, така ли излиза?
- 1 like
Коментар
-
Според мен негативни очаквания са вече отразени в цената и затова е 3 лева. Тук гледам всеки си тълкува резултатите според емоциите си спрямо банката и дали има позиция. В понеделник ще видим големите батковци какво ще решат, дали нагоре, дали надолу. А може и нищо да не се случи.
Иначе приятната изненада е ЦКБ, където би трябвало да е buy в понеделник. Ама то на нашия пазар...знае ли се.
От понеделник ще гледаме кой кого
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеСпоред мен ключово за цената на акцията ще е поведението на клиента на ПФБК, който след предния стрес тест купуваше от 2.50 до 6 и после внезапно спря. Реално погледнато неговото присъствие или отсъствие от пазара беше основният фактор, който движеше пазарната цена..
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар